Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 33 tema

QUOTE(multti @ 2010 04 20, 19:16)
Mes tai paprastutį, bet bais gražų  biggrin.gif  pilkos tamsiai spalvos mažą kukuliuką  biggrin.gif  ir tėvams laimė, ir vaikui džiaugsmas, ir fotoaparatui smaguma biggrin.gif

mes irgi paprastučio norėjom iš prieglaudėlės..bet MB sako nu jau čia sfinksas tavo svajonė buvo,kiek veršlenai tai perkam..tai lblb apsidžiaugiau nes jis tokių baisiai nemėgo.. blush2.gif bet gražumo mano kukulis reto... wub.gif va koks blush2.gif

user posted image

o va dar mano mimoza lotuliukas.gif lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
ohara - nu va man sfinksai kažkaip nelabai patinka blush2.gif Mes katytę pasiimsim iš draugų, jų katė atsivedė, tai padovanos mums smile.gif kažkaip galvoju, sūnus mokysis rūpintis kažkuom smile.gif

Ciuckio liežuvis gražiai užsilenkęs smile.gif Gal tik pats horizontas pasviręs, tai šunytis atrodo kaip griūnantis į dešinę pusę.

Dėl tų griuvimų, tai man dažnai pasitaiko. Atrodo, ir kompozicija gera, ir kampas pagautas, ir momentas ir 3/4 viskas tvarkoj, nu bet va "griūvas" šonan nors tu ką doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo multti: 20 balandžio 2010 - 18:35
Neleidžia man tiek daug sucituot, bandau iš atminties, gal suprasit kas kur biggrin.gif
vijja
Auto, o čia mal kolkas tamsus miškas biggrin.gif . Todėl jei tai tavo pirmieji bandymai tai lenkiu galvą. Man trečioji geriausia, gaila nukirsto batuko žinoma.( man iš vis basų pėdų norėtūsi, dabar atrodo, kad sunkoka su aukštakulniais tupinėti būtų).Graži moteris esi, fainai,kad bandai 4u.gif

brumbrumai,man antroji iš Tavo gamtos, patiko šviesa.

Maggie - naktiniai Vilniaus miesto raštai.
Ir man paskutinė, visai smagūs Tavieji raštai.Sakai banaloka, gal..., bet, kad raštai tai nieks neprieštaraus biggrin.gif Sekmės baigiamąjame 4u.gif

Noelle, kvapas tulpių ir hyacintų laukuose...
Keista man ši,gal, kad aš jas švelnias matau, čia "stiprios" tokios, bet užskaitau, nes dievinu gėles biggrin.gif

Akasha- dukrytės portetukas.
JB man geras, kritikos neišgirsi, negaliu vaikų foto kritikuot biggrin.gif
P.s pirmas Tavo obuolys thumbup.gif , tikrai skanus, estetiškas vaizdas, spalvos geros ir centravimas šiuo atveju taip tinka. Į stockus mirksiukas.gif

Meadow - ponis.
Gražutis, šešėlis man netrukdo, gal kiek labiau šoniuku norisi, kad ne į kuprą žvilgsnis kryptų, daugiau kūnelio matytųsi.

bizyte - pirmoji, raštų temai.
Puiki, labai patiko.

Multti - visas indas, raštų temai
Labai liuks, įdomus ir spalviškai smagus.

robobebras- atspindžiai, raštų temai biggrin.gif
Nu vyriška tokia biggrin.gif lyg ir nieko, spalvos tai man tinka.

multti - foto su fotoaparatu
Pirščiukų gaila verysad.gif

Ievukis - muzikantas.
Pirma geriau, antroji be kojų nea. Ir sveikinu su 1-ąja vieta ilgakakliuose biggrin.gif 4u.gif

Ohara , šuniukai biggrin.gif Šuniukai ir kiti gyvuliukai, na aš įsivaizduoju kokie jie brangūs šeiminikui, čia kaip mamai savi vaikai biggrin.gif jau vien no to, kad jie foto yra darosi gražu.O va tokioms kaip aš( mažiau gyvūnų mylėtojoms biggrin.gif ) turi toje foto būti kažkas, nuo ko pasakytum - gėris biggrin.gif Tavosiose kolkas to kažko trūksta( čia man), bet smagu,kad bandai. Tikiu, kad kažkada pamačius Tavo šunelio foto pasakysiu - gėris.
Papildyta:
QUOTE(multti @ 2010 04 20, 19:32)

Dėl tų griuvimų, tai man dažnai pasitaiko. Atrodo, ir kompozicija gera, ir kampas pagautas, ir momentas ir 3/4 viskas tvarkoj, nu bet va "griūvas" šonan nors tu ką  doh.gif

Su PS galima patiesint, mane pamokino, sakyk jei reikia, parašysiu kas ir kaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 19, 08:09)
graziausia tai man pirma smile.gif antros tai nebent nukirpus virsu su pageltusiom sakom ir pazaidus leveliais..  trecios kadravimas toks labai geras, bet daugiau ten nieko nematau smile.gif o su suneliu tai reiktu dar pazaist.. dabar jis labai apremintas, kaip i dezute ikistas.. dar paprasyk to sunelio papozuot smile.gif

aciu uz komentarus ir patarimus,
pameginau suniuka pafotografuoti, tai stai rolleyes.gif tik kazkos saules zuikis prie sunelio koju...nepavyko su Ps panaikinti....nu dar nemoku schmoll.gif
user posted image

Papildyta:
QUOTE(multti @ 2010 04 19, 09:00)
mergele23 - Man pirma ir paskutinė mielos.  Pirmutinės spalvos ir kompozicijas pati patiko, o paskutinėje akį patraukė pats fotografavimo kampas smile.gif

Kelius kelias nuotraukas, kuriose įžiūrėjau raštus  ax.gif

Daug kas komentavo, del nuotraukos su suniuku, kad suspausta nuotrauka, visiskai sutinku, man sioje nuotraukoje taip labiausiai patinka fotografavimo kampas,

is tavo triju nuotrauku, rastu tema, man labai patiko spragesiai, gal noretusi kokio akcento juose....
Atsakyti
Koks mielas sunis wub.gif O tas saules zuikis labai liuks thumbup.gif kazkada vien tik juos (zuikius) ir gaudziau hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 19, 10:12)
Užmišau, pati kašką parodyti:

grazus ponis, bet jau kaip kazkas minejo, noretusi ji matyti visa mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bizyte @ 2010 04 19, 14:28)
[keliu vieną raštų temai g.gif labai trūksta kairės? g.gif
ir dar kelios kritikai smile.gif

labai grazios nuotraukos, ypatingai patinka su laiptais, ir tas zmogus su raudona kepure....labai super bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Noelle @ 2010 04 19, 15:24)

labiausiai tai šuns foto patinka. Tik patariu kvadratą daryti, pamačiau, tai tikrai liuksiškai atrodo. Dešinę pusę kirpt reikia.
Papartis, gal dar įdomesnis, kaip ieškojimams. Bet pirmos dvi nea.

pameginau is suns padaryti kvadrata, tai tikrai geriau ziurisi ax.gif
aciu uz patarimus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(multti @ 2010 04 19, 16:44)
Gal ir geriau sakau visas indas?  g.gif

man labiau patinka si nuotrauka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2010 04 19, 23:43)
Laba nakti  smile.gif
Uzstrigau ties 3 ND. Bandziau bandziau, ir vis atrodo kad nematau skirtumo  g.gif

Rytoj eisiu 4 ND daryti i lauka turbut, nes namuose dievazi nerandu atstumo tinkamo, kambario tinkamo, ar daikto  lotuliukas.gif

Jolanka, tokius ND daryti vien dėl darymo jokios naudos neatneš, arba eisi vėžlio žingsniu. Čia tas pats kas mokytis groti, spaudant vien klavišą Do. Nors ir kaip tobulai mokėsi pagroti vien Do, muzikos vis vien nebus. Grojant Do, reikia pagroti bent jau dar porą natų, tam kad gautųsi muzika.
Visų pirmą reikia suvokti kam visa tai daroma. Ką tuo nori pasakyti? Fotografuok geriau savo augalus ir keisk diafragmas jei nori. Fotografuok tai, kas tau gražu.
Na pvz. kur po to tu dėsi šitą fotografiją? Taigi jei nėra kompozicijos, o yra tik diafragma, tai nėra ir fotografijos, kaip nėra ir muzikos vien su Do.
Visų pirma pamiršk centrą, centras fotografijoje – pasinėms fotografijoms daryti.
Visas menas paremtas ausko pjūvio principu, ne išimtis ir fotografija, taigi komponavimas viena trečioji, dvi trečiosios. Horizonto linija ne per centrą, o apačioje (kitu atveju gali būti ir viršuje) vienos trečiosios dalyje.
Pats objektas arba kairiau arba dešiniau. Kairėje pusėje atrodys lengvesnis, dešinėje – sunkesnis.
Čia mačiau kažkur dviratininko foto. Dviratininkas juda, o nufotografuotas centre. Dinamikai centras – iš viso peilis. Ten naudojami įvairiausi photoshopo efektai, bet esmė taigi nesikeičia. ji jau nuo pat pradžių blogai nufotografuota, tad kad ir kiek ją ten apdoroti ji geresnė nepasidarys.
Tai va jei kreipti dėmesį vien į vieną parametrą fotografijos nebus, bus tik vaizdo užfiksavimas.
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 04 20, 13:22)
Keliu ir aš kažką kad nepamirštumėt ir manęs... blush2.gif  4u.gif

grazus suniukas, bet man gal fono sviesesnio noretusi... kazkaip suo siame fone prapuola ir nesimato viso grozio ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Ievukis @ 2010 04 20, 16:47)
Gatves muzikantas...

man antra labiau patinka, jauciu garziai nuotrauka atrodytu jb g.gif
Papildyta:
QUOTE(ohara @ 2010 04 20, 18:04)
ir šviesesnė truputuka:

sviesene gerai atrodo thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(ohara @ 2010 04 20, 19:21)
:  bet gražumo mano kukulis reto... wub.gif va koks  blush2.gif

kazkaip ir pilkas fonas ir katiniukas...man noretusi daugiau kontrasto, kad isryskinti katineli blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Ievukis @ 2010 04 20, 20:17)
Koks mielas sunis wub.gif O tas saules zuikis labai liuks thumbup.gif kazkada vien tik juos (zuikius) ir gaudziau hihihi.gif

man taip pat suniukas patinka, gaila, kad ne mano biggrin.gif

keliu dar viena nuotrauka smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergele23: 20 balandžio 2010 - 19:47
mergele23 - viso ciuckio nuotrauka man labai patiko, ir pats saulės zuikutis nuotraukai žaismingumo suteikia. Ir nuotraukos gamta tokia gaivi ax.gif

Antrąjai, bent jau man gal šiek tiek ryškumo reikėtų, su kontrastu padirbėčiau, bet čia žinoma kaip kam. Man patinka aštresnės spalvos ir aštresni kampai, o kitiems gi - tai kas švelnu. Nors čia irgi, man būna kartais norisi kad akis matytų kažką nublurinto biggrin.gif biggrin.gif Pafilosofavau, tskant biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 20, 18:30)
Jolanka, tokius ND daryti vien dėl darymo jokios naudos neatneš, arba eisi vėžlio žingsniu. Čia tas pats kas mokytis groti, spaudant vien klavišą Do. Nors ir kaip tobulai mokėsi pagroti vien Do, muzikos vis vien nebus. Grojant Do, reikia pagroti bent jau dar porą natų, tam kad gautųsi muzika.
Visų pirmą reikia suvokti kam

pradėjau skaityti komentarą ir galvojau nu ***** kaip gerai rašo, nu visai ne pradžiamoksliškai. Tada tik į niką žvilgtelėjau. Smagu, kad užsukai ir čia Jau vakar skaitydama temą nudžiugau Tavo vardą apačioje pamačiusi.
Kažkada senai Tavo rašyti žodžiai dar kitoje temoje, vis dar atmintyje liko. Geras toks išjudinimas buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 04 20, 19:41)
Ohara , šuniukai biggrin.gif Šuniukai ir kiti gyvuliukai, na aš įsivaizduoju kokie jie brangūs šeiminikui, čia kaip mamai savi vaikai biggrin.gif jau vien no to, kad jie foto yra darosi gražu.O va tokioms kaip aš( mažiau gyvūnų mylėtojoms biggrin.gif ) turi toje foto būti kažkas, nuo ko pasakytum - gėris biggrin.gif Tavosiose kolkas to kažko trūksta( čia man), bet smagu,kad bandai. Tikiu, kad kažkada pamačius Tavo šunelio foto pasakysiu - gėris.

supratau... blush2.gif nebepumpuosiu eterio saviškių nuotraukomis... blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 04 20, 21:41)
supratau... blush2.gif  nebepumpuosiu eterio saviškių nuotraukomis... blush2.gif  4u.gif

Nu baik tu, kaip kitaip mokytis, jei ne iš kritikos smile.gif Gali ir keliasdešimt knygų apie fotografiją perskaityt, bet jei nebus praktikos - nebus nieko tada smile.gif
Atsakyti