Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 33 tema

QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 16, 22:14)
kad tik sitos dvi ir yra lietuviskai, jei neklystu. apie paninga tai yra "Islaikymas". Bet siaip manau abi naudingos:)

QUOTE(_Rūta_ @ 2010 04 17, 15:47)
Čia iš "Ekspozicija"  mirksiukas.gif

Labas vakaras smile.gif Visoms mėgėjoms papyškinti, labai dėkui tam kas ištraukė įstatyminę informaciją, buvo labai įdomu paskaitynėti. Man buvo šiandien irgi panašus atsitikimas, ir dar teko pasiginčyti šiek tiek, ir dabar matau, kad ko gero buvau teisi. smile.gif Negalima taip smarkiai skriausti tų fotografų... Na prisipažinsiu, nusižengiau įstatymui, nes fotografavau vaiką , be mamos sutikimo. Bet vėl gi, ta nuotrauka nė iš tolo nekvepia erotika, tai kaip suprantu viskas tvarkoj.. nu slidus reikalas tie įstatymai. Ne veltui, juos visi apeidinėja.
Kas dėl fotografijos ir PANNINGO , taip ir nesupratau kurioje knygoje yra info apie tai, viena sako "Išlaikymas" kita " ekspozicija", na o kaip iš tikrųjų? Vistiek esu tik mėgėja, pinigėliai nemaži... gal kas turi elektroniniam variante, pavartyti? Tada nuspręsčiau, ar man JAU tinka, ar dar reikėtų šiek tiek PABRANDINTI savo fotografijos žinias. smile.gif

Tikiuosi rasiu bent viena vertesnį dėmesio kadrelį, ir galėsiu su Jumis pasidalinti. biggrin.gif
Gal niekas nenubaus... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vijja @ 2010 04 16, 17:23)
kad neateiciau tusciomis imetu kelias foto  smile.gif
cia vaikas pergyveno ivykus avarijai

o cia pirmi mano ''auto'' bandymai  blush2.gif

man patinka ax.gif foto su vaiku toks švelnus jb, gražiai žiūrisi ir emocija jaučiasi. Auto tai fainai, o kaip apšvietimą darei? su lempom ar natūralią šviesą naudojai? g.gif tik man toj foto kur su džemperiu, tai jis kažkaip sunkiai atrodo, norisi lengvesnio rūbelio ax.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 16, 21:12)
nu ka, nesu toliau jums savo gamtos smile.gif reiktu kazkaip ismokt ja kitaip fotkint..

man antroji thumbup.gif spalvos patinka ax.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 17, 19:07)
siandien nusprendziau surengt tokia rimtesne pirma fotosesija

įsivaizduoju kaip sunku, bet manau reikia dar ir dar bandyti, įgysi patirties ir žinosi kaip pačiai atsipalaiduoti ir kaip modelį priversti jaustis laisviau ax.gif bet gal kas gavosi, parodyk, įdomu labai bigsmile.gif

QUOTE(Maggie @ 2010 04 17, 22:44)
naktiniai vilniaus miesto rashtai biggrin.gif
(zinau, kad banaloka, bet ruosiuosi baigiamajam, kuris antradieni, tai nors labai noriu padirbet su sia tema, neturiu kada..)

man paskutine idomiausia.

o man gal pirmoji..
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 04 18, 00:26)
Kas dėl fotografijos ir PANNINGO , taip ir nesupratau kurioje knygoje yra info apie tai, viena sako "Išlaikymas" kita " ekspozicija", na o kaip iš tikrųjų? Vistiek esu tik mėgėja, pinigėliai nemaži... gal kas turi elektroniniam variante, pavartyti? Tada nuspręsčiau, ar man JAU tinka, ar dar reikėtų šiek tiek PABRANDINTI savo fotografijos žinias. smile.gif

Tikiuosi rasiu bent viena vertesnį dėmesio kadrelį, ir galėsiu su Jumis pasidalinti. biggrin.gif
Gal niekas nenubaus...  ax.gif

paziurejau, tai abiejose yra apie paninga biggrin.gif tik "Islaikyme" info daugiau. nu bet manau jei tik del paningo, tai tikrai neverta pirkti.. uztektu ir nete informacijos.
Papildyta:
QUOTE(Akasha @ 2010 04 17, 23:54)
Nu tikrai netikiu, kad taip nieko visai ir nesigavo smile.gif

nu bet suzinojau, kaip as pati jauciuosi fotkindama zmogu biggrin.gif reik visgi but drasesniai.. reiks dar pasikviest drauge, kuri megsta maivytis.
Papildyta:
QUOTE(bizyte @ 2010 04 18, 09:29)
man antroji thumbup.gif spalvos patinka ax.gif
įsivaizduoju kaip sunku, bet manau reikia dar ir dar bandyti, įgysi patirties ir žinosi kaip pačiai atsipalaiduoti ir kaip modelį priversti jaustis laisviau ax.gif bet gal kas gavosi, parodyk, įdomu labai bigsmile.gif

aciu:)

tai va, as ir galvoju, kad reik bandyt ir bandyt. gaunasi, nesigauna, bet bent matau kas blogai..
Papildyta:
QUOTE(dangerele @ 2010 04 18, 00:26)
Labas vakaras smile.gif Visoms mėgėjoms papyškinti, labai dėkui tam kas ištraukė įstatyminę informaciją, buvo labai įdomu paskaitynėti. Man buvo šiandien irgi panašus atsitikimas, ir dar teko pasiginčyti šiek tiek, ir dabar matau, kad ko gero buvau teisi. smile.gif Negalima taip smarkiai skriausti tų fotografų... Na prisipažinsiu, nusižengiau įstatymui, nes fotografavau vaiką , be mamos sutikimo. Bet vėl gi, ta nuotrauka nė iš tolo nekvepia erotika, tai kaip suprantu viskas tvarkoj.. nu slidus reikalas tie įstatymai. Ne veltui, juos visi apeidinėja.

as kaip suprantu, vaiko isvis negalima fotkint be tevu sutikimo, kad ir kokio turinio ta foto butu... nu bet jei eina pvz gatve kokie vaikai ir nupyskini juos, o tevu nera..
Atsakyti
Dar vieną foto įkelsiu, temai ne temai. Svaiginantis kvapas tuose tulpių ir hyacintų laukuose.
user posted image

p.s. tai kokia sekančios savaitės tema?
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 04 18, 10:55)
Dar vieną foto įkelsiu, temai ne temai. Svaiginantis kvapas tuose tulpių ir hyacintų laukuose.

neblogi laukai smile.gif tik man spalvos tokios uzastrintos. gal kontrasto per daug.. norisi daugiau gaivumo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 04 18, 10:55)

p.s. tai kokia sekančios savaitės tema?

Kaip ir sake, kontrasto tuputi daugoka, noretusi sviesesnes foto... darabr tos spalvos tokios sunkio.... Kompozicija gera, taciau man kliuna kairys kampas virsuje, kirpciau truputi kaires, arba is virsaus daugiau erdves noretusi...

Na as irgi kad neateiciau visai tusciomis dedu viena portretuka... Kazkaip irgi vakar pleskinau, bet rezultatai nelabai tenkina, gal kad ir man nefotkinimo diena buvo ir vaikas kazkaip skirtingai nuo visu kitu kartu nelabai noriai pozavo.... Ji siaip pas mane megeja maivytis, o vakar kazkas uzplauke buvo, nesusikalbejom doh.gif Lauksiu kritikos ir kaip jums JB... Man lyg ir pilkokas... sviesinti dar ar ne?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2010 04 18, 09:29)
man patinka ax.gif foto su vaiku toks švelnus jb, gražiai žiūrisi ir emocija jaučiasi. Auto tai fainai, o kaip apšvietimą darei? su lempom ar natūralią šviesą naudojai? g.gif tik man toj foto kur su džemperiu, tai jis kažkaip sunkiai atrodo, norisi lengvesnio rūbelio ax.gif

aciukas smile.gif
apsvietimas naturalus,nuo lango is sono mirksiukas.gif
na,va,visiems tas dzemperis uzkliuna biggrin.gif
QUOTE(Akasha @ 2010 04 18, 15:23)
Lauksiu kritikos ir kaip jums JB... Man lyg ir pilkokas... sviesinti dar ar ne?
user posted image

pati foto man patinka,veidukas pakankamai sviesus,nemanau,kad dar labiau sviesint reiketu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 04 18, 15:23)
sviesinti dar ar ne?

manau tikrai nereikia sviesinti ar tamsinti, grazus modeliukas, nu nera prie ko prikibti 4u.gif

o as keliu naujas savaitgalio foto ir einu skaityti ka priraset....nieko su rastais nesugalvojau.... tai keliu siek tiek gamtos... blush2.gif
medelis
user posted image
riesutas
user posted image
papartis
user posted image
suniukas
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergele23: 18 balandžio 2010 - 22:01
QUOTE(mergele23 @ 2010 04 18, 23:00)
o as keliu naujas savaitgalio foto ir einu skaityti ka priraset....nieko su rastais nesugalvojau.... tai keliu siek tiek gamtos... blush2.gif

graziausia tai man pirma smile.gif antros tai nebent nukirpus virsu su pageltusiom sakom ir pazaidus leveliais.. trecios kadravimas toks labai geras, bet daugiau ten nieko nematau smile.gif o su suneliu tai reiktu dar pazaist.. dabar jis labai apremintas, kaip i dezute ikistas.. dar paprasyk to sunelio papozuot smile.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios 4u.gif

Maggie - Antroje man per didelis bardakėlis, bet va pirmutinė akį labai patraukė. Lyg siūlai, lyg kažkokie saitai, lyg gyvenimo persipynę vingiai. Man patinka 4u.gif

Akasha - Kokia graži mergytė smile.gif Ir toks B&W spalvos kontrastas man čia labai smagiai įsipaišo. Mano akiai viskas čia gerai 4u.gif

mergele23 - Man pirma ir paskutinė mielos. Pirmutinės spalvos ir kompozicijas pati patiko, o paskutinėje akį patraukė pats fotografavimo kampas smile.gif

Kelius kelias nuotraukas, kuriose įžiūrėjau raštus ax.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo multti: 19 balandžio 2010 - 08:02
QUOTE(Adeks @ 2010 04 15, 21:57)
As tai cia atejau ismokti fotografuoti,o ne su PS grazinti nuotraukas,nors jos man labai grazios(pagrazintos),bet pirma mano uzduotis-ismokti fotografuoti,naudotis fotoaparatu,suprasti,kaip ka fotograguoti blush2.gif  4u.gif

manau, kad dauguma sutiks su tavim sioje vietoje. bet kai tik isivaziuoji ir kiek supranti fotkinima, tada prasideda grazinimai. mano manymu PS lygu ishmokimui fotkint, nes irgi ner taip lengva..
QUOTE(Akasha @ 2010 04 16, 10:54)
Na o as irgi dar be rastu, tai dedu sendien jums uzkandziu pusryciams...  ax.gif

pirma labai idomi, antra nea. man patiko spalvos, ideja. manau pirma laisvai i stokus dek, paziuresi kas bus, as galvoju ja pirks mirksiukas.gif
QUOTE(airv @ 2010 04 16, 11:41)
Ji man kažkuo patinka. Visai nepaliesta PS.
Įdomu būtų sužinoti jūsų nuomonę

idomi, tik zinoma, man JB variantas 100 kartu geresnis, gan idomiai ziurisi ir su grudu ir be jo. nepamenu kuri is jusu perdare, bet tikrai idomiau negu originalas. originalas per geltonas, per tamsus.
QUOTE(Noelle @ 2010 04 15, 20:27)
ačiū už komentarus mano foto. Vėliau prisėsiu kitas pakomentuoti, o kol kas keliu savo foto, raštų o taip pat atspindžių temoms smile.gif Kol kas man patinka, ką pasakysiu pati apie šią foto po kelių dienų nežinau. Todėl įdomi jūsų nuomonė.

idomi, tik man truksta kazhko dar, na kad zhvilgsnis uzsikabintu.
QUOTE(dangerele @ 2010 04 16, 11:07)
Iškilo klausimų dėl panningo, pati bandžiau pagauti įvairius judesius. Ir nusprendžiau arba aš nemoku ( kas greičiausiai ir galėtų būti) arba objektyvo reikia šūstro. Labai įdomu man su kokiu fotoaparatu buvo HIPIS nufotkintas. Nes man tai vaizdas nerealus, kaip viskas gražiai išsilieję.
O as kiek bandydavau, tik čiuuut čiuut šiek tiek išsitasko fonas ir tiek. Ir gal būtinai jau šiam reikalui reikėtų trikojo?

velniava, as su laseliais dar nezaidziau, prisitingiu, nes man grazhu, bet panashiai kaip robobebras sake, nieko ypatingo. man labai idomu, berods Akasha, dejo lashelius, tai fonas juodas, lashelis baltas ir atvirksciai. kaip ta padaryt? ar cia ps, ar ne? ar pienas? biggrin.gif

su panning'u reikia praktikuotis, nes man irgi tik vos vos vaizdas liejosi. jei kalbi apie paskutini jb hippi, kur jis ashtrus, o fonas laaaabai ishsiliejes, tai ten jau koregavau su PS.

p.s. trikojo panninui tikrai nereik, pati isitikinau blush2.gif
QUOTE(vijja @ 2010 04 16, 18:23)
sveikos  4u.gif
registruojuos naujoj temoj  smile.gif

paskutinej atrodo nepatogiai sedi, suspausta. man idomiausia ir geriausiai prieshpaskutine. gal berniukas butu visai nieko, bet kazhko man truksta veidelyje, o gal dinamishkumo, kazhkokio veiksmo.
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 16, 22:12)
nu ka, nesu toliau jums savo gamtos smile.gif reiktu kazkaip ismokt ja kitaip fotkint..

man labai patiko antroji, spalvos, formatas. bliamba, kodel as nejauciu tos gamtos. taip noreciau kazhka pasibandyt, bet manes netraukia, pamenu, tik ziema, viena diena begau fotkint, nes viskas taip grazhiai apsherkshnije buvo, berods rodziau jums. o gal ir ne.
paskutine nuobodoka, pirma - tamsoka.
QUOTE(Noelle @ 2010 04 16, 23:41)
tas fotografavimas viešoje vietoje toks slidus reikalas... Aš kai pastebiu, kad fotografuoja nusisuku. Na nepatiktų man kur nors save rasti, kokiam internetiniam psl.
Pačiai buvo užėjęs periodas fotografuoti gatvėje, džiaugiuosi, kad praėjo. Pasikartojant, todėl, kad pati nenorėčiau būti nufotografuota.

na kiek zmoniu, tiek nuomoniu. manes ne kiek netrikdo fotografavimas. gal del to, jog pati megstu, bet kartais, jei gera nuotaika, dar ir nusisypsau. mieste kolkas fotografuoju ir nesiparinu, bet nesu turejus tokios situacijos, kad kas nors aprektu ir pan. paziureisu ka tada sakysiu. bet gera ideja atsiprintint istatymus del viso pikto. pamenu tik kai buvau prekybos centre PL, neleido fotkint, nebent be blico, bet as per daug ir nestresavau, nes nebuvo ka fotkint anyway, mes ten su sese labiau juokavom negu menus gaudem biggrin.gif

einu mokytis. bet tikrai pazhadu, kad sia savaite ieshkosiu rashtu, nors arteja sekantis egzas..
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 04 19, 09:48)
man labai patiko antroji, spalvos, formatas. bliamba, kodel as nejauciu tos gamtos. taip noreciau kazhka pasibandyt, bet manes netraukia, pamenu, tik ziema, viena diena begau fotkint, nes viskas taip grazhiai apsherkshnije buvo, berods rodziau jums. o gal ir ne.
paskutine nuobodoka, pirma - tamsoka.

aciu smile.gif siaip as ir nesu gamtos fotkinimo megeja smile.gif bet vaiku neturiu, vyras neleidzia, pati nulis fotogeniskumo, tai ka daugiau ir fotkinsi.. tik sakeles biggrin.gif miesto nemoku. su draugem nesiseka biggrin.gif
Atsakyti