Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

O kodel nesivadinsim impresionistais jei tapysim impresionizmo maniera??? Kuom vadinsimes?
Jei nesitingi, prasau geranoriskai pafilosofuot. Man smalsu. Aisku galiu skaityt knygas ir pan...bet juk paprasciau kai paaiskina suprantamai, kaip sakant sukramto blush2.gif

Chmm, kazkaip jauciu kazkoki nesmaguma, nes jauciu, kad teisiniesi. Visai be reikalo. Juk as irgi sutinku, kad geriau savas kvapas. As tik manau, kad pirmus darbus, ir dar tokius pavykusius galima ir privaloma pagirti. O paskui jau palinket sekmes ieskant savo braizo.
Cia ko gero ivyko toks dalykas, kaip ir daugeliui ivyksta..mintis grazi, bet isreiksta kazkaip nejautriai.
Ir as atsiprasau uz itarinejimus. 4u.gif
Dar karta mokinuos isminties apie tyla ir zodzio svori. Kita karta pasiseks man geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Virvutė @ 2010 11 23, 22:57)
kazkaip man yra uzkliuve tokios frazes - "xxx autoriaus mokykla", braizas. Ir jei tas xxxx labai buvo gerbiamas (cia jau is kitu amziu turiu omenyj), tai autorius laikomas labai pazangiu jei is jo darbu eina pagaut tos mokyklos dvasia.

Ar as klystu??

ar turite omeny tiesioginius mokinius, ar taip vadinamus pasekėjus, tapančius tokia pat maniera? jei pasekėjus tai dažniausiai jie nebūna tokie geri ir laikomi "antrarūšiais" (nu čia per grubiai išsireiškiau, bet galva nedirba) bet būna įvairiai, atpažinti įtakas (jos veikia kiekvieną menininką) ir braižą tai yra viena, bet panaudot jas galima gana skirtingai (kokybės prasme). geriausias pavyzdys su nevykusiais pasekėjais tai rokoko tapytojas vato, buvo puikus menininkas, bet jo pasekėjams tapantiems ta pačia maniera gaudavos kažkodėl jau tik saldybės ir banalybės.. kita vertus jei tas pasekėjas sugeba tą manierą, tą mokyklą, braižą panaudoti savaip, kitaip, išlaužti iš jos dar kažką naujo, tada jau kas kita..

QUOTE(Forget @ 2010 11 23, 23:21)
Tarkim imkim impresionizmo pradininkas yra Klodas Monet, bet  ir Van Gogas yra impresionistas. O jų darbai labai skirtingi.

van gogas yra postimpresionistas, todėl ir kitoks.. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Virvutė @ 2010 11 23, 23:38)
O kodel nesivadinsim impresionistais jei tapysim impresionizmo maniera??? Kuom vadinsimes?

ten ji teisi, negalim vadint impresionistu šiandien tapančio impresionistiškai. tuomet taip ir vadinam tapantis impresionizmo stiliuje (maniera ar pan) arba (jei grynesnė forma) neoimpresionistas. painiava su tai terminais, geriau nesigilinti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 23 lapkričio 2010 - 23:33
Aciu. Nesigilinsiu smile.gif
Atsakyti
Man atrodo skatinimas fantazuot ir matyt plėme kažką išskirtio tai yra puiku. Taip , pradžioj tai gali būt panašūs darbai, bet paskui galima ir savo stilių atrasti.
štai šis darbas atliktas Kandinskio stiliuje, jei tik taip galima sakyt, nes panašaus stiliaus yra nemažai darbų įvairių dailinikų
user posted image
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 11 24, 00:32)

van gogas yra postimpresionistas, todėl ir kitoks..  4u.gif

Na taip, bet norėjau ryškių pavyzdžių ir skirtumų biggrin.gif

Ką norėjau pasakyti (kažkaip mintis nesirezga) kad galime (post)impresionistiška maniera tapyti tai ką matome dabar ir įvaldyti šią techniką, nebūtina tapyti Van Gogo saulėgrąžų. Bet per daug jau nuvažiavau į lankas.

Tikrai nieko nenorėjau įžeisti smile.gif menas labai puiki terapija. tarkim aš labai mėgstu spalvotus pieštukus ir dažniausiai piešiu ne dėl rezultato, bet dėl proceso rolleyes.gif

Tavi, čia šilkas kaip suprantu?

Kompozicija, nekliūna, nebloga 4u.gif O spalviškai kažko trūksta, bet dar nesumąsčiau ko g.gif Gal tai, kad spalvos viso vienodo intensyvumo, trūksta akcentų g.gif
Atsakyti
Taip šilkas ir natūroj jis yra ryškus, labai sunku šilką fotkinti, o ir tamsu dabar
Atsakyti
smile.gif Kad jau prakalbot apie mano terapiją, tai gal kuri organizuojat, o gal žinot Klaipėdoje kas užsiima meno terapija?
Turiu keletą draugių, kurios yra bandžiusios, patiko ir dar norėtų. Gal ir aš susigundyčiau.

Aš pati nesenai susidomėjau fraktaliniu piešimu. Čia supermamoje yra atskira tema apie tai, bet man įdomu ar iš rimtų menininkų kas nors bandėt, kas gaunas??
Žinot kodėl klausiu? Ogi aš dabar tarkim tyrinėju žmonių skirtumus per fraktalinį piešinį. Labai įdomu, sakyčiau kartais net šokiruojančiai tikslu. Skirias buhalterių nuo gydytojų ir nuo pedagogų, vaikų nuo suaugusių, vyrų nuo moterų.. ir t.t.

Tik va neturiu tikro menininko fraktalo. O taip įdomu ką jis priraizgytų.
Atsakyti
QUOTE(Virvutė @ 2010 11 24, 11:28)

Aš pati nesenai susidomėjau fraktaliniu piešimu. Čia supermamoje yra atskira tema apie tai, bet man įdomu ar iš rimtų menininkų kas nors bandėt, kas gaunas??
Žinot kodėl klausiu? Ogi aš dabar tarkim tyrinėju žmonių skirtumus per fraktalinį piešinį. Labai įdomu, sakyčiau kartais net šokiruojančiai tikslu. Skirias buhalterių nuo gydytojų ir nuo pedagogų, vaikų nuo suaugusių, vyrų nuo moterų.. ir t.t.

Oho kaip sudominai bigsmile.gif Pabandysiu ir parodysiu būtinai.

Kas tas tikras menininkas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Virvutė @ 2010 11 24, 11:28)
smile.gif Kad jau prakalbot apie mano terapiją, tai gal kuri organizuojat, o gal žinot Klaipėdoje kas užsiima meno terapija?
Turiu keletą draugių, kurios yra bandžiusios, patiko ir dar norėtų. Gal ir aš susigundyčiau.

žaidimas- kalbejau su draugais psichologais- jie net patys netiki, tai tik tiek veiksminga kiek malkų skaldymo terapija, ar plytų nešiojimo..

Tai neimanoma- fraktalas yra algoritmas ,nebent koks sergantis autizmu tai sugebėtu. Ten psedofraktalinis piešimas)- pasiskolintas mokslinis terminas kad itikinamiau atrodytu.

Pateik jei nesunku- metodologiją - kaip gi tie skirtumai nustatomi.

Atsakyti
Štai jums pseudo fraktalas
user posted image
Atsakyti
smile.gif
Aš kalbu tik apie diagnostinį fraktalinį piešinį (ne apie kompiuterinį fraktalą, kur reikalingos tam tikros formulės). Jei dekor nepatinka šis pavadinimas, tai galim tiesiog šį reikalą įvardint kaip nors kitaip - "reikalu", "raizgaliene" ar dar kaip nors linksmiau. 4u.gif
Na, aš tikrai nesistengiu niekam nieko įrodinėti. Tiesiog pabandykit ir paprašykit draugų. Pageidautina būtų ir autisto paprašyti ir matematiko ir muzikanto. Tada labai aiškiai ir pamatysit skirtumus.
Beje, šeimos narių fraktalai būna ganėtinai panašūs. Todėl paraizgykit savo, paprašykit draugų, kuo skirtingesnio tipo.
O saviškius kiek beraizgytum, vis tiek gaunas bemaž panašūs.

Gerai, trumpa metodologija.

Reikia A4 formato balto lapo. 24 spalvų pieštukų ir gerai rašančio juodo tušinuko.

Darbas.
Lapą pasiguldom horizontaliai.
Paprašom ko nors, kad pasektų, arba patys tel. nusistatom laikmatį 45 sekundėm.
Ir 45 sekundes vidutiniu tempu (čia kiekvienas šiek tiek skirtingai suvokia vidutinį tempą, bet esmė, kad ne skubėt ir nemiegot) raizgaliojam UŽSIMERKĘ su juodu tušinuku po visą lapą. Raizgaliojant stengtis apie nieką negalvoti, atpalaiduoti ir kūną ir protą ir emocijas. Raizgaliojant nekartoti pastovaus vienodo judesio. Tiesiog kuo laisviau, įvairiau, plastiškiau. Bet esmė - negalvoti ką raizgalioji.

Pabaigus raizgaliojimą rasit linijos pradžios ir pabaigos galiukus. Tuos galiukus priveskit iki artimiausios linijos, kad raizgalienė tarsi užsidarytų.

Tada jau imam pieštukus. (baltą spalvą išmetam, liks 23, arba galit iš kito rinkinio kokią nors spalvą dar pasiskolinti).
Pieštukus pasidedam į kairę pusę ir UŽSIMERKĘ išsitraukiam vieną spalvą. Spalvinam aišku atsimerkę, vieną bet kurį susidariusiį tokį lopinėlį, kaip čia įvardinti, gal langelį, laukelį, celę. Spalvinam vieną tik. Nuspalvinę pieštuką grąžinam į krūvelę ir užsimerkę traukiam kitą pieštuką. Taip ir darbuojamės. Viena spalva vienas laukelis.
Negali vieno ATSPALVIS turėti bendrą liniją. Bet liestis per tašką gali. (Na įstrižai laukeliai gali liestis,kaip šachmatų lentoj, bet lygiagrečiai negali). Bet pvz. šviesiai žalia ir tamsiai žalia jau skirtingi atspalviai, tai gali glaustis.

Tiek darbelio.
Jei kuri nors susigundys ir kils klausimų, atsakysiu. Ir būtų labai miela, jei nepagailėtumėt ir padovanotumėt man. (neviešinsiu)

Tikras menininkas???
Man tikras menininkas yra tas, kas save tokiu laiko smile.gif Ir tas, kurį aš tokiu laikau.
Atsakyti
Fraktalas yra sudėtinis geometrinis darinys, kurio atskiri fragmentai yra panašūs arba identiški visumai arba kitiems fragmentams. Pagrindinė fraktalų bendra savybė yra panašumas į save, t. y. išdidinta maža geometrinės struktūros dalis atrodo identiška didesnei daliai. Fraktalo geometrinės charakteristikos yra nepakankamai nuoseklios, dėl to negali būti nusakomos įprasta Euklidinės geometrijos kalba. Prancūzų-Amerikiečių matematikas Benoît Mandelbrot 1975 m. pastarojo reiškinio apibūdinimui pritaikė Lotynų kalbos žodį fractus (liet. suskaldytas). Fraktalinių darinių savybių tyrimas matematikoje iškėlė naujus klausimus ir sukūrė taip vadinamą matavimų teoriją, susijusią su objektų matavimu.
Atsakyti