***** tu viska man sujaukiai , pasirodo klydau del centro
Aciu uz info
Penktadieni teko pabuvoti Sigute Ach dirbtuvese, dalyvauti pamokeleje. Liejome spalvotus plemus. Namie pabandziau kaz ka sukurti
just for fun
Labai malonus ir naudingas pratimas fantazijai lavinti. Ypac gerai uzsiimti su vaikas, mokina vaikucius matyti kitaip.
just for fun
just for fun
Labai malonus ir naudingas pratimas fantazijai lavinti. Ypac gerai uzsiimti su vaikas, mokina vaikucius matyti kitaip.
just for fun
Gal užsiėmimas ir linksmas, bet aš matau ne tave, o Sigutę Ach
As nepretenduoju i originaluma, tai tik laisvalaikio pramoga ir nieko daugiau....
Beje, si technika seniai zinoma, bet Sigute ja istobulino, ir pripilde savo siluma. As manau, kad kiekvienas turi kuo pripildyti sia technika. Visu pirma - geranoriskumu.
Beje, si technika seniai zinoma, bet Sigute ja istobulino, ir pripilde savo siluma. As manau, kad kiekvienas turi kuo pripildyti sia technika. Visu pirma - geranoriskumu.
Man labai gražu. Ir žinot, pabandykit patys tai padaryt ir pabandykit tapti Sigute. Manyčiau ne visiems pavyks patapti Sigute. Tad man rodos, kad čia tokie komentarai kažkokiu pavydu kvepia....
Gal klystu, gal čia profesionalumas kalba, o gal kokia arogancija???
Man gražu ir aš visai nieko prieš būčiau jei tokių Sigučių būtų pulkelis. Čia tik jeigu pati Sigutė neprieštarautų ir nedejuotų, kad techniką pavogė. O taip manau neatsitiks, nes juk pati ir pamokėles organizuoja.
Beje aš pati tarsi netyčia tokią panašią techniką radau kavą darbe gerdama. Būdavo ištrauki kavinuotą šaukštelį ir padedi ant balto popieriuko arba tų lipnių post it lapelių. Kartais imi ir pamatai kokį katiniuką, gulbelę ar pan.
Man gražu ir aš visai nieko prieš būčiau jei tokių Sigučių būtų pulkelis. Čia tik jeigu pati Sigutė neprieštarautų ir nedejuotų, kad techniką pavogė. O taip manau neatsitiks, nes juk pati ir pamokėles organizuoja.
Beje aš pati tarsi netyčia tokią panašią techniką radau kavą darbe gerdama. Būdavo ištrauki kavinuotą šaukštelį ir padedi ant balto popieriuko arba tų lipnių post it lapelių. Kartais imi ir pamatai kokį katiniuką, gulbelę ar pan.
Sigute, kaip tik visai ne pries, per pamoka atskleide dazu liejimo niuansus. Bet piesti - nepiesem. Tai jau kiekvienas - kaip ismano taip ir piesia.
O beje paveikslelis +zodziai tai daznas dalykas , pvz. ukrainieciu tapytoja Evgenija Gapcinskaja http://2photo_ru/874...pchinskaja.html
Svarbu, kad atsirastu tie zodziai....
O beje paveikslelis +zodziai tai daznas dalykas , pvz. ukrainieciu tapytoja Evgenija Gapcinskaja http://2photo_ru/874...pchinskaja.html
Svarbu, kad atsirastu tie zodziai....
QUOTE(Virvutė @ 2010 11 23, 14:32)
Man labai gražu. Ir žinot, pabandykit patys tai padaryt ir pabandykit tapti Sigute. Manyčiau ne visiems pavyks patapti Sigute. Tad man rodos, kad čia tokie komentarai kažkokiu pavydu kvepia....
nu kur jau čia pavydas žmogus ir nesakė, kad sigutės darbai negražūs. tas pastebėjimas visai teisingas, stilistika gi labai panaši, ir ne vien dėl naudojamos technikos, bet ir dėl panašių motyvų, tokio pat lyrizmo, jaukumo ir naivumo, net šriftas panašus (gal ten sigutė ir rašė?) nes vien jau užrašas gi pas kiekvieną skirtingas būna (ir skirtingai veikia) ir gali suteikti darbui individualumo.. žinoma, tai nieko blogo, tikrai jei žmonės patiria iš to džiaugsmą, o autorius neprieštarauja, kad tokių panašių į jos darbų atsiranda (o logiškai ir neturėtų, jei jau pamokas daro), tai ir viskas gerai. viskas čia normaliai beto pabandę techniką ir piešdami toliau, tie žmonės savo braižą ar išskirtinumą dar gali prieiti ateity..
o ach darbai man irgi patika..
QUOTE(Virvutė @ 2010 11 23, 14:32)
Ne arogancija Ir įžeisti nenorėjau. Man Sigutės darbai labai gražūs, ir masianios labai gražūs Tik jie labai panašūs stilistiškai, tai už tai ir sakiau, kad nėra ką pakomentuot, nes už jų nematau pačio žmogaus Technika įvaldyta puikiai, bet stilistika juk nebūtinai turi būti identiška Ach.
Rytų tapyboje ir kaligrafijoje galima pamatyti visai kitokių šitos technikos stilių ir niuansų.
technika visai neivaldyta Tai patys pirmieji piesineliai. As ir norejau parodyti, kad si technika tiesiog leidzia isreiksti kazka . Net nesujuauciu ju autore, nes tai tiesiog savaime gaunasi, siulau visiems pabandyti, nes tai panasu i terapija ar i testa, gali gautis netiketi dalykai. Tik reikia neskubeti ir isiklausyti ir dar nebijoti atrodyti naiviam Kuo as esu tikra - tai kad rastas tas tikrai mano, o zodziai - zodziai skraido ore
QUOTE(masiania @ 2010 11 23, 12:16)
Penktadieni teko pabuvoti Sigute Ach dirbtuvese,...
Fainai gavosi))
Techniką mokytis gerai iš profų- tada jei reiks ir savo kokybišką sukursi, nes dabar vyrauja toks kultas kad dzin kad baisiai bet užtat "autentiška"
Vau, ivyko diskusija.
Siaip manau, kad zmogus parode savo pirmuosius darbus, bandymus sia tema, todel as manau, kad labai puiku, kad pagavo Sigutes braiza, net rastas panasus. Vadinas puikus ekspertas, nes pagavo ore tuos skraidancius virpesius.
Ne visi buna tokie jautrus ir lankstus, kad taip greit pagautu toki virpanti dalyka. Todel as dar karteli zaviuosi ir giriu uz tarkim toki puiku "pamegdziojima". Aisu neisvengiamai juk naturaliai ir pasikeis tas braizas, juk pagaus ore ir kitokiu vibraciju.
Ir dar. Tikrai mazai ismanau apie mena, jo istorija, bet kazkaip man yra uzkliuve tokios frazes - "xxx autoriaus mokykla", braizas. Ir jei tas xxxx labai buvo gerbiamas (cia jau is kitu amziu turiu omenyj), tai autorius laikomas labai pazangiu jei is jo darbu eina pagaut tos mokyklos dvasia.
Ar as klystu??
Siaip manau, kad zmogus parode savo pirmuosius darbus, bandymus sia tema, todel as manau, kad labai puiku, kad pagavo Sigutes braiza, net rastas panasus. Vadinas puikus ekspertas, nes pagavo ore tuos skraidancius virpesius.
Ne visi buna tokie jautrus ir lankstus, kad taip greit pagautu toki virpanti dalyka. Todel as dar karteli zaviuosi ir giriu uz tarkim toki puiku "pamegdziojima". Aisu neisvengiamai juk naturaliai ir pasikeis tas braizas, juk pagaus ore ir kitokiu vibraciju.
Ir dar. Tikrai mazai ismanau apie mena, jo istorija, bet kazkaip man yra uzkliuve tokios frazes - "xxx autoriaus mokykla", braizas. Ir jei tas xxxx labai buvo gerbiamas (cia jau is kitu amziu turiu omenyj), tai autorius laikomas labai pazangiu jei is jo darbu eina pagaut tos mokyklos dvasia.
Ar as klystu??
Ar tau atrodo, kad Sigutė Ach išrado šitą techniką?
Technika sena, manyčiau kilusi iš rytų (tiksliai tikrai nežinau), o Sigutės braižas panaudojant ją, yra visai kitas dalykas.
Taip jau atsitiko, kas LT ji ją išpopuliarino ir tiesiog dabar kad ir kaip žiūrėtum siejasi su Ach
Tarkim imkim impresionizmo pradininkas yra Klodas Monet, bet ir Van Gogas yra impresionistas. O jų darbai labai skirtingi. Jie buvo to meto novatoriai.
Jei dabar mes tapysime impresionizmo maniera juk nesivadinsime impresionistais, ar ne?
Technika sena, manyčiau kilusi iš rytų (tiksliai tikrai nežinau), o Sigutės braižas panaudojant ją, yra visai kitas dalykas.
Taip jau atsitiko, kas LT ji ją išpopuliarino ir tiesiog dabar kad ir kaip žiūrėtum siejasi su Ach
Tarkim imkim impresionizmo pradininkas yra Klodas Monet, bet ir Van Gogas yra impresionistas. O jų darbai labai skirtingi. Jie buvo to meto novatoriai.
Jei dabar mes tapysime impresionizmo maniera juk nesivadinsime impresionistais, ar ne?