Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 33 tema

jofana, galvoju ateisiu apkomentuosiu foto, tik kad nelabai speju visas, prabegom papasakosiu, kad patiko abi sraiges (astytes del virsaus sutinku, kad pakirpt reik), Akasha tai savam stiliui su kreatyvu, reikia stockus papildyt biggrin.gif

Noelles rastas patiko, is pirmo zvilgsnio lyg ir apacia turetu uzimti 2/3 kadro, bet daug dangaus suteikia "open space" vaizda, man patinka. Manau galima praminti tave kvadratine fotografe, nes pastebejau, kad megsti kvadratines foto smile.gif

mergele23 - be geles geriau, su gele kazkaip ne taip gerai ziurisi.

na sorry, kad visu nesukomentuoju, respektas Noellei ir Maggie, kurios ilgeliau nebuvusios sugeba prisest ir atsigriebt uz visas foto be isimties smile.gif

pabaigai idesiu tokia "zvaira" foto su savotiskais rastais. Nors ir ne architektas as, bet vel pastatas biggrin.gif.

user posted image
Atsakyti
Atsiprašau, kad ne į temą 4u.gif Skubiai ieškau Ievos Tamošaitytės, niku boruzka.
Atsakyti
dar viena su dangaus rastu, boksto graziau nesigauna apkarpyt.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 04 22, 12:44)
jofana, galvoju ateisiu apkomentuosiu foto, tik kad nelabai speju visas, prabegom papasakosiu, kad patiko abi sraiges (astytes del virsaus sutinku, kad pakirpt reik),

e, namu darbus daryk! biggrin.gif jau visos tokios atlaidzios, net nepamena, kad pas mus neatsiskaites tu lotuliukas.gif

ooops. susimoviau, pacheckinau, kazhkaip pamirshus buvau, kad dejai wb. soriukas ax.gif ax.gif

gerule man sita. patinka man tokios "zaviornutos", butent su pastatais, su daug langu etc.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 22 balandžio 2010 - 14:21
QUOTE(Maggie @ 2010 04 22, 15:16)
e, namu darbus daryk! biggrin.gif jau visos tokios atlaidzios, net nepamena, kad pas mus neatsiskaites tu lotuliukas.gif
gerule man sita. patinka man tokios "zaviornutos", butent su pastatais, su daug langu etc.

tai kad as padariau viska kas parasyta "privaloma" tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 04 22, 13:15)

sita man nea. kazhko truksta, gal daugiau siek tiek pastato, dangus toks griezhtas. nu nezinau. siaip as esu dangaus fane, patinka ir prijauciu, pati tik nemoku biggrin.gif

p.s. as jau pasitaisiau.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 04 22, 09:40)
na centravimas man asmenishkai kartais tikrai neblogai ziurisi. dviratininkas centre irgi atrode neblogai. bet, kaip suprantu, reikejo i kaire, kad matytusi, kad juda i prieki? kuo toliau, ziuriu, tuo sunkiau man su kompozicija. unsure.gif

Na matai fotografijoje, kaip ir kitose vaizduojamojo meno šakose yra tam tikros taisyklės, kuriomis menininkai vadovaujasi. Niekas nesako, kad tų taisyklių nevalia laužyti. tačiau tai reikia daryti pagrįstai. Vien žodžių man taip patinka arba neblogai žiūrisi neužtenka, tame turi būti tam tikra idėja. Centrinė kompozicija visuomet stabdanti, statiška. Centras visuomet bus statiškas. Tai kodėl fotografuojant dviratininką dinamikoje (kur net aplinka rodo, kad dviratinininkas juda) naudojama statiška kompozicija?!!! Man asmeniškai tai nesuvokiama, bet gal jūs paaiškinsit. O kurioje pusėje jis turėjo būti tai taip pat priklauso nuo idėjos. Klasikinė kompozicija būtų, jei vietos daugiau būtų palikta toje pusėje į kurią dviratininkas juda. Tačiau galimas ir vadinamasis "išėjimas iš kadro" kuomet atvirkščiai vietos paliekama už dviratininko, o ne prieš jį.
Man įdomu aplamai, ar fotografuojant šitą dviratininką buvo galvojama apie kompoziciją, ar tik pamačiau dviratininką, nusitaikiau ir nufotografavau (kitaip sakant užfiksavau vaizdą), nes fotografavimas, bent jau man yra mąstymas, o ne mygtuko spaudaliojimas.
Dar vienas momentas, kodėl gi ta centrinė kompozicija taip retai naudojama. Centre esantis objektas stabdo žvilgsnį, pamačiau ir viskas... jis niekur toliau neveda. O fotografijos kompozicijos tikslas sukurti trimatę erdvę, dvimatėje plokštumoje. tad daugelis siekia, kad žvilgsnis ne vien užsikabintų už pagrindinio objekto, bet ir kažkur vestų gilyn. Tuomet fotografija bus daugiaplanė ir žymiai įdomesnė už plokščią....
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 22, 15:39)
Na matai fotografijoje, kaip ir kitose vaizduojamojo meno šakose yra tam tikros taisyklės, kuriomis menininkai vadovaujasi. Niekas nesako, kad tų taisyklių nevalia laužyti. tačiau tai reikia daryti pagrįstai. Vien žodžių man taip patinka arba neblogai žiūrisi neužtenka, tame turi būti tam tikra idėja. Centrinė kompozicija visuomet stabdanti, statiška. Centras visuomet bus statiškas. Tai kodėl fotografuojant dviratininką dinamikoje (kur net aplinka rodo, kad dviratinininkas juda) naudojama statiška kompozicija?!!!  Man asmeniškai tai nesuvokiama, bet gal jūs paaiškinsit. O kurioje pusėje jis turėjo būti tai taip pat priklauso nuo idėjos. Klasikinė kompozicija būtų,  jei vietos daugiau būtų palikta toje pusėje į kurią dviratininkas juda. Tačiau galimas ir vadinamasis "išėjimas iš kadro" kuomet atvirkščiai vietos paliekama už dviratininko, o ne prieš jį.
Man įdomu aplamai, ar fotografuojant šitą dviratininką buvo galvojama apie kompoziciją, ar tik pamačiau dviratininką, nusitaikiau ir nufotografavau (kitaip sakant užfiksavau vaizdą), nes fotografavimas, bent jau man yra mąstymas, o ne mygtuko spaudaliojimas.
Dar vienas momentas, kodėl gi ta centrinė kompozicija taip retai naudojama. Centre esantis objektas stabdo žvilgsnį, pamačiau ir viskas... jis niekur toliau neveda. O fotografijos kompozicijos tikslas sukurti trimatę erdvę, dvimatėje plokštumoje. tad daugelis siekia, kad žvilgsnis ne vien užsikabintų už pagrindinio objekto, bet ir kažkur vestų gilyn. Tuomet fotografija bus daugiaplanė ir žymiai įdomesnė už plokščią....

pradesiu nuo to, kad vertinu tokias pastabas. nenoriu susireikshmint, bet nuskambejo postas tavo.. na... griezhtai. tarkim. anyway, gal tame ir point'as, gauti pylos, tada klaidu nekartojame.

fotografuojant dviratininka - tikslas buvo padaryti panning'a, gal neskaitei, bet cia buvo pirmas blynas (galu gale, mokomes gi). taip, nebuvo galvojama apie kompozicija, bet tikrai taisykles, bent jau tos pagrindines, zinau ir stengiuos visuomet i tai atsizhvelgti. su dviratininku buvo kitas reikalas. ishbandziau ka norejau, supratau ir kai jau iseisiu 2 karta pannint, naudosiu taisykles, kurias bent jau man pannint sunku, nes objektai greitai juda. vienas is pagrindiniu kaip ir pasiteisinimu butu, kad as juos gaudziau, jei matei kitas fotkes, jos nebuvo centruotos.

zodziu, nesiginciju. bet kazhkada, berods Noelle sake, svarbu apgint darba, idejas, "pagrist". todel gal mano dviratininkas buvo total disaster taisykliu atzhvilgiu, bet as matau ir "geras puses" ir man jis patinka. mirksiukas.gif

p.s. tikrai aciu, bet zinau, kad fotografijoje yra taisykles.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 04 22, 09:40)

man idomi foto, tokia rami.
siaip norejau paklausti, vis pamirshtu, kaip padaryti fotkinant visokius vabzdzius, geles, kad fokuse grynai vienas dalykelis, kitkas - bluras, bet toks perejimais, nezinau kaip paaishkinti, panashiai kaip tavo fotkej cia. ryshkumo zona-diafragma ir tikriausiai manual nustatinet fokusa? nes as fotografuoju M, bet fokusas pas mane ant auto blush2.gif kolkas. as neskubu, nes kiek dariau viska manual, tai nebuvo fokuso, atrodo viskas 5min nustatinejau, tik permeti i pc, zuri, kad ryshkumo truksta..

na aš naudoju AF dažniausiai, o ryškus objektas gaunasi kai gerai ''prizuminu'' ir f reguliuoju. o gražiai išplaukia fonas kai objektas yra toliau nuo jo ax.gif
Atsakyti
Narjana, su visa pagarba jums ir jūsų komentarams, čia juk pradžiamokslis
Į šią temą ateina žmonės klaudami cituoju:
QUOTE(Besame @ 2010 03 07, 19:29)
Persiprašau už tokį kvailą klausimą, bet jūs tokius dalykus photoshopu išgaunat ar fotoaparatu?  g.gif

Čia reakcija į atliktą ND, klausiama buvo apie bokeh.

Aš supranru, kad jūs jau seniai užmiršot šį etapą, kai po muilinės nusiperki veidroduką, kelis mėnesiu pyškini ant auto ir tave tai taip žiugina, nes nuotraukos tai jau gražios biggrin.gif Tuomet atrandi rėžimą P, oho koks džiaugsmas, net išskaitai instrukcijoj, kad yra kažkoks ratukas kurį pasukus keičiasi diafragma...oooo kas tai? Tuomet atkeliauji į temą ir bandai atlikti ND, taip išmoksti - do.Taip vis dar neskamba muzika, tuomet darai kitus ND ir sužinai, kad yra ir re, ir fa ir sol..., kad muzika skambėtų reika išmokti natas, taip tai dar negarantuoja, kad ji suskamės. Kad atliktum kūrinį be klaidų, manau dar nekartą reiks paspausti tą patį klavišą.
Ar jūs kai išmokote do iš kart be klaidų skambinote, nejau nesugadinote nei vienos juostelės, neradote nei vieno neapgalvoto kadro, niekada nefonufografavote banalios scenos?
Klausiate kur ji dės tokias fotografijas, greičiausiai ištrins. Bet jau bus supratusi su kuo valgoma ta f ir kam reikia to ISO biggrin.gif Ar pradedantysis gali į galvą sudėti f, ISO, kompozicijos taisykles ir apmąstyti ką jis nori pasakyti šia fotografija, tai jau priklauso nuo galvos, o tai proporcingai susiję su žingsnio greitumu.

Labai džiaugiuosi, kad užsukat į temą, vertinu jūsų žinias, džiaugiuosi, kad skiriate laiko komentarams.Tik norėčiau, kad suprastumėt, čia pradžiamokslis.Nenumuškit ūpo taip aistringai užsikrėtusiems šia liga naujokams mirksiukas.gif

QUOTE(Narajana @ 2010 04 22, 15:39)
...fotografijoje kaip ir kitose vaizduojamojo meno šakose yra tam tikros taisyklės, kuriomis menininkai vadovaujasi. Niekas nesako, kad tų taisyklių nevalia laužyti. tačiau tai reikia daryti pagrįstai.

Manau, kad vardan meno galima laužyti taisykles, tik prieš tai jas reikėtų gerai įsisavinti, tik tada laužymas bus pagrįstas.
Manau, kad būtent taisyklių įsisavinti mes čia ir renkames.

Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2010 04 22, 10:58)
Akasha, vis nesurandu progos tave pagirti del daiktu fotografavimo, turi aki tam ir minciu nestokoji  mirksiukas.gif

Oi Tiny dekui blush2.gif

QUOTE(Maggie @ 2010 04 22, 12:11)
aaaa. supratau. as taip ir galvojau, kad tikriausiai laimas. na bet pabandyk kada su citrina, tegu zievele lieka, idomus kontrurai butu.

Bandysim bandysim, kai tik i prekybcentrius graziu citrinu uzves smile.gif

QUOTE(robobebras @ 2010 04 22, 13:15)

Pirmoji su pastatu labai smagiai ziurisi.. Liuks rastai... Antroji kiek kompoziciskai nesiziuri, nes bokstas centruotas ir jis tarsi maiso visam vaizdui... o debeseliai tai grazus...

QUOTE(frederica @ 2010 04 22, 18:26)
Narjana, su visa pagarba jums ir jūsų komentarams, čia juk pradžiamokslis 
Į šią temą ateina žmonės klaudami cituoju:

Labai liuks isdestei mintis... neturiu ka prideti drinks_cheers.gif

O as sendien apturejau fotosesija doh.gif drauges mazuciuka kudykeli fotkinau... rezultatais lyg ir patenkinta, na bent jau draugei patiko, bet va labai noresiu ir jusu nuomones... rytoj pabandysiu ikelti keleta kadru.... fotkinau ant f 1,8, tai kaikur nugrybavau su fokusu...
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 22, 13:39)
nes fotografavimas, bent jau man yra mąstymas, o ne mygtuko spaudaliojimas

Va šitą sakinį man reiktų atsispausdint didelėmis raidėmis ir įsirėmint. Yra apie ką pagalvoti smile.gif

Atsiprašau, kad taip čia įsiveržiau, tiesiog norėjosi padėkot už protingus žodžius ax.gif
Atsakyti