Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(Moxe @ 2011 01 17, 16:18)
Bet nusprendžiau, tegul tai daro tie žmonės, kurie sugeba tai ir išmano. Aš ką nors kitą nuveiksiu.. blush2.gif
http://public.fotki.com/NSdarbai/

išmintingas sprendimas, tai kodėl dabar klausiate nuomonės, ketinate vėl paišyti? smile.gif
keistas koloritas, kokiais dažais tapyta?
na pirmiausiai reiktų mokytis piešti, nes daug kur trūksta ir formos apimties, ir išraiškingumo, ir erdvės, ir perspektyvos tikslesnės.. pvz laimės paukštis turėtų būti kur kas grakštesnis ir išraiškingesnis, dabar tokia putpelė sakyčiau ironiškas laimės simbolis gaunas biggrin.gif . tas pats ir su angelais, dėl negrabaus piešinio subjektas prarandą savo taurumą..
spalvos daug kur arba pernelyg grynos, be jokių atspalvių, arba užmurzintos. pvz ten kur puokštės (ramunui, irmai), puodai nei spalva nei tonu nesiskiria (ir neatsiskiria) nuo stalo spalvos, dingsta erdvė/gelmė, o ir pati spalva ten ne spalva.. g.gif (na apie spalvas gal dekor pakalbės, jei matys tame prasmę.. biggrin.gif )
ten kur angelas puseserei, nelabai suprantu, kas tie burbulai krentantys, norisi jiems suteikti trimatės apimties g.gif , o baltai spalvai atspalvių (kurių ji turi milijonus), nes dabar ten atrodo kaip sušaudyta, ar apmėtyta, ar neužbaigta, na lyg ir nepasiteisina jie ten.. g.gif .
venkite tokios monotonijos kaip yra paveiksluose "galimybė rinktis" ar "irisų puokštė", tokius aš tapetais vadinu smile.gif . visai kitaip pvz. paveiksle "žmonių planeta" jau atsiranda tų burbulų įvairovė, priešstata (didelis ir maži), matos ir kažkokia judėjimo, kritimo kryptis - žymiai geriau, atsiranda "pasakojimas", intriga, ir nėra tos monotonijos.
šiek tiek geresni, t.y. gana savotiški ir įdomūs šitam kontekste man pasirodė paveikslai "rudenį miške" ir "angelas ir marija" biggrin.gif ir nors daug kur vadovaujamasi stereotipiniais/klišiniais vaizdiniais, bet nuoširdumo ir individualumo jūsų darbuose irgi užčiuopama, o mėgėjų kūriniams (mano galva) tai yra svarbiausia.. 4u.gif
o "kaimas rudenį" tai reali vietovė? piešta iš galvos ar iš natūros?.. g.gif ax.gif
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 18 sausio 2011 - 12:45
Labai ačiū trr už komentarus, pastebėjimus ir vertinimus aciuks.gif Čia su guašu aš blush2.gif ir tik tada kai norisi "išsikrauti" ar atsiriboti (kai knygų jau nebeužtenka). Žodžiu, kai užeina noras "pateplioti" bigsmile.gif Visus iš galvos piešiu - kas tuo metu šauna, tą "kaimas rudenį" irgi ax.gif
P.S. Klausiau, nes labai įdomu profesionalų nuomonė, žmonių, kurie tai išmano ir daro su meile ar malonumu. Kai vėl užeis noras maloniai "pateplioti" atsižvelgsiu į Jūsų kritiką mirksiukas.gif

QUOTE(trr @ 2011 01 18, 12:34)
išmintingas sprendimas, tai kodėl dabar klausiate nuomonės, ketinate vėl paišyti?  smile.gif
keistas koloritas, kokiais dažais tapyta?
na pirmiausiai reiktų mokytis piešti, nes daug kur trūksta ir formos apimties, ir išraiškingumo, ir erdvės, ir perspektyvos tikslesnės.. pvz laimės paukštis turėtų būti kur kas grakštesnis ir išraiškingesnis, dabar tokia putpelė sakyčiau ironiškas laimės simbolis gaunas  biggrin.gif . tas pats ir su angelais, dėl negrabaus piešinio subjektas prarandą savo taurumą..
spalvos daug kur arba pernelyg grynos, be jokių atspalvių, arba užmurzintos. pvz ten kur puokštės (ramunui, irmai), puodai nei spalva nei tonu nesiskiria (ir neatsiskiria) nuo stalo spalvos, dingsta erdvė/gelmė, o ir pati spalva ten ne spalva..  g.gif (na apie spalvas gal dekor pakalbės, jei matys tame prasmę..  biggrin.gif )
ten kur angelas puseserei, nelabai suprantu, kas tie burbulai krentantys, norisi jiems suteikti trimatės apimties  g.gif , o baltai spalvai atspalvių (kurių ji turi milijonus), nes dabar ten  atrodo kaip sušaudyta, ar apmėtyta, ar neužbaigta, na lyg ir nepasiteisina jie ten..  g.gif .
venkite tokios monotonijos kaip yra paveiksluose "galimybė rinktis" ar "irisų puokštė", tokius aš tapetais vadinu  smile.gif . visai kitaip pvz. paveiksle "žmonių planeta" jau atsiranda tų burbulų įvairovė, priešstata (didelis ir maži), matos ir kažkokia judėjimo, kritimo kryptis - žymiai geriau, atsiranda "pasakojimas", intriga, ir nėra tos monotonijos.
šiek tiek geresni, t.y. gana savotiški ir įdomūs šitam kontekste man pasirodė paveikslai "rudenį miške" ir "angelas ir marija"  biggrin.gif ir nors daug kur vadovaujamasi stereotipiniais/klišiniais vaizdiniais, bet nuoširdumo ir individualumo jūsų darbuose irgi užčiuopama, o mėgėjų kūriniams (mano galva) tai yra svarbiausia..  4u.gif
o "kaimas rudenį" tai reali vietovė? piešta iš galvos ar iš natūros?..  g.gif  ax.gif
4u.gif

Atsakyti
gal nepyksit, bet ateinu ne su paveikslu, o su eskizu blush2.gif norėjau paklaust nuomones:

ant mažo formato atrodo taip:
user posted image

iš arčiau miestukas viršuje:
user posted image

ant drobės dydžio lapo:
user posted image

Namus apačioj perpiešiau neryškiai, tad nenusifotografavo. Miestą perkėliau į kairę, padidinau. Pirmam plane bus ryškesnis, po to tarsi viskas nutols. Dar plaukus pakeičiau - truputį matos kad nutįsta į dešine ir taip pat nutolsta. Žodžiu, idėja tokia - visuomenėje vyrauja stereotipai, ir "kitokiam" žmogui, t.y. menininkui, sunku iš jų išsivaduoti, tai simbolizuoja tie daugiabučiai, įsipainioję į merginos suknelę ir ją apraizgę. Horizontas bus truputį išlenktas, gausis kaip žemės kraštas, visi namai nutols, spalvos nuublanks. Kadangi norėjau piešt ant pailgesnės drobės (deja, neradau tinkamos) tai ir eskizas buvo pailgas. Dabar šonuose lyg ir trūksta kažko g.gif kairėj nupiešiau didesnius, virš jos truputį palinkusius daugiabučius. Gal dar ką patartumet?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Susidėliojusi mozaika: 02 vasario 2011 - 20:52
QUOTE(Susidėliojusi mozaika @ 2011 02 02, 21:50)
gal nepyksit, bet ateinu ne su paveikslu, o su eskizu  blush2.gif  norėjau paklaust nuomones:

Kadangi norėjau piešt ant pailgesnės drobės (deja, neradau tinkamos) tai ir eskizas buvo pailgas. Dabar šonuose lyg ir trūksta kažko  g.gif  kairėj nupiešiau didesnius, virš jos truputį palinkusius daugiabučius. Gal dar ką patartumet?

Idėja kaip ir gera- eskizo kompozicija irgi- patarimas paprastas -uzsakyt specialiai reikiamo formato poremius ir pernešt piešiny sužimėjus kvadratukais -taip neprarasi proporcijų.
nes dabar kai perpiešei viskas prastai ir neištaisysi ką dapiešdama.

P.s. isižiurėjau labiau)) eskize prastai su moters kunu perpiešime jau geriau-tai dar su tuo reiktu padirbti-kad visų elementų plastika atrodytu harmoningai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dekor: 02 vasario 2011 - 21:31
lyg ir mačiau pirkti pailgo formato paruoštą drobę su porėmiu. g.gif manau jei sumanymas reikalauja, tai ir būtinai raskit tą pailgą formatą, nes jis čia tinka siužeto nuotaikai.
man blogai matosi tas piešinys, bet iš aprašymo įdomu, lauksim rezultato smile.gif . matau tam siužete ir daugiau prasmių, išsilaisvinimo/įkalinimo tema gana plačiai pritaikoma.. 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2011 02 02, 23:29)
Idėja kaip ir gera- eskizo kompozicija irgi- patarimas paprastas -uzsakyt specialiai reikiamo formato poremius ir pernešt piešiny sužimėjus kvadratukais -taip neprarasi proporcijų.
nes dabar kai perpiešei viskas prastai ir neištaisysi ką dapiešdama.

P.s. isižiurėjau labiau)) eskize prastai su moters kunu perpiešime jau geriau-tai dar su tuo reiktu padirbti-kad visų elementų plastika atrodytu harmoningai.

Užsisakyt nelabai yra galimybių, ir taip iki parduotuvės važiavau 80 km ax.gif manau ir ant pailgos drobės būtų reikėję kažką dapiešt, nes ant didelio formato neišraiškingai atrodo, kažko trūksta smile.gif tai tą perpiešimą dar tvarkysiu, aš jį gal tik kokias 10 - 15min tepiešiau biggrin.gif

QUOTE(trr @ 2011 02 03, 00:08)
lyg ir mačiau pirkti pailgo formato paruoštą drobę su porėmiu.  g.gif manau jei sumanymas reikalauja, tai ir būtinai raskit tą pailgą formatą, nes jis čia tinka siužeto nuotaikai.
man blogai matosi tas piešinys, bet iš aprašymo įdomu, lauksim rezultato  smile.gif . matau tam siužete ir daugiau prasmių, išsilaisvinimo/įkalinimo tema gana plačiai pritaikoma..  4u.gif  thumbup.gif

pailgų buvo, bet jau per daug pailgos, to miesto nebebūtų kur įgrūst smile.gif
Atsakyti
Tik labai nesijuokit... as nupiesiau piesini... sunku buvo piest, sunkiai tepesi dazai aliejiniai... ir dabar skaitau kad juos skiest reik biggrin.gif
o Dieve kokia blondine pagalvojau... ne veltui man 2 tubeles balto dazo eme ir sprogo kaip mat doh.gif

bet labai norejau pasitepliot dazais... ne veltui ir kakta zalia smile.gif
prisiminiau tuos laikus kai vaikysteje tapiau - buvau dailes klasej ir t.t. Piesinys gavosi vaikiskas - bet man labai mielas... tik nesugebu foto idet 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnera_jewellery: 04 vasario 2011 - 15:00
My Webpage

Sveikos smile.gif Ir as labai noreciau pameginti tapyti, labai grazu 4u.gif Esu savamoksle,kartais megstu papaisyti,tapybos dar nemeginau,ikeliau viena is savo paisalioniu,cia truputi ne i tema,bet gal niekas nesupyks blush2.gif
Siuo metu dirbu Norvegijoje,turiu daug laisvo laiko,labai cia nera ka veikti,tai galvoju kai grisiu reikia viska susipirkti ir atsivezti,tada meginti tapyti smile.gif Tai vat, gal kas nors galit mane aosviesti, kur viska pirkti ? gal teptukus perkat ir kokiuose senukuose? ir kokius? na ir dazus kur galima rasti pigesnius,nes bandymams truputeli per brangu aliejiniai.. blush2.gif Ir gal but kuri nors turit tapybos pradziamoksli "potepiai"? galvoju dar sita nusipirkti,truputeli apsisviest biggrin.gif Laukiu Jusu atsakymu mirksiukas.gif
Papildyta:
nemoku ikelt nuotraukos biggrin.gif Naujoke .. biggrin.gif
Papildyta:
http://public.fotki....dreaa20/darbai/
Va gal dabar iseis pamatyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(andreaa @ 2011 02 05, 12:06)

Siuo metu dirbu Norvegijoje,turiu daug laisvo laiko,labai cia nera ka veikti,tai galvoju kai grisiu reikia viska susipirkti ir atsivezti,tada meginti tapyti  smile.gif  Tai vat, gal kas nors galit mane aosviesti, kur viska pirkti ? gal teptukus perkat ir kokiuose senukuose? ir kokius? na ir dazus kur galima rasti pigesnius,nes bandymams truputeli per brangu aliejiniai..

Nepirkti dažų mažuose tubelėse iš tomasphilips- va patarimas)
Teptukai-galima ir iš senuku, dažai dailės reikmenų parduotuvės- ARTINN gali pirkti-ten rinkinukų yr pigiau.
Ir gal but kuri nors turit tapybos pradziamoksli "potepiai"?

Pilna uzienio torrent trekeriuose video tokios paprastos tapybos

http://public.fotki....dreaa20/darbai/
Va gal dabar iseis pamatyti biggrin.gif

reik mokytis anatomijos -dabar gavosi Kate Winslet goblinas su vežio metastazėm-didžiuliai guzai rankose.

Papildyta:
QUOTE(Susidėliojusi mozaika @ 2011 02 03, 09:51)
Užsisakyt nelabai yra galimybių, ir taip iki parduotuvės važiavau 80 km 

A tai nėr problemos-vyras tegu sukala tvirtesny rėmą- rask lino aptemk ir nugrunuok žalatinu- bus puiki drobė biggrin.gif
Atsakyti
A tai nėr problemos-vyras tegu sukala tvirtesny rėmą- rask lino aptemk ir nugrunuok žalatinu- bus puiki drobė

O kaip gruntuojama zelatinu? g.gif
Atsakyti
Dekui Dekor uz patarimus smile.gif stengsiuos mokytis,tikrai pagelbejai wink.gif
Atsakyti
Laaabai nedrąsiai raudau tą savo darbo rezultatą:

user posted image

beje, dekor, tu ten rimtai ar ironizuoji? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Susidėliojusi mozaika: 20 vasario 2011 - 22:14