QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 16, 22:02)
Akasha, na ir nuotykiai pas tave. Man buvo Amsterdame panašiai - pamatė moteriškė, kad noriu fotkinti(o kadras neblogas, juodaodė tarp karoliukų, Afrikos dvasia
) tai pradėjo ramkom veidą dengtis. Sorry, sakau - nežinojau, kad jūsų negalima ar nenorit. Bet be jokių isterijų
Gal slepiasi nuo ko nors, gal šiaip nelegalė ar ieškoma ko nors, o gal tikėjimas neleidžia.... Aj niu dar buvo, fotkinant krūmelius išlindo moteriškė ir pradėjo klausinėt kam aš čia fotkinu
Pastebėjau, kai su paprastesniu fotoaparatu fotkini, tai niekas net dėmesio nekreipia...
O koks tas viešas asmuo labai jau įdomu
, kartais šiaip žmonės mėgsta pašustravot... O gal kokia seimo narė darbo metu, po vingio parką važinėjos
Na nepazinau as jos
tai nezinau ar ji ten siaip tryne ar tikrai kokia izimybe
Eisiu tuoj ieskoti, gal rasiu kokia panasia, tai tada pasakysiu
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 16, 22:12)
nu ka, nesu toliau jums savo gamtos
reiktu kazkaip ismokt ja kitaip fotkint..
pirmoje man truputi per daug desines... noretusi tu pumpureliu karstame taske.. antra man visai liux... Tokia svelni ir gaivi ta zolyte... trecia nelabai man...
Na o as radau va toki staipsni:
Asmenų fotografavimo, fotografavimo viešose vietose tvarką reglamentuoja Lietuvos Respublikos Civilinio Kodekso 2.22 straipsnis "Teisė į atvaizdą". ( Nemaišyti su visuomenės informavimo įstatymu)
2.22 straipsnis. Teisė į atvaizdą
1. Fizinio asmens nuotrauka (jos dalis), portretas ar kitoks atvaizdas gali būti atgaminami, parduodami, demonstruojami, spausdinami, taip pat pats asmuo gali būti fotografuojamas tik jo sutikimu. Po asmens mirties tokį sutikimą gali duoti jo sutuoktinis, tėvai ar vaikai.
2.
Asmens sutikimo nereikia, jeigu šie veiksmai yra susiję su visuomenine asmens veikla, jo tarnybine padėtimi, teisėsaugos institucijų reikalavimu
arba jeigu fotografuojama viešoje vietoje. Tačiau asmens nuotraukos (jos dalies), padarytos šiais atvejais, negalima demonstruoti, atgaminti ar parduoti, jeigu tai pažemintų asmens garbę, orumą ar dalykinę reputaciją.
3. Fizinis asmuo, kurio teisė į atvaizdą buvo pažeista, turi teisę teismo tvarka reikalauti nutraukti tokius veiksmus bei atlyginti turtinę ir neturtinę žalą. Po asmens mirties tokį ieškinį turi teisę pareikšti jo sutuoktinis, vaikai ir tėvai.
Tai va ir sakau, kad nesuprantu as tu istatymu... Ohara dabar tu gausi mums isaiskinti kaip cia yra