Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

sveiki! as ir noriu prisijungti ir paklausyti patarimu bei kritikos smile.gif

http://s214.photobuc...ntismiestas.jpg
Atsakyti
QUOTE(dimona @ 2010 11 20, 00:35)
sveiki! as ir noriu prisijungti ir paklausyti patarimu bei kritikos smile.gif

http://s214.photobuc...ntismiestas.jpg

Labas, galiu pasakyti viena, kas del figuru, tai jos ne centre ir seseliu pagaili, kaip ir as, be seseliu vaizdas ploksias 4u.gif .
7 visai nieko thumbup.gif , 3 kazko truksta g.gif .
Atsakyti
QUOTE(floristika @ 2010 11 20, 11:26)
Labas, galiu pasakyti viena, kas del figuru, tai jos ne centre ir seseliu pagaili, kaip ir as, be seseliu vaizdas ploksias  4u.gif .
7 visai nieko  thumbup.gif , 3 kazko truksta  g.gif .

jo sutinku del seseliu,jau perskaicius sia tema supratau kad ploksciai piesiu...o nesupratau ka turejai omenyj del figuru?kas turi but centre?
Atsakyti
QUOTE(dimona @ 2010 11 20, 12:45)
jo sutinku del seseliu,jau perskaicius sia tema supratau kad ploksciai piesiu...o nesupratau ka turejai omenyj del figuru?kas turi but centre?

Na tavo figuros ne centre, cia visu naujoku klaida, kaip ir mano 4u.gif . Tai yra ne vienodas atstumas nuo krastu, pabandyk su liniuote kita karta apsibrezti ribas, arba sentrine linija pasizymek, kad atskaita butu ir nenuklystum i sona. Na cia visu pradedanciuju klaida, nieko baisaus, su laiku tas centras automatiskai atsiras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(floristika @ 2010 11 20, 14:58)
Na tavo figuros ne centre, cia visu naujoku klaida, kaip ir mano  4u.gif . Tai yra ne vienodas atstumas nuo krastu, pabandyk su liniuote kita karta apsibrezti ribas, arba sentrine linija pasizymek, kad atskaita butu ir nenuklystum i sona. Na cia visu pradedanciuju klaida, nieko baisaus, su laiku tas centras automatiskai atsiras  4u.gif

turi omenyj kad reik palikt krastuose vietos remams? nes as nenoriu kad mano figuros butu paciam centre..arba vel nesupratau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dimona @ 2010 11 20, 16:02)
turi omenyj kad reik palikt krastuose vietos remams? nes as nenoriu kad mano figuros butu paciam centre..arba vel nesupratau  blush2.gif

Gerai supratai, bet tada paveikslas atrodo neuzbaiktas, be rysio doh.gif
Nors gal profesionalai tai geriau paaiskintu, bet tuscia vieta g.gif ?
Atsakyti
tikrai figuros ir objektai neprivalo būti pačiam centre, antraip į šiukšlyną reiktų mest nemažai meno šedevrų, ypač rytiečių.. biggrin.gif kompozicinė pusiausvyra turi būt..
4u.gif
Atsakyti
Idomu butu paziuret tuos sedevrus , nes buvau isitikinus, kad centras turi buti g.gif

Mano jura tik nuotrauka ne kokia
http://tinypic.com/r/297o9g/7 4u.gif
Atsakyti
hmm...tai kaip ten pas mane su ta kompozicija? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(floristika @ 2010 11 20, 19:29)
Idomu butu paziuret tuos sedevrus , nes buvau isitikinus, kad centras turi buti  g.gif

nu daug tų pavyzdžių, aibė. biggrin.gif gaila neturiu dabar laiko paieškoti normalesnių, tai dedu pirmus pasitaikiusius.. :

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

o ką daryt jei nori pavaizduoti dvi figūras, abiejų į centrą gi nesukiši. g.gif biggrin.gif
klasikiniam mene buvo laikotarpių, kai centras ir simetrija buvo labai akcentuojamas, bet po modernizmo tai jau nėra taisyklė geram kūriniui pasiekti.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 20 lapkričio 2010 - 19:42
Taip suprantu, bet tos visos figuros ne baltam fone. Tai tas pats, kai visame baltame lape uzdeciau taska ir tai pavadinciau pvz(zemes erdve) suprask kaip nori g.gif
Ka parodei tai suprantu, bet visuose parodytuose nera balto fono (tustumos) g.gif
Kaip tada? Jei tai butu kaip paskutinis piesinys, tai suprantu, ten nereikia centro, ten super thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image
(na japonų tapyboj apstu tuščio centro ir fragmentiškumo)

baltas, tai turite omeny tuščias fonas? irgi tas pats, nes tas tuščias plotas irgi turi savo spalvą, savo plotą, svorį bei nuotaiką, o vaizduojami objektai priklausomai nuo komponavimo ir kitų dalykų, mūsų suvokime formuoja ne tik svorį, bet ir judėjimą. tarkim nukreiptas veido žvilgsnis ar į priekį šuoliuojantis arklys reikalauja vietos priešais save (tad jei jis kažkur paveikslo šone, jis visada bus atsisukęs į didesnį tuščiajį lauką). arba tas praeitam poste paskutinis veido paveiksliukas, (nors ten tik fragmentas bet jis žiūrisi ir kaip savarankiškas atskiras kūrinys) - ir tuščias fonas ir figūra šone ir mums visai tas nerėžia akies, arne.. beto necentriška kompozicija patogi ir atsitiktinumo įspūdžiui išreikšti, dinamikos, paslapties ar nuotaikos išraiškai, na ir t.t. ir pan..
dėti centre žinoma nėra blogai, tiesiog tai pats paprasčiausias ir patogiausias komponavimo būdas, kuriame bus garantuotas stabilumas. bet pernelyg statiškas vaizdas dažnai stokoja emocionalumo, o visada vaizduoti vien centre reiškia atsisakyti didelės vaizdavimo galimybių įvairovės.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 21 lapkričio 2010 - 01:36