Noelle, man patinka tavo sitas rastas, matosi, kad patirties turi ir beleko nededi
jolanka, astrumas tai, pvz., cia antras skyrius. Angliskai sharpness.
airv, man tai kazkaip nekabina niekas ten, tokia geltona ir nelabai aisku apie ka
Akasha, dek tu tik tuos obuolius i stokus, nemanau kad pamaisys, viskas ten gerai .
o iso zmogus didino, nes uzduoty taip parasyta... reiktu istrint manau. As tai tokiai uzduociai ant savo canono Av naudojau su, atrodo, auto iso (ir dabar naudociau). Kam skaiciuoti (tiksliau - 'spelioti') ekspozicija, jei fotikas uz tave tai padaro?
dangerele, gerai
QUOTE(jolanka @ 2010 04 16, 13:26)
Na, paskaiciau uzduoti, o ten antroje ir buvo parasyta, kad didinti iso, mazinant diafragma. O apie fona tik treciame pasakyta, kad geriau butu margas.
Vadinasi, nevisai supratau uzduoties.
Einu bandyt kitaip.
Vadinasi, nevisai supratau uzduoties.
Einu bandyt kitaip.
o ar suppranti, kad kuo mazesnis f skaiciukas, tai tuo labiau atverta diafragma? kuo mazesnis f skaiciukas, tuo mazesne ryskumo zona, tuo labiau atverta diafragma. todel nd uzduotis gerai parasyta, kad mazinant diafragma, reik didinti iso. bet aisku, reiktu zinot kodel ta iso didint
siaip tai turbut to sakinio isvis nereikia.. nu arba reik issiaiskint kodel to reik, o ne daryt nd automatiskai. cia ne tau jolanka asmeniskai, o apskritai naujokem
QUOTE(Akasha @ 2010 04 16, 11:10)
Man tokia kazkuom kaledas primemanti O siaip truputi sumaise vaizda, kad ir butelis ir taure toj pacioj vietoj... bet siaip visai idomiai ziurisi...
Kalėdinė ji Jei jaučiasi Kalėdos, vadinasi bent šiek tiek nuotaika perteikta
QUOTE(robobebras @ 2010 04 16, 12:29)
airv, man tai kazkaip nekabina niekas ten, tokia geltona ir nelabai aisku apie ka
O ko reikėtų kad kabintų? spalvas pakaitalioti ar ir kampas neįdomus?
Jei galima, norėčiau patarimų sulaukti
II ND
F 4,5 ISO 100
F 11 ISO 200
F 22 ISO 400
QUOTE(jolanka @ 2010 04 15, 23:18)
Tai ta pacia drebancia sirdim ir ranka dedu 2 ND:
f 4,5 f5,6 f 6,3. Nesimato skirtumo su tokiu diafragmos pasirinkimu. Rinkčiausi jei turi f1,4 ar f2,8, paskui f6,3 ir tada f11. Tada matysi ryškų skirtumą.QUOTE(Akasha @ 2010 04 16, 08:54)
Na o as irgi dar be rastu, tai dedu sendien jums uzkandziu pusryciams...
skanūs pusryčiai. Man pirmoji patinka, ir netrukdo centravimas. Antroje obuolys kaip apvalgytas atrodo, tai juo neužkandžiausiu QUOTE(airv @ 2010 04 16, 09:41)
Keliu vieną nuotrauką ir laukiu komentarų.
Ji man kažkuo patinka. Visai nepaliesta PS.
o galėjai truputėlį spalvas patvarkyti. Gal netgi į juodai baltą foto versčiau. Ji man kažkuo patinka. Visai nepaliesta PS.
Na va, bandžiau pati su PS kažką pakeisti. Problema ten, kur eglutė eina per ranką. Ka ir kaitaliojant spalvas ta vieta nekaip atrodo. Ją nukirpus ir palikus tik kairę pusę... gaunasi eilinė foto.
QUOTE(dangerele @ 2010 04 16, 10:35)
Na kaip pasakysit, dedu tada po truputį savo ND.
gerai.
III ND
18mm
35mm
55mm
18mm
35mm
55mm
QUOTE(robobebras @ 2010 04 16, 13:29)
jolanka, astrumas tai, pvz., cia antras skyrius.
o iso zmogus didino, nes uzduoty taip parasyta... reiktu istrint manau.
o iso zmogus didino, nes uzduoty taip parasyta... reiktu istrint manau.
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 16, 13:48)
o ar suppranti, kad kuo mazesnis f skaiciukas, tai tuo labiau atverta diafragma? kuo mazesnis f skaiciukas, tuo mazesne ryskumo zona, tuo labiau atverta diafragma. todel nd uzduotis gerai parasyta, kad mazinant diafragma, reik didinti iso. bet aisku, reiktu zinot kodel ta iso didint
Robobebrai, aciu, pasiskaitysiu butinai.
Tai as ir spelioju ivairiai va katik pabandziau pagal Akashos patarima, nedidinti iso, tai gavosi labai tamsiai. Ir pabandziau truputi didinant iso, tai man atrodo geriau.
Jauciu eisiu dar karta su Av pabandyti. Nu nerabdu namuose ka fotografuot, ir vietos kur tai daryyyyt.
Brumbrumai, bandau suprast
Nedidinant iso:
f5,6 iso 200
f 7,1 (200)
f 9 (200)
Didinant iso:
f 5,6 iso 100
f 7,1 iso 200
f 10 iso 400
Gal per daug jau as cia, nepykit, bet uzejo diiidelis noras perprast
Papildyta:
QUOTE(Noelle @ 2010 04 16, 14:28)
f 4,5 f5,6 f 6,3. Nesimato skirtumo su tokiu diafragmos pasirinkimu. Rinkčiausi jei turi f1,4 ar f2,8, paskui f6,3 ir tada f11. Tada matysi ryškų skirtumą.
Vat uztai, kad neturiu.
QUOTE(Akasha @ 2010 04 16, 10:54)
Man norėtųsi natūralių spalvų O šiaip tai tiek ideja tiek įgyvendinimas
airv - II bei III ND man gerai.
QUOTE(jolanka @ 2010 04 16, 14:45)
Nedidinant iso
uzskaitau. as tai dar reguliuoju ekspozicija, jei man per tamsu. nes pas mane fotikas visai nemegsta iso didinimo
QUOTE(Noelle @ 2010 04 16, 13:28)
o galėjai truputėlį spalvas patvarkyti. Gal netgi į juodai baltą foto versčiau.
Na va, bandžiau pati su PS kažką pakeisti. Problema ten, kur eglutė eina per ranką. Ka ir kaitaliojant spalvas ta vieta nekaip atrodo. Ją nukirpus ir palikus tik kairę pusę... gaunasi eilinė foto.
Taip, tas eglutės plėmas bandant koreguoti gadina visą vaizdą. Šį bei tą pabandžiau ir aš. Plėmas lieka, bet pati nuotrauka ne tokia vientisa. Kaip jums?
Ir su triukšmais dar
Asmeniškai man paskutinė geriausiai atrodo.
O gali objektyvas buti kaltas del kokybes, del kitu dalyku?
Mano eilinis kur prie foto aparato buna (kaip kazkur skaiciau plastmasinis ten buvo pasakyta kad labai jau prastas) 18-55mm, o kitu skaiciuku tai dar net reiksmiu nzn, 3,5-5,6.
O svajoju apie 18-200mm tik pirmaiusiai reiketu pramokti.
Mano eilinis kur prie foto aparato buna (kaip kazkur skaiciau plastmasinis ten buvo pasakyta kad labai jau prastas) 18-55mm, o kitu skaiciuku tai dar net reiksmiu nzn, 3,5-5,6.
O svajoju apie 18-200mm tik pirmaiusiai reiketu pramokti.
jolanka, Akasha turejo omeny, kad sviesuma galima buvo reguliuot su islaikymu, nedidinant iso, nes iso didinimas visada reiskia triuksmu didejima. ND tas nelabai aktualu, bet siaip butina zinoti. As ta linka idejau ne detaliam skaitymui (nebent domiesi tais objektyvais), o tik vizualiai pamatyti ka reiskia astrumas .
O tavo ND man tinka
Del objektyvo, tai taip, jis buna kaltas, kaip manai, kodel kainos taip skiriasi, jei visi +-vienodi butu . Del svajoniu, tai pirma pramok, ir svajones pasikeis tada svajosi apie konkretu modeli uz kokius 5k Lt, o ne tik skaiciukus
airv, nu nezinau, as neiziuriu tame kadre potencialo kazkaip ir tiek, bet cia tik mano nuomone, jei atrodo kitaip - pirmyn, as juk nesu dievas viska iziurintis
Nu dabar biski geriau, nebegeltona, bet tos detales ir plemai visur aplink kazkaip mane blasko, velniai zino ko as cia toks priekabus
brumbrumai, kad ekspozicijos kelimas tas pats kas iso kelimas, tik gal biski mazesniu zingsniu (nebandziau).
O tavo ND man tinka
Del objektyvo, tai taip, jis buna kaltas, kaip manai, kodel kainos taip skiriasi, jei visi +-vienodi butu . Del svajoniu, tai pirma pramok, ir svajones pasikeis tada svajosi apie konkretu modeli uz kokius 5k Lt, o ne tik skaiciukus
airv, nu nezinau, as neiziuriu tame kadre potencialo kazkaip ir tiek, bet cia tik mano nuomone, jei atrodo kitaip - pirmyn, as juk nesu dievas viska iziurintis
Nu dabar biski geriau, nebegeltona, bet tos detales ir plemai visur aplink kazkaip mane blasko, velniai zino ko as cia toks priekabus
brumbrumai, kad ekspozicijos kelimas tas pats kas iso kelimas, tik gal biski mazesniu zingsniu (nebandziau).