Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 33 tema

QUOTE('chameleon' @ 2010 04 21, 16:00)
dedu jusu teismui smile.gif

man kažkaip žvilgsnis vis mėtosi nuo vieno nuotraukos šono prie kito... ir viename, ir kitame šone žvėriukai ax.gif apkarpyčiau truputį... ir esminis akcentas norėtųsi, kad būtų priekiu atsisukęs... taip dabar kažkaip į šikutę žiūriu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE('chameleon' @ 2010 04 21, 16:04)
jei gerai supratau tai m- f1.5 d- f10 g.gif

tai pabandyk ND su didesniais intervalais, pvz 1.5, 5, 10.. nes dabar kaip darei tai kazi ar pamatysi skirtuma. ir normaliai sufokusuok i daikta ar ta pati medeli smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 21 balandžio 2010 - 15:17
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 21 balandžio 2010 - 15:22
QUOTE(dangerele @ 2010 04 21, 14:12)
chameleon

ne i tema as cia smile.gif turiu panasiu nuotrauku, tai uzkliuvo akis smile.gif Kartais ne anglijoj si nuotrauka daryta? Knutsford?

sevenoak , kente 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 21, 14:16)
tai pabandyk ND su didesniais intervalais, pvz 1.5, 5, 10.. nes dabar kaip darei tai kazi ar pamatysi skirtuma. ir normaliai sufokusuok i daikta ar ta pati medeli smile.gif

aisku ,again bandysiu doh.gif doh.gif lotuliukas.gif , arba gal pasiliksiu skoloj, paskutiniams nd , blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Papildyta:
jei gerai supratau tai m- f1.5 d- f10  g.gif

cia kas taip? kazko neikirtau smile.gif

p.s. butent apie tokio supratimo trukuma as ir kalbejau praeitoj zinutej smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 21 balandžio 2010 - 15:34
QUOTE(paprasta @ 2010 04 21, 14:45)
Na, kol kas raštuoto neturiu, bet įdedu kritikai kelias foto... kaipgi kitaip ko nors išmoksi... daugiau buitinės, nes kol kas akyse ir širdyje mažutė blush2.gif
gal ši į spalvų raštą... blush2.gif

Pirmoji gana skaidri grazi sviesi foto... truputi jauciasi bardakelis, bet siaip visai nieko... antroji labai griuva i sona... Ten kur du vaikuciai tai sonuose man erdves truksta...

QUOTE(multti @ 2010 04 21, 14:48)
Na va mielosios, keliu jums savo abstrakcijas  smile.gif  ir laukiu komentarų žinoma smile.gif

Jei visas fonas butu baltas, tai speju, kad geriau ziuretusi... pabandyk dar pazaisti ties siuo objektu, nes visai idomiai ziurisi tie atspidziai...

QUOTE(paprasta @ 2010 04 21, 15:03)
kažkiek daugiau emocijos joje... ar klystu?

Sitoje arba sviesaus fono norisi arba is sito patraukti meskuti ir ta sviesios sienos gabala nukirpti, nes jis man iskarto uzkliuvo ir blaske demesi...

dedu jusu teismui smile.gif
Papildyta:
jei gerai supratau tai m- f1.5 d- f10  g.gif

Per daug objektu... Kaip ir minejo akys laksto po visa kadra ir negali sustoti... Gal mazesne ryskumo zona tokiais atvejais labiau padetu.... O siaip reikia stenktis ieskoti kitokio kampo, kad maziau objektu i kadra pakliutu... Del nd tai truputi nesupratau, ka tu cia surasei... Ir ar pati supranti kas, kodel ir kaip turi keistis?

QUOTE(robobebras @ 2010 04 21, 16:32)

p.s. butent apie tokio supratimo trukuma as ir kalbejau praeitoj zinutej smile.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū, Akasha 4u.gif deduosi visas pastabas į galvą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 21 balandžio 2010 - 17:44
QUOTE(robobebras @ 2010 04 21, 15:08)
Technika reikia ismanyti tiek, kad tavo norimus pasiekti rezultatus ribotu technika, o ne spragos ziniose apie ja. Na mazu maziausiai reikia bent jau suprasti, kodel gavosi taip, o ne kitaip. Kitu atveju bus tobulejimas dar mazesniu vezlio zingsniu, nes rezultata gausi toki, koks pasiseks, o ne toki, kokio nori ir sieki.

O as dabar skaitau apie kompozicija, diafragmas ir kitas pamokeles...ir daug kas aiskeja. Ne be reikalo jos ir idetos pirmam psl smile.gif
ND darysiu...tik man reikia laiko, as turiu moraliskai pasiruosti biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(multti @ 2010 04 20, 21:13)
mergele23 - viso ciuckio nuotrauka man labai patiko, ir pats saulės zuikutis nuotraukai žaismingumo suteikia. Ir nuotraukos gamta tokia gaivi  ax.gif
Antrąjai, bent jau man gal šiek tiek ryškumo reikėtų, su kontrastu padirbėčiau, bet čia žinoma kaip kam. Man patinka aštresnės spalvos ir aštresni kampai, o kitiems gi - tai kas švelnu. Nors čia irgi, man būna kartais norisi kad akis matytų kažką nublurinto  biggrin.gif  biggrin.gif  Pafilosofavau, tskant biggrin.gif

Aciu uz patarimus, visai pamirsau gelyte su ps patvarkyti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 20, 22:13)
siokie tokie spalvoti zaidimai.. meskiuku karai smile.gif visgi blogai, kad meskiuko nesufokusavau jokio..  g.gif
Papildyta:
gal ta geltona desinej mest lauk?
jauciu is naujo geriau su jais pazaisiu.. miegutis ima smile.gif

o gal visai be meskuciu pafotografuok? Siaip man grazu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2010 04 20, 23:27)
Keliu dar vieną man patinkančią nuotrauką ir laukiu komentarų
ir su daugiau kontrasto

be kontrasto man geriau...naturalesnes spalvos smile.gif as labiau prie naturalumo.
Papildyta:
QUOTE(Akasha @ 2010 04 21, 12:15)
Na bandau ir as si ta ikelti i tema.... Nezinau ar tiks i tema, bet man tai cia lyg ir matosi rastai  blush2.gif

labai grazus kadras....net neturiu zodziu, Super thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Akasha @ 2010 04 21, 13:04)
Cia jau ne i tema tiesiog laukiu pastabu, gal kas uzklius.... Ir tik dabar tvarkydama foto pagalvojau, kad ant padrindo galejau deti stikla, kad dar grazus atspindys butu susiformaves... doh.gif  Kaip as vakar apie tai nepagalvojau...

ir sita foto super, labai patinka tavo nuotraukos su vaisiais.
Papildyta:
QUOTE(multti @ 2010 04 21, 14:48)
Na va mielosios, keliu jums savo abstrakcijas  smile.gif  ir laukiu komentarų žinoma smile.gif

user posted image

labai idomi nuotrauka bigsmile.gif
kaip tau pavyko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergele23: 21 balandžio 2010 - 18:46
o cia mano siandiena pagauti rastai jusu kritikai ax.gif
user posted image
ir be geles
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 04 21, 11:15)
O as tave lyg ir pamenu is senesniu temu...  smile.gif Sios savaites rema vis dar "Rastai"

Na bandau ir as si ta ikelti i tema.... Nezinau ar tiks i tema, bet man tai cia lyg ir matosi rastai  blush2.gif
user posted image

dziugu kad dar kas mane pamena tongue.gif
rastai tai rastai reiks ka ikelti i tema ar nelabai g.gif

va cia tai idomi nuotraukele

QUOTE(Akasha @ 2010 04 21, 12:04)
Dedu dar viena is vakaryksciu smaliziavimu vaisiais... smile.gif Cia jau ne i tema tiesiog laukiu pastabu, gal kas uzklius.... Ir tik dabar tvarkydama foto pagalvojau, kad ant padrindo galejau deti stikla, kad dar grazus atspindys butu susiformaves... doh.gif  Kaip as vakar apie tai nepagalvojau...
user posted image

butu visai idomu suzinoti koki apsvietima naudojei? nes kaip ir apsviestas is 2 pusiu g.gif
idomi nuotraukele geras bandymas
drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mergele23 @ 2010 04 21, 20:18)
o cia mano siandiena pagauti rastai jusu kritikai ax.gif

Dekui uz pagyras smile.gif
Tavo rastai man liuks... su gele zinoma idomiau ziurisi... Tik gele truputi lyg nefokuse butu... O pati faktura antroje graziauu ziurisi... Labai idomu kur radai tokia suskilinejusia zeme...

QUOTE(Padangė @ 2010 04 21, 20:44)
va cia tai idomi nuotraukele 
butu visai idomu suzinoti koki apsvietima  naudojei? nes kaip ir apsviestas is 2 pusiu  g.gif
idomi nuotraukele geras bandymas
drinks_cheers.gif

Dekui... smile.gif Apsvietimas su stalinem lempom ir softboxu... kad susvelninti atspindzius nuo lempu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 21 balandžio 2010 - 20:23