Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 33 tema

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 19, 15:13)

Tai palauk,apie fotografavima irgi pilna informacijos,bet kazko cia visi susirinko biggrin.gif Paaiskina viena kitai kas ir kaip,tai galetumet ir apie PS taip pat kalbetis g.gif Ir nereikia cia taip i mane ziureti lotuliukas.gif lotuliukas.gif As dar karta sakau,kad atejau cia moktis,todel ir klausineju viska blush2.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(bizyte @ 2010 04 19, 15:28)
Adeks, po truputį išmoksi, pažiūrėk youtube pagal poreikį, ten daug filmukų visokių, pamokėlių ax.gif aš anksčiau irgi neturėjau nieko bendro su PS, todėl pati landžioju ir mokausi ax.gif o jei kas neaišku, klausk, patarsim mirksiukas.gif

Aciu uz palaikma 4u.gif As apie ta ir sakau,kad jei kas neaisku,kad ir galima butu cia apie tai pakalbeti,o ne tik apie nuotraukas 4u.gif
Nors ir patiko man tavo nuotraukos,bet negaliu jas komentuoti,nes dar neturiu tiek patirties blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2010 04 19, 14:28)
keliu vieną raštų temai g.gif labai trūksta kairės? g.gif

man pirma faina smile.gif kaip is nykstuku su raudonom kepurem gyvenimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeks @ 2010 04 19, 12:34)
Tai palauk,apie fotografavima irgi pilna informacijos,bet kazko cia visi susirinko biggrin.gif Paaiskina viena kitai kas ir kaip,tai galetumet ir apie PS taip pat kalbetis g.gif Ir nereikia cia taip i mane ziureti lotuliukas.gif  lotuliukas.gif As dar karta sakau,kad atejau cia moktis,todel ir klausineju viska blush2.gif  4u.gif

jei neklystu pomėgiuose yra PS klubas. Ten rodos galima išmokti su Photoshopu dirbti smile.gif
Tiesa, šios savaitės tema vis dar raštai ar jau kokia kita?
Meadow rodos siūlė "juodai balta foto". Imam?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noelle: 19 balandžio 2010 - 13:51
QUOTE(Noelle @ 2010 04 19, 14:39)

galim imti ir kelias temas smile.gif nes rastu taip ir neradau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vijja @ 2010 04 16, 16:23)
kad neateiciau tusciomis imetu kelias foto  smile.gif
cia vaikas pergyveno ivykus avarijai
neblogas vaiko portretukas. Ir atspindžių yra, teminei tinka smile.gif Vertimas į jb taip pat geras.
Auto bandymai, jei tai išties pirmi, sakyčiau superiniai. Trečia labiausiai patiktų, tik batukas ten nukirstas. Antroji perdaug veidas išplautas, bet pati foto gera. Apdirbimas vistiek liks tik skonio reikalas. Pirmojoje tekstūra ant viršaus žiūrisi, tik pati poza man nelabai.

QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 16, 20:12)
nu ka, nesu toliau jums savo gamtos smile.gif reiktu kazkaip ismokt ja kitaip fotkint..
antroje foto gražią šviesą sugavai. Pirma bei trečia nepatinka nei spalviškai, nei kompozicija..
Kaip norėtum išmokti gamtą fotografuoti? Turi kokį mėgstamą gamtos fotografą, į kurio darbus žiūrėdama sakai "va, čia tai, ko norėčiau išmokti "? Gali juk ir įkelti kokią foto, jei tarkim norėtum panašių rezultatų, bet nežinai kaip tokius išgauti. Galima kartu paanalizuoti.

QUOTE(Maggie @ 2010 04 17, 21:44)
naktiniai vilniaus miesto rashtai biggrin.gif
(zinau, kad banaloka, bet ruosiuosi baigiamajam, kuris antradieni, tai nors labai noriu padirbet su sia tema, neturiu kada..)
sėkmės tau baigiamuosiuose.
raštai tai tokie crazy, tikriausiai nuotaikas tavo atitinka, po mokslų smile.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 04 18, 13:23)
Na as irgi kad neateiciau visai tusciomis dedu viena portretuka... Kazkaip irgi vakar pleskinau, bet rezultatai nelabai tenkina, gal kad ir man nefotkinimo diena buvo ir vaikas kazkaip skirtingai nuo visu kitu kartu nelabai noriai pozavo.... Ji siaip pas mane megeja maivytis, o vakar kazkas uzplauke buvo, nesusikalbejom doh.gif Lauksiu kritikos ir kaip jums JB... Man lyg ir pilkokas... sviesinti dar ar ne?
aš dar kiek pašviesinčiau, kontrasto vos pridėčiau. Veidukas ypač pilkas.
Man viršaus kiek trūksta, todėl tikriausiai kirpčiau dar kiek daugiau. Iš viršaus ir iš kairės. Pabandyk, gal patiks.

QUOTE(mergele23 @ 2010 04 18, 21:00)
o as keliu naujas savaitgalio foto ir einu skaityti ka priraset....nieko su rastais nesugalvojau.... tai keliu siek tiek gamtos... blush2.gif
labiausiai tai šuns foto patinka. Tik patariu kvadratą daryti, pamačiau, tai tikrai liuksiškai atrodo. Dešinę pusę kirpt reikia.
Papartis, gal dar įdomesnis, kaip ieškojimams. Bet pirmos dvi nea.

QUOTE(multti @ 2010 04 19, 07:00)
Kelius kelias nuotraukas, kuriose įžiūrėjau raštus  ax.gif
na pirmoje antroje raštus matau. Antroje ypač norisi ką nors įmaišyti, kad nebūtų taip tolygiai pabirę.

QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 19, 07:57)
aciu smile.gif siaip as ir nesu gamtos fotkinimo megeja smile.gif bet vaiku neturiu, vyras neleidzia, pati nulis fotogeniskumo, tai ka daugiau ir fotkinsi.. tik sakeles biggrin.gif miesto nemoku. su draugem nesiseka biggrin.gif
taigi ir susirinkom mokintis smile.gif Aš pamenu kai pradėjau fotografuoti, namuose nebuvo daikto, kuris nebūtų nufotkintas. Apžiūrėk visus namus, pro langą pasidairyk, prie namų. Jei miesto nemoki, laikas išmokti smile.gif Pasirink sau kokią užduotį. Tarkim pašto dėžutės ar namo numeriai, langinės, šviesoforai, skėčiai, laiptai, stotelės.... Na ir fotografuok, ieškok. Paskui parodysi smile.gif

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 19, 08:12)
Užmišau, pati kašką parodyti:
ai šešėlis man nekliūna. Graži šviesa. Kojų tik galinių norisi.

QUOTE(dangerele @ 2010 04 19, 08:16)
Išbandžiau kelias kompozicijos taisykles, lauksiu komentarų.
papasakok, kurios čia kompozicijos taisyklės, lengviau bus komentuoti, žinant ką bandei daryti.

QUOTE(bizyte @ 2010 04 19, 12:28)
labai faina pirma. Tik tokią foto norisi daug didesnę matyti.
Antroji kompoziciškai tvarkinga, visai neblogai žiūrisi.
Trečioje norisi vos viršaus irdešinės pusės pakirpti. Dar geriau užakcentuoti vaikutį.

Ir dar norėjau paklausti, ar nenervina, kai tiek daug sukomentuoji ir nei vienos foto nepalieku. Ar atsirenkat kas kur? O gal visgi geriau palikti foto komentuojant?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noelle: 19 balandžio 2010 - 14:26
Noelle, man tai gerai, kaip tu komentuoji smile.gif as atsirenku kur kas smile.gif ir siaip saunu, kad tiek laiko skiri kiekvienai wink.gif

o del tos minties, kad fotkint pvz laiputs, pasto dezutes etc. tai labai patiko smile.gif reiks kazka tokio pabandyt..
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 04 19, 15:24)

papasakok, kurios čia kompozicijos taisyklės, lengviau bus komentuoti, žinant ką bandei daryti.

Ir dar norėjau paklausti, ar nenervina, kai tiek daug sukomentuoji ir nei vienos foto nepalieku. Ar atsirenkat kas kur? O gal visgi geriau palikti foto komentuojant?

Gal but ne visas dar zinau, bet bandziau istrizaine kompozicija wink.gif blush2.gif

Kas del komentaru, tai man asmeniskai labai smagu rasti vis koki sakinuka skirta sau, is kitu nuotrauku ir komentaru mokausi. Jei turi ka parodyti ir nori isgirsti ivairias nuomones, tai be abejo dek nedvejodama wink.gif Butu idomu. Pagyvina foruma daugiau nuotrauku.

Atsakyti
QUOTE(Tiomama @ 2010 04 19, 11:09)

Pirma taip idomiai ziurisi, o antra tokia nuobodoka, noretusi kokio akcento, o va del trecios neapsisprendziu, lyg ir noretusi visa ta inda matyti  g.gif

Bandysiu į tą antrą šiek tiek balto cukraus įmaišyt, tai gal tada nebesijaus to nuobodumo smile.gif trečios įmesiu ir visą tą indą, tiesiog pamąsčiau, kad gal irgi ta monotonija jausis g.gif

QUOTE(bizyte @ 2010 04 19, 13:35)

antroji visai nieko, tik gal su ja dar pažaisčiau, spalvom ar kontrastu ax.gif o trečioji man ne, neaišku kur pagrindinis akcentas, ar žibutės ar vaza ir man dar toks jausmas, kad griūna į kairę, nors gal ir klystu g.gif

Bandysiu pažaist su spalvom. Man tavo raštai labai wub.gif ir pati kompozicija man patinka, nesinori daugiau kairės mano akiai. Spalvos ir ryškumas irgi labai tinka, o tas raudonas kepuriukas išvis liuks smile.gif

na pirmoje antroje raštus matau. Antroje ypač norisi ką nors įmaišyti, kad nebūtų taip tolygiai pabirę.

Dėkui, kaip jau minėjau bandysiu maišyt su baltuoju cukrum, jis smulkesnis smile.gif
Papildyta:
Gal ir geriau sakau visas indas? g.gif

user posted image

Dar jūsų apie tuos stock'us paklaust norėjau. Kokiuose esat užsiregistravusios? Ir kokiu principu ten išvis viskas vyksta? Kažkoks mokestis reikalingas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(multti @ 2010 04 19, 16:44)
Dar jūsų apie tuos stock'us paklaust norėjau. Kokiuose esat užsiregistravusios? Ir kokiu principu ten išvis viskas vyksta? Kažkoks mokestis reikalingas?  ax.gif

gali cia paskaityti http://g9.blogas.lt/

svarbu labai kokybe. ir nuotrauku ivairiapusiskumas, manau.. ir kad ju daug butu smile.gif pati ten nesedziu, bet gal someday..
Atsakyti

Pirmoji tai labai liuks... man truputi kaires noretusi, bet siaip tai labai man si 4u.gif Antra gal kazkam idomi, man asmeniskai tamsoka... gal per sunki nuotaika man siom dienom ax.gif tai tiesiog susilaikau... O trecia man tokia reklamine, kad ir pas stomatologus vaikai gali sypsotis mirksiukas.gif

aš dar kiek pašviesinčiau, kontrasto vos pridėčiau. Veidukas ypač pilkas.
Man viršaus kiek trūksta, todėl tikriausiai kirpčiau dar kiek daugiau. Iš viršaus ir iš kairės. Pabandyk, gal patiks.

Man tai visis tie komentarai normaliai atsirenka mirksiukas.gif Jei pradesim komentuoti su fotkem, tai tema labai uzgruzinsim.... ax.gif
Ir aciu uz patarimus bandysiu dar pazaisti smile.gif

QUOTE(multti @ 2010 04 19, 16:44)
Gal ir geriau sakau visas indas?  g.gif

Dar jūsų apie tuos stock'us paklaust norėjau. Kokiuose esat užsiregistravusios? Ir kokiu principu ten išvis viskas vyksta? Kažkoks mokestis reikalingas?  ax.gif

O sita man labai patiko smile.gif tikrai matosi rastai ir spalvos grazios...
Na apie stockus jau dave gera nuorodele... ten vienas labai geras sakinys yra, kad fotografai niekur nemoka smile.gif cia jiems moka uz darba smile.gif... Moka ten tik tiek kurie perka fotkes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 04 18, 10:55)
Dar vieną foto įkelsiu, temai ne temai. Svaiginantis kvapas tuose tulpių ir hyacintų laukuose.

faina. kaip paveiksliukas. man patiko, kompozicija. as tik dar pazaisciau su spalvom, jos ir taip nera "shvarios", duociau saturation, na kad ne taip spalvota butu. idomumo delei. nes realiai foto ok.
QUOTE(Akasha @ 2010 04 18, 15:23)
Na as irgi kad neateiciau visai tusciomis dedu viena portretuka...

nieko ypatingo. svajingas zhvilgsnis patiko. ne i tema - kiek metu mergytei? atrodo dar mazha, bet veidas kaip suaugusios blush2.gif
QUOTE(dangerele @ 2010 04 19, 10:16)
Išbandžiau kelias kompozicijos taisykles, lauksiu komentarų.

kokias? a. jau radau. visada rashyk ka bandai, mokaisi - lengviau komentuot. p.s. man patiko pirmoji, siaip ir antroji nebloga, tik nepatiko kreivumas, as ishlyginciau. bet kaip taisykliu ieshkojimas - tikrai tvarkoje.
QUOTE(mergele23 @ 2010 04 18, 23:00)
o as keliu naujas savaitgalio foto ir einu skaityti ka priraset....nieko su rastais nesugalvojau.... tai keliu siek tiek gamtos... blush2.gif

gamtoj man kazhko truksta, nors paparciai gal ir nieko. patiko suo, ryshkus, bet, kaip dauguma jau minejo, suspaustas. fainas toks profilis. dar pakankink ax.gif galima butu taip pat nufotkint bet visa, bet tik galva, grazhiai, kad stovetu, a la parodiniai sunys.
QUOTE(multti @ 2010 04 19, 09:00)
Kelius kelias nuotraukas, kuriose įžiūrėjau raštus  ax.gif

skanios. pirmos dvi man visai nieko. tvarkingos, ryshkios, shviesios. nors cinkelio noretusi. bet suprantu, kad daug su tuom neprigalvosi. paskutine man - nea, o vat visas indas idomus.
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 19, 10:12)
Užmišau, pati kašką parodyti:

ne i tema, cia siaip, ž, tik neuzpyk, as draugishkai 4u.gif ne pirma karta pastebiu, vis noriu pataisyt. nors tokia ir teisuole is manes, pati nenaudoju liet raidziu, prisitingiu..
o arklio, ponio - noretusi nors su siek tiek daugiau nugaros. foto silta ir gaivi. man patinka, ishsiilgusi as vasaros ziauriai.

Papildyta:
QUOTE(Adeks @ 2010 04 19, 14:01)
Tai tada reikia ir mum,kurios nemoka grazinti nuotrauku,paaiskinti,kaip tai daryti,padeti susigaudyti blush2.gif Manau butu teisinga,jei jau mes cia susirinkom mokytis g.gif Nes,kas nemoka grazinti,tas deda paprastas nuotraukas,o komentaruose randama,kad truksta ryskumo,spalvu ir tt. ax.gif Nes pagrazintos nuotraukos iskarto matosi 4u.gif Tai kaip mum pasiekti toki lygi? ax.gif  4u.gif

na zinoma paaishkinsim. kartais paplepam apie ps ir cia. bet kiek zinau yra tema. pirmam puslapy yra net nuoroda.
beje, as nieko priesh padet, bet svarbiausiai paciam bandyt ir mokytis, klausinet, juk nepaimsi visko ir nepaishkinsi mirksiukas.gif be to nete, jutube, tikrai visko yra, step by step, parodyta 4u.gif

kol nepasakei, nieko netruko, dabar siek tiek noretusi blush2.gif siaip kolkas man geriausia rashtu foto, patiko labai labai, po to miesta kazhkas dejo.
kitos man nea. ir stomatologine irgi siaip sau, gal noretusi shviesesnes?
QUOTE(Noelle @ 2010 04 19, 14:39)

taigi taremes, kad paliekam rashtus, ne? nesiblashkom..
sėkmės tau baigiamuosiuose.
raštai tai tokie crazy, tikriausiai nuotaikas tavo atitinka, po mokslų  smile.gif

labiausiai tai šuns foto patinka. Tik patariu kvadratą daryti, pamačiau, tai tikrai liuksiškai atrodo. Dešinę pusę kirpt reikia.
Papartis, gal dar įdomesnis, kaip ieškojimams. Bet pirmos dvi nea.

biggrin.gif aha. galva sprogs. hehhee

ei nepataisoma kvadratu megeja biggrin.gif bet manau suo tai jega, idekit kvadrata, noriu paziureti blush2.gif
drinks_cheers.gif

manes ne. as atseku. pati komentuoju ilgai, bet matau, kad visi atsirenka, kas kam reikalinga, kaip ir nesiskunde blush2.gif kas seka tema, tikrai atsirinks, galu gale, galima grizht atgal. as visada po kelis kartus ziuriu fotkes, vis grizhtu, kai kiti komentuoja, jei nesusigaudau apie kuria eina shneka. nesunku. ypac kai idomu.
QUOTE(dangerele @ 2010 04 19, 16:02)
Kas del komentaru, tai man asmeniskai labai smagu rasti vis koki sakinuka skirta sau,

labai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 04 19, 22:40)

ne i tema, cia siaip, ž, tik neuzpyk, as draugishkai 4u.gif ne pirma karta pastebiu, vis noriu pataisyt. nors tokia ir teisuole is manes, pati nenaudoju liet raidziu, prisitingiu..

smile.gif Ir dar raidę praleidus buvau, nepastebėjai tongue.gif. O šiaip ačiū, nelabai turiu galimybės lietuviškai rašyti tai forumuose stengiuosi. Vienu metu, kai icq populiarus buvo tai iš vis be LT raidžių rašydavau blush2.gif Po to per bakalaurinį gavau velnių, kad klaidų pilną....
Atsakyti