Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

Liucijai:

pastabos - batu priekiai nevienodi ir antras batas per tamsus

o bendrai tai labai graziai atlikta 4u.gif
batu kulnai grazus, galiniai dirzeliai geri

dar gerai isiziurejus priekinio bato vidurinis dirzelis netikroviskai "guli" na dar matau truputi "kabliuku" bet ner ko noret tobulybes, ane

Atsakyti
sveikos 4u.gif tapyti visai nemoku, bet noriu kazkaip kazka bandyti, o jei pasiseks ir dovana brangiam vyreliui padaryt bigsmile.gif turiu keleta klausimu jums.. nusipirkau aliejiniu dazu, drobe jau nugruntuota paruosta tapymui... ir kazkaip nepasitikedama savo gebejimais, nusprendziau negadinti drobes ir bent pora tepliojimu padaryti ant storesnio popieriaus, na kaip kartonas.. ir kas gi gavos blink.gif kai dazai uzdziuvo (beje, gan greitai kazkodel), jie nebeblizga visai, aplink patepliojimos riebalu demes, zodziu atrodo kaip butu tapyta tiesiog akvarele ir dar riebaluota aplink... verysad.gif skaiciau kad kai kurios mamkos skiedzia dazus siuos su aliejum,kadangi terpentino dar neturiu tai pabandziau ir as... tai nzn ar cia del to aliejaus, ar del mano nemokejimo ar del popieriaus, bet kokybe spalvu visai schmoll.gif gal padesit ? ax.gif visu pirma siuos dazus skiest butina ar pageidautina? kame manote mano fiasko priezastis? aciukas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(brunera @ 2011 01 14, 12:23)
sveikos  4u.gif  tapyti visai nemoku, bet noriu kazkaip kazka bandyti, o jei pasiseks ir dovana brangiam vyreliui padaryt  bigsmile.gif  turiu keleta klausimu jums.. nusipirkau aliejiniu dazu, drobe jau nugruntuota paruosta tapymui... ir kazkaip nepasitikedama savo gebejimais, nusprendziau negadinti drobes ir bent pora tepliojimu padaryti ant storesnio popieriaus, na kaip kartonas.. ir kas gi gavos  blink.gif  kai dazai uzdziuvo (beje, gan greitai kazkodel), jie nebeblizga visai, aplink patepliojimos riebalu demes, zodziu atrodo kaip butu tapyta tiesiog akvarele ir dar riebaluota aplink... verysad.gif  skaiciau kad kai kurios mamkos skiedzia dazus siuos su aliejum,kadangi terpentino dar neturiu tai pabandziau ir as... tai nzn ar cia del to aliejaus, ar del mano nemokejimo ar del popieriaus, bet kokybe spalvu visai  schmoll.gif  gal padesit ? ax.gif  visu pirma siuos dazus skiest butina ar pageidautina? kame manote mano fiasko priezastis? aciukas  wub.gif

nu tai o kaip jūs manot, kam gruntas reikalingas.. cool.gif kaip supratau kartonas juk be jokio grunto buvo.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brunera @ 2011 01 14, 12:23)
sveikos  4u.gif  tapyti visai nemoku, bet noriu kazkaip kazka bandyti, o jei pasiseks ir dovana brangiam vyreliui padaryt  bigsmile.gif  turiu keleta klausimu jums.. nusipirkau aliejiniu dazu, drobe jau nugruntuota paruosta tapymui... ir kazkaip nepasitikedama savo gebejimais, nusprendziau negadinti drobes ir bent pora tepliojimu padaryti ant storesnio popieriaus, na kaip kartonas.. ir kas gi gavos  blink.gif  kai dazai uzdziuvo (beje, gan greitai kazkodel), jie nebeblizga visai, aplink patepliojimos riebalu demes, zodziu atrodo kaip butu tapyta tiesiog akvarele ir dar riebaluota aplink... verysad.gif  skaiciau kad kai kurios mamkos skiedzia dazus siuos su aliejum,kadangi terpentino dar neturiu tai pabandziau ir as... tai nzn ar cia del to aliejaus, ar del mano nemokejimo ar del popieriaus, bet kokybe spalvu visai  schmoll.gif  gal padesit ? ax.gif  visu pirma siuos dazus skiest butina ar pageidautina? kame manote mano fiasko priezastis? aciukas  wub.gif

Fiasko priežastis -popierius))) tiesa buna spec gruntuoto popieriaus tapybai- galite paieškoti prekyboj.
Gruntas ant drobės duoda sukibimą ir sustabdo aliejaus gerimasį į drobę. tada džiunant susiformuoja aliejaus plevelė ant dažų sluoksnio- jei persigeria aliejus, tada dažai matuoja-praranda savo aktyvumą,šviesėja-tas ir ivyko.
Paprastas aliejus skiesti netinkamas-nes nedžiuna. Skiedimuj vis delto geriau bekvapis terpentinas.

Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2011 01 14, 01:36)
...antram plane esantis batas beformis ,ir neišlaikytos proporcijos jis stipriai per ilgas... 

...  per mažas tonalinis kontrastas- ....

na turint omeny pirmo bato rakursą nepasakyčiau, kad taip jau "stipriai" per ilgas.. g.gif

o kontrastas pastebėjau dažnai ir nuo temperamento pareina.. rolleyes.gif biggrin.gif

ir turbūt vistiek sutiksite, kad tas darbas geresnis nei šio forumo bendras vidurkis.. biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 14 sausio 2011 - 12:38
QUOTE(trr @ 2011 01 14, 12:26)
nu tai o kaip jūs manot, kam gruntas reikalingas..  cool.gif   kaip supratau kartonas juk be jokio grunto buvo..  4u.gif

nu merginos kaip ir minejau juk "zaliuke" as biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif doh.gif kaip man "nedaejo" , kad kodel gi pirkau ta paruosta drobe, kad nugruntuota butu, o kad ir popierius gruntuotas butu, tai jau ne mano galvelej turbut buvo lotuliukas.gif lotuliukas.gif tikiuosi pavyks bent kazkas kai ant tos drobes bandysiu...
Papildyta:
QUOTE(dekor @ 2011 01 14, 12:26)
Fiasko priežastis -popierius))) tiesa buna spec gruntuoto popieriaus tapybai- galite paieškoti prekyboj.
Gruntas ant drobės duoda sukibimą ir sustabdo aliejaus gerimasį į drobę. tada džiunant susiformuoja aliejaus plevelė ant dažų sluoksnio- jei persigeria aliejus, tada dažai matuoja-praranda savo aktyvumą,šviesėja-tas ir ivyko.
Paprastas aliejus skiesti netinkamas-nes nedžiuna. Skiedimuj vis delto geriau bekvapis terpentinas.

o Jums aciu, del to patarimo del aliejaus nenaudojimo.. nes tikrai taupymo sumetimais buciau naudojus ji, ir sugadinus dazus blink.gif paieskosiu to terpentino, ypac to bekvapio noreciau... del spalvu tai labai tiksliai pasaket: dazai pasidare visiskai matiniai! siaubas... ir dar... kokiu santykiu skiesti tuos dazus su terpentinu? uztenka to tiesiog teptuko pamirkimo i skiedikli o tada jau maisyt dazus?
Papildyta:
beje, is kur zinot kad mano drobe tikrai nugruntuota??? pirkau thomas'e, nes skaiciau kad ten nebrangu, tai tikrai gan padori kaina ax.gif pirkau kazkokia istempa and medinio remo blush2.gif
Papildyta:
ACIU dar karta, nes tikrai isgelbejot mano tapymo pradzia!!!! wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brunera: 14 sausio 2011 - 12:57
QUOTE(brunera @ 2011 01 14, 14:04)

beje, is kur zinot kad mano drobe tikrai nugruntuota??? pirkau thomas'e,

Skiest pagal poreikius- jei labai norys skystai-tada ir aliejaus reiktų.
Drobė prastoka- bet gruntuota))
Atsakyti
Drobė prastoka- bet gruntuota))
[/quote]

Bet pradedanciajam labai gera 4u.gif . Pati juos naudoju ir gerai(kol kas ax.gif ), nors yra minciu paciai pasidaryti ir kaina kur kas pigesne butu ax.gif

O siaip as vietoje terpantino naudoju bekvapi vait spirita jis kur kas pigesnis ir bet kokioje stybineje parduotuveje gali gaut,i nei bekvapi terpantina. O terpantina pirkti specializuotoje meno parduotuveje absurdas, kaina nereali blink.gif blink.gif
Atsakyti
na man tokiai "tapytojai" tiks kad ir nelabai ta kokybiska drobe manau blush2.gif svarbu gruntuota lotuliukas.gif vyras jau nusiustas ieskot terpentino bigsmile.gif oj bandysiu tepliot rolleyes.gif i Jusu kai kuriu kurinius paziurejus net seile varva wub.gif
o manasis daarbas manau bus tikrai kaip pradinukes,nes nei seseliu moku padaryt nei ka... na bet bandysiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brunera: 14 sausio 2011 - 14:29
O! Puiku, dėkui ax.gif Dirbsim toliau.
Atsakyti
ar galima aliejiniais tapyta paveiksla dengti dekupaziniu dirbiniu skirtu laku? turiu jo, bet nesinoretu rizikuoti... del mano bandymu... vakar bandziau daryti dangaus fona.. aisku toli grazu iki kazko primenancio mena, bet man patinka blush2.gif ir dar, ar cia as lunatike isivaizduoju ar taip ir turi but, kad kai uzdziuna dazai turi blizgeti???? pas mane jie nera matiniai kaip kad buvo ant popieriaus, bet zinokit negaliu pasakyti kad jie blizga g.gif
Atsakyti
Prisižiūrėjau tokių darbelių wub.gif
Labai nedrąsiai įkelsiu ir savo pernai bei užpernai tapytus darbelius (tiksliau bandymus). "Tepliojau" savo malonumui (niekada to nesimokiau ir nestudijavau, todėl ir tokie paprasti jie) Bet nusprendžiau, tegul tai daro tie žmonės, kurie sugeba tai ir išmano. Aš ką nors kitą nuveiksiu.. blush2.gif
http://public.fotki.com/NSdarbai/
Atsakyti