Labas vakaras,
Na va, diskusijų paįvairinimui keliu šį tą
QUOTE(Maggie @ 2010 04 22, 16:02)
pradesiu nuo to, kad vertinu tokias pastabas. nenoriu susireikshmint, bet nuskambejo postas tavo.. na... griezhtai. tarkim. anyway, gal tame ir point'as, gauti pylos, tada klaidu nekartojame.
fotografuojant dviratininka - tikslas buvo padaryti panning'a, gal neskaitei, bet cia buvo pirmas blynas (galu gale, mokomes gi). taip, nebuvo galvojama apie kompozicija, bet tikrai taisykles, bent jau tos pagrindines, zinau ir stengiuos visuomet i tai atsizhvelgti. su dviratininku buvo kitas reikalas. ishbandziau ka norejau, supratau ir kai jau iseisiu 2 karta pannint, naudosiu taisykles, kurias bent jau man pannint sunku, nes objektai greitai juda. vienas is pagrindiniu kaip ir pasiteisinimu butu, kad as juos gaudziau, jei matei kitas fotkes, jos nebuvo centruotos.
zodziu, nesiginciju. bet kazhkada, berods Noelle sake, svarbu apgint darba, idejas, "pagrist". todel gal mano dviratininkas buvo total disaster taisykliu atzhvilgiu, bet as matau ir "geras puses" ir man jis patinka.
p.s. tikrai aciu, bet zinau, kad fotografijoje yra taisykles.
fotografuojant dviratininka - tikslas buvo padaryti panning'a, gal neskaitei, bet cia buvo pirmas blynas (galu gale, mokomes gi). taip, nebuvo galvojama apie kompozicija, bet tikrai taisykles, bent jau tos pagrindines, zinau ir stengiuos visuomet i tai atsizhvelgti. su dviratininku buvo kitas reikalas. ishbandziau ka norejau, supratau ir kai jau iseisiu 2 karta pannint, naudosiu taisykles, kurias bent jau man pannint sunku, nes objektai greitai juda. vienas is pagrindiniu kaip ir pasiteisinimu butu, kad as juos gaudziau, jei matei kitas fotkes, jos nebuvo centruotos.
zodziu, nesiginciju. bet kazhkada, berods Noelle sake, svarbu apgint darba, idejas, "pagrist". todel gal mano dviratininkas buvo total disaster taisykliu atzhvilgiu, bet as matau ir "geras puses" ir man jis patinka.
p.s. tikrai aciu, bet zinau, kad fotografijoje yra taisykles.
Ach tas internetas... tie patys žodžiai skirtingų žmonių gali būti perskaityti labai skirtingai.Nežinau kaip jie ten giežtai skamba, bet aš čia tiesiog draugiškai pasakoju apie fotografijos ypatumus
QUOTE(frederica @ 2010 04 22, 17:26)
Narjana, su visa pagarba jums ir jūsų komentarams, čia juk pradžiamokslis
Į šią temą ateina žmonės klaudami cituoju:
Čia reakcija į atliktą ND, klausiama buvo apie bokeh.
Aš supranru, kad jūs jau seniai užmiršot šį etapą, kai po muilinės nusiperki veidroduką, kelis mėnesiu pyškini ant auto ir tave tai taip žiugina, nes nuotraukos tai jau gražios Tuomet atrandi rėžimą P, oho koks džiaugsmas, net išskaitai instrukcijoj, kad yra kažkoks ratukas kurį pasukus keičiasi diafragma...oooo kas tai? Tuomet atkeliauji į temą ir bandai atlikti ND, taip išmoksti - do.Taip vis dar neskamba muzika, tuomet darai kitus ND ir sužinai, kad yra ir re, ir fa ir sol..., kad muzika skambėtų reika išmokti natas, taip tai dar negarantuoja, kad ji suskamės. Kad atliktum kūrinį be klaidų, manau dar nekartą reiks paspausti tą patį klavišą.
Ar jūs kai išmokote do iš kart be klaidų skambinote, nejau nesugadinote nei vienos juostelės, neradote nei vieno neapgalvoto kadro, niekada nefonufografavote banalios scenos?
Klausiate kur ji dės tokias fotografijas, greičiausiai ištrins. Bet jau bus supratusi su kuo valgoma ta f ir kam reikia to ISO Ar pradedantysis gali į galvą sudėti f, ISO, kompozicijos taisykles ir apmąstyti ką jis nori pasakyti šia fotografija, tai jau priklauso nuo galvos, o tai proporcingai susiję su žingsnio greitumu.
Labai džiaugiuosi, kad užsukat į temą, vertinu jūsų žinias, džiaugiuosi, kad skiriate laiko komentarams.Tik norėčiau, kad suprastumėt, čia pradžiamokslis.Nenumuškit ūpo taip aistringai užsikrėtusiems šia liga naujokams
Manau, kad vardan meno galima laužyti taisykles, tik prieš tai jas reikėtų gerai įsisavinti, tik tada laužymas bus pagrįstas.
Manau, kad būtent taisyklių įsisavinti mes čia ir renkames.
Į šią temą ateina žmonės klaudami cituoju:
Čia reakcija į atliktą ND, klausiama buvo apie bokeh.
Aš supranru, kad jūs jau seniai užmiršot šį etapą, kai po muilinės nusiperki veidroduką, kelis mėnesiu pyškini ant auto ir tave tai taip žiugina, nes nuotraukos tai jau gražios Tuomet atrandi rėžimą P, oho koks džiaugsmas, net išskaitai instrukcijoj, kad yra kažkoks ratukas kurį pasukus keičiasi diafragma...oooo kas tai? Tuomet atkeliauji į temą ir bandai atlikti ND, taip išmoksti - do.Taip vis dar neskamba muzika, tuomet darai kitus ND ir sužinai, kad yra ir re, ir fa ir sol..., kad muzika skambėtų reika išmokti natas, taip tai dar negarantuoja, kad ji suskamės. Kad atliktum kūrinį be klaidų, manau dar nekartą reiks paspausti tą patį klavišą.
Ar jūs kai išmokote do iš kart be klaidų skambinote, nejau nesugadinote nei vienos juostelės, neradote nei vieno neapgalvoto kadro, niekada nefonufografavote banalios scenos?
Klausiate kur ji dės tokias fotografijas, greičiausiai ištrins. Bet jau bus supratusi su kuo valgoma ta f ir kam reikia to ISO Ar pradedantysis gali į galvą sudėti f, ISO, kompozicijos taisykles ir apmąstyti ką jis nori pasakyti šia fotografija, tai jau priklauso nuo galvos, o tai proporcingai susiję su žingsnio greitumu.
Labai džiaugiuosi, kad užsukat į temą, vertinu jūsų žinias, džiaugiuosi, kad skiriate laiko komentarams.Tik norėčiau, kad suprastumėt, čia pradžiamokslis.Nenumuškit ūpo taip aistringai užsikrėtusiems šia liga naujokams
Manau, kad vardan meno galima laužyti taisykles, tik prieš tai jas reikėtų gerai įsisavinti, tik tada laužymas bus pagrįstas.
Manau, kad būtent taisyklių įsisavinti mes čia ir renkames.
Na mano istorija šiek tiek kitokia. Aš sakykim į meninę fotografiją atėjau iš dailės. T.y. atėjau su akademiniu meniniu išsilavinimu O dėl fotografavimo, tai mano pirmas fotoaparatas su kuriuo pradėjau fotografuoti būdama šešerių buvo liubitel'. Ten jokių automatinių rėžimų nebuvo. Reikėjo iš karto pačiam nusistatyti ir diafragmą ir išlaikymą. O ryškumas nusistatydavo suvedus žalią ir raudoną vaizdą ieškiklyje.
Taigi to aprašytojo etapo man neteko patirti
Dėl klaidų, tai aš ir dabar jas sėkmingai darau, turiu krūvas visiškai netikusių nuotraukų, tik vienintelis dalykas, aš žinau, kad jos netikusios
Dėl komentarų, tai nežinau... tiesiog turiu tikrai didelę patirtį vertinant fotografijas, iki motinystės atostogų dėsčiau fotografiją, dalyvaudavau gausybėje konkursų vertinimo komisijose, sėdėjau fotomenininkų sąjungos valdyboje, kur priiminėdavome naujus narius į fotosąjungą. Teko peržiūrėti tūkstančius fotografijų ir rinkti geriausias, todėl ir esu įgudusi žiūrėti kas yra gerai, o kas nelabai.
Jei kritika nepatinka, galiu nekomentuoti. Tik rašau čia norėdama tiesiog pasidalinti savo sukauptomis žiniomis.
O pakliuvau dabar čia nes va Jolanka man papasakojo, kad susirado skyrelį daro ND. Bet taip pat pasakė, kad visos čia fotografuoja ant manualo. Mano supratimu manualas yra M ir kad ji dabar bandys tai daryti. kas mane labai nustebino, todėl ir atėjau pažiūrėti kas čia darosi. Nes ant M bent jau aš beveik nefotografuoju. Man pilnai užtenka Av ir Tv rėžimų. Suvaldyti M yra gana sudėtinga.
Bet įtariu, kad čia net P jau skaitosi manualas , nežinau, gal klystu.
Žodžiu, jei norit galiu čia parašinėti karts nuo karto, o jei bijot kritikos, tai galiu ir nerašyti. Ale gi iš klaidų tik ir mokomės
Beje čia yra ir krūvos foto be priekaištų.
QUOTE(Narajana @ 2010 04 22, 22:49)
O pakliuvau dabar čia nes va Jolanka man papasakojo, kad susirado skyrelį daro ND. Bet taip pat pasakė, kad visos čia fotografuoja ant manualo. Mano supratimu manualas yra M ir kad ji dabar bandys tai daryti. kas mane labai nustebino, todėl ir atėjau pažiūrėti kas čia darosi. Nes ant M bent jau aš beveik nefotografuoju. Man pilnai užtenka Av ir Tv rėžimų. Suvaldyti M yra gana sudėtinga.
Žodžiu, jei norit galiu čia parašinėti karts nuo karto, o jei bijot kritikos, tai galiu ir nerašyti. Ale gi iš klaidų tik ir mokomės
As tik uz, kad nepasididziuotum ir kartasis pasisakytum, kuo daugiau akiu ir kuo daugiau kritikos, tuo manau galetume greiciau tobuleti ir judeti i prieki....
Del manual rezimo Tai manual man asmeniskai reiskia M, o Av, Tv ir P pusiau manualiniai ... Na as tik pradedanti, bet tikrai negaliu pasakyti, kad M rezima yra sunku suvaldyti.... Bent jau daran eile kadru vienodame apsvietime ir aplinkoje tikrai nesunku... Kal kiek sudetingiau isejus i miesta ir gaudant gatve, bet su Av ir Tv man nelabai patiko fotografuoti Man daug smagiau, kai galiu viska pati reguliuoti ir nusireguliavusi zinau, kad gausiu toki rezultata, kokio norejau.... Ai nu bet cia as truputi nukrypau jau...
Kaip bebutu tikiuosi, kad uzsuksi karts nuo karto ir pasisakysi
P.S. dar norejau pasakyti, kad ne visi cia atejo mokytis daryti mena... Menine ir studijine fotografija(bent jau mano kuklia nuomone) skiriasi. Kai kas cia atejo ismokti, bent jau suvaldyti fotika ir ismokti, bent jau savo vaikus ir seima graziai fotografuoti... As irgi nesiverziu i menine fotografija nes tam reikia ne tik moketi valdyti ir suprasti fotografijos taisykle, bet ir tureti gilia menine gyslele... Fotografuoju tai kas man grazu ir dziaugiuosi, kad cia atejusi jau sugebejau si ta ismokti, po truputi pradedu suprasti sviesa....
Multti, patiko sviesumas foto... siaip gal fonas kiek melynuoja, tokia negryna balta.... bet cia gal tik man taip atrodo... Siaip lyg ir grazu, bet va kazko lyg ir truksta... ir kompoziciskai visai idomiai ziurisi, bet va lyg ir noretusi truputi kitaip pasukti, tik nezinau kaip Gal as cia jau per daug kabinejuos?.... Neuzpyk... Tavo vietoje dar paieskociau ties siuo kadru truputi kitokiu sprendimu....
Va ir diskusijos issirutuliojo i nauda, manau, kad i nauda
O as vistiek darau ND, darau jau ta pati kelinta karta ir galvoju, kad jau darau ne vien del darymo, nes jau kelinta karta susimetu foto i kompa, paziuriu paziuriu ir istrinu vadinasi arba pradedu mastyti, arba pradedu nedristi...nzn.
Ir tik siandien paskaiciau ka reiskia cia minimas bokeh, na tikrai iki siandien nezinojau, bet nesigediju to pasakyti.
Man kazkaip Robobebro komentarai skamba labai pdrasinanciai, aisku ir kitu taip pat.
O tu, Narajana, tikrai nepabek, juk tavo pasidalijimai ismintim pravers ne vienam cia sitam skyrely.
As vis verziausi i kursus, kur nors, nors ir i trumpus, o kai atejau cia, tai informacijos tiek daug, nuomoniu irgi, ir atsirink, kad nori, ko tau reikia, sunkoka.
O as vistiek darau ND, darau jau ta pati kelinta karta ir galvoju, kad jau darau ne vien del darymo, nes jau kelinta karta susimetu foto i kompa, paziuriu paziuriu ir istrinu vadinasi arba pradedu mastyti, arba pradedu nedristi...nzn.
Ir tik siandien paskaiciau ka reiskia cia minimas bokeh, na tikrai iki siandien nezinojau, bet nesigediju to pasakyti.
Man kazkaip Robobebro komentarai skamba labai pdrasinanciai, aisku ir kitu taip pat.
O tu, Narajana, tikrai nepabek, juk tavo pasidalijimai ismintim pravers ne vienam cia sitam skyrely.
As vis verziausi i kursus, kur nors, nors ir i trumpus, o kai atejau cia, tai informacijos tiek daug, nuomoniu irgi, ir atsirink, kad nori, ko tau reikia, sunkoka.
QUOTE(Akasha @ 2010 04 22, 22:19)
As tik uz, kad nepasididziuotum ir kartasis pasisakytum, kuo daugiau akiu ir kuo daugiau kritikos, tuo manau galetume greiciau tobuleti ir judeti i prieki....
Del manual rezimo Tai manual man asmeniskai reiskia M, o Av, Tv ir P pusiau manualiniai ... Na as tik pradedanti, bet tikrai negaliu pasakyti, kad M rezima yra sunku suvaldyti.... Bent jau daran eile kadru vienodame apsvietime ir aplinkoje tikrai nesunku... Kal kiek sudetingiau isejus i miesta ir gaudant gatve, bet su Av ir Tv man nelabai patiko fotografuoti Man daug smagiau, kai galiu viska pati reguliuoti ir nusireguliavusi zinau, kad gausiu toki rezultata, kokio norejau.... Ai nu bet cia as truputi nukrypau jau...
Na labai norėčiau pamatyti manualinį rezultatą.
As irgi visada tik M fotkinu, man kaip Akashai norisi viska paciai valdyt, ach tas moteriskas valdingumas O ir kursuose taip mokino.
Jolanka dziugu tave cia matyt, kad isdrisai imk balioncika
Narajana tavo, noelles ir visu kitu komentarai labai laukiami. Tik man tu kazkokia isitempus pasirodei Bet gal kai nepazysti zmogaus, nematai israisku, vertinimo tai taip tik atrodo.
Jolanka dziugu tave cia matyt, kad isdrisai imk balioncika
Narajana tavo, noelles ir visu kitu komentarai labai laukiami. Tik man tu kazkokia isitempus pasirodei Bet gal kai nepazysti zmogaus, nematai israisku, vertinimo tai taip tik atrodo.
QUOTE(Narajana @ 2010 04 22, 23:35)
Na labai norėčiau pamatyti manualinį rezultatą.
Beveik visos mano darytos foto yra darytos M rezimu, kitus tikrai labai retai isijungiu... Cia mano kukli galerija, kurioje gali paziureti per propeties kokiu rezimu fotografuota.
O siaip manau, kad jokio skirtumo kokiu rezimu zmogus fotografuoja, svarbu, kad jis gautu norimus rezultatus... Ir tarkime kazkam tai daryti lengviau Av ar Tv ar P rezimu tai valio... svarbu, kad tikslas butu pasiektas...
QUOTE(Akasha @ 2010 04 22, 22:45)
Beveik visos mano darytos foto yra darytos M rezimu, kitus tikrai labai retai isijungiu... Cia mano kukli galerija, kurioje gali paziureti per propeties kokiu rezimu fotografuota.
Ar čia yra tik nufotografuota ir viskas, ar pvz. fotografuota raw'u ir po to konvertuojant kas nors koreguota. Ar fotografuota juodai baltai, ar versta į juoda baltą photoshope, pritaikant na pvz. blue filter ir pan.? Ar nedidintas kontrastas kai kur?
QUOTE(Narajana @ 2010 04 22, 23:53)
Ar čia yra tik nufotografuota ir viskas, ar pvz. fotografuota raw'u ir po to konvertuojant kas nors koreguota. Ar fotografuota juodai baltai, ar versta į juoda baltą photoshope, pritaikant na pvz. blue filter ir pan.? Ar nedidintas kontrastas kai kur?
Visada fotografuoju, tik raw formatu, nes jo kokybe man tikrai geresne jei jpg... Po to zinoma konvertuota i jpg ir minimaliai, o kartais ir daugiau koreguota PS... Ir nematau tame nieko blogo jei ka Juodai balta niekada nefotografuoju, nes tai visada galima padaryti po to... Tuo labiau, kad Fotiko konververtavimas i JB tikrai nera idealus... Kaip speju, tai tu esi nusiteikusi pries photoshopo naudojima Na manau ir siuo atveju kiekvienam savo...
QUOTE(robobebras @ 2010 04 22, 11:15)
dar viena su dangaus rastu, boksto graziau nesigauna apkarpyt.
pabaigai idesiu tokia "zvaira" foto su savotiskais rastais. Nors ir ne architektas as, bet vel pastatas .
"žvairą" foto su savotiškais raštais kirpčiau iki mylimo kvadrato. Nu negaliu kaip gerai atrodo. To mažo balto plyšelio dangaus čia visai nereikia.pabaigai idesiu tokia "zvaira" foto su savotiskais rastais. Nors ir ne architektas as, bet vel pastatas .
Antroje foto dangus išties nuostabus. BEt foto visumoje neįdomi.
QUOTE(multti @ 2010 04 22, 20:22)
Labas vakaras,
Na va, diskusijų paįvairinimui keliu šį tą
lig ir galvą norisi pakreipti žiūrint, gal sukčiau 90l. prieš laikrodžio rodyklę.Na va, diskusijų paįvairinimui keliu šį tą
Rėmelis skonio reikalas, todėl nesikabinėsiu. O ir pati po kurio laiko gal stebėsies tokiu rėmelio pasirinkimu. O pati foto, kažkuo patraukia dėmesį.
Narjana, taip, tas internetas, vieną ir tą patį komentarą skirtingi žmonės skaito skirtingai.
Jūsų komentarai tikrai laukiami, tiesiog kartais paskatinimas, padrąsinmas, užaugina sparnus.Naujokui tai gali būti geras postūmis.Nei vienas negimėm mokėdamas, mus kantriai mokė mamos, vėliau mokytojai, dėstytojai.Todėl ir iš jūsų prašiau supratingumo naujokams.
Nežinau kaip kitoms, bet man asmeniškai prieš metus pasakymas kur tu dėsi tokią fotografiją būtų ilgam atmušęs norą fotografuoti, o gal atvirkščiai noras įrodyti,kad galiu būtų pagreitinęs žingsnelius
Na išsiplėčiau čia aš į lankas
P.s P rėžimas tikrai nevisiems manualas, yra čia jau ir prakutusių
Jūsų komentarai tikrai laukiami, tiesiog kartais paskatinimas, padrąsinmas, užaugina sparnus.Naujokui tai gali būti geras postūmis.Nei vienas negimėm mokėdamas, mus kantriai mokė mamos, vėliau mokytojai, dėstytojai.Todėl ir iš jūsų prašiau supratingumo naujokams.
Nežinau kaip kitoms, bet man asmeniškai prieš metus pasakymas kur tu dėsi tokią fotografiją būtų ilgam atmušęs norą fotografuoti, o gal atvirkščiai noras įrodyti,kad galiu būtų pagreitinęs žingsnelius
Na išsiplėčiau čia aš į lankas
P.s P rėžimas tikrai nevisiems manualas, yra čia jau ir prakutusių
QUOTE(frederica @ 2010 04 22, 22:09)
o man tos pirmosios mano foto, didžiulis turtas Turiu vieną auto portretą, gal trylikos būdama dariau. Nuostabiausias iš nuostabiausių. Nesvarbu, šleivas kreivas ar kuprotas. T U R T A S Irgi nukrypau nuo temos.