Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

aliejiniais as tapau tik vasara ir kieme, negaleciau gyvent namie su pastoviu kvapu, nes man jis smirda...gal net grazia akis unsure.gif kazkaip negaleciau butuke namie.... ir jei atskiram kambary, vistiek kvapas eina, oras juk vaiksto

Ritka - nenori laikinai pakeist aliejine tapyba i akriline? aisku unsure.gif l neidomu...ale vis iseitis ..liudna juk be spalvu ir tapybos verysad.gif
as todel ir pasirinkus akrilinius dazus, nes jie visai nesmirda... aisku aliejum tapyti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2011 01 04, 22:49)
aliejiniais as tapau tik vasara ir kieme, negaleciau gyvent namie su pastoviu kvapu, nes man jis smirda...gal net grazia akis  unsure.gif  kazkaip negaleciau butuke namie.... ir jei atskiram kambary, vistiek kvapas eina, oras juk vaiksto

Ritka - nenori laikinai pakeist aliejine tapyba i akriline? aisku  unsure.gif l neidomu...ale vis iseitis ..liudna juk be spalvu ir tapybos  verysad.gif
as todel ir pasirinkus akrilinius dazus, nes jie visai nesmirda... aisku aliejum tapyti  wub.gif

na žinoma yra visokiu variantu ,bet man taip neskanu tapyti su akrilu,na visai man jis nepatinka ,bet manau gal reikės susidraugauti ir su akriliniais dažais ax.gif
Atsakyti
o tai akriliniai visai nekenksmingi? kazin ar nekenksmingesni uz aliejinius g.gif
Atsakyti
QUOTE(ritka68 @ 2011 01 05, 23:45)
na žinoma  yra visokiu variantu ,bet man taip neskanu tapyti su akrilu,na visai man jis  nepatinka ,bet  manau gal reikės susidraugauti ir su akriliniais  dažais ax.gif

O as su piestuku draugauju ziemos sezone biggrin.gif , galima ir pasteles pasiimti, irgi idomu variantas, bet visai atsisakyti schmoll.gif
Atsakyti
Taip, akriliniai dažai nėra pavojingi, nes jie pagaminti vandens pagrindu. Kaip pigmento skiediklis yra naudojamas vanduo. Aliejiniai dažai, t.y tie kur tūbelėse, t.p. nėra pavojingi. O kenksmingi yra būtent skiedikliai. Jei atidžiai paimtumėt skiediklio pakuotę, tai tikrai rastumėt ir atitinkamą ženkilinimą. Dažniausiai būna tokia kaip x raidė. Tai reiškia, kad šis preparatas yra dirginantis. (Gali būti kitokie ženklai, priklausomai nuo skiediklio sudėties. Visi skiedikliai, o taip pat ir lakai (jei lakas pagamintas ne vandeniniu pagrindu) savo sudėtyje turi lakiųjų organinių junginių, kurie tikrai turi rimtą pokeikį sveikatai. Aš pavardinsiu keletą iš galimų variantų, nes kiekviename skiediklyje ar tirpiklyje arba lake yra skirtingos chem. medž...taigi - gali būti sudirginama gleivinė ir kvėpavimo organai, pažeidžiami inkstai, ir kepenys, neigiama įtaka centrinei nervų sistemai.
Taigi manau, kad ne tik jūsų dukrelė, bet ir jūs pati turėtumėt jausti to "kvapo" poveikį. Turėtų mažų mažiausiai paskaudėti galvą arba jaustis toks saldokas skonis gale gerklės, o gal net malonus toks linksmumo pojūtis, svaiguliukas.

Tokias priemones naudojant profesionaliai (t.y. kai veikla yra įforminta kaip kokia nors įmonė ir jau tenka laikytis visokių normų, įstatymų ir t.t.) rekomenduojama naudoti asmenines apsaugines priemones (puskaukę su specialiais filtrais, nes paprastas respiratorius lakiųjų organinių junginių nesulaiko), o dar geresniu atveju privalo būti įrengtos traukos spintos.
Taigi visoms tapytojoms linku tapyti, naudojant šias priemones laaaaabai gerai vėdinamoje patalpoje, kur oras labai greitai pasikeičia. Ir kuo trumpiau.

Aplamai situacija yra tokia, kad dabar mūsų buityje prisiveisė daugybė chemikalų, kuriuos laisvai pardavinėja prekybcentriuose, bet iš tiesų tai yra labai kenksmingi preparatai, tik jie yra pramonininkams labai PELNINGI ir niekam ta sveikata nerūpi. Turim rūpintis patys. Tad domėkitės, skaitykit etiketes, o ypač tas mikroskopiniu šriftu užrašytas :-))
Atsakyti
Pigmentai yra cheminiai junginiai- ir kai kurie ganėtinai pavojingi- pvz buve ir mirtinų atvejų su švino balta- tiesa ji jau senokai uždrausta gamybai.
Pigūs akriliniai dažai nėra stipriai kensmingi nes naudojami arba naturalūs žemės pigmentai arba brangesnių pigmentų analogai, brangesni tiek pat pavojingi kaip ir aliejiniai.

Akriliniu dažu rišiklis ne vanduo o akrilas))

Taigi dirbti būtina gerai vedinamoje patalpoje ir vengiant odos kontakto su dažais -nes isigeria ir per poras visas tas brudas.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Žinau, čia ne piešimo tema, bet baisingai smalsu, ką pasakysit biggrin.gif

Šiaip kai nupiešiau, neatrodė tai klaiku, žiūriu į foto ir rodos prašviesėjo, tas tolimesnis batas kažkoks nevykėlis unsure.gif
user posted image
Atsakyti
man regis viskas čia gerai. gražus, švarus štrichas (retai čia pasitaiko), forma/erdvė, detalės yra, o kas jum tam antram bate nepatinka? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 13 sausio 2011 - 23:17
Man nepatinka pats pato galiukas, jis tosks netikras 4u.gif Reikia gal pašviesint kurią nors pusę g.gif

Ir tie šešėliai ant 'žemės'..niekad nebuvo stipriausia vieta, nenatūralu.. Kažkaip gražiai nepereina..
Atsakyti
QUOTE(-Liucija- @ 2011 01 14, 00:23)
Man nepatinka pats pato galiukas, jis tosks netikras  4u.gif  Reikia gal pašviesint kurią nors pusę  g.gif

Ir tie šešėliai ant  'žemės'..niekad nebuvo stipriausia vieta, nenatūralu.. Kažkaip gražiai nepereina..

na man neužkliuvo g.gif nei tas nei tas. va nebent tas antro bato galiukas (ir aplink esančios juodos linijos) gal per ryškios antram planui. bet pats piešinys visai normaliai.. 4u.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif Atrodo lyg ūpas toliau dirbt atsirado biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(-Liucija- @ 2011 01 13, 22:21)
Sveikos  4u.gif

Žinau, čia ne piešimo tema, bet baisingai smalsu, ką pasakysit  biggrin.gif 

Šiaip kai nupiešiau, neatrodė tai klaiku, žiūriu į foto ir rodos prašviesėjo, tas tolimesnis batas kažkoks nevykėlis  unsure.gif 

Akademiniam piešime svarbiausia formos modeliacija- t.y. isiaiškinti ir sukonstruoti tūrines daigtų formas-tarsi jie būtų skaidrūs. To tu nedarai. ir naturalu kad kai formą dalinai užstoja,kerta kitas daigtas -prarandamas jos suvokimas ir daromos klaidos- antram plane esantis batas beformis ,ir neišlaikytos proporcijos jis stipriai per ilgas. Nesuvokus formos konstrukcijos neimanoma jos teisingai nupaišyti.
Su tonaliniu perteikimu ir truputi bėdos- per mažas tonalinis kontrastas- reik labiau pasiaiškinti kur blikas kur pusšešėlis kur šešėlis, o kur refleksas šešėlyje.
Beto šešėlio pradžia yra stipriai tamsesnė už patį šešėlį- pvz bato ir pagrindo susilietimo taškas, turėtų būti beveik juodas -teisingai sutvarkius tonus atsiras ir tūris ir erdvė
Truputi reikėtu daugiau padirbti protu nei rankomis
Atsakyti