Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(kpl @ 2010 10 05, 13:02)
dar pora vaizdelių iš natūros user posted image
user posted image

Labai graziai atrodo paveikslai 4u.gif
Atsakyti
[quote=dekor,2010 10 05, 16:17]
Prašom- nesureikšmik taip Jau manes.
... Tu dar tepi žolę ir lapiją tuo pačiu -su dangum ir vandeniu tas pats , ta pati indigo melyna prašviesinta balta.Taip darbe nėra gylio -jis suplokštėja.
/quote]
Absoliučiai teisus. Aukso žodžiai. Sutinku. Reikia spalvų maišymo plonybes perprasti.
Tiesa, kažkur skaičiau (gal ir šiame forume) apie dažus-kurie maišomi, kurie tam netinka, ir šiaip kokie mišiniai kokį atspalvį , efektą duoda. Gal yra kokios literatūros liet. kalba?
Atsakyti
QUOTE(kpl @ 2010 10 05, 16:57)

Tiesa, kažkur skaičiau (gal ir šiame forume) apie dažus-kurie maišomi, kurie tam netinka, ir šiaip kokie mišiniai kokį atspalvį , efektą duoda. Gal yra kokios literatūros liet. kalba?

Nežinau tokios knygos)- nėra turbūt. kokie dažai netinkami maišyti tarpusavy-yra lentelė pas mane kažkur), dar reiktų žinoti apie tarpusavio papildomas spalvas, spalvinius kontrastus- buvo tokia rusiška knyga- bet jau nepamenu kokia.
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2010 10 07, 11:37)
Nežinau tokios knygos)- nėra turbūt. kokie dažai netinkami maišyti tarpusavy-yra lentelė pas mane kažkur), dar reiktų žinoti apie tarpusavio papildomas spalvas, spalvinius kontrastus- buvo tokia rusiška knyga- bet jau nepamenu kokia.

Nu va, jau šilčiau. Kažką girdėjau, kad nemaišomi dažai, kai ant tūtelės yra užrašas "??????"(kažkoks, nepamenu) , na tipo analogai.
O ta lentelė būtų laaabai gerai.
Atsakyti
QUOTE(kpl @ 2010 10 07, 12:57)
Nu va, jau šilčiau. Kažką girdėjau, kad nemaišomi dažai, kai ant tūtelės yra užrašas "??????"(kažkoks, nepamenu) , na tipo analogai.
O ta lentelė būtų laaabai gerai.

Čia aš tų nesamonių ir prišnekėjau)- maišomi bet praščiau,žymimi - (A)
Gerai paieškosiu lentelės
Atsakyti
Labas cia del tu maisomu spalvu ir nemaisomu. Ka reiskia ant tubeles kvadratas pilnai juodas, pusiau juodas su baltu, arba visiskai baltas, o salia *** tokios zvaigzdutes viena , dvi arba trys. Dazai rusiski" Master Class" g.gif
Atsakyti
QUOTE(floristika @ 2010 10 10, 21:13)
Labas cia del tu maisomu spalvu ir nemaisomu. Ka reiskia ant tubeles kvadratas pilnai juodas, pusiau juodas su baltu, arba visiskai baltas, o salia *** tokios zvaigzdutes viena , dvi arba trys. Dazai rusiski" Master Class"  g.gif

Žvaigždutės reiškia atsparumą šviesai- kuo mažiau tuo blogiau- t.y. greičiau pakeis spalvą ir išbluks.

Kvadračiukai -pigmento dengiamumą- juodas- spalva nedengianti lesiruojanti- pusiau juodas su baltu- pusiau dengianti- baltas -dengianti pilnai

Man atrodo nieko nepripainiojau.
Atsakyti
kpl - labai gražu smile.gif Tik man iš arti nelabai žiūrisi, iš toliau tik rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2010 10 10, 21:54)
Kvadračiukai -pigmento dengiamumą- juodas- spalva nedengianti lesiruojanti- pusiau juodas su baltu- pusiau dengianti- baltas -dengianti pilnai

Man atrodo nieko nepripainiojau.

Aš čia visai ne žinovas šioje vietoje, bet va nuskanavau vienų akrilinių dažų informacinio lapelio dalį su tais kvadračiukais:

user posted image
Atsakyti
Sveiki , nuspredziau prodyti ir as keleta savo darbu . Labai laukiu kritikos, patarimu ir nuomoniu smile.gif
http://picasaweb.goo...521977575739650
http://picasaweb.goo...521979005659170
Ir dar vienas beje pirmas mano darbas aliejiniais dazais P.S. del visisko neismanymo ir neapsiskaitymo apie aliejine tapyba tapytas ant popieriaus lapo biggrin.gif
http://picasaweb.goo...521988388893874
Atsakyti
QUOTE(Neima G @ 2010 10 13, 16:38)
Sveiki , nuspredziau prodyti ir as  keleta savo darbu . Labai laukiu kritikos, patarimu ir nuomoniu smile.gif

negaliu nepaklausti, aišku pirmieji du darbai yra kopijos, tai kas jus paskatino rinktis būtent tokius motyvus?? bigsmile.gif biggrin.gif labai netikėta, ypač antras labai prajuokino. smile.gif mėgstate kiną? biggrin.gif
na kaip kopijos tikrai neblogos (čia pieštuku?) thumbup.gif , nors pažvelgus įdėmiau į pirmo paveikslo, antrame plane stovinčio vyro dailias, moteriškai smulkias rankutes, matosi, kad anatominių žinių dar trūksta.. smile.gif ax.gif 4u.gif
trečias man patiko savo putliomis formomis ir miglotumu. planai neblogai atkirti šviesotamsa, bet reiktų tą daryti ir spalvomis - tie patys atspalviai skirtinguose planuose kartojasi, venkite to. ir dar, manau knygos tuščius lapus galima kažkiek užpildyti, ir kompoziciniu ir semantiniu požiūriu būtų įdomiau, atsirastų intriga.. rolleyes.gif 4u.gif (nors taisyti kaži ar verta, jei ant popieriaus tapyta..) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 13 spalio 2010 - 16:24
Taip, piesta piestuku ir kas blogiausia turejau tik viena ir tas HB2 smile.gif taigi iki norimo rezultato truputi pritruko , o tikriausiai didziausias motyvas, tai noras zuzinoti ar sugebesiu kazka panasaus atvaizduoti popieriaus lape , taigi tiesiog ka akis uzmato pirma, ta ir bandai perpiesti:) si karta pakliuvo po ranka gulinti filmo dezute ir zurnalas su pc zaidimo reklama biggrin.gif teisingai pastebejote del ranku , kazkaip sunkiai man jos piesesi, trintukas kentejo kaip reikiant smile.gif
Atsakyti