Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 12, 20:19)
Praeve, labai gerbiu Jus uz atsakyma, tiesiog nemaniau, kad tai tiek Jums yra svarbu, tikrai atsiprasau, jei nors kiek Jus izeidziau. O ateityje, atkreipkite demesi i piesinio giluma, tai imanoma pasiekti, tamsinant tam tikrus taskus ir sviesinant priekini fona.
Sekmes

Kad ir tikslas ižeisti buvo))- tiksliau kitą pamenkint kad Savim pasipuikuoti, Praeivė. pagal kelis pavykusius darbus ,galima sakyt viena iš gabiausių spalvos pajutime, tas darbelis kaip ir nelabai pavykęs, bet Tamstos "kritika" dar labiau, kažkoks marazmas tarp objektyvumo ir subjektyvumo sąvokų. Nereikia gal taip rašinėti..
Atsakyti
Upytele; nu pataikei į dešimtuką apie tuos pasibadymus smile.gif Vienas toks mokytojas dailės akademijoje (nesakysiu vardo) sakė, kad "moterims tapyti iš vis negalima, nes jos drobės pačios neturės jėgų gerai įtempti." blink.gif

Ir aniutik, nėr čia ko gasdinti forumiečių, o tai ta temelė ir taip labai lėtai juda, tai prarasime ir likusius dalyvius. Kaip sakoma, gyvenkime draugiškai ir kaip pakomentavo Dekor, neįžeidinėkime unsure.gif

Ir dar, sveikinu su naujais temelės namučiais 4u.gif

---------------------------------------------------------------------------------------

Mano darbai, mano blogas
Atsakyti
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 12, 19:55)
O dar del darbo, tas "zibintas", pvz, kalbant apie PRAEVE, man nepatiko del spalvu trukumu, nuotaikos nera, nes nesuprasi ar cia naktis ar cia vakaras. Ruduo Liuksemburge - nera jokiu seseliu, lapai prie medziu visi vienodu atspalviu, juk einant gilyn piesinio tie patys lapai turetu tamseti (ju fonas) taip rodoma piesinio giluma, paskui stogai - neisraiskingi ir neaisku is tikruju kokios formos, ziurint i dideli medi, susidaro ispudis, kad jis aplypes lapais, nors kaip suprantu tais lapais jo saknys turetu buti nubarstytos. Ir netgi centre stovintis zibintas, jei saules ir nera, duoda savaimini seseli, juk viena jo briauna pasesliuota. Tai kad, darbelis vaikiskas, atleiskite, dar svelniai pasakyta, atleiskite, dar karta.

QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 12, 20:19)
Praeve, labai gerbiu Jus uz atsakyma, tiesiog nemaniau, kad tai tiek Jums yra svarbu, tikrai atsiprasau, jei nors kiek Jus izeidziau. O ateityje, atkreipkite demesi i piesinio giluma, tai imanoma pasiekti, tamsinant tam tikrus taskus ir sviesinant priekini fona.
Sekmes

nu va, pasirodo, kai suvokiat, kad jiems tai yra svarbu, galit ir normaliai kalbėti.. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 12 balandžio 2010 - 22:37
aniutik523, jei jau turit tokį rimtą pašaukimą menui, kuris net leidžia menkinti visus mėgėjus, tai gal geriau ir kurkit tą meną, nes kritikuot tai jums labai sunkiai sekasi. Tiesą sakant elementarias sąvokas kažkaip ten suvėlėt, kad nelabai net supratau ką norit pasakyti.
Šita tema nėra dailės akademijos filialas, ir taipogi ji nėra skirta atmušti kepenis visiems, kas kažko nesugeba. Jei būtumėt bent kiek įsisgilinus į temą, tai pastebėtumėt, kad čia tiesiog bendraujama tapybos tema. Čia nėra nei mokinių, nei mokytojų, nes šioje temoje besilankantys profesionalai duonai užsidirba ne mokydami forumietes. Todėl kiekvienas kritiką išsako apie tuos darbus, kurie patraukia jo dėmesį, ir tiek, kiek nori, ar turi laiko įsigilinti. Taipogi iš paveikslo matosi, kokias užduotis sau kelia jo kūrėjas, ir kartais akivaizdžiai neverta dėstyti visų tapybos taisyklių, nes tam nėra poreikio. Akademijoj dėstytojai subaksnoja pirštu kiekvieną menkiausią klaidelę, nes 1) toks jų darbas, 2) studentam būtent to reikia.
O jei minutėlę pagalvotumėt apie kitus žmones, ne vien apie savo tariamo pranašumo demonstravimą, tai suprastumėt, kad daugelis čia tapo savo malonumui, o per griežta kritiką būtent malonumą ir mažina.
Beje, su apibendrinimu, kad čia vien mėgėjai tapo bei kritikuoja, vėlgi paskubėjot. Bet čia ne ta vieta, kur reiktų kaišiot diplomus... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(upytele @ 2010 04 12, 20:48)
Taigi, ir as apziurejau ta darbeli. Traktuociau kiek kitaip - kaip plokstumine tapyba, bet del spalvu truputeli pasikabineciau, medis tikrai labai neidomus nei spalva nei forma. Na ir slubuoja kompozicija smile.gif Tapant darbus visuomet reikia galvoti apie krasta, kuri uzims remai, tuomet viska labiau sutraukiame i centra. Vertikalios linijos negali buti taip arti krasto... Tiesiog siek tiek taisykliu smile.gif

Dėkui, upytele, už patarimus smile.gif Taisyklės man įdomu ir reikalinga, reikės kokią knygą susirasti ax.gif
Atsakyti
Sveikos visos, aciu mane palaikusiai bendraminciai. Pacios matome, kaip lietuviai bijo rimtos kritikos ir net maziausia akmeni i savo darza vaizduoja kaip meteorita. g.gif
Kazkas minejo, kad visos cia reiskia savo nuomone, butent ta pati padariau ir as, taip, gal gana staciokiskai, bet neizeidziamai. O kas suprato priesingai, toms uzuojautos, matyt gyvenime dar neteko isgirsti nieko panasaus.

P.S. Butent musu destytoja vadindavo savo gabiausius studentus "lodyriais" ir "bezdarshina", kas moka rusu, tas supras. Po tokiu proto praplovimo gimdavo nuostabiausi darbai.

Visoms linkiu nuostabiausios pavasario dienos. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aniutik523: 13 balandžio 2010 - 09:20
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 13, 10:12)
Sveikos visos, aciu mane palaikusiai bendraminciai. Pacios matome, kaip lietuviai bijo rimtos kritikos.
Kazkas minejo, kad visos cia reiskia savo nuomone, butent ta pati padariau ir as, taip, gal gana staciokiskai, bet neizeidziamai. O kas suprato priesingai, toms uzuojautos, matyt gyvenime dar neteko isgirsti nieko panasaus.

P.S. Butent musu destytoja vadindavo savo gabiausius studentus "lodyriais" ir "bezdarshina", kas moka rusu, tas supras. Po tokiu proto praplovimo gimdavo nuostabiausi darbai.

Nepatikėsi, bet pasamonės srautas kokį čia lieji, nelaikoma rimta kritika, pagal tezes manyčiau kad neigali tos kritikos ir suformuluoti. Dėl dėstytojos- tai net nežinau- šiaip gi gydomi bendravimo sutrikimai dažniausia, o ne jais žavimasi- čia pedagoginiam taip drožia?))

Atsakyti
Niu tai dabar keliu dar vieną savo dukros grafikos darbelį. Čia jau jos užklasinė veikla. Dailės mokykloje, šiuo metu vienus natiurmortus piešia biggrin.gif
Be je, darbo abiejuose šonuose reiktų pridėti po cm erdvės, fotografuojant ir tiesinant darbą nusikirpo po gabaliuką doh.gif

user posted image

-----------------------------------------------------------------------------------------

Mano darbai, mano blogas
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2010 04 13, 09:23)
Nepatikėsi, bet pasamonės srautas kokį čia lieji, nelaikoma rimta kritika, pagal tezes manyčiau kad neigali tos kritikos ir suformuluoti. Dėl dėstytojos- tai net nežinau- šiaip gi gydomi bendravimo sutrikimai dažniausia, o ne jais žavimasi- čia pedagoginiam taip drožia?))

O tau, jei jau mes kreipiames TU, irgi geros dienos, pedagoginiame as nesimokiau.
Papildyta:
QUOTE(tesulka @ 2010 04 13, 09:26)
Niu tai dabar keliu dar vieną savo dukros grafikos darbelį. Čia jau jos užklasinė veikla. Dailės mokykloje, šiuo metu vienus natiurmortus piešia  biggrin.gif
Be je, darbo abiejuose šonuose reiktų pridėti po cm erdvės, fotografuojant ir tiesinant darbą nusikirpo po gabaliuką  doh.gif

user posted image
-----------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas

o kiek jusu dukrai metu?
Atsakyti
Aniutik: 15

Atsakyti
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 13, 10:33)

o kiek jusu dukrai metu?

Sveikos, smagu buvo paskaityt ir smagu, kad tai labai pagyvino musus forumiuka, nes jis paskutiniu metu apmires kazko. Gerai, kad atsirado daugiau vertintoju. Kuo daugiau skirtingu nuomoniu, tuo geriau. Beje, atkreipiau demesi, kad anksciau tikrai tos nuomones buvo grieztesnes, todel tikresnes. Paskutiniu metu kritika baisiai suskydo. Gal dekor kazka dar pasisako grieztesnio. Negailekit kritikos, mielieji. Patikekit, tikrai ji musu nezaloja, o kaip tik vercia pasitempti.

Norejau pasisakyti apie si paveiksla. Ar ne per maza pagal savo amziu tavo dukra toki paveiksla piesti? Man tai cia i siaubo filma panasu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(tesulka @ 2010 04 13, 10:26)
Niu tai dabar keliu dar vieną savo dukros grafikos darbelį. Čia jau jos užklasinė veikla. Dailės mokykloje, šiuo metu vienus natiurmortus piešia  biggrin.gif
Be je, darbo abiejuose šonuose reiktų pridėti po cm erdvės, fotografuojant ir tiesinant darbą nusikirpo po gabaliuką  doh.gif

anatominiu požiūriu yra netikslumų, bet toks sakyčiau ne vaikiškas darbelis, aštroka emocija, man patinka.

aniutik, kur jus čia taip kankino dėstytojai? bigsmile.gif toks metodas vienam gal bus paspirtis, o jautresnę sielą ir prie depresijos atvesti gali. ir baikit kartoti, kad mes čia tiesiog negalim pakelti tikros kritikos lotuliukas.gif čia žmonės puikiai žino savo vietą, ir stengiasi kaip jiems išeina mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Agalis @ 2010 04 13, 11:13)
Gerai, kad atsirado daugiau vertintoju. Kuo daugiau skirtingu nuomoniu, tuo geriau.

Beje, atkreipiau demesi, kad anksciau tikrai tos nuomones buvo grieztesnes, todel tikresnes. Paskutiniu metu kritika baisiai suskydo. Gal dekor kazka dar pasisako grieztesnio. Negailekit kritikos, mielieji. Patikekit, tikrai ji musu nezaloja, o kaip tik vercia pasitempti.

drinks_cheers.gif kuo daugiau rimtų vertintojų tuo geriau, nesvarbu ar jie prieštarauja viens kitam ar pritaria, ar papildo, bet tada klausiantysis gali iš kelių nuomonių išsivesti vidurkį. biggrin.gif
o dėl suskydusios kritikos, na bent jau man kartais atrodo, kad jau labai kartojuosi, tai ir nebesiplečiu, o vat kiti dažniau užeiti galėtų ir papildyti biggrin.gif
Atsakyti