Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

Paveikslų netapau, tapau šalikus ir skaras, kaklaraiščius. O jei kas pasikabina šaliką vietoj paveikslo, tai jau ne mano kaltė smile.gif
Atsakyti
tokiu atveju tai taip, čia amatas biggrin.gif (atleiskit nežinojau kuo užsiimat smile.gif ) nes būna kartais mėgėjiškumas ar ta pati tapyba pavadinama amatu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 25 lapkričio 2010 - 22:27
Trr, aš išaugau tarp meno žmonių, todėl niekad tapybos nepavcadinčiau amatu ir niekad nesakiau, kad tai lengvas darbas. Mačiau kiek jėgų kainuoja sukūrinas paveikslo .garafikos darbo ar aktorių repeticijos
Atsakyti
smile.gif Smagu, kad užvirė labai įdomi diskusija apie menininkus.

Jau pasikartosiu, bet vis dėlto man menas NĖRA TORIJOS PRITAIKYMAS PROFESIONALIAI. Man menas yra tą teoriją taip pritaikyti, kad žiriūnt į kūrinį kiekvieną kartą kiltų vis naujų minčių, kad kiekvieną kartą sujudintų TĄ DIEVIŠKĄ KIBIRKŠTĖLĘ esančią mumyse.

Man menininkas yra žmogus paprastuose, kasdieniniuose dalykuose įžiūrintis STEBUKLĄ. Ir sugebantis tą stebuklą užfiksiuoti, išreikšti daina, šokiu ar pan.

Žinoma, pripažinimas labai svarbu. Nors kartais tai įvyksta tik po mirties smile.gif

Metodologijos kaip išaiškinti fraktalą (pseudofraktalą) nepateikiu specialiai, nes tada jau labai sunku bus negalvot apie rezultatą.

Ir išaiškinti kaip atsirado toks metodas man sunku, nes apie tai yra visa knyga smile.gif O aš trumpai nemoku pasakoti. Beje išrado ne ezoterikai, o biofizikė ir matematikas iš kurio buvo paimta matematinių fraktalų idėja, kur matėm labai išsamų apibrėžimą apie tai parašytą viename komentare.

Na gal esmė ta, kad čia veikia pasamonė. O samone specialiai pritildoma.
Spalva turi savo bangos ilgį, tad mūsų pasamonė pagal tą spalvos bangos ilgį ir išsirenka jai reikalingą spalvą. Taip mes ir paiimam reikalingą pieštuką.

Žinot, išanalizavau 15 skirtingų žmonių, bet grubiai įvardinkim apynormalių, sveikų, vidutiniokų. Fraktalai buvo kartu ir skirtingi, bet ir šiek tiek panašūs.
Bet pastaruoju metu prikalbinau per didelius vargus depresija sergantį žmogutį paraizgyt. Spalvint nerado jokių jėgų. Rezultatas sujaudino, nes buvo taip nepanašu į matytus fraktalus. T.p. paraizgaliavo žmogus kūrybiškas, bet turintis tokį aiškų (nepamenu kaip tai vadinasi mediciniškai) sufantazuotą partnerio pavyduliavimą, tiesiog maniją. Ir vėl - nematyti raizginiukai.

Beje labai gerai atspindi ir emocijas esančias tuo metu.

Taip, tai šiek tiek panašu į braižą. Bet šiek tiek plačiau, daugiau kintamųjų.

Aš čia kalbėjau apie fraktalą skirtą analizei.
Bet galima piešti ir atsimerkus, samoningai. Bet tada jau kuriamasis, ne analizei skirtas fraktalas.

Atsakyti
QUOTE(Virvutė @ 2010 11 26, 13:39)
smile.gif Smagu, kad užvirė labai įdomi diskusija apie menininkus.

Jau pasikartosiu, bet vis dėlto man menas NĖRA TORIJOS PRITAIKYMAS PROFESIONALIAI. Man menas yra tą teoriją taip pritaikyti, kad žiriūnt į kūrinį kiekvieną kartą kiltų vis naujų minčių, kad kiekvieną kartą sujudintų TĄ DIEVIŠKĄ KIBIRKŠTĖLĘ esančią mumyse.

Man
menininkas yra žmogus paprastuose, kasdieniniuose dalykuose įžiūrintis STEBUKLĄ. Ir sugebantis tą stebuklą užfiksiuoti, išreikšti daina, šokiu ar pan.

Tau sakai)) tai mes kalbam apie tai kas iš tikrujų yra menas, ar apie tai kas Tau, laiptinės kaiminei, penktos kategorijos suvirintojui ir ttt yra menas?
Nors šiaip iškraipei mano žodžius -neatidžiai skaitai: ne pritaikymas profesionaliai, (kas butų amatas) , o pritaikymas išreiškiant idėją,Idėja ir yra tas kas sukelia naujų minčių ir kursto kibirkšteles tas jūsų)).

Žinoma, pripažinimas labai svarbu. Nors kartais tai įvyksta tik po mirties  smile.gif

Nelabai svarbu šiaip))

Ir išaiškinti kaip atsirado toks metodas man sunku, nes apie tai yra visa knyga  smile.gif  O aš trumpai nemoku pasakoti. Beje išrado ne ezoterikai, o biofizikė ir matematikas iš kurio buvo paimta matematinių fraktalų idėja, kur matėm labai išsamų apibrėžimą apie tai parašytą viename komentare.

nuorodą jei nesunku į knygą duok.

Na gal esmė ta, kad čia veikia pasamonė. O samone specialiai pritildoma.
Spalva turi savo bangos ilgį, tad mūsų pasamonė pagal tą spalvos bangos ilgį ir išsirenka jai reikalingą spalvą. Taip mes ir paiimam reikalingą pieštuką.

atlikimo metodologija panaši labiau panaši į magiją nei į pasamonę.
Na pvz spalva-
Pasamonė bangos ilgio nenustato))- nejuokauk taip. da beto bunant užsimerkus.
Renkiesi spalva uzsimerkes- taigi tai atsitiktinumas, ne pasamone- nusprendi ka spalvoti atsimerkes-taigi renkasi jau samonė, dar ir instrukcijos duotos ko negalima- nepaaaiškinai tik kodėl to negalima.

Net ir raizgaliojant ,kur jau galima itarti kad pasamonė- visiškai keistas draudimas- " nekartoti pastovaus vienodo judesio" kas ir yra fraktalo esmė, kaip tai paaiškinti? reiškia žmogus sudarinėjęs instrukcija visiškai nesigaudo kas yra fraktalas.

paraizgaliavo žmogus kūrybiškas, bet turintis tokį aiškų (nepamenu kaip tai vadinasi mediciniškai) sufantazuotą partnerio pavyduliavimą, tiesiog maniją. Ir vėl - nematyti raizginiukai.

Aš to gi neneigiu, kad skirias- man noris tik pamatyti metodologija pagal kuria atliekama analizė? nes jei metodologija niekinė- tai joks ne diagnostinis fraktalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dekor: 26 lapkričio 2010 - 20:58
Dekor, penktos kategorijos šaltkalvis gali geriau jaustį meną, nei baigusį aukštajį ir rašantį eilėraščius asaba.
Pvz. pažinojau vairuotoją , kuris jautė meną geriau nei daugelis mano pažįstamu su aukštuoju ir laikančiu savę inteligentais.
Pvz mano benradarbė, kuriai menas yra tik tokie paveikslai, kurie atstoją nuotrauką. Impresionistai, kubistai ir visi kiti -istai tik teplioriai. Madam yra su aukštuoju ir net rašo eilėraščius.
Manau ši temą yra neišsenkama kas tai yra menas,jo suvokimas
Atsakyti
Oi, Dekor, be reikalo tu ieskai mano zodziuose kazokio noro prikibti. As visai necitavau tavo zodziu ir neinterpretavau ju ir netgi nepristaravau. Greiciausiai juk ir sutikau su tavim del tu kibirksteliu ar idejos. As butent ir sutinku su tuo. Man tai ir yra svarbiausia tik as tai pasakiau gal paprastesniais zodziais.

Tik dar as manau, kad kiekvienas mena suvokia is savo varpines. Pagal savo turimas zinias, issilavinima, gyvenimiska patirti. Pati stebiu kaip kinta mano tarkim skonis ir meniskumo vertinimo kriterijai.

Supermamose yra tema apie tuos fraktalus, ten yra ir nuoroda, nors reiks pasiknisti..Bet veliau.

Knyga rusu kalboje. Pavadinimo dabar tikslaus neparasysiu, tik autorius prisimenu - Komovas ir Polujachtova.

Negi dekor ruosiesi sia knyga skaityti? Juk tai visai nebutina, juk tu ir be sios knygos esi labai sauni smile.gif Ar tave vis tik kazkiek tai sudomino?
Atsakyti
Virvute, kurioj maždaug vietoj ta tema apie fraktalus? ax.gif
Atsakyti

My Webpage

ikeliu nuoroda, kur yra knyga, tik nezinau ar atsidarys nuoroda.
Atsakyti
Sveiki,
gal galite kas nors padėti surasti i-nete paveikslą, kuriame pavaizduotos baltame ąsotyje pamerktos žemuogių šakelės. Gerai neprisimenu, bet rodos šiame forume kažkas buvo atsiuntęs kaip šviesos - tamsos pavyzdį tapant natiurmortą.

Stovi akyse man tas paveikslas, bet nerandu aš jo! O reikia, nes niekaip nesiseka nutapyti fono.
Iš anksto dėkoju sugaišusiems dėl manęs brangų laiką smile.gif . blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kpl: 05 gruodžio 2010 - 19:52
http://i13.fastpic.r...7062049433c.jpg

Reik sveikos kritikos 4u.gif , piesta piestuku H/3, B, 4B
g.gif
Atsakyti
nežinau ar sveika biggrin.gif bet man čia regis labai ir labai neblogai, ir proporcijos ir perspektyvos išlaikytos, gal tik kojos truputį į monolitą suaugę, reiktų atskirti, dabar antroji, toliau esanti pernelyg lipa į pirmą planą. manau toks tamsus šešėlis, kuris eina per šoną, turėtų būti ir ant (arčiau esančios) kojos, tada bus geriau. g.gif o iš kur piešėte?
Atsakyti