Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(dekor @ 2010 09 25, 00:20)
Labai tas juodas rėvas iškrenta- nenaudok juodos spalvos visai. Vanduo,dangus,kalnai- ta pati ruda. Todėl suplokštėja darbas. Yra toks dalykas kaip oro perspektyva- kai kuo toliau esančių objektų spalva :

1 Šaltėja-melsvėja
2Šviesėja-nyksta toninis kontrastas,
tai ne baltos reik krauti o pilkšvos-su melsvai rusvu atspalviu- ir taip suvaldyt spalvas kad ta plika atrodys kaip švytintis sniegas.
Spalvų ne tai kad truksta o jų nėra-dėl to kad iš galvos dirbi- reiktų truputi nors nuotraukas gamtos pastudijuoti. Šiltas rudens saulėsydis dėl to ir šiltas kad šėšėliai yra šalti.

Labas. Na taip as su tavim sutinku jei tai butu realizmas, tai ir kalnas kitos spalvos butu, ir vanduo per tamsus (teks pasviesinti), si ta suprantu, bet cia ne tai tai kaip pasakyti fantazija (kaip tai vadinasi nezinau blush2.gif ). Faktas, kad kalnas per ryskus, o kas del juodos tai pirma ir paskutini karta ji panaudojau kaip antraeiliniame plane blush2.gif .
Kas del tu nuotrauku, tai irgi internete kai pasiziuri tai kartais baisu darosi kai photo shopininkai pasidarbuoja ir isdarko visa gamta doh.gif .
O ir kiek vienas asmuo ta pati vaizda mato savaip ir tai isreiskia savaip, tik kartais nusigrybauja su tonais doh.gif .
aciu uz pagalba ir bandysiu kazka taisyti, po to parodysiu kas gavosi, jei jis neatsidurs toje pacioje smelio dezeje su juoda spalva. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Virvutė @ 2010 09 26, 13:44)
Ačiū už idėją. Tikrai pasidomėsiu optiniu spalvų maišymu. Idomus pasirodė man tas pavyzdys. Gal yra kokia nors knyga? Tai daugiau būtų pasidomėjimas ne dėl profesionalumo, o dėl smagumo, smalsumo, įdomumo.

Iš esmės mano darbelio tikslas buvo išreikšt savo emociją. Tad man terūpi vienas vienintelis klausimas - ar kam nors be manęs šis margumynas sukelia kokias nors emocijas. Ir konkrečiai - kokias.
Jei negaila savo laiko ir yra kokių nors minčių, būtų smagu, kad išreikštumėt savo nuomonę.

man asmeniškai jokių emocijų nesukelia g.gif ax.gif
Atsakyti
Iš esmės mano darbelio tikslas buvo išreikšt savo emociją. Tad man terūpi vienas vienintelis klausimas - ar kam nors be manęs šis margumynas sukelia kokias nors emocijas. Ir konkrečiai - kokias.

deja, turiu sutikt su agnulllka - dideliu emociniu užtaisu šitas darbas nepasižįmi. gal iš dalies galima įžvelgti kažkokią išsiveržimo, protrūkio, gal susijaudinimo būseną, bet šitas darbas man labiau rodo neapibrėžtumą (nerandu kito žodžio) ir pasimetimą.. g.gif 4u.gif

QUOTE(floristika @ 2010 09 26, 20:10)
Labas. Na taip as su tavim sutinku jei tai butu realizmas, tai ir kalnas kitos spalvos butu, ir vanduo per tamsus (teks pasviesinti), si ta suprantu, bet cia ne tai tai kaip pasakyti fantazija (kaip tai vadinasi nezinau  blush2.gif ).

gal ir fantazija, tačiau ji išreikšta realistinėmis priemonėmis. mirksiukas.gif 4u.gif jei tai "fantazija", turite tai parodyti kitais būdais, ir taip, kad žiūrovui nekiltų abejonių.. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 26 rugsėjo 2010 - 20:17
Ačiū už idėją. Tikrai pasidomėsiu optiniu spalvų maišymu. Idomus pasirodė man tas pavyzdys. Gal yra kokia nors knyga? Tai daugiau būtų pasidomėjimas ne dėl profesionalumo, o dėl smagumo, smalsumo, įdomumo.

Jei negaila savo laiko ir yra kokių nors minčių, būtų smagu, kad išreikštumėt savo nuomonę.

Turėtų būti tokia knyga), bet konkrečiai nežinau ką nurodyti, paieškok kur kad būtų surašyti optinis spavų maišymosi principas ,ribiniai kontrastai ir ttt..

Kad išreikšt emociją tapybos darbu, tau tektų rimta šiuolaikinės tapybos profesionale, ko tu spėju baisiai nenori)) kitaip niekaip. Taigi Tu kaip moteris gi sudetingas žmogus), ir emocijos, mintys daugiaplotmės, tam kad tai perteikti reikia puikiai valdyt technologinius vizualinio darbo principus ir dar su savo protu gerokai padirbti.
Dėja dabar tas plemuotas kartonėlis nieko kas esi Tu- neišreiškia, jei isivaizduoti kad jis kažką išreiškia- tai klasifikuoti reiktų pagal knygą -"Nervų ir psichinės ligos"
Atsakyti
QUOTE(floristika @ 2010 09 26, 20:10)
Labas. Na taip as su tavim sutinku jei tai butu realizmas, tai ir kalnas kitos spalvos butu, ir vanduo per tamsus (teks pasviesinti), si ta suprantu, bet cia ne tai tai kaip pasakyti fantazija (kaip tai vadinasi nezinau  blush2.gif )............................................

Labas)

Ta prasme dabar nesutinki?))- na ir puiku.

Žmogus vizualinės informacijos suvokime visada remiasi savo fizikos(šiuo atvėju-gamtos) patirtimi,kas už tos fizikos patirties -nera suvokiama.
Tai net ir labiausiai surealistinis peizažas turi išlaikyti tuos principus kad išliktų idomus ,atpažystamas žiurovui. Fantazija tai ar ne fantazija.
Vanduo gali būti ir juodas-tai esmės nekeičia- Tu darai elementarią klaidą neperteiki toninio santykio. Ant stalo padėta juoda dežė bus šviesesnė nei baltas popieriaus lapas po stalu šešėlyje. Visa esmė santykyje. Kalnai gali būti juodi visiškai bet jei tapai su pirmu planu, jie bus tik pilkšvi, nes jie yra toli.
Tapytojas gali susimaišyti purvinų medinių grindų spalvą ir ja nutapyti blondinės plaukus ir darbe jie bus švytintys gelsvi gražūs plaukučiai)) nes bus tinkamas kitų spalvų ir tonų santykis.- paprasta.

Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2010 09 27, 10:48)
Turėtų būti tokia knyga), bet konkrečiai nežinau ką nurodyti, paieškok kur kad būtų surašyti optinis spavų maišymosi principas ,ribiniai kontrastai ir ttt..

Kad išreikšt emociją tapybos darbu, tau tektų rimta šiuolaikinės tapybos profesionale, ko tu spėju baisiai nenori)) kitaip niekaip. Taigi Tu kaip moteris gi sudetingas žmogus), ir emocijos, mintys daugiaplotmės, tam kad tai perteikti reikia puikiai valdyt  technologinius vizualinio darbo principus ir dar su savo protu gerokai padirbti.
Dėja dabar tas plemuotas kartonėlis  nieko kas esi Tu- neišreiškia, jei  isivaizduoti kad jis kažką išreiškia- tai klasifikuoti reiktų pagal knygą -"Nervų ir psichinės ligos"

Taip, sutinku, darbas nepavykęs. Aš tai taip ir traktuoju, o pagal tą knygą "Nervų ir psichinės ligos" , manau visiems pavyktų kokią nors diagnozę prikergti. smile.gif Kaip sakant, "kiekvienas savaip durnas" smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Virvutė @ 2010 09 29, 12:53)
Taip, sutinku, darbas nepavykęs. Aš tai taip ir traktuoju, o pagal tą knygą "Nervų ir psichinės ligos" , manau visiems pavyktų kokią nors diagnozę prikergti.  smile.gif Kaip sakant, "kiekvienas savaip durnas" smile.gif

Kodėl nevykęs?- pagal Tavo dabartines žinias visai geras darbas- drąsiai elgiesi su spalva -juodos ir baltos neprimaliavojai, nepripaišei dvasinių butybių ir galaktikų- tai ir puiku. Tik kad iškeltai užduočiai stipriai per silpnas.
Atsakyti
Sveiki, įdedu keletą paveikslų iš vasaros plenero

user posted imageLabai jau pamėlynavo nuotrauka. Paveikslas ne toks mėlynas
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kpl: 03 spalio 2010 - 18:31
QUOTE(kpl @ 2010 10 03, 19:29)
Sveiki, įdedu keletą paveikslų iš vasaros plenero

user posted imageLabai jau pamėlynavo nuotrauka. Paveikslas ne toks mėlynas
Papildyta:
user posted image

puikūs darbai smile.gif , tik gal da daugiau drasos su spalva ir tapymuDD
viena pastaba tik kad netepti žolės ir medžių žalumos tais pačiais dažais- nebūna taip kad žolės žalia būtų tokia kaip ir lapijos.
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2010 10 05, 00:35)
puikūs darbai  smile.gif  , tik gal da daugiau drasos su spalva ir tapymuDD
viena pastaba tik kad netepti žolės ir medžių žalumos tais pačiais dažais- nebūna taip kad žolės žalia būtų tokia kaip ir lapijos.

Ačiū, dekor!
Jau jeigu iš dekor gavau tokį pagyrimą, tai užtaisas ateičiai tikrai geras.
Sutinku, drąsos trūksta, bandysiu dar labiau ...dar laisviau....
Atsakyti
dar pora vaizdelių iš natūros user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kpl: 05 spalio 2010 - 12:03
QUOTE(kpl @ 2010 10 05, 08:44)
Ačiū, dekor!
Jau jeigu iš dekor gavau tokį pagyrimą, tai užtaisas ateičiai tikrai geras.
Sutinku, drąsos trūksta, bandysiu dar labiau ...dar laisviau....

Prašom- nesureikšmik taip Jau manes.

Norėjau pasakyti kad ne tiek kiek laisviau- o tiksliau spalva-gali pabandyti daugiau dėmesio skirtį spalvų santykui,mažiau formai. tau užtektu eskizų su keliais potepiais: vienas dangaus, kitas žolės,trečias medžio lapijos spalva. jei sugebėsi perteikti šį santikį darbas atgis- nesugebėsi -sugrius.
Tu dar tepi žolę ir lapiją tuo pačiu -su dangum ir vandeniu tas pats , ta pati indigo melyna prašviesinta balta.Taip darbe nėra gylio -jis suplokštėja.
užsižaidi potepiais vietoj to kad chareterizuoti ir perteikti spalvinį sanykį.
Van Gogo ir sezano darbus galima būtų atidžiau panagrinėti.
Atsakyti