Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

Sveikos 4u.gif man laabai reikia jusu menininkiu pagalbos ax.gif man reikia 9 drobiu 100x100cm planuoju jas pati pasidaryti nes paskaiciavus kiek pinigeliu isleisciau pirkdama gatavas tai oj... doh.gif tektu kelis menesius nevalgyti ir isvis nekvepuoti blink.gif gal galite man papasakoti kaip reikia istempti drobe, ja nusigruntuoti, o gal zinote kur visa tai smulkei galeciau pasiskaityti? prasau padekite. apsvieskite nors kokia informacija ax.gif nes per googla nieko doro nerandu verysad.gif

esu gruntavusi kartona bet tai buvo dailes mokykloj ir kiek klausiau mokytojos is ko gruntas padarytas tai ji sake geriau tau nezinoti biggrin.gif nes ten tokia kaip ir savos gamybos buvo zele... tai kokios ten naturalios jos sudetys taip ir nesuzinojau, bet vis tik drobe nuo kartono siek tiek skiriasi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sintare: 03 kovo 2011 - 11:26
Aksana-Lap nerealus grožis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sintare @ 2011 03 03, 12:24)
Sveikos 4u.gif  man laabai reikia jusu menininkiu pagalbos ax.gif  man reikia 9 drobiu 100x100cm planuoju jas pati pasidaryti nes paskaiciavus kiek pinigeliu isleisciau pirkdama gatavas tai oj... doh.gif  tektu kelis menesius nevalgyti ir isvis nekvepuoti blink.gif  gal galite man papasakoti kaip reikia istempti drobe, ja nusigruntuoti, o gal zinote kur visa tai smulkei galeciau pasiskaityti? prasau padekite. apsvieskite nors kokia informacija ax.gif  nes per googla nieko doro nerandu verysad.gif

esu gruntavusi kartona bet tai buvo dailes mokykloj ir kiek klausiau mokytojos is ko gruntas padarytas tai ji sake geriau tau nezinoti biggrin.gif  nes ten tokia kaip ir savos gamybos buvo zele... tai kokios ten naturalios jos sudetys taip ir nesuzinojau, bet vis tik drobe nuo kartono siek tiek skiriasi unsure.gif

Porėmius jau turi?

Tai aiškinu:

Drobė: Tinka tik linas,džiutas, sintetika- visos tos medžiagos kurios neigeria dregmės- medvilnė ir jos mišiniai netinka. Užtempiama nedrekinta- ir nenaudojant daug jėgos-kad nebūtų pertempta

Praklijavimas: Žalatina mirkoma šaltame vandenyje kelias valandas, vėliau šildoma inde iki 80 Laipsnių maišant kol visa ištirpsta- jokiu budu nedavedant iki virimo, Koncentracija ~1/8-10 žalatina/ vanduo
Mišinys atvėsinamas- kol igauna lengvų drebučių formą
Tepami 2/3 ploni sluoksniai nespaudžiant ir neliečiant drobės iš kitos pusės, tepti geriausia banko kortele)) perteklių nuemant.
Kiekvienas sluoksnis turi išdžiūti kambario temperatūroj- negalima priverstinai džiovinti bei palikti džiūti stipriai drėgnoje patalpoje

Gruntas: žalatina sumaišoma su baltais dažais-taip pat galima dėti ir baltos kreidos miltų- vienas sluoksnis teptuku ar voleliu

Viskas

Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2011 03 04, 02:35)
Porėmius jau turi?

Tai aiškinu:

Drobė: Tinka tik linas,džiutas, sintetika- visos tos medžiagos kurios neigeria dregmės- medvilnė ir jos mišiniai netinka. Užtempiama nedrekinta- ir nenaudojant daug jėgos-kad nebūtų pertempta

Praklijavimas: Žalatina mirkoma šaltame vandenyje kelias valandas, vėliau šildoma inde iki 80 Laipsnių maišant kol visa ištirpsta- jokiu budu nedavedant iki virimo, Koncentracija ~1/8-10 žalatina/ vanduo
Tepami 2/3 ploni sluoksniai nespaudžiant ir neliečiant drobės iš kitos pusės, tepti geriausia banko kortele)) perteklių nuemant.
Kiekvienas sluoksnis turi išdžiūti kambario temperatūroj- negalima priverstinai džiovinti bei palikti džiūti stipriai drėgnoje patalpoje

Gruntas: žalatina sumaišoma su baltais dažais-taip pat galima dėti ir baltos kreidos miltų- vienas sluoksnis teptuku ar voleliu

Viskas

O pirktinis gruntas netinka? Jei tinka, tai koks geriausias?
Atsakyti
Sveiki,
Prieš užgavėnes nusprendėme pasidaryti papje maše kaukę ir nudažyti aliejiniais dažais unsure.gif . Nė vienas šeimoje nesam menininkai ir su aliejiniais dažais elgtis nemokam. Kaukė vis tik gavosi visai nebloga ax.gif tik jau visa para, kaip nenudžiūsta aliejiniai dažai blink.gif . Klausimėlis: kaip tais aliejiniais dažais naudotis ir kiek laiko jie įprastai džiūsta? kaip juos greičiau nudžiovinti?
p.s. aliejinius tapybos dažus pirkom Thomas Philips, jei tai ką sako unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2011 03 03, 23:35)
Porėmius jau turi?

Tai aiškinu:

Viskas

Jetau aciu! bigsmile.gif ziurejau ant youtube kaip reikia istempti drobe tai esme supratau, tik nezinau ar butinos tos tempimo zirkles... manau kad nelabai..?
ne, ir poremius pati darysiuosi. kaip juos taisiklingai daryti ir koks medis tinkamiausias?
Atsakyti
Sveiki,
Matau, kad čia kalba žmonės, suprantantys apie aliejinių dažųnaudojimą thumbup.gif . Aš juos panaudojaune visai pagal paskirtį ax.gif ... nudažiau užgavėnių kaukę (iš papje maše) ir niekaip nesulaukiu kada nudžius doh.gif
Patarkit, ką daryti, kaip greičiau nudžiovinti? Prieš dažydama aš tų dažų neskiedžiau, tik sumaišiau, kad gautųsi norimas atspalvis. Tai gal reikėjo skiesti?
Beje, aliejiniai dažai skirti tapymui.
Atsakyti
QUOTE(ritulexxx @ 2011 03 04, 17:53)
Sveiki,
Matau, kad čia kalba žmonės, suprantantys apie aliejinių dažųnaudojimą thumbup.gif . Aš juos panaudojaune visai pagal paskirtį ax.gif ... nudažiau užgavėnių kaukę (iš papje maše) ir niekaip nesulaukiu kada nudžius doh.gif 
Patarkit, ką daryti, kaip greičiau nudžiovinti? Prieš dažydama aš tų dažų neskiedžiau, tik sumaišiau, kad gautųsi norimas atspalvis. Tai gal reikėjo skiesti?
Beje, aliejiniai dažai skirti tapymui.

biggrin.gif dek salia radiatoriaus ir tikekis, kad dazai dzius greiciau. Siaip gali dziuti ir 2 savaites, o gal ir ilgiau biggrin.gif . Kazkur skaiciau, kad menesi dziuvo dazai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ritulexxx @ 2011 03 04, 14:11)
Sveiki,
Prieš užgavėnes nusprendėme pasidaryti papje maše kaukę ir nudažyti aliejiniais dažais unsure.gif . Nė vienas šeimoje nesam menininkai ir su aliejiniais dažais elgtis nemokam. Kaukė vis tik gavosi visai nebloga ax.gif tik jau visa para, kaip nenudžiūsta aliejiniai dažai  blink.gif . Klausimėlis: kaip tais aliejiniais dažais naudotis ir kiek laiko jie įprastai džiūsta? kaip juos greičiau nudžiovinti?
p.s. aliejinius tapybos dažus pirkom Thomas Philips, jei tai ką sako unsure.gif

na aš irgi šioje srityje neesu profė, bet kiek žinau jie labai ilgai džiūsta g.gif Jums, man atrodo, vietoj aliejinių reikėjo akrilinius rinktis, kurie išdžiūsta labai greitai ir yra atsparūs vandeniui, tik thomas phillips, kai paskutini karta žiūrėjau, jų nebuvo mažais kiekiais , o buvo likę tik aliejiniai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Revera: 04 kovo 2011 - 18:00
QUOTE(floristika @ 2011 03 04, 09:32)
O pirktinis gruntas netinka? Jei tinka, tai koks geriausias?

tinka- irgi 2 sluoksniai, tik kad jis nesveikai brangus. Ir naudoti jį verta tik kai reikia stipriai steriliai balto pagrindo.
Nežinau koks geriausias visi geri ir nesveikai brangūs)). nepatinka- žalatina pigu ir tokia oldschool' dvasia)
Atsakyti
QUOTE(Sintare @ 2011 03 04, 14:36)
Jetau aciu! bigsmile.gif ziurejau ant youtube kaip reikia istempti drobe tai esme supratau, tik nezinau ar butinos tos tempimo zirkles... manau kad nelabai..?

Nelabai- jos reikalingos tempiant jau gruntuotą drobę,kur reikia kur kas daugiau jėgos.

ne, ir poremius pati darysiuosi. kaip juos taisiklingai daryti ir koks medis tinkamiausias?

Pati, ar vyras darys?

Tikrų -pleštinių- porėmių Tu vagu ar pasidarysi nes tam reikalingos spec frezos arba labai rimti staliaus įgudžiai. darysies nejudančius-nesipėčiančius rėmus turbūt.
Mediena- džiovinta pušis, gali būt ir klijuota. remams 1000*1000 mm reiktų ~25*50mm bruselių -taip pat tokio dydžio rėmams reikalingas bus "kryžius" kuris neduos linkti medienai.

Pagalių jungimo būdų yra ivairijų-priklausomai nuo turimų įrankiu.
Taip pat drobė turi remtis tik į ~4mm kraštelį, o nesiliesti su pagaliais ar kryžium, kitaip gruntuojama drobė ten prisiklijuos o tapant tie pagaliai "isimuš" į drobę.
Jį išimti - t.y. palikti tik kelis mm lietimuisi su drobe galima arba freza arba diskiniu pjuklu.

Jei nieko visai nesupratai)) ir esi iš Vilniaus gali užsukti konsultacijai ar techninėj pagalbai i mano dirbtuves-padėsim)

Atsakyti
sveiki, aš pas jus naujokė, į dailininkes nepretenduoju ir nenaudoju jokios sudėtingos technikos, o papraščiausią akvarelę :-)

keli mano darbeliai čia: http://pufikas.blogspot.com/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pufikas.am: 05 kovo 2011 - 17:25