Labas
idesiu savo darbeli
nors man nera ko ir lygintis su jumis, as esu visiska savamoksle, buvau dar 10 metu pertrauka padariusi, vaikuti pagimdziau norejosi kazkur dar save padeti, taip ir vel i menus patrauke tai va tikiuos, kad kazkam gal ir patiks sis darbelis
QUOTE(Defliune @ 2010 04 15, 14:21)
Labas
idesiu savo darbeli
nors man nera ko ir lygintis su jumis, as esu visiska savamoksle, buvau dar 10 metu pertrauka padariusi, vaikuti pagimdziau norejosi kazkur dar save padeti, taip ir vel i menus patrauke tai va tikiuos, kad kazkam gal ir patiks sis darbelis
idesiu savo darbeli
Jei paklaustumete mano nuomones, tai pasakyciau, kad meno kaip tokio gal ir ne per daugiausia, taciau, kaip interjero detale - visai imanomas variantas. Spalviskai man visai ziurisi.
SIek tiek primena tapetus, kuriuos naudoja dizaineriai, pavyzdziui, vienai sienai isryskinti.
Jo, ir dar.... nera potepiu.... tai taip zavu tapyboje
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 15, 16:11)
SIek tiek primena tapetus, kuriuos naudoja dizaineriai, pavyzdziui, vienai sienai isryskinti.
nu va, man irgi žiūrint į tą darbą pirmas žodis šovęs į galvą buvo "tapetai" kurią tapeto vietą beišsikirpsi ji bus tokia pati defliune, labai nuobodokai, monotoniškai išdėstytos gėlytės, jokio akcento, jokio išskirto objekto (ar vietos), tskant jokio herojaus jokio veiksmo ir darbas nieko nepasakantis. jis netinka būti paveikslu, bet užtat labai tiktų būti kokio nors daikto dekoru. vietoj dekupažo geriausia.
beje čia dauguma besirodančių ir yra savamoksliai
Man atrodo aš nebuvau įdėjusi šių 2 savo darbelių .Tad įdedu ir laukiu pamokančios kritikos: t.y. ką ir kaip taisyti, kad atrodytų taisyklingai .Abu darbelius tapiau pati iš galvos , todėl jaučiuosi labai pažengusi vien dėl to, kad jau pradėjau kažką tapyti be jokios "špargalkos"(nuotraukos) .
QUOTE(giedras dangus @ 2010 04 21, 12:55)
Man atrodo aš nebuvau įdėjusi šių 2 savo darbelių .Tad įdedu ir laukiu pamokančios kritikos: t.y. ką ir kaip taisyti, kad atrodytų taisyklingai .Abu darbelius tapiau pati iš galvos , todėl jaučiuosi labai pažengusi vien dėl to, kad jau pradėjau kažką tapyti be jokios "špargalkos"(nuotraukos) .
nu kaip realistinis darbas ir iš galvos tai visai nieko . gerai, kad miško medžiuose paieškota kuo įvairesnių atspalvių, nors galima eiti dar toliau - neapsiriboti vien žalios ir mėlynos skale. beje, labai šaunu, kad pirmame darbe atsirado ta raudona dėmė, gal ji kiek per ryški ar per didelė, bet ji žiauriai gelbsti ir pagyvina darbą.
nu, aš kaip visada tokiais atvejais už plenerą, reali vietovė suteiktų darbui individualumo, o realus apšvietimas padėtų atrasti spalvinius/tapybinius niuansus.. dabar ar dėl realistinės traktuotės, ar dėl ganėtinai klišinio (kadangi iš galvos) vaizdelio, tie darbai atrodo, na, sakyčiau, sausoki, tiek tapybiniu, tiek emociniu požiūriu.
ai, ir dar antras darbas kiek prastesnis, tokios dangaus spalvos nebūna (jei jau taikoma į realistinę traktuotę), ji turėtų būti šviesesnė, dabar tokia saldoka gavos. ir jei ne tie du debesėliai, irgi būtų beveik "tapetas", t.y. perdėm monotoniškas..
QUOTE(giedras dangus @ 2010 04 21, 11:55)
is tikro, tai net nesitiki, kad vaizdeliai iš galvos
vaizdeliai realistiški, pirmame paveiksliuke dešinėje medžių kamienai truputį nerealistiški, o antrame debesėliai bet gal ir nebuvo pas žmogų tokio tikslo, kad realiai viską atvaizduot, užtat labai fainos tų medžių šakos
na ir tie brukšniai virš vandens, realiai tai tokių lyg ir nebūna, bet jie pagyvina vaizdelį
o šiaip labai faini darbukai
ai dar pažiūrėjau, tas susikirtimas tikrojo vaizdo su atspindžiu vandenyje, kažkas man ten ne taip
o dar žiūriu, kaip įdomai, pirmam paveiksle, tarp tų medžių kamienų kažkas slypi
o ta raudona dėmele išties įdomi, ten ką gaisras kyla ar žydi ar gal ten tas tamsusis regos taškas?
dar ir pirmam su pušų kamienais nevisai išėjo, kaip ir su dešininių medžių kamienais
abiejuose peizažuose nesijaučia erdvės, nes viskas vienodo ryškumo ir detalumo.
Atspindžiai vandenyje turėtų būti kiek tamsesni, nei tikrasis vaizdas.
Tas raudonas krūmas (?) pirmame darbe turėtų būt kiek tamsesnis, nes dabar jis labai veržiasi į pirmą planą. Taipogi ten akmenys visi balti (tokių beveik nebūna) ir vienodi.
Abiejuose darbuose nėra šviesos.
Peizažai labiau primena ne realistinius paveikslus, o rusiškų multikų fonus.
Atspindžiai vandenyje turėtų būti kiek tamsesni, nei tikrasis vaizdas.
Tas raudonas krūmas (?) pirmame darbe turėtų būt kiek tamsesnis, nes dabar jis labai veržiasi į pirmą planą. Taipogi ten akmenys visi balti (tokių beveik nebūna) ir vienodi.
Abiejuose darbuose nėra šviesos.
Peizažai labiau primena ne realistinius paveikslus, o rusiškų multikų fonus.
Gal kas žinote ką nors apie Vienažinskio dailės mokyklą? Gal kuri nors lankėte? Ar duoda naudos jos lankymas?
Bet tikrai man irgi dabar atrodo, kad tuos mano tapytuos krūmuos gaisras prasidėjo . Kaip šauniai kai pasakote man mano darbelių klaidas. Dabar jau visada žinosiu, kad vendenyje atspindys turi būti tamsesnis nei pats peizažas, kad tokios saldžios mėlynos spalvos dangaus nebūna ir akmenis reikia mokytis tapyti daug tamsesnių spalvų...Na ir žinoma dar čia mokytis ir mokytis man .Bet svarbiausia, jog jaučiu, kad mano įgūdžai tobulėja ir pati labai atsipalaiduoju betapydama
QUOTE(giedras dangus @ 2010 04 22, 15:03)
Bet tikrai man irgi dabar atrodo, kad tuos mano tapytuos krūmuos gaisras prasidėjo . Kaip šauniai kai pasakote man mano darbelių klaidas. Dabar jau visada žinosiu, kad vendenyje atspindys turi būti tamsesnis nei pats peizažas, kad tokios saldžios mėlynos spalvos dangaus nebūna ir akmenis reikia mokytis tapyti daug tamsesnių spalvų...Na ir žinoma dar čia mokytis ir mokytis man .Bet svarbiausia, jog jaučiu, kad mano įgūdžai tobulėja ir pati labai atsipalaiduoju betapydama
na dėl akmenų nebūtinai visada. viskas priklauso ne tiek nuo realios daikto spalvos, kiek nuo apšvietimo (na ir aplinkui esančių daiktų). labai ryškia šviesa užlietas pilkas akmuo tikrai gali būti baltas. bet tam darbe tokio šviesos šaltinio nėra (ir ant kitų daiktų nesimato). negana to šiuo atveju tų akmenų balta spalva dar ir susilieja su vandens balta spalva.
iš tiesų, tokiuose (realistiniuose peizažiniuose) darbuose svarbiausias uždavinys išgauti erdvę, atstumo gylį..
p.s. tai gal pilvelio gyventojas bus tapytojas..
Visi namiškiai tikisi, kad pilvelio gyventojas bus ūkininkas, kaip ir tėtis .O tapytojos čia ir vienos užtenka visai šeimai (namuose taip sienų nebeužtenka)