Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(giedras dangus @ 2010 04 23, 12:49)
tongue.gif Visi namiškiai tikisi, kad pilvelio gyventojas bus ūkininkas, kaip ir tėtis biggrin.gif .O tapytojos čia ir vienos užtenka visai šeimai (namuose taip sienų nebeužtenka) doh.gif  ax.gif  blush2.gif  tongue.gif

ūkininkas irgi gerai thumbup.gif , žo, tskant, bele geras žmogus būtų.. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 23 balandžio 2010 - 15:59
Sveikos visos, noriu jums pacituoti V.V. Landsbergio zodzius, kuriuos vakar perskaiciau zurnale "Greenas"
" Tad mieli vaikai, jei skaitote si teksta : jeigu jums kas nors sakys, kad esat negabus, tai zinokit, kad ta teta ar dede yra likimo nuskiriausti zmones. Jiems vaikysteje kazkas kazko neleido ir jie dabar kerstauja drausdami kitiems. Jie neatpazista spontanisko, kurybinio dziaugsmo."

Man labai patiko sis samprotavimas. Tad ir sau pasakiau, kad nu ir kas kaip kam as atrodau, bet svarbu tai, kad as jauciu ta spontaniska kurybini dziugesi. Linkiu visiems dziaugtis tuo malonumu.

Aisku as noriu tobuleti, kad kuryba teiktu dar didesni dziugesi, nes dabar yra taip - as zinau kaip noriu nutapyti, bet dar mano igudziai labai maziukai. O tam reikia ir ziniu ir fiziniu pastangu. Ir dziaugiuosi, kad cia yra zmoniu, kurie gali man paduoti ranka ir draugiskai patarti.

Atsakyti
QUOTE(Virvutė @ 2010 04 23, 19:40)

Man labai patiko sis samprotavimas. Tad ir sau pasakiau, kad nu ir kas kaip kam as atrodau, bet svarbu tai, kad as jauciu ta spontaniska kurybini dziugesi. Linkiu visiems dziaugtis tuo malonumu.

Aisku as noriu tobuleti,

teisingai, tik svarbiausia, kad tai nestabdytų/netrukdytų tobulėti.. 4u.gif o tapant (tiksliau kuriant) ištiesų svarbu vidujai atsiriboti nuo baimių, nuostatų, normų ir pan... tai kelias į kūrybinį nuoširdumą.
arba dar popsovai tariant gyvenimas mažytis ir nėra ko varžytis. biggrin.gif

čia tas jaunesnysis v.v.landsbergis? žaviuosi šia įdomia asmenybe, patinka klausyti jo sąmprotavimų thumbup.gif , nes jo žodžiuose visada randu savo minčių.. rolleyes.gif
Atsakyti
Ikeliu savo piesini Jusu teismui biggrin.gif Mano akim negraziai perejima padariau (realiai jis nera toks ryskus, bet vistiek kazkas ni to) ir tie pauksciai kazkokie nedadielkos biggrin.gif foto kokybe nekokia, nes kaip tycia fotikas nuduso blush2.gif nu bet kaip atsipalaidavau piesiant tai super, reiks kada dar pabandyt 4u.gif

user posted image

Atsakyti
nu labai nuotrauka didelė biggrin.gif

darbas sakyčiau šilko tapybą primena. biggrin.gif būtų visai nieko, dekoratyvus darbas. blogiausia, kad čia sulydyti du atskiri paveikslai - papūgų paveikslas ir drugelių paveikslas - kurie kompziciškai niekaip nesisieja ir absoliučiai sugriauna visumą. akys taip ir laksto nuo vieno prie kito, o rankos taip ir siekia žirklių biggrin.gif .
drugeliai ir ypač gėlės iškrenta iš konteksto, nes visi kiti darbo elementai tokie smulkūs, grakštučiai, o jos tokios kietos, stambios, grubokos..
Atsakyti
Ojej, nepamaciau, kad per didele nuotrauka ikeliau doh.gif O taisyt jau nebeduoda doh.gif
Na tiesa sakant, man irgi norisi ji perkirpti i dvi dalis biggrin.gif o kazka taisyt tai tingisi bent jau kol kas blush2.gif taip sakant rankos kazko nekyla biggrin.gif
o del drugeliu su gelem, tai buvo planuota toliau isdziuvus dazams smulkiai piesti, bet visgi palikau kaip yra, kazko suzavejo tas kontrastas blush2.gif sis darbas buvo pirmas darbas aliejiniais dazais, ir is viso pirmas darbas nuo mokyklos laiku, tai pamazu pratinausi, kaip reikia aliejiniais dazais piesti, nes iki tol tik guasa esu bandzius. Kita karta jau truputi kitaip daryciau, na pirmas blynas gi ir turi buti pasviles lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dafora @ 2010 04 24, 12:41)
sis darbas buvo pirmas darbas aliejiniais dazais, ir is viso pirmas darbas nuo mokyklos laiku, tai pamazu pratinausi, kaip reikia aliejiniais dazais piesti,

o tuos aliejinius dažus skiedėte? panašu, kad jie buvo gan skysti g.gif , nes fonas sakyčiau ne tapytas, o dažytas, nutepta be potėpių, grubiai. o juk potėpis irgi padeda kurti ir erdvę ir formą ir nuotaiką ir žinoma tapybiškumo virpesį.. arba, jei tai dekoratyvus darbas, jis turi būti visiškai lygus, kad nesimatytų tie dažytojo mostai, prieštaraujantys formai.
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 04 24, 12:26)
o tuos aliejinius dažus skiedėte? panašu, kad jie buvo gan skysti  g.gif , nes fonas sakyčiau ne tapytas, o dažytas, nutepta be potėpių, grubiai. o juk potėpis irgi padeda kurti ir erdvę ir formą ir nuotaiką ir žinoma tapybiškumo virpesį.. arba, jei tai dekoratyvus darbas, jis turi būti visiškai lygus, kad nesimatytų tie dažytojo mostai, prieštaraujantys formai.

taip dazus skiedziau. Fonui bandziau skystai, paskui toliau tapant bandziau mazai skiest, kai kur bandziau is viso neskiesti, tiesiog norejau isbandyti, kaip skirtingu tirstumu sekasi tapyt, tiesiog pratinausi prie dazu, bandziau ivairius variantus 4u.gif Dabar jau zinau, kokiu tirstumu tapysiu kita darba, tiesiog radau tai, kas man tiko ir patiko 4u.gif Aciu labai uz pastabas, zinosiu ka kita karta keisti 4u.gif
Atsakyti
Įkeliu dar vieną darbelį ir laukiu kritikos.Idėja ,,pasiskolinau" iš nuotraukos ax.gif blush2.gif , bet tikrai netapiau spoksodama į nuotrauką. Bandžiau pati visaip išgalvoti, kaip tie akmenys turėtų sugulti, šakos išsipangalioti...
user posted image
Atsakyti
na kadangi iš nuotraukos, tai erdvė ir dingo. va medžių šakose gali atsirasti tamsių, gilumos vietų, juk vienos šakos ir lapai arčiau žiūrovo, išlindę iš vainiko, labiau apšviestos, ryškesnės, kitos giliau, toliau, tamsesnės, nes slepias lapijos šešėlyje ir pan. medžių lapai apskritai potėpio, tapybiškumo, spalvos treniruotėms labai palankus objektas. tad manau geriau stengtis įsivaizduoti spalvas, apšvietimą, formas, o ne šakų išsidėstymo taisyklingumą.. smile.gif 4u.gif akmenų formos įvairios, bet spalva vienoda, net medžių kamienai ta pačia spalva, taip yra todėl, kad piknaudžiaujate juoda spalva. kažkam jau sakiau, jums irgi siūlau juodą spalvą kišt į stalčių ir bent jau kuriam laikui pamiršti, kad išmoktumėt apsieit be jos. mirksiukas.gif biggrin.gif 4u.gif manau akmenys galėtų būti skirtingesnių atspalvių, šviesumo, apskritai, šviesesni jie gal labiau išryškėtų g.gif .
Atsakyti
Giedras dangu: siūlyčiau geriau vietoj piešimo iš nuotraukų, pasistatyti vazą su gražiomis natūraliomis gėlėmis ir pažaisti potėpiais ir spalvomis mirksiukas.gif

----------------------------------------------------------------------------------------

Mano darbai, mano blogas
Atsakyti
Nu ko gi taip ramu, nieks jokiu paveiksliuku nebeikelia. Kur prapuolet, dailininkai!!!!!
Atsakyti