Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 33 tema

QUOTE(robobebras @ 2010 04 16, 14:21)
airv, nu nezinau, as neiziuriu tame kadre potencialo kazkaip ir tiek, bet cia tik mano nuomone, jei atrodo kitaip - pirmyn, as juk nesu dievas viska iziurintis  4u.gif
Nu dabar biski geriau, nebegeltona, bet tos detales ir plemai visur aplink kazkaip mane blasko, velniai zino ko as cia toks priekabus smile.gif

nekabina tai nekabina. nieko nepadarysi.
man ji patinka, tai bandau su jūsų pagalba kažką išspaust, jei nepavyks mesiu "lauk" ir kitą "auką" imsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 16 balandžio 2010 - 14:34
QUOTE(robobebras @ 2010 04 16, 15:21)
brumbrumai, kad ekspozicijos kelimas tas pats kas iso kelimas, tik gal biski mazesniu zingsniu (nebandziau).

kaip suprast tas pats?smile.gif nu iso, tai juostos/matricos jautrumas. o ekspozicija, tai sviesos kiekis, kuris leidziamas ieiti. fotiko viduj kaip tai vyksta viduje nezinau, prisipazinsiu smile.gif bet ekspozicijos reguliavimas tai man mazesnis blogis nei iso. nu bet cia mano fotikui, kuris triuksmauja net prie iso 400, kad neimanoma net ziuret i ta foto.. bet ekspozicijos reguliavimas nepades, jei patalpoj ir taip tamsoka. o va iso padetu, jei geras fotikas smile.gif cia mano galva, pataisykit, jei klystu smile.gif
Atsakyti
Seniai cia nesilankiau, bet keleta pazistamu vardu dar matau bigsmile.gif , paskutines kelias dienas praeita tema perverciau, smagu, kad sauniai darbuojates bigsmile.gif man kazko paskutiniu metu nesifotografuoja blush2.gif tai laiko visai nebuvo, tai kiti reikalai... tai rezultatai netenkina ax.gif

Sekmes jum darbuose 4u.gif

QUOTE(robobebras @ 2010 04 16, 13:21)
ekspozicijos kelimas tas pats kas iso kelimas, tik gal biski mazesniu zingsniu (nebandziau).

tikrai ne mirksiukas.gif

pirmam puslapyje nuorodu ir teksto neskaitet? reiks ND perdaryti su paaiskinimais tuomet tongue.gif

Ekspozicija - tai sviesos kiekis patenkantis ant matricos, o sudaryta is triju elementu- ISO, islaikymo ir diafragmos atverimo santykio, keiciant viena elementa reikia keisti ir kitus ir t.t....
http://digital-photo...tal-photography

Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2010 04 16, 16:56)
Seniai cia nesilankiau, bet keleta pazistamu vardu dar matau  bigsmile.gif , paskutines kelias dienas praeita tema perverciau, smagu, kad sauniai darbuojates  bigsmile.gif man kazko paskutiniu metu nesifotografuoja  blush2.gif tai laiko visai nebuvo, tai kiti reikalai... tai rezultatai netenkina  ax.gif

Sekmes jum darbuose  4u.gif
tikrai ne  mirksiukas.gif

pirmam puslapyje nuorodu ir teksto neskaitet?  reiks ND perdaryti su paaiskinimais tuomet  tongue.gif

Ekspozicija - tai sviesos kiekis patenkantis ant matricos, o sudaryta is triju elementu- ISO, islaikymo ir diafragmos atverimo santykio, keiciant viena elementa reikia keisti ir kitus ir t.t....
http://digital-photo...tal-photography

cia kalba ejo apie fotike esanti 'feature' - ekspozicijos kompensavima
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 04 16, 15:00)
cia kalba ejo apie fotike esanti 'feature' - ekspozicijos kompensavima

tas pats mirksiukas.gif jei nedidinsi ISO, pasviesiniti- patamsinti gali ir kieciant kitus parametrus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rico: 16 balandžio 2010 - 16:07
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 16, 12:24)
man tai aterodo, kad ir tas obuolys pirmas butu perkamas biggrin.gif o siaip visai normaliai uzdirbi.. o daug jau foto ten idejus? jei kada turesiu kantrybes ir isigysiu nauja fotika, tai gal ir pabandysiu... gal smile.gif

lotuliukas.gif kolkas tik 9 foto tenai smile.gif tai vat ir ima juokas, kad nestovi jos be darbo, o bent jau keli centai kapsi smile.gif

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 16, 14:47)
Man norėtųsi natūralių spalvų smile.gif  4u.gif O šiaip tai tiek ideja  thumbup.gif tiek įgyvendinimas  thumbup.gif

Tai, kad spalvos ten naturalios smile.gif Tik kontrasto vos vos uzdeta...

QUOTE(jolanka @ 2010 04 16, 15:05)
O svajoju apie 18-200mm  smile.gif tik pirmaiusiai reiketu pramokti.

Tavo svajoniu objektyvas tikrai nebus daug geresnis nei dabar esamas astrumo atzvilgiu...

QUOTE(robobebras @ 2010 04 16, 15:21)
jolanka, Akasha turejo omeny, kad sviesuma galima buvo reguliuot su islaikymu, nedidinant iso, nes iso didinimas visada reiskia triuksmu didejima. ND tas nelabai aktualu, bet siaip butina zinoti. As ta linka idejau ne detaliam skaitymui (nebent domiesi tais objektyvais), o tik vizualiai pamatyti ka reiskia astrumas smile.gif.

thumbup.gif Dekui, kad smulkiau isdestei mano mintis smile.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 16, 15:45)
kaip suprast tas pats?smile.gif nu iso, tai juostos/matricos jautrumas. o ekspozicija, tai sviesos kiekis, kuris leidziamas ieiti. fotiko viduj kaip tai vyksta viduje nezinau, prisipazinsiu smile.gif bet ekspozicijos reguliavimas tai man mazesnis blogis nei iso. nu bet cia mano fotikui, kuris triuksmauja net prie iso 400, kad neimanoma net ziuret i ta foto..

Va va maniskis irgi baisiai triuksmauja... bet kartais tenka ir pakelti iso...
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2010 04 16, 17:06)
tas pats  mirksiukas.gif jei nedidinsi ISO, pasviesiniti- patamsinti gali ir kieciant kitus parametrus  mirksiukas.gif

nu kaip as suprantu ekspozicijos nustatyma: pvz, ant P. jei as reguliuoju ekspozijica, noredama sviesesnes foto, tai man fotikas automatiskai parenka didesnia diafragma ir didesni islaikyma. jei tamsinu, tai jis situs abu trumpina. jei fotkinu pvz ant A rezimo, tai nusistacius man reikiama diafragma, reguliuojant ekspozicija, man jau keicia tik islaikyma. Visur imu, kad iso nesikeicia automatiskai..

ar taip?smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 16 balandžio 2010 - 17:05
QUOTE(Akasha @ 2010 04 16, 17:20)
Tai, kad spalvos ten naturalios smile.gif Tik kontrasto vos vos uzdeta...

g.gif niu kaškaip blankiai, neparduodančiai matau pirmą obuoliuką. Norėčiau tokio raudonesnio, kviečiančio paskanauti lotuliukas.gif.
Reiks savo monitorių pasitikrint tikriausiai, nenuostabu kad maniškis šiek tiek mane gali apgaudinėti - vis laptopas lieka laptopu... Naudinga kartais biggrin.gif

P.S. Noriu tų obuolių...... Siaubas kaip jų noriu, žinau kad labai labai skanūs.... Jei rudenį tai dar rūgštoki.... biggrin.gif Ech....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 16 balandžio 2010 - 17:09
QUOTE(Rico @ 2010 04 16, 17:06)
tas pats  mirksiukas.gif jei nedidinsi ISO, pasviesiniti- patamsinti gali ir kieciant kitus parametrus  mirksiukas.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 16, 18:04)
nu kaip as suprantu ekspozicijos nustatyma: pvz, ant P. jei as reguliuoju ekspozijica, noredama sviesesnes foto, tai man fotikas automatiskai parenka didesnia diafragma ir didesni islaikyma. jei tamsinu, tai jis situs abu trumpina. jei fotkinu pvz ant A rezimo, tai nusistacius man reikiama diafragma, reguliuojant ekspozicija, man jau keicia tik islaikyma. Visur imu, kad iso nesikeicia automatiskai..

ar taip?smile.gif

ne, tu parenki ekspozicijos kompensavima kaip atskira parametra, kuris veikia kaip iso (kaip konkreciai - nezinau), o diafragma, iso ir islaikymas bus tokie, kokius pats ir nustatai.
Atsakyti
sveikos 4u.gif
registruojuos naujoj temoj smile.gif

is paskutiniu matytu foto lb patiko Noelles rastai wub.gif Akashos obuoliukas pirmas wub.gif ir Maggie gaudytas paningas thumbup.gif

kad neateiciau tusciomis imetu kelias foto smile.gif
cia vaikas pergyveno ivykus avarijai
user posted image

o cia pirmi mano ''auto'' bandymai blush2.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 04 16, 18:20)
ne, tu parenki ekspozicijos kompensavima kaip atskira parametra, kuris veikia kaip iso (kaip konkreciai - nezinau), o diafragma, iso ir islaikymas bus tokie, kokius pats ir nustatai.

nu tai kad nelabai.. patikrinau viska ant fotiko smile.gif ziurek, isijungi A, pasirenki diafragma. galvoji, kad tau ji per sviesi, pasuki ratuka i minusa, kad ir -2 EV, ir ziurek, jau tau parenka zymiai trumpesni islaikyma, kad gautum tamsesnia foto kaip ir nori. ekspozicija nera atskiras parametras. kaip ir sake rico, tai iso, diafragmos, islaikymo suma, t.y. sviesos kiekis kuri leidzia ieti fotikas
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 04 16, 11:07)
Iškilo klausimų dėl panningo, pati bandžiau pagauti įvairius judesius. Ir nusprendžiau arba aš nemoku ( kas greičiausiai ir galėtų būti) arba objektyvo reikia šūstro. Labai įdomu man su kokiu fotoaparatu buvo HIPIS nufotkintas. Nes man tai vaizdas nerealus, kaip viskas gražiai išsilieję.
      O as kiek bandydavau, tik čiuuut čiuut šiek tiek išsitasko fonas ir tiek. Ir gal būtinai jau šiam reikalui reikėtų trikojo?

Jau kaip ir atsakė, bet parašysiu dar aš, pagal Bryan Peterson'o knygą, kai pati perkskaičiau, viskas aišku pasidarė thumbup.gif Tik dar nebuvo progos išbandyt ax.gif
Paningas yra tokia fotografivimo technika, kai fotografas tyčia savo objektyvu seka kieno nors judesį - suka fotoaparatą paraleliai to judesio atžvilgiu ir tokiu pat greičiu.Dažniausiai naudojant šį metodą prireikia ilgo išlaikymo, t.y. nuo 1/60 iki 1/8 sekundės.Kai tik objektas pasirodo jūsų vaizdo ieškiklyje, tada fotoaparatą tolygiai stumiate ore iš kairės į dešnę ar atvirkščiai, ir kiek įmnoma tiksliau išlaikydami jį sufokusuotą viename vaizdo ieškiklio taške.Turite įsidemėti, kad sekti reikia labai "lygiu" judesiu(bet koks staigus judesys ar pertrūkis gali sugadinti paningo efektą).Paninant nereikia nuvertinti fono svarbos.Be tinkamo fono paningo efekto galima ir nepasiekti.Paninkite tik tada, kai nujaučiate, kad fonas bus įdomus.Kai ruošiuosi paninti, palieku trikojį namie, nes jis tampa kliuviniu.Kai sekate judančius objektus, turite ir patys laisvai judėti, o fotografuoti su trikoju būtų tas pat, kad valgyti spagečius surištomis rankomis. smile.gif
Galbūt padės tiems, kas dar nebandė paninti. 4u.gif
O šiaip pati knyga laaabai gera pradedantiesiems, skaitau skaitau ir vis ką nors naujo sužinau arba užfiksuoju labiau tai, ką jau žinojau. thumbup.gif
Akasha, labai patiko pirmas obuolys, traukia akį ir liežuvį biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Rūta_: 16 balandžio 2010 - 17:55