Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 33 tema

QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 16, 18:30)
nu tai kad nelabai.. patikrinau viska ant fotiko smile.gif ziurek, isijungi A, pasirenki diafragma. galvoji, kad tau ji per sviesi, pasuki ratuka i minusa, kad ir -2 EV, ir ziurek, jau tau parenka zymiai trumpesni islaikyma, kad gautum tamsesnia foto kaip ir nori. ekspozicija nera atskiras parametras. kaip ir sake rico, tai iso, diafragmos, islaikymo suma, t.y. sviesos kiekis kuri leidzia ieti fotikas

g.gif tocnai. Sorry, jei ka suklaidinau. Neteko naudot tai ir nusisneku. Tai kam jis reikalingas galit papasakot? Cia jei auto ekspozicijos matavimas persviecia arba pertamsina? Nu bracketingui tai suprantu kad reikalingas.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 04 16, 19:20)
g.gif tocnai. Sorry, jei ka suklaidinau. Neteko naudot tai ir nusisneku. Tai kam jis reikalingas galit papasakot? Cia jei auto ekspozicijos matavimas persviecia arba pertamsina? Nu bracketingui tai suprantu kad reikalingas.

as tai nzn kas yra bracketingas biggrin.gif nu as tai su paprastu skaitmeniniu, nzn kaip ten ant veidrodiniu.. bet pvz kai buna labai sauleta diena, as pasuku ekspozicija siek tiek i minusa.. man ant ekranelio iskart tamsiau rodo, ir spalvos sodresnes atrodo, ne taip isdege. tai is esmes, reguliuoji kai tau auto ekspozicija kazkiek netenkina.. bet tai jei ant M fotkini, tai reguliuojant ir diafragma, ir islaikyma, tas pats gaunasi..
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 04 16, 15:21)
Del objektyvo, tai taip, jis buna kaltas, kaip manai, kodel kainos taip skiriasi, jei visi +-vienodi butu smile.gif. Del svajoniu, tai pirma pramok, ir svajones pasikeis smile.gif tada svajosi apie konkretu modeli uz kokius 5k Lt, o ne tik skaiciukus smile.gif

blink.gif tada laaabai tolimose svajonese...labaiiiii.
Nors man pazistama fotografe rekomendavo, kad ir panaudota objektyva paieskojus galima rasti uz kokius 500lt g.gif

Ir fotografuoti daugiausiai P rezimu patare, o as jau noriu i jus lygiuotis ax.gif

Kol kas turiu tik du +. Tai 3 ND gal dar ir nedeti.
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2010 04 16, 21:19)

dek dek smile.gif
Atsakyti
Blin turejom sendien toki idomu nuotyki vingio parke smile.gif Fotkinom viska ka matem ir tokia daili moteriske su dviraciu pro sali vaziavo, tai galvoju padarysim paninga... Nu ir ka jus manot... staiga ji nusoka nuo dviracio ir pradeda isteriskai klausineti: ko jus cia mane fotografuojat.. ar jus zinor kas as tokia... as viesas asmuo ir nenoriu , kad mane kas fotkintu... ir pareikalavo istrinti foto... Dar bandziau paiskinti kas viesoje vietoje galiu fotografuoti ka tik noriu, bet ji ignoravo tuos zodzius... na as istryniau ta foto... bet zinoma gryzus namo atstaciau... Dabar gal galite man kas paaiskinti ir gal kas tiksliai zinot ar galima fotografuoti zmones gatvej ir kaip ten su tais viesais asmenimis ir su tokiu foto publikavimu? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(jolanka @ 2010 04 16, 21:19)
blink.gif tada laaabai tolimose svajonese...labaiiiii.
Nors man pazistama fotografe rekomendavo, kad ir panaudota objektyva paieskojus galima rasti uz kokius 500lt  g.gif

Ir fotografuoti daugiausiai P rezimu patare, o as jau noriu i jus lygiuotis  ax.gif

Imk dar viena pliusa smile.gif ir dek sekancius...
Atsakyti
Akasha,nu nieko sau situacija unsure.gif
kazkas anksciau buvo straipsni idejes apie tai,einu pasiknisiu,gal rasiu...
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 04 16, 21:25)
Blin turejom sendien toki idomu nuotyki vingio parke smile.gif

va va, uz tai as bijau gatvej fotkint. nu nezinau ant ko uzsirausiu.. ir siaip gal zmonem nesmagu.. o kartais tokiu asmenybiu buna, nu kad labai norisi nufotkint. kol kas neperlipu per save.. kaip ten pagal istatymus yra, tai nzn.. bet pvz vaiko, jei jis yra su tevais, tai niekad nedrisciau fotkint neatsiklausus tevu. nu bet suaugusi.. negi klausi smile.gif taip ir kadras dings smile.gif reik slapta, vienu zo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vijja @ 2010 04 16, 21:30)
Akasha,nu nieko sau situacija  unsure.gif
kazkas anksciau buvo straipsni idejes apie tai,einu pasiknisiu,gal rasiu...

Na jei surasi, tai busiu labai dekinga.... nes dabar kiek badziau ieskoti, tiek liko neaisku... smile.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 16, 21:35)
va va, uz tai as bijau gatvej fotkint. nu nezinau ant ko uzsirausiu.. ir siaip gal zmonem nesmagu.. o kartais tokiu asmenybiu buna, nu kad labai norisi nufotkint. kol kas neperlipu per save.. kaip ten pagal istatymus yra, tai nzn.. bet pvz vaiko, jei jis yra su tevais, tai niekad nedrisciau fotkint neatsiklausus tevu. nu bet suaugusi.. negi klausi smile.gif taip ir kadras dings smile.gif reik slapta, vienu zo biggrin.gif

Na vaiku be tevu sutikimo ir negalima fotkinti... Bat zmones kiek bent jau as iki siol buvau skaiciusi tai viesoje vietoje galima ir netsiklausus.... Ir kiek iki siol fotkinau, problemu nebuvo... Man tai kazkaip butu viskas tvarkoj, jei zmogus nenori tai tvarkoj, graziai pasako ir nefotkinu ir istrinu, bet siuo atveju si moteris taip nemandagiai kalbejo, kad kraujas uzvire... Taip ir norisi kurnors patalpinti ta fotke ax.gif nu vat supykde mane cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 04 16, 21:52)
Man tai kazkaip butu viskas tvarkoj, jei zmogus nenori tai tvarkoj, graziai pasako ir nefotkinu ir istrinu, bet siuo atveju si moteris taip nemandagiai kalbejo, kad kraujas uzvire... Taip ir norisi kurnors patalpinti ta fotke  ax.gif  nu vat supykde mane  cool.gif

nu jo, is tikro tai galima gi ir graziai pasakyt... nu bet gal ji kokia izimybe ir pagalvojo, kad tu paparacini biggrin.gif nu visokiu isterikiu yr..
Atsakyti
Ech..kad aš mokėčiau tas foto atkurt... unsure.gif negaudo fotiko ta programa nors tu ka... schmoll.gif doh.gif o aš ją gal 10 kart nufotkinau paninga bandziau... doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 04 16, 21:56)
Ech..kad aš mokėčiau tas foto atkurt... unsure.gif  negaudo fotiko ta programa nors tu ka... schmoll.gif  doh.gif  o aš ją gal 10 kart nufotkinau paninga bandziau...  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

kas kur kokia programa?biggrin.gif kazko nesupratau..
Atsakyti
Akasha, na ir nuotykiai pas tave. Man buvo Amsterdame panašiai - pamatė moteriškė, kad noriu fotkinti(o kadras neblogas, juodaodė tarp karoliukų, Afrikos dvasia lotuliukas.gif ) tai pradėjo ramkom veidą dengtis. Sorry, sakau - nežinojau, kad jūsų negalima ar nenorit. Bet be jokių isterijų biggrin.gif Gal slepiasi nuo ko nors, gal šiaip nelegalė ar ieškoma ko nors, o gal tikėjimas neleidžia.... Aj niu dar buvo, fotkinant krūmelius išlindo moteriškė ir pradėjo klausinėt kam aš čia fotkinu lotuliukas.gif
Pastebėjau, kai su paprastesniu fotoaparatu fotkini, tai niekas net dėmesio nekreipia... smile.gif
O koks tas viešas asmuo labai jau įdomu lotuliukas.gif , kartais šiaip žmonės mėgsta pašustravot... O gal kokia seimo narė darbo metu, po vingio parką važinėjos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 16 balandžio 2010 - 21:04