Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 33 tema

QUOTE(Akasha @ 2010 04 23, 14:24)

siaip jei buciau mamyte, ir gauciau tokias foto, tai apsidziaugciau labai smile.gif bet jei jau ziurint prie ko prisikabint, tai man kazkiek kliuna, kad atrodo, lyg kadras nebutu iki galo isgalvotas.. nu tieisog tas baltas dalykas ir kudikis. norisi kad kieviena foto kazka dar kitka sakytu.. kokybe tai superine smile.gif sakyk, o fotoshopo cia dejai daug? man tieisog idomu, kiek paciu fotiku galima isgaut. veidroduko neturiu, tai man idomu smile.gif siaip grziausia man pirma ir trecia.
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 04 23, 12:24)
Na dabar uzgrusiu foruma savo prikepusiu prmuoju blynu bandant fotografuoti ne tik savo vaikus... Labai lauksiu jusu nuomoniu...
kaip pirmam bandymui neblogai. Įvairesnių foto norisi, dabar visos viena po kitos rodos darytos, nieko labai nepakeičiant.
Nors tas kaspinas ant pilvuko mn nelabai patinka, bet vistiek iš visų foto paskutinę išsirinkau. Bet šiaip sunku tokias foto komentuoti, na tiesiog automatiškai šiluma užlieka į kūdikius bežiūrint.
Atsakyti
Akasha, šaunuolė 4u.gif man pirmos trys labai patiko, o paskutinėse irgi tas kaspinukas kliūva...bet matyt čia skonio reikalas ax.gif
Atsakyti
Akasha, normaliai viskas cia pas tave man, beliko tik paimti 200Lt uz fotosesija ir po 15Lt uz kiekviena nuotrauka. Na nebent jei tik tiek turi, ir neturi ivairesniu, tai gali ir iki 100Lt nuleist, kaip draugei smile.gif. As tikiuos atsiklausei mamos, ar gali publikuoti sias foto? Jei ne, tai geriau isimk ir atsiklausk.

O as apsimelavau biski. Uzmeciau aki i instrukcija ir visgi galima uzrakinti auto ekspozicija, kad nereiktu kas karta matuoti. Bet na o taciau juk instrukcijas skaito tik lochai, ar ne? lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš tai pradedantiesiems visų pirma pasiūlyčiau pamiršti žodį kirpčiau, kuris taip dažnai čia naudojamas. Geriau būtų sakyti kadruočiau arba komponuočiau, nes kirpčiau, tai reiškia, kad kažką nufotografuoju, o po to karpau. O jei norim išmokti fotografuoti, tai mes komponuojame iš karto, jokių po to karpymų. Kai žiūri pro vaizdo ieškiklį turi matyti visą pilną kadrą kaip nori, kad jis būtų, jis turi būti toks ir išbaigtas, jokių po to karpymų, bent jau pradžioje. Žinoma, jei kalbame apie fotografijos pradžiamokslį, o ne karpymo pradžiamokslį...
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 23, 14:41)

siaip jei buciau mamyte, ir gauciau tokias foto, tai apsidziaugciau labai smile.gif bet jei jau ziurint prie ko prisikabint, tai man kazkiek kliuna, kad atrodo, lyg kadras nebutu iki galo isgalvotas.. nu tieisog tas baltas dalykas ir kudikis. norisi kad kieviena foto kazka dar kitka sakytu.. kokybe tai superine smile.gif sakyk, o fotoshopo cia dejai daug? man tieisog idomu, kiek paciu fotiku galima isgaut. veidroduko neturiu, tai man idomu smile.gif siaip grziausia man pirma ir trecia.

Dekui uz pastabas... Is tikro laiko labai nedaug buvo ir tikrai i visa kompozicijos ir minties apgalvoji ne daug pastangu ideta... Susisukti teko per pusvalandi, nes is pradziu mazutis miegojo savo lovytej, o veliau turejo i poliklinika lekti... blush2.gif Zinau, kad tai nekoks pasiteisinimas... PS labai mazai naudota... Tik truputi sharpo uzdeta, nes kaip ir minejau ant 1,8 f fotkinau... o visa kita naturalu...

QUOTE(Noelle @ 2010 04 23, 14:44)
kaip pirmam bandymui neblogai. Įvairesnių foto norisi, dabar visos viena po kitos rodos darytos, nieko labai nepakeičiant.
Nors tas kaspinas ant pilvuko mn nelabai patinka, bet vistiek iš visų foto paskutinę išsirinkau. Bet šiaip sunku tokias foto komentuoti, na tiesiog automatiškai šiluma užlieka į kūdikius bežiūrint.

Na sitas vaikutis ir mane uzbure savo groziu... labai jau mielas smile.gif Del foto tai tikrai komentuokit drasiai, nes labai jau noriu ismokti, o sita modeliuka jauciu greitu laiku vel kankinsiu... Man su kaspinu siaip visai patiko ax.gif Bet va kas dabar paciai uzkliuva tai juodas fonas.... Labai gailiuosi, kad balto neturejau, nes tokisu angeliukus tik baltame ir fotografuoti....
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2010 04 23, 14:51)
Akasha, normaliai viskas cia pas tave man, beliko tik paimti 200Lt uz fotosesija ir po 15Lt uz kiekviena nuotrauka. Na nebent jei tik tiek turi, ir neturi ivairesniu, tai gali ir iki 100Lt nuleist, kaip draugei smile.gif. As tikiuos atsiklausei mamos, ar gali publikuoti sias foto? Jei ne, tai geriau isimk ir atsiklausk.

biggrin.gif dekui.... Yra ir daugiau ir su visa seimyna fotkiu....kazkaip pati stebiuosi, kaip as cia taip per pusvalandi privariau blush2.gif Bet pinigeliu inti tikrai nesiruosiu... visu pirma tai mano drauge, visu antra, cia man paciai praktika... Del atsiklausimo tai ne tik atsiklausiau, bet ir parasiuka gavau, kad galiu publikuoti... siuo atveju su vaikuciu fotografijom esu labai atsargi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 23, 14:53)
Aš tai pradedantiesiems visų pirma pasiūlyčiau pamiršti žodį kirpčiau, kuris taip dažnai čia naudojamas. Geriau būtų sakyti kadruočiau arba komponuočiau, nes kirpčiau, tai reiškia, kad kažką nufotografuoju, o po to karpau. O jei norim išmokti fotografuoti, tai mes komponuojame iš karto, jokių po to karpymų. Kai žiūri pro vaizdo ieškiklį turi matyti visą pilną kadrą kaip nori, kad jis būtų, jis turi būti toks ir išbaigtas, jokių po to karpymų, bent jau pradžioje. Žinoma, jei kalbame apie fotografijos pradžiamokslį, o ne karpymo pradžiamokslį...

Na man atrodo nereikia perspausti, nes Noelle tures eiti ieskoti fotiko su kvadratine matrica lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 04 23, 11:24)

Disco įdomiai žiūrisi, o jei pabandyt fotografuot tamsoje biggrin.gif

QUOTE(frederica @ 2010 04 23, 11:47)
O dabar nei šiokia nei tokia - raštų temai.

Man visai įdomiai žiūrisi, reikėjo tik dukružę dar iš kitos pusės pasiųst kad ką nors papieštų 4u.gif

Kaip pirmasis bandymas labai liuksiškas smile.gif 4u.gif Man trečia labiausiai patiko. Bet šiaip klausimukas visiems, o kaip jūs žiūrit į kadravimą per liemenį? Ar čia man tik kliūna?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 23 balandžio 2010 - 14:30
Akacha, man labiausiai patiko trečioji foto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 04 23, 13:17)
Na man atrodo nereikia perspausti, nes Noelle tures eiti ieskoti fotiko su kvadratine matrica  lotuliukas.gif
smile.gif aš pagrinde su Hasselblad fotografuoju, dėl to ir skaitmenines fotografuodama matau kvadatu, todėl paskui ir apkerpu. Ir svarbiausia žinoti ką ir kodėl darai. Kvadrato niekam neprimetinėju smile.gif Dažnai rašau kaip aš kirpčiau foto, taip išsakau savo nuomonę kaip aš kadruočiau, jei būčiau toje ar kitoje vietoje, vienoje ar kitoje situacijoje.

zodziu, pataisiau savo zinute. jei anksciau pacitavot, bukit geri, pratrinkit smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noelle: 23 balandžio 2010 - 15:57
įdėsiu kelias kritikai (nors blush2.gif dvejoju blush2.gif ), bandžiau savo mažąją su tokiu va sijonėliu pafotkint, bet sunkiai pavyko rasti tinkamus kampus, tai laksčiau iš paskos ir gavos kas gavos blush2.gif be to, dar ir rankas visas išsipaišė nelaiku doh.gif bet dar bandysiu ax.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 04 23, 15:18)
smile.gif  aš pagrinde su Hasselblad fotografuoju, dėl to ir skaitmenines fotografuodama matau kvadatu, todėl paskui ir apkerpu. Ir svarbiausia žinoti ką ir kodėl darai. Kvadrato niekam neprimetinėju  smile.gif Dažnai rašau kaip aš kirpčiau foto, taip išsakau savo nuomonę kaip aš kadruočiau, jei būčiau toje ar kitoje vietoje, vienoje ar kitoje situacijoje.

zodziu, pataisiau savo zinute. jei anksciau pacitavot, bukit geri, pratrinkit  smile.gif

Vat vat ką norėjau pasakyti, Hasselblado formatas tikrai kvadratas. O jei paimi stačiakampį ir tiesiog nupjauni, tai gaunasi nupjautas stačiakampis, o ne kvadratas. nes ten visai kita apimtis, kitas mąstymas turi būti...
Atsakyti