Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 33 tema

QUOTE(vijja @ 2010 04 16, 18:23)
sveikos  4u.gif
registruojuos naujoj temoj  smile.gif

Man iš visų auto - paskutinė gražiausia, tik gaila nukirsto batuko sad.gif bei fotografavimo kampą šiek tiek kitokį pabandyčiau. Šiek tiek pastatyčiau fotoaparatą į kairę pusę ir šiek tiek toliau atitraukčiau(kad nesijaustų tos erdvės trūkūmas). 4u.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 16, 22:12)
nu ka, nesu toliau jums savo gamtos smile.gif reiktu kazkaip ismokt ja kitaip fotkint..

Man antra thumbup.gif, patinka tokios šiltos gamtos foto.

QUOTE(Noelle @ 2010 04 18, 10:55)
Dar vieną foto įkelsiu, temai ne temai. Svaiginantis kvapas tuose tulpių ir hyacintų laukuose.
user posted image

p.s. tai kokia sekančios savaitės tema?

Gražu, dėl kontrasto tai man nekliūna, nes geltona spalva visada yra pakankamai intensyvi. Paprastai net fotografuoti geltoną, bent jau man yra labai sudėtinga. lotuliukas.gif
Berods, paliko raštus blush2.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 04 18, 15:23)
Man lyg ir pilkokas... sviesinti dar ar ne?

Dėl J/B tai viskas OK. Tik dirbtinumas labai jaučiasi. 4u.gif

multti - šaunuolė, kad bandai. 4u.gif

Užmišau, pati kašką parodyti:
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 19 balandžio 2010 - 09:14
Išbandžiau kelias kompozicijos taisykles, lauksiu komentarų.
user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveikutes

QUOTE(Noelle @ 2010 04 18, 08:55)
Dar vieną foto įkelsiu, temai ne temai. Svaiginantis kvapas tuose tulpių ir hyacintų laukuose.

Man visai grazu, nors spalvos ir stiprios, net piesinuka primena smile.gif Ir kur toki gelyna uztikai? Ech, noreciau ten pakliuti, myyyliu viska, kas zydi biggrin.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 04 18, 13:23)
Na as irgi kad neateiciau visai tusciomis dedu viena portretuka... Kazkaip irgi vakar pleskinau, bet rezultatai nelabai tenkina, gal kad ir man nefotkinimo diena buvo ir vaikas kazkaip skirtingai nuo visu kitu kartu nelabai noriai pozavo.... Ji siaip pas mane megeja maivytis, o vakar kazkas uzplauke buvo, nesusikalbejom doh.gif Lauksiu kritikos ir kaip jums JB... Man lyg ir pilkokas... sviesinti dar ar ne?

Grazus portretukas.... Nebutina gi, kad zmogeliukas visada maivytusi.... Siuo atveju pas mergyte toks nuosirdus, tikras zvilgsnis, ir, man asmeniskai, tai labai patinka.... 4u.gif

QUOTE(mergele23 @ 2010 04 18, 21:00)
o as keliu naujas savaitgalio foto ir einu skaityti ka priraset....nieko su rastais nesugalvojau.... tai keliu siek tiek gamtos... blush2.gif
medelis

Man pirma ir trecia patinka, tik pirmoj didesnes ryskumo zonos gal noretusi, ar tiesiog visa ta sakele sufokusuoti. Antra irgi butu gera, bet man gal noretusi biski apkarpyti, nes dabar toks bardakelis. O suniukas labai suspaustas 4u.gif

QUOTE(multti @ 2010 04 19, 07:00)
Kelius kelias nuotraukas, kuriose įžiūrėjau raštus  ax.gif

Pirma taip idomiai ziurisi, o antra tokia nuobodoka, noretusi kokio akcento, o va del trecios neapsisprendziu, lyg ir noretusi visa ta inda matyti g.gif

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 19, 08:12)

Man arkliuko viso noretusi g.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz komentarus mano fotkem wink.gif

QUOTE(mergele23 @ 2010 04 18, 23:00)
manau tikrai nereikia sviesinti ar tamsinti, grazus modeliukas, nu nera prie ko prikibti 4u.gif

o as keliu naujas savaitgalio foto ir einu skaityti ka priraset....nieko su rastais nesugalvojau.... tai keliu siek tiek gamtos... blush2.gif
medelis

Nu nemoku as tos gamtos fotkiu komentuori doh.gif Tiesiog ne mano stilius, tai ir isigilinti neiseina.... O suniukas man patinka, tik labai jau suspaudei tu ji...

QUOTE(multti @ 2010 04 19, 09:00)

Saunuole, kad bandai, bet kolkas nieko kabinancio nematai... i rastu tem apirmos gdvi gal ir taip, bet noretusi ir minties kokios, ne vien fakturu... Paskutine kompoziciskai, kaip ir teisnga, bet velgi nekabina, nu nezinau, gal cia pas mane sendien tokia nuotaika... ax.gif

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 19, 10:12)

Labai fainas arkliukas ir spalvos tokios net aki reziancios, tik va seselis po arkliuku labai ryskus smile.gif truputi trukdo, bet suprantama, kad jau nelabai ka ir padaryti galejai..

QUOTE(dangerele @ 2010 04 19, 10:16)

Pirmoji man labai liux smile.gif ir spalviskai fainai atrodo ir kompozicija sekmingai parinka... O antroji, na nelabai... Mano nuomone tokiems kadrams su kompozicijos taisykle nelabai... o ir pats kadras nelabai... nera to pagrindinio objekto... Bardakelis truputi... O jei imti ji kai reportazini, tai kompoziciskai neteisngas pasirinkima...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 19 balandžio 2010 - 11:33
QUOTE(Akasha @ 2010 04 19, 12:33)
Pirmoji man labai liux smile.gif ir spalviskai fainai atrodo ir kompozicija sekmingai parinka... O antroji, na nelabai... Mano nuomone tokiems kadrams su kompozicijos taisykle nelabai... o ir pats kadras nelabai... nera to pagrindinio objekto... Bardakelis truputi... O jei imti ji kai reportazini, tai kompoziciskai neteisngas pasirinkima...

na smagu, kad bent viena nuotrauka siek tiek demesio verta smile.gif minejo, cia kazkas , kad sunku geltona spalva fotografuoti, priverte susimastyti g.gif o koks skirtumas, raudona, ar geltona?
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 04 19, 12:46)
na smagu, kad bent viena nuotrauka siek tiek demesio verta smile.gif minejo, cia kazkas , kad sunku geltona spalva fotografuoti, priverte susimastyti  g.gif o koks skirtumas, raudona, ar geltona?

Na pabandyk, kada ryškiai saulėj šviečiant geltoną pienę ar dar kokį gelyną pafotografuoti. Ne blankų geltoną, bet ryškų. Atsispindi saulės krintanti šviesa ir pagal tai turi koreguoti nustatymus wink.gif. Bent jau taip aš suprantu, be papildomo gilinimosi ir informacijos ieškojimo internete.
Atsakyti
QUOTE(Tiomama @ 2010 04 19, 11:09)
Man arkliuko viso noretusi  g.gif

Ačiū už komentarą 4u.gif
Hmmm... Na realiai iš tokio fotografavimo kampo, ta arkliuko viršutinė dalis kaip ir didelės reikšmės neduotų, tuo labiau, kad kiekvieną dieną esam įpratę matyti visą arkliuką, neatkreipdami dėmesį į tarkim vieną ar kitą detalę ar atliekamą veiksmą. Kas būtų jei būčiau visą arkliuką dėjus - būtų daug papildomos bereikalingos aplinkos, nes turėčiau fotografuoti iš toliau, būtų arkliuko nugara išdeginta saulės - nes fotkinta prieš saulę, būtų daugiau išdegusio dangaus nuotraukoje... Gal ir ne viską gražiai pateikiau, bet kaškaip norisi išmokti fotografuoti ne tik visą daiktą, bet ir tam tikras atskiras jo dalis.

QUOTE(Akasha @ 2010 04 19, 12:33)
Labai fainas arkliukas ir spalvos tokios net aki reziancios, tik va seselis po arkliuku labai ryskus smile.gif truputi trukdo, bet suprantama, kad jau nelabai ka ir padaryti galejai..

Spalvos fotografavimo prieš saulę dėka, aišku būtų gerai panaudoti blykstę, bet aš su ja nesusidraugavus... smile.gif Tikriausiai PS dėl šešėlio pataisytų padėtį, bet ir su juo nesusidraugavus kol kas...
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 04 18, 09:55)
Svaiginantis kvapas tuose tulpių ir hyacintų laukuose.

p.s. tai kokia sekančios savaitės tema?

gražu, ir tikrai, kur tokį grožį radai? ax.gif

na, arba paliekam dar raštus, arba kaip ir galvojom - jb arba kompozicija ax.gif aš būčiau už kompoziciją, reikia pasimokyti ax.gif o raštus galim dar dėti jei turėsim ką parodyti g.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 04 18, 14:23)
Man lyg ir pilkokas... sviesinti dar ar ne?

man viskas patinka, gražus portretukas smile.gif

QUOTE(mergele23 @ 2010 04 18, 22:00)

man pirmoji labiausiai patinka smile.gif

QUOTE(multti @ 2010 04 19, 08:00)

antroji visai nieko, tik gal su ja dar pažaisčiau, spalvom ar kontrastu ax.gif o trečioji man ne, neaišku kur pagrindinis akcentas, ar žibutės ar vaza ir man dar toks jausmas, kad griūna į kairę, nors gal ir klystu g.gif

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 19, 09:12)

man ji patinka, tokia šilta ir faina rolleyes.gif

QUOTE(dangerele @ 2010 04 19, 09:16)
Išbandžiau kelias kompozicijos taisykles, lauksiu komentarų.

pirmoji įdomi, gerai žiūrisi smile.gif antroji būtų nieko, bet kažko trūksta, gal kaip Akasha sakė nėra kažkokio akcento, nėra už ko užsikabinti g.gif

nesikomentuoja man šiandien doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 04 19, 10:48)
manau, kad dauguma sutiks su tavim sioje vietoje. bet kai tik isivaziuoji ir kiek supranti fotkinima, tada prasideda grazinimai. mano manymu PS lygu ishmokimui fotkint, nes irgi ner taip lengva..

Tai tada reikia ir mum,kurios nemoka grazinti nuotrauku,paaiskinti,kaip tai daryti,padeti susigaudyti blush2.gif Manau butu teisinga,jei jau mes cia susirinkom mokytis g.gif Nes,kas nemoka grazinti,tas deda paprastas nuotraukas,o komentaruose randama,kad truksta ryskumo,spalvu ir tt. ax.gif Nes pagrazintos nuotraukos iskarto matosi 4u.gif Tai kaip mum pasiekti toki lygi? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeks @ 2010 04 19, 14:01)
Tai tada reikia ir mum,kurios nemoka grazinti nuotrauku,paaiskinti,kaip tai daryti,padeti susigaudyti blush2.gif Manau butu teisinga,jei jau mes cia susirinkom mokytis g.gif Nes,kas nemoka grazinti,tas deda paprastas nuotraukas,o komentaruose randama,kad truksta ryskumo,spalvu ir tt. ax.gif Nes pagrazintos nuotraukos iskarto matosi 4u.gif Tai kaip mum pasiekti toki lygi? ax.gif  4u.gif

blink.gif blink.gif blink.gif

Internete pilna informacijos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 19 balandžio 2010 - 13:15
QUOTE(Adeks @ 2010 04 19, 14:01)
Tai tada reikia ir mum,kurios nemoka grazinti nuotrauku,paaiskinti,kaip tai daryti,padeti susigaudyti blush2.gif Manau butu teisinga,jei jau mes cia susirinkom mokytis g.gif Nes,kas nemoka grazinti,tas deda paprastas nuotraukas,o komentaruose randama,kad truksta ryskumo,spalvu ir tt. ax.gif Nes pagrazintos nuotraukos iskarto matosi 4u.gif Tai kaip mum pasiekti toki lygi? ax.gif  4u.gif

reik tolygiai ir photoshopa mokytis tongue.gif bet manau jei kadras ne koks, tai is jo neispausi kazko tokio. o spalvas paryskint, levelius pastumdyt tai nera labai blogis.. atsidaryk photoshopa ir pabandyk pazaist. as tai tik taip ismokau, pati bandydama.. bet mano zinios minimalios. bet man tiek gana smile.gif
Atsakyti
Adeks, po truputį išmoksi, pažiūrėk youtube pagal poreikį, ten daug filmukų visokių, pamokėlių ax.gif aš anksčiau irgi neturėjau nieko bendro su PS, todėl pati landžioju ir mokausi ax.gif o jei kas neaišku, klausk, patarsim mirksiukas.gif

keliu vieną raštų temai g.gif labai trūksta kairės? g.gif
user posted image

ir dar kelios kritikai smile.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti