Fraktalus tapė dailinikai Francišekas Kupka, Roberas Delone, Kandinskis
Čia Kupkos darbai
QUOTE(Virvutė @ 2010 11 25, 10:32)
Man tikras menininkas yra tas, kas save tokiu laiko Ir tas, kurį aš tokiu laikau.
Klausiau, nes pastaruoju metu menininkėmis save vadina ir mamos suvėrę kelis auskarus iš pirktinių medžiagų
Matai, sudėtinga Tarkim aš, vis tiek linkusi tikrais menininkus vadinti tik tuos kurie yra pabaigę kažkokius su tuo susiejusius mokslus, tai jų profesija.
Savęs tikra menininke nelaikau, nors mano tokia profesija, bet aš iš jos negyvenu, tik dalinai.
Virvutė šnekėjo, apie temą iš ezoterikos skyriaus, apie fraktalų piešimą. Tai visai kas kita. Jis piešiamas savęs pažinimui.
QUOTE(tavi @ 2010 11 25, 11:29)
Fraktalus tapė dailinikai Francišekas Kupka, Roberas Delone, Kandinskis
Čia Kupkos darbai
Čia Kupkos darbai
bet jūs tikriausiai nesakote, kad jie tai piešė užsimerkę..
QUOTE(Forget @ 2010 11 25, 12:51)
Matai, sudėtinga Tarkim aš, vis tiek linkusi tikrais menininkus vadinti tik tuos kurie yra pabaigę kažkokius su tuo susiejusius mokslus, tai jų profesija.
...ir/arba kuriuos tokiais pripažino kiti profesionalai.
aš savęs tikra menininke nelaikau, bet reiks ir man pabandyt paraizgyt užsimerkus
QUOTE(Virvutė @ 2010 11 25, 10:32)
Aš kalbu tik apie diagnostinį fraktalinį piešinį (ne apie kompiuterinį fraktalą, kur reikalingos tam tikros formulės). Jei dekor nepatinka šis pavadinimas, tai galim tiesiog šį reikalą įvardint kaip nors kitaip - "reikalu", "raizgaliene" ar dar kaip nors linksmiau.
Ne tai kad man nepatinka))- aš taip jau nesusireikšminu,na jis papraščiausiai neatitinka realybės.
Na, aš tikrai nesistengiu niekam nieko įrodinėti. Tiesiog pabandykit ir paprašykit draugų. Pageidautina būtų ir autisto paprašyti ir matematiko ir muzikanto. Tada labai aiškiai ir pamatysit skirtumus.
Beje, šeimos narių fraktalai būna ganėtinai panašūs. Todėl paraizgykit savo, paprašykit draugų, kuo skirtingesnio tipo.
O saviškius kiek beraizgytum, vis tiek gaunas bemaž panašūs.
Beje, šeimos narių fraktalai būna ganėtinai panašūs. Todėl paraizgykit savo, paprašykit draugų, kuo skirtingesnio tipo.
O saviškius kiek beraizgytum, vis tiek gaunas bemaž panašūs.
Pilnai tikiu -tai kaip braižas. Bet toks argumentas nieko neirodo, apart to kad raizgalynės savitos.
Gerai, trumpa metodologija.
Reikia A4 formato balto lapo. 24 spalvų pieštukų ir gerai rašančio juodo tušinuko.
Reikia A4 formato balto lapo. 24 spalvų pieštukų ir gerai rašančio juodo tušinuko.
Čia atlikimo metodologija)) -prašiau diagnostikos- analizės metodologijos. Jei Tu teigi kad pseudofraktalai diagnostiniai tai kaip ta diagnozė atliekama?
Negali vieno ATSPALVIS turėti bendrą liniją. Bet liestis per tašką gali. (Na įstrižai laukeliai gali liestis,kaip šachmatų lentoj, bet lygiagrečiai negali). Bet pvz. šviesiai žalia ir tamsiai žalia jau skirtingi atspalviai, tai gali glaustis.
Kodėl negali?kodėl gali?- kuo remiantis tai teigiama?
Tikras menininkas???
Man tikras menininkas yra tas, kas save tokiu laiko Ir tas, kurį aš tokiu laikau.
A)) - o Tai Tau tikras gydytojas,mokslininkas,staklių operatorius.. -yra tas, kas save tokiu laiko?- labai idomu)))
Menininkas nebūtinai yra tas, kuris baigęs Akademiją. Jei taip sijotume, nebūtų jokių impresnionistų, primityvistų ir tt. Bet sutinku su tuo, kad turi pripažinti kiti menininkai. Sutinku su tuo, kad tos kurios suvėrė porą karoliukų jau savę laiko dizaineriais, nors taip nėr. Amatininkės - taip, sutinku. Nors aukštos klasės amatininkas taip pat retenybė.
Kad galėtu tapyti impresionistine, kubistine maniera, patikėk reikia labai daug teorinių žinių. Net nešneku apie anatomijos žinias, norint pavaizduoti žmogų.
Sutinku su tuo, bet mes šnekam apie Akademijos baigimą, o jie daugumoj nebuvo jos studentais. Paįmkim dailininką Ruso, savamokslis prancūzų tapytojas post-impresionistas, naiviojo arba primityviojo stiliaus atstovas. Pradėjo tapyt sulaukęs 40. Iki to dirbo mokesčių inspekcijoj. Bet jo darbai puikūs. O Frida Kahlo? Ji nieko nebaigė ar jos darbai nuo to prastesni?
Aplamai šią tema galima diskutuoti begalo. Noriu pasakyt kad nereik niekinti to kuris nieko nebaigė, nes jo darbai gali būt puikesni už tą ,kuris baigė Akademiją. menas tai ne vien teorinės žinios, tai jausmai ir ta dieviška kibirkštėlė
Aplamai šią tema galima diskutuoti begalo. Noriu pasakyt kad nereik niekinti to kuris nieko nebaigė, nes jo darbai gali būt puikesni už tą ,kuris baigė Akademiją. menas tai ne vien teorinės žinios, tai jausmai ir ta dieviška kibirkštėlė
Nu o kas niekina? Aš šnekėjau ne apie akademiją, bet aplamai apie mokymąsi. galima ir iš knygų išmokt, iš pamokų, iš praktikos...
Atsiranda kas niekinamai atsiliepia. Sakau diskusija begalinė. Gal sakau grįškim prie tapytų fraktalų, tai žymiai įdomiau
QUOTE(tavi @ 2010 11 25, 15:11)
Sutinku su tuo, bet mes šnekam apie Akademijos baigimą, o jie daugumoj nebuvo jos studentais. Paįmkim dailininką Ruso, savamokslis prancūzų tapytojas post-impresionistas, naiviojo arba primityviojo stiliaus atstovas. Pradėjo tapyt sulaukęs 40. Iki to dirbo mokesčių inspekcijoj. Bet jo darbai puikūs. O Frida Kahlo? Ji nieko nebaigė ar jos darbai nuo to prastesni?
Ech Jūs dieviškos kibiršktėlės
Tai akademija čia ne prie ko- ir pilna baigiusiu-ir vis tiek nieko nesupratusių.
Menas tai vis dėl to teorinių žinių prof. panaudojimas vizualizuojant idėją)- o ne jausmai.O tas teorines žinias reik turėti, ir Frida mokėsi ir Van Gogas- tas aplamai nesveiką kruvą piešinių paliko, Mile analizavo.
Yra dabar tokia paplitus primityvi okultinė koncepcija- kad žmogus tai superEgo, microcosmos- tik beribė asmenybė uždaryta ir suvaržyta fiziniam kiaute-savo kūne. Viskas jau yra tavyje- tik reik tam tikrom technikom tai atverti-išlaisvinti savajį Aš ,kad jis isikerotų ir pražystu)), "analitiniai fraktalai""meno terapijos" irgi prie to.
Bet tai dėja nepasitvirtina realybėj- tai visada labai tragiškas vaizdas-
rezultatas bevertis o žmogus baisiai savim patenkintas, ir taip jausmingas labai- per kraštus net.
Ech kaip norėčiau būt patenkinta, greičiau jau depresija įsivarysiu nei būsiu patenkinta savo darbu. Tiesa aš ne meninikė, o tik amatininkė
na amatininkas tai tam tikra (siauraja) prasme yra gamintojas, kurio darbo rezultatas pirmiausia funkcionalus gaminys, tik tada (jei pavyksta) dar ir kūrinys (tipo meniškas), bet jei turite omeny tapymą, tai toj vietoj nevisai tikslu jį vadinti amatu, o save amatininke, gal labiau tiktų mėgėjas, autodidaktas, pradedantysis..