Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 33 tema

Sveiki,

kiek daug prirašėt 4u.gif
senai besilankiau - fotografuoju dažniausiai lauke, gatvėje ir M rėžimas man nėra tinkamas(nes dar pakankamai jo neįvaldžius ir gali būti, kad neturėsiu progos pakartoti kadrą) - todėl renkuosi A. Ir leidžiu fotoaparatui spręsti už mane išlaikymą. Taigi, kol kas mėgstamiausias šis rėžimas.

Labiausiai užstrigo:
robobebro pirmieji raštai langai - tik kairėje pusėje esantis laisvas dangaus lopinėlis labai krenta į akis, gal geriau kad jis būtų mėlynas ar jo iš vis nebūtų, na bet kokia buvo diena tokia.
Akasha bandymai su vaisiais - thumbup.gif. Tikrai daiktų foto esi įvaldžius.
Noelle raštai - patinka, nors ir iš archyvo. Hmmm... norėčiau kada pabandyti su juostinuku, na bet kada nors gal daaugsim.

Na, o čia, kad dar ir be diskutavimo darbo turėtumėt:
user posted image

P.S. multti - sorry, tavo foto matau matau iškreiptą bei deformuotą, nebepirmą kartą tai jau pastebiu. Arba su internetu kaškas arba su sesija gal kas netvarkoje. na bet gal vėliau matysiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 22 balandžio 2010 - 23:51
QUOTE(Akasha @ 2010 04 22, 23:01)
Visada fotografuoju, tik raw formatu, nes jo kokybe man tikrai geresne jei jpg... Po to zinoma konvertuota i jpg ir minimaliai, o kartais ir daugiau koreguota PS... Ir nematau tame nieko blogo jei ka  ax.gif Juodai balta niekada nefotografuoju, nes tai visada galima padaryti po to... Tuo labiau, kad Fotiko konververtavimas i JB tikrai nera idealus... Kaip speju, tai tu esi nusiteikusi pries photoshopo naudojima  smile.gif  Na manau ir siuo atveju kiekvienam savo...

Oi ne prieš photoshopą tikrai nesu nusiteikusi. Atvirkščiai su photoshopu pradėjau dirbti 95/96 metais, tada buvo dar tik pirmoji versija. Įsivaizduokit nebuvo nei layer'iu nei history kad galėtum grąžinti veiksmus ką padarei. O dabar jau matot 11 versija.
Ir aš fotografuoju tik rawu, nes konvertavimo programos tobulėja nežmonišku greičiu. ir tai kokį rezultatą gaudavau iš rawo prieš penkerius metus, dabar iš to pačio kadro gaunu dešimt kartų geresnį rezultatą.
žodžiu aš už photoshopą ir už rawą žinoma.

Tie klausimai buvo užduoti, nes tu man rodai ne M rezultatą, o galutinį, aš norėčiau pamatyti kaip atrodo tas tik nufotografuotas visiškai neapdorotas failas.

O šiaip tai aš irgi net keliose vietose vedu fotografijos pradžiamokslio kursus ir man net į galvą nešovė mintis, pradedantiesiems liepti fotografuoti ant M.
Man asmeniškai dar nei karto šito rėžimo neprireikė norimam rezultatui pasiekti smile.gif
Man čia truputį panašu kaip išmoksti vairuoti automobilį ir pasijunti labai krūtas ir varai ant 140 km/val autostradoje. Ir tik kai su metais įgyji patirties, atsiranda stipresnis atsakomybės jausmas, važiuoji jau ne 140, o ant 100.

Man atrodo pradėti nuo manualo yra labai ilgas ir sudėtingas kelias, arba net aplinkelis smile.gif
Atsakyti
Labas rytas,

diskusijos verda, kad net pamirštat foto pakomentuoti smile.gif

Meadow, tavo foto šviesa labai graži. Pavasariu dvelkia. Tik man asm. vos kairės trūksta, viršus, apie du cm, kaip ir nereikalingas. Be jo geriau atrodo. Bet dar kažko trūksta, gal kokio veiksmo. Nemoku paaiškinti ko. Bet tas alsavimas pavasariu tai užburia.
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 23, 08:28)
O šiaip tai aš irgi net keliose vietose vedu fotografijos pradžiamokslio kursus ir man net į galvą nešovė mintis, pradedantiesiems liepti fotografuoti ant M.
Man asmeniškai dar nei karto šito rėžimo neprireikė norimam rezultatui pasiekti smile.gif

Ačiū, Narajana už tavo komentarus.

Bet tu buvai informuota klaidingai, tikrai niekas niekam čia neliepė fotografuoti ant M. Bent jau aš tokio liepimo neskaičiau 4u.gif Buvo klausimas, su kokiais nustatymais fotografuojama ir merginos pasidalino tuo. Berods, buvo tik skatinimas nesinaudoti Auto - o ND atlikinėti su vienu iš pusiau manualiniais ar manualiniu nustatymu. Kiekvienas turi išbandyti ir nuspręsti, kas jam geriausia. Čia nėra fotografijos kursai, čia yra pradedantieji bendraminčiai - kurie pasidalina vienas su kitu savo patirtimi.
Papildyta:
QUOTE(Noelle @ 2010 04 23, 10:09)
Meadow, tavo foto šviesa labai graži. Pavasariu dvelkia. Tik man asm. vos kairės trūksta, viršus, apie du cm, kaip ir nereikalingas. Be jo geriau atrodo. Bet dar kažko trūksta, gal kokio veiksmo. Nemoku paaiškinti ko. Bet tas alsavimas pavasariu tai užburia.

Dėl kairės ir aš mąsčiau, kad trūksta. Gaila veiksmo kokio įdomesnio tuo metu gatvėje nebuvo lotuliukas.gif Dėl viršaus ir sutinku, bet norėjau tradicinio 2 ant 3 formato(karpyti nesinorėjo belekaip) ir dviračiu nenorėjau pildyt viso kadro. Nuotrauką ir dariau dėl tos pavasarinės šviesos, šaunu kad nors tai pavyko perteikt. Na gal jis dar stovės, gal dar šiandien reikia sugrįšt ir pabandyt pakartot.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Labai vertinga diskusija 4u.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 04 22, 23:19)
Kai kas cia atejo ismokti, bent jau suvaldyti fotika ir ismokti, bent jau savo vaikus ir seima graziai fotografuoti...

dėl šios priežasties irgi esu čia... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 22, 22:49)
Ach tas internetas... tie patys žodžiai skirtingų žmonių gali būti perskaityti labai skirtingai.Nežinau kaip jie ten giežtai skamba, bet aš čia tiesiog draugiškai pasakoju apie fotografijos ypatumus smile.gif

jio jio blush2.gif del to ir sakau, bandau nesusireikshmint. 4u.gif
Atsakyti
kazhka bandziau su rashtais, nesu labai patenkinta, ivertinkit:

ciuozykla:
user posted image

seselis-bet rashtas ;]
user posted image

disco ball
user posted image

o cia jau nebe rashtai:
user posted image

sita foto turejo daugiau kaires, bet kazhkaip bandau vis kvadratus dabar, patiko, Noelle cia tu kalta biggrin.gif tai sioje foto niekaip negaliu apsisprest kaip geriau. zhinoma, truksta mamos akies, virshugalvio, cia jau nieko nepadarysiu, bet visa kita man visai nieko.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 23 balandžio 2010 - 10:25
Diskusija yra gerai, ypač kai ji tokiam lygmenį kaip dabar - be pykčio.Diskusija praplėčia akiratį. Kai kam tai atneša net kažką vertingesnio, aš vienoj temoj, be pykčio, netgi su gerais ketinimais užvedžiau diskusiją, buvau išsiūsta į patarimų temą biggrin.gif , bet nėra to blogo kas neišeitų į gerą ( čia vėl gi tas internetas biggrin.gif, skaitė kas kaip norėjo ) susipažinau su puikia moterimi, ( nors ir ji paskaičius greičiausiai pagalvojo, kad esu gerokai atsitrenkus į pušį biggrin.gif )kuri mane pakvietė prisijungtį į šią grupę .Labai tuo džiaugiuosi, atėjau čia, neturiu tikslo tapti fotomeninke, atėjau nes ką darau myliu daryti gerai , fotografija - priemonė perteikti jums tai ką manau daranti gerai:) Atėjusi čia išmokau kur kas daugiau, ateidama čia jau žinojau kas tai f ir , kad ISO tai neufonauto vardas biggrin.gif Tačiau Nd privertė pažiūrėti ten kur anksčiau net nepasukdavau galvos,pradėjau pastebėti tai, pro ką anksčiau praeidavau net neatsigręždama, o labiausiai mane džiugina, kad atradau spalvas:)

Gal ir statau namą nuo langų, gal žingsniai labai lėti,
gal einu aplinkeliu, bet kolkas mane tai džiugina, o ko daugiau žmogui reikia - džiaugtis kiekviena diena 4u.gif

Kad mano postas nebūtų visiškas offtopikas ir kad neišsiūstumėt į temą - kertelė sielai , keliu vieną į raštų temą,daug ieškojau, neradau kas patiktų , tai labai nebarkit, žinau,kad neįdomi.

user posted image

Labai norėjosi raštų temai nufotografuoti senolio rankas - laiko raštus( susirgau ir negaliu pasiekti kaimo)
Labai norėjau nufotografuoti žemės kilimo raštus iš paukščio skrydžio, ech nelemtas lietus.Žinau, tikiu, kad kada nors tai padarysiu biggrin.gif

O dabar nei šiokia nei tokia - raštų temai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 23 balandžio 2010 - 11:14
Aciu, koleges, uz komentarus ir patarimus mano foto. Del mano pastato - man tie krasteliai apacioj ir virsuj kaip tik si ta duoda - jos kaip kreipianciosios, nes istrizaines susidaro ne tik is kaire apacia - desinys virsus, bet ir kairys virsus - desine apacia. Bandziau visaip karpyti, bet issirinkau sita su va tokiu pagrindimu. Reiks dar reviewinti savo sprendima, jei jis kliuva.

Meadow, man tavo foto grazi ir patinka smile.gif. Buciau naudojes CPL filtra, nors ir pats neturiu tokio, bet cia jis turetu stipriai pagrazinti rezultata. Sitoj foto man veikia "3D", yra gylis.

Maggie, man disco ball smile.gif. Del isdegimo man stipriai neskauda.

Vertinant foto ir dalinant patarimus patirtis labai reikalinga. Na ok, kaip apkarpyti, pasviesinti patamsinti ar daryti j/b galima nesunkiai, nes tai nesunkiai patikrinama. Patyrimas aisku ir cia bonusas, nes gali tvirciau pagristi, kodel vienaip yra geriau nei kitaip, negu kad tiesiog taip geriau ziurisi arba aklai taikoma kazkuri taisykle.
Va ar teisingai pasirinkta perspektyva ir kompoziciskai isdestyti objektai, naujokas pavojingas pagalbininkas, nes jo mintyse gali rodytis labai grazus vaizdas, o tikroveje jis butu visiskas pravalas. Cia tik taip pablevyzgojau, kad vieni naujokai kitu naujoku patarimus vertintu labai atsargiai ir su skepticizmu smile.gif.

Atejau ir as pasisakyti del fotkinimo rezimu. Siais laikais, kai kamerose yra preview, o tuo labiau "Live view", M rezimas yra netgi paprastesnis nei Tv arba Av.
Automatines ekspozicijos programos taip pat gali pakisti koja ir sugadinti kadra. Tarkim as fotkinu ta boksta su dangumi (shadows ten stipriai sviesinti, nekarpytas ir netaisytas originalas atrodo va taip). Jeigu as naudoju auto ekspozicija - man dega dangus. Galima daryti Exposure Compensation ir keisti Metering mode, bet man tai didesnis mazochizmas nei naudoti tiesiog M. Be to auto ekspozicija priklauso nuo kadro - jei as nustaciau M, tai bandant kelias kompozicijas, ar bokstas uzims 1/10 kadro, ar 9/10, dangus bus visada vienodai eksponuojamas, o su AE kaskart turesiu zaisti is naujo.
Zodziu, is mano kuklios patirties yra taip, kad naudoju dazniausiai Av ir priziuriu islaikyma ar mane jis tenkina (zinoma reikia ir iso priziuret, pvz., boksta praziurejes fotkinau su 400, nors laisvai galejau imti ir 100 - anokia cia beda, ypac kai kadras ne auksinis, bet vis tiek klaida, elementoriska). O SVARBIAUSIA - perjungiu preview rezima i ta, kur rodo histograma, bent jau ant mano 500D ten pradeda mirkseti isdegusios vietos - ziauriai pravercia sitas reikalas! (sita finta man zmona parode blush2.gif). Taigi jeigu pradeda degti arba juoduoti kazkas del kontrastingo vaizdo, jungiu manual ir reguliuoju kaip man reikia.

p.s. jei kur nusisnekejau, nemuskit, o paprotinkit tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 23 balandžio 2010 - 11:37
QUOTE(Maggie @ 2010 04 23, 09:24)

sita foto turejo daugiau kaires, bet kazhkaip bandau vis kvadratus dabar, patiko, Noelle cia tu kalta biggrin.gif tai sioje foto niekaip negaliu apsisprest kaip geriau. zhinoma, truksta mamos akies, virshugalvio, cia jau nieko nepadarysiu, bet visa kita man visai nieko.
ne, ne. ne. Kaltės neprisiimsiu, nei šiuo atveju dėl kvadrato, ar dar kokių tolimesnių "ligų" smile.gif Patirties turiu su tokiais "apsirgimais", ačiū daugiau nebenoriu. Jei kažkuo susižavėjot, šaunu. Bet ne vienintelė pasaulyje myliu kvadratus, todėl kaltė ne mano. Aš čia labai taikingai rašau, jei ką.
O apie tavo raštus. Čiuožykla gan apstraktu viskas, bet spalvos patinka. Įdomu kaip atrodytų, jei ten kažkoks suprantams užrašas būtų.
Šešėliai, paprasta, bet tinka tiek šešėlių, tiek raštų temai. Negaliu sakyti, kad patinka ar ne.
Disco ball. Rodos gera pradžia. Ir apklotėlio linijos gražiai žaidžia. Man rodos verta sugrįžti prie šios idėjos, dar daugiau pabandyti. Spalva irgi miela ir bežiūrint tikrai žada gerus rezultatus. Žodžiu. padirbėčiau daugiau su šiuo rutuliu.
Paskutinė foto visai faina. KAd nebūčiau visiška kvadrato fanė tai rašau, kad ir taip kaip yra patinka. Bet. Apačią nupjovus akcentuojasi labiau tas "kaspinukas" viršuj.

QUOTE(frederica @ 2010 04 23, 09:47)
tai labai nebarkit, žinau,kad neįdomi.

Labai norėjosi raštų temai nufotografuoti senolio rankas - laiko raštus( susirgau ir negaliu pasiekti kaimo)
Labai norėjau nufotografuoti žemės kilimo raštus iš paukščio skrydžio, ech nelemtas lietus.Žinau, tikiu, kad kada nors tai padarysiu biggrin.gif

o var ir barsiu, už požiūrį, ten kur paryškinta. Netiesa, kad neįdomi. Man tik ją norisi didelę apžiūrėti. Patinka sukurta atmosfera. Ir išties net labai patinka.
Apie senolių rankų raštą ir aš galvojau. Tik ne rankas norėjau fotografuoti, veidą. Bet dar progos neturėjau, gal šiandien. TAi ir tu idėjos nepalik taip, kada nors, kai bus proga smile.gif

QUOTE(robobebras @ 2010 04 23, 10:30)

Va ar teisingai pasirinkta perspektyva ir kompoziciskai isdestyti objektai, naujokas pavojingas pagalbininkas, nes jo mintyse gali rodytis labai grazus vaizdas, o tikroveje jis butu visiskas pravalas. Cia tik taip pablevyzgojau, kad vieni naujokai kitu naujoku patarimus vertintu labai atsargiai ir su skepticizmu smile.gif.

pritariu. komentarus, patarimus reikia atsirinkti. Aš tarkim žalio supratimo neturiu, kaip reikėtų komentuoti foto. Tiesiog išsakau savo nuomonę ir tiek, gražu man arba ne. Daryčiau taip arba kitaip. Bet tai nereiškia, kad kas man gražu, kitam turi būti gražu, todėl nebūtina tvarkyti taip ar anaip.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 04 23, 11:30)
Va ar teisingai pasirinkta perspektyva ir kompoziciskai isdestyti objektai, naujokas pavojingas pagalbininkas, nes jo mintyse gali rodytis labai grazus vaizdas, o tikroveje jis butu visiskas pravalas. Cia tik taip pablevyzgojau, kad vieni naujokai kitu naujoku patarimus vertintu labai atsargiai ir su skepticizmu

sutinku, nes man pvz sunku komentuoti foto, vertinti, kai pati žalia jaučiuosi doh.gif dažnai ir į lankas nusikomentuoju tikriausiai doh.gif todėl vis labiau kyla noras išvis nuo komentarų kol kas susilaikyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 04 23, 11:24)

Man kaip jau ir minejau flickre tavo augaliukas labai patiko smile.gif Toks ryskus... tik kompoziciskai daugiau kaires ir maziau desines noretusi, kad lapuku susikirtimas ir pumpurelis butu karstame taske... Su disco ball, kaip jau ir Noelle minejo, daugiau pabandyk pazaisti... ideja siaip visai faina...

QUOTE(frederica @ 2010 04 23, 11:47)
Kad mano postas nebūtų visiškas offtopikas ir kad neišsiūstumėt į temą - kertelė sielai , keliu vieną į raštų temą,daug ieškojau, neradau kas patiktų , tai labai nebarkit, žinau,kad neįdomi.
O dabar nei šiokia nei tokia - raštų temai.

O man si labai labai idomi ir gerai ziurisi... tikrai ir nuotaika ir viskas liux...

Na dabar uzgrusiu foruma savo prikepusiu prmuoju blynu bandant fotografuoti ne tik savo vaikus... Labai lauksiu jusu nuomoniu...
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 23 balandžio 2010 - 13:25