Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

oo, koks judejimas biggrin.gif ir profesionalų padavė bigsmile.gif

QUOTE(Calykusu* @ 2010 08 30, 16:49)
Hmm žiūriu visos kažkur dingę  unsure.gif 
Pabaigiau savo pirmąjį aliejinį darbelį. Jis ne ant drobės ir tapyta beabejo netaisyklingai, esu jaunutė ir dar savamokslė. Labai norėčiau kritikos ir patarimų rolleyes.gif

jaunutė savamokslė, o pradėjote nuo pačio sunkiausio - portreto. doh.gif 4u.gif tas pats, kas imčiau domėtis medicina ir iškarto pulčiau daryti širdies operacijas. biggrin.gif
ar čia pieštas vaikas? manau ir pati matote, kad kažkas netaip, tarsi žmogutis turėtų fizinių negalių, rankos trumpos, pirštai neturi formos, galva per didelė.. gal pabandykit pradžiai piešti (tapyti) paprastus buities ir aplinkos daiktus, paskui pasidomėti anatomija, kūno ir veido proporcijomis, kaulų, raumenų sandara ir tada jau imtis ir portretų.. 4u.gif aišku, jei tik yra noras tęsti tokį pomėgį. smile.gif 4u.gif

QUOTE(giedras dangus @ 2010 08 30, 18:45)
jėzus marija doh.gif ..pradėjau mąstyti ar Jums, mergaitės berodyti savo pataisytą darbelį? g.gif  blush2.gif .Kažkaip abejoju ar jau ir taip man čia gražiai išėjo g.gif . Truputį atrodo, kad tas vaisius susipainiojęs ax.gif  biggrin.gif .Niu bet kaip pasakius...juk mokausi ax.gif .O tą baltą vietą gal rimtai reikia pamėlyninti? ax.gif  g.gif

na manau, kad kur kas geriau. nors galima buvo dar drąsiau tai daryti (padidinti jį ar įdėti kokį kontrastingesnį objektą) smile.gif o mėlyninti tikrai nieko nereikia, tegu būna tos dvi erdvės, antraip dings intriga.

Papildyta:
QUOTE(agnulllka @ 2010 09 01, 13:36)
Sveikos, parodysiu ir aš savo pirmuosius darbelius, vis niekaip nebėra laiko prisėst toliau piešt. Čia mano pirmi bandymai tapyti, dailės egzaminui šituos darbelius pristačiau smile.gif

Gaila tik kad kokybė čia nelabai gera  doh.gif

blink.gif mastau.gif nu tikrai neblogai, kaip pirmam pabandymui, tikrai thumbup.gif jaučiate erdvę, minkštumas įtikinantis. ypač antras man patiko.
o (labai svarbu) piešta iš fotografijos ar iš reprodukcijos (t.y. iš realaus nufotografuoto vaizdo, ar iš kito nutapyto paveikslo)?? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 03 rugsėjo 2010 - 17:03
QUOTE(trr @ 2010 09 03, 18:03)
blink.gif  mastau.gif nu tikrai neblogai, kaip pirmam pabandymui, tikrai  thumbup.gif  jaučiate erdvę, minkštumas įtikinantis. ypač antras man patiko.
o (labai svarbu) piešta iš fotografijos ar iš reprodukcijos (t.y. iš realaus nufotografuoto vaizdo, ar iš kito nutapyto paveikslo)??  g.gif

Dėkui. Tiek iš fotografijos piešiu, tiek ir iš reprodukcijų. Tik randu kažką gražaus, bandau tapyt, esu kompe prisirinkus paveiksliukų kuriuos perkelt ant drobės norėčiau, bet vis neprisiruošiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(agnulllka @ 2010 09 03, 18:19)
Dėkui. Tiek iš fotografijos piešiu, tiek ir iš reprodukcijų. Tik randu kažką gražaus, bandau tapyt, esu kompe prisirinkus paveiksliukų kuriuos perkelt ant drobės norėčiau, bet vis neprisiruošiu  doh.gif

o būtent tie trys, kurie parodyti, iš ko tapyti? jei iš fotografijos, tai dar didesnis pliusas, nes tenka iš fotografinės kalbos versti į tapybos kalbą (kuri jūsų darbuose labai nebloga), tai beabejo sunkiau nei tiesiog nukopijuoti paveikslą. ar tapote dar ką be peizažų? tai gal bereikalo nestojote į dailioškę. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 09 03, 18:42)
o būtent tie trys, kurie parodyti, iš ko tapyti? jei iš fotografijos, tai dar didesnis pliusas, nes tenka iš fotografinės kalbos versti į tapybos kalbą (kuri jūsų darbuose labai nebloga), tai beabejo sunkiau nei tiesiog nukopijuoti paveikslą. ar tapote dar ką be peizažų? tai gal bereikalo nestojote į dailioškę.  mirksiukas.gif

Tik antras iš fotografijos tapytas, norėjosi medžių dar dapiešt, bet nebespėjau iki dailės egzo. Tapyti dar netapiau, bet žadu (mama užsiprašė) afrikietišką paveiksliuką vieną tokį. Šiaip tai su pieštuku visą laiką piešdavau mirksiukas.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(agnulllka @ 2010 09 03, 18:50)
Tik antras iš fotografijos tapytas, norėjosi medžių dar dapiešt, bet nebespėjau iki dailės egzo. Tapyti dar netapiau, bet žadu (mama užsiprašė) afrikietišką paveiksliuką vieną tokį. Šiaip tai su pieštuku visą laiką piešdavau  mirksiukas.gif

bigsmile.gif aha, tikrai ir grafiškieji neblogi. o jie irgi kopijos? net ir tuo atveju gerai, nes vaizdas išvengia plokštumo, kaip kad dažnai būna kopijuojant bet negalvojant apie formas, ir linijos išraiškingumo per akis thumbup.gif . gaila pirmame apšvietimas atsispindi, trukdo geriau įsižiūrėti (regis ten dar trūksta labiau išreikštos gilumos), bet akivaizdu, kad tikrai neblogai. gal tikrai jumyse esama universalaus talento.. mirksiukas.gif 4u.gif pabandykite ką nors nupiešti ne iš kopijų, o iš natūros. būtų dar aiškiau ką galite. biggrin.gif gal tikrai verta mokytis rimčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 03 rugsėjo 2010 - 18:08
Merginos, nemoku nei piešti (net nekalbu apie tapybą), nei labai suprantu apie technikas ... (tik tiek, kiek liko iš mokyklos laikų 4u.gif ).

Radau kažkada tokį pav., ir mane sužavėjo:

user posted image

Ar galite patarti: ar būtų įmanoma gerokai pasitreniravus kažką panašaus nupiešti ant sienos? kokia tai tecnika?

Iš anksto dėkui... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spurga577: 04 rugsėjo 2010 - 08:11
QUOTE(Spurga577 @ 2010 09 04, 09:10)
Merginos, nemoku nei piešti (net nekalbu apie tapybą), nei labai suprantu apie technikas ... (tik tiek, kiek liko iš mokyklos laikų 4u.gif ).

Ar galite patarti: ar būtų įmanoma gerokai pasitreniravus kažką panašaus nupiešti ant sienos? kokia tai tecnika?

aišku įmanoma (pasitreniravus), o dėl technikos nežinau, gal <dekor> pakomentuos.. turėtų gražiai atrodyti ant sienos, mįslingai ir švelniai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 04 rugsėjo 2010 - 10:16
QUOTE(trr @ 2010 09 03, 19:04)
bigsmile.gif  aha, tikrai ir grafiškieji neblogi. o jie irgi kopijos? net ir tuo atveju gerai, nes vaizdas išvengia plokštumo, kaip kad dažnai būna kopijuojant bet negalvojant apie formas, ir linijos išraiškingumo per akis  thumbup.gif . gaila pirmame apšvietimas atsispindi, trukdo geriau įsižiūrėti (regis ten dar trūksta labiau išreikštos gilumos), bet akivaizdu, kad tikrai neblogai. gal tikrai jumyse esama universalaus talento..  mirksiukas.gif  4u.gif pabandykite ką nors nupiešti ne iš kopijų, o iš natūros. būtų dar aiškiau ką galite.  biggrin.gif gal tikrai verta mokytis rimčiau.

Dėja kopijos ax.gif Iš galvos kažką nutapyti manau galėčiau, o iš tikrųjų, reikėtų pabandyt, niekada nebandžiau blush2.gif Iš natūros taip, bet ne iš galvos. Gal šiek tiek pasitikėjimo savom jėgom trūksta, nes esu šiaip labai savikritiška, jeigu neišspaudžiu iš savęs visko, ir jei bent truputį kažkas nepatinka, aš tų darbų nevertinu, man jie tiesiog negražūs, širdyje tikiu, kad galiu geriau. Gal dėl to bijau bandyti piešti iš galvos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(agnulllka @ 2010 09 05, 21:22)
Dėja kopijos  ax.gif  Iš galvos kažką nutapyti manau galėčiau, o iš tikrųjų, reikėtų pabandyt, niekada nebandžiau  blush2.gif Iš natūros taip, bet ne iš galvos. Gal šiek tiek pasitikėjimo savom jėgom trūksta, nes esu šiaip labai savikritiška, jeigu neišspaudžiu iš savęs visko, ir jei bent truputį kažkas nepatinka, aš tų darbų nevertinu, man jie tiesiog negražūs, širdyje tikiu, kad galiu geriau. Gal dėl to bijau bandyti piešti iš galvos  doh.gif

taigi galima bandyti bandyti, o kas nepatinka tiesiog neleisti į viešumą ir bandyti vėl toliau.. nereikia bijoti pačios savęs smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Tai taip bandyti galima, bet kai tik kažkas neišeina greitai nuleidžiu rankas smile.gif Dėkui labai už gražius žodžius smile.gif
Atsakyti
Jau labai seniai čia buvau. Kažkaip per vasarą visiškai neturėjau laiko nė jokiai kūrybai... blush2.gif
Vieną galiu parodyti. Gavau užsakymą, o įkvėpimas išėjęs, tai vargau, gimdžiau, kelis kartus pakeliui į makulatūrą buvo doh.gif Dar ir dabar nežinau, ar esu patenkinta rezultatu ar ne - na bet kas jį gavo, tai džiaugėsi, neišpeikė, nors tokia paguoda bigsmile.gif
Miškas

Nuotrauka nemaža, tai įdėjau taip, nes labai puslapį ištampo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nojura @ 2010 09 07, 13:47)
Jau labai seniai čia buvau. Kažkaip per vasarą visiškai neturėjau laiko nė jokiai kūrybai...  blush2.gif
Vieną galiu parodyti. Gavau užsakymą, o įkvėpimas išėjęs, tai vargau, gimdžiau, kelis kartus pakeliui į makulatūrą buvo  doh.gif Dar ir dabar nežinau, ar esu patenkinta rezultatu ar ne - na bet kas jį gavo, tai džiaugėsi, neišpeikė, nors tokia paguoda  bigsmile.gif
Miškas

Nuotrauka nemaža, tai įdėjau taip, nes labai puslapį ištampo smile.gif

nugi visai nieko, gal ir atrodo vietomis nukankitas, gal biskį miško gelmės norisi daugiau.. g.gif bet kaip nusakėte galvojau bus blogiau. biggrin.gif
Atsakyti