"Kaštonas"
spėju ta "kaštoninė" spalva tepta tiesiai iš tubelės (bonkutės ar pan.), o ne pasigaminta pačios (-ties).. antraip būtų atsiradę daugiau spalvų ir atspalvių.. nu arba čia nuotrauka neviską perteikia. o kokie dažai? ir kas ta pynutė paveikslo pakrašty?
o kaštonus aš labai mėgstu. amžiais pilnos kišenės
QUOTE(trr @ 2010 10 29, 16:23)
spėju ta "kaštoninė" spalva tepta tiesiai iš tubelės (bonkutės ar pan.), o ne pasigaminta pačios (-ties).. antraip būtų atsiradę daugiau spalvų ir atspalvių.. nu arba čia nuotrauka neviską perteikia. o kokie dažai? ir kas ta pynutė paveikslo pakrašty?
ne visai is tiubeles, siek tiek maisyta, nuotrauka ne visai perteikia spalvas, siek tiek suprastina viska, dazai aliejiniai, o pynute, tai tiesiog bandziau perteikti kastono spalvas, o ta pinute kaireje, tai cia kaip buna tas kastono kiautas, tas kur su spygliais, o ta ruda, tai kastono pagrindine spalva, bet su ta spalva nelabai ir isiplesi, nes ir pats kastonas yra rudas
o nuotrauka nelabai gavosi, nes kambaryje tamsu, bandziau apsviesti su lempa, bet vis vien nesigavo identiskai, bet nesvarbu
as esu ji
QUOTE(lusunka @ 2010 10 29, 17:05)
bet as galvoju, kas butu, jei as pati buciau maisius spalvas ir bandzius isgauti ruda kastonine, argi geriau butu
tada ir būtų tikroji tapyba. o kai spalvos visai nemaišomos tai tėra spalvojimas.. tiesiog būtų didesnė atspalvių gausa ir įvairovė, paveikslas būtų įdomesnis, sodresnis, gyvesnis, tapybiškesnis..
QUOTE(trr @ 2010 10 31, 20:18)
tada ir būtų tikroji tapyba. o kai spalvos visai nemaišomos tai tėra spalvojimas.. tiesiog būtų didesnė atspalvių gausa ir įvairovė, paveikslas būtų įdomesnis, sodresnis, gyvesnis, tapybiškesnis..
jūs teisi, ačiū už vertingą kritiką
Papildyta:
QUOTE(floristika @ 2010 10 31, 17:13)
Na cia turejo omeni, kad maisant kelias spalvas ruda gaunasi sodresne, nei imant jau gatava ruda. As pavyzdziui megstu naudoti ruda isgaunama sumaisius raudona su zalia, fantastiska ruda gaunasi
reiks pabandyti ačiū
Na stai pagaliau mano pirmas darbas ant drobes laukiam kritikos ir pastabu Ir Sorry uz foto kokybe bet tik tokia db gaunasi
http://picasaweb.goo...834678276486498
QUOTE(Neima G @ 2010 11 07, 18:56)
Na stai pagaliau mano pirmas darbas ant drobes laukiam kritikos ir pastabu Ir Sorry uz foto kokybe bet tik tokia db gaunasi
nu ir visai neblogai gavos o tos dvi arkos priešais sąmoningai padarytos nevienodo dydžio, ar netyčia gavos? man regis dar gal reiktų labiau (kitu atspalviu ar šviesumu) atskirti galinę ir šonines sienas, t.y. pabrėžti, kad tai yra trys skirtingos plokštumos, tada atsirastų tos patalpos trimatiškumas (3D).
o turinys gal kam ir pasirodys paprastas, bet ištiesų pagrindinis veikėjas - anapus švytinti šviesa - gana intriguojanti, lyriška ir paveiki
! | Necituokite nuotraukų. Visos žinutės, kuriose yra paliktos cituojamos nuotraukos, bus trinamos be asmeninio perspėjimo. |
Iki šiol tapiau peizažus,niu gal sakau pabandyti nusipiešt natiurmortą Aš suprantu, kad ,kaip man pradedančiai reiktų rinktis paprastą kompoziciją,tačiau turiu labai gražią fotografiją joje vaizduojama žemuogės stiklainyje ir kitos figūros,užsigeidžiau tokio paveikslo nors tu ką Sakykit,čia labai sunku tai nutapyti?Man atrodo kad labai Kaip sudelioti gražiai tas žemuoges stiklainyje o kai nutapyti stiklainį,kad viskas būtų tikroviška.Pamaniau o gal galima bandyti piešti ala prima metodu, kaip man ,gal būtų paprasčiau visa tai nutapyti?Patarkit jei kas galit.IŠ anksto ačiū.
QUOTE(Lewisia @ 2010 11 08, 18:41)
Iki šiol tapiau peizažus,niu gal sakau pabandyti nusipiešt natiurmortą Aš suprantu, kad ,kaip man pradedančiai reiktų rinktis paprastą kompoziciją,tačiau turiu labai gražią fotografiją joje vaizduojama žemuogės stiklainyje ir kitos figūros,užsigeidžiau tokio paveikslo nors tu ką Sakykit,čia labai sunku tai nutapyti?Man atrodo kad labai Kaip sudelioti gražiai tas žemuoges stiklainyje o kai nutapyti stiklainį,kad viskas būtų tikroviška.Pamaniau o gal galima bandyti piešti ala prima metodu, kaip man ,gal būtų paprasčiau visa tai nutapyti?Patarkit jei kas galit.IŠ anksto ačiū.
Na gal pradziai pabandyk atskirom dalim tai piesti ir kai matysi, kad jau kazkas gavosi tada sudek viska i viena kruva .
O siaip nuotraukas yra pakankamai sunku kopijuoti ir galiausiai nusivili savo darbu, gal vertetu tik kai kuriuos momentus perkelti i drobe, o kita pasikliauti savo vaizduote. Priesingu atveju tavo paveiksliukas tau paciai tikrai nepatiks, taip ir liks nei sis, nei tas.
pritariu, svarbiausia su nepavykusiais bandymais neatmušti sau noro.
aš dar pridurčiau, gal pabandykit pažiūrėti kaip nutapytas stiklas garsių meistrų klasikiniuose natiurmortuose. tada stebėkit stiklą natūroj ir pabandykit nutapyti pati, o paskui jau bandykit ir su žemuogėm..
apskritai medžiagiškumą perteikti nelengva, o stiklą tai ypač..
aš dar pridurčiau, gal pabandykit pažiūrėti kaip nutapytas stiklas garsių meistrų klasikiniuose natiurmortuose. tada stebėkit stiklą natūroj ir pabandykit nutapyti pati, o paskui jau bandykit ir su žemuogėm..
apskritai medžiagiškumą perteikti nelengva, o stiklą tai ypač..