Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

Prieš porą mėnesių dariau darbą su papjė mašė+aliejus. Viskas tobula, nereikia jokio grunto, manyčiau:))
Atsakyti
Ačiū labai, nebuvau girdejusi apie Papjė mašė techniką. Dabar jau susiradau informaciją su aprašymu - išties reikės pamėginti smile.gif
trr - Jūsų tiesa, kiekviename objektyvume yra dalis subjektyvumo wink.gif
Atsakyti
Laba diena smile.gif nežinau ar į tinkamą temą rašau, tad jei reiktų klausti kitoj gal nukreipsit teisinga linkme blush2.gif žodžiu reikia rugsėjo pirmajai nunešti į savivaldybę paveikslą parodai, tad norėtusi kažko originalaus ir nematyto. Sumaniau darbą tapyti ir po to dekoruoti džiovintais augalais. Nesu tokios technikos bandžius, tad gal labiau patyrusios patartų kuo klijuoti, kad laikytusi ar šiaip kokių gudrybių pamokytų smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. Apsidžiaugiau radusi tokią fainą temą.Domiuosi aliejine tapyba,bet mano aplinkoje nėra,kas nurodytų klaidas ar patartų.Prašau pakritikuoti.
Čia tapyta aliejiniais ant drobės.
user posted image
Papildyta:
Nemoku sumažinti formato... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beba3: 08 rugpjūčio 2010 - 17:37
QUOTE(Beba3 @ 2010 08 08, 18:39)
Sveikos merginos. Apsidžiaugiau radusi tokią fainą temą.Domiuosi aliejine tapyba,bet mano aplinkoje nėra,kas nurodytų klaidas ar patartų.Prašau pakritikuoti.
Čia tapyta aliejiniais ant drobės.

Nemoku sumažinti formato... doh.gif

čia ne sumažinti, o padidinti reikėtų, tokiam realistiniam ir detalizuotam darbui norisi žvilgtelėti iš labai arti, gal galite pafotkinti detales.. ax.gif 4u.gif čia tikrai jūsų tapyta? o koks darbo dydis? šiaip labai suintrigavo. bigsmile.gif biggrin.gif o žiūrint stambiu planu, panašu, kad kvietkas gal kiek per aukštai; kaip ten ta gėlė ant rėmo užeina, ar tas rėmelis irgi ištapytas? g.gif
Atsakyti
Dydis 80x80, bandžiau kažką panašaus į daugiasluoksnę techn. O kompozicija gavosi visai kitokia nei buvo ant popieriaus blink.gif Čia didesnis gabalas:
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Pagrindinės problemos su medžiagiškumu- visai nesigavo perteikti metalinį paviršių, dabar atrodo kad ,kažkodėl animacinės stilistikos, vabalas buvo persmeigtas nes kėsinosi suryti egzoterinį sausainį??
Šios problemos lengvai sprendžiamos taip: per google atsisiunčiama krūva nuotraukų dominančio daikto ar paviršiaus ir dirbama remiantis jomis.

Kita problema kad tai nelabai tapybos darbas, o labiau taikomasis- kokybiška iliustracija, bet gal to ir siekiate-nežinau.
Atsakyti
na jei jau dekor atsiliepė, vadinas darbas vertas dėmesio biggrin.gif
nesutikčiau tik su vienu, tai vistiek tapybos darbas, jis nėra tapybiškas, jame dominuoja piešinys, bet vistiek tai tapybos darbas. net gi bandyta kokią tai mintį išreikšti. dėl medžiagiškumo sutinku, jei ten metalas, tai jis nevisai tikroviškas. o gal piešiant čia net nesusimąstyta kokia ten medžiaga. g.gif bet šiaip darbas iškrapštytas tikrai neblogai bigsmile.gif thumbup.gif o tas astrologinis ženklelis gimė jūsų galvoje, ar kažkur nusižiūrėtas? ax.gif
gal turite daugiau darbų? biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 09 rugpjūčio 2010 - 10:06
Beba3, jei tai piešėte Jūs, tai man tobula. wub.gif
Atsakyti
Tas sausainis, tai senovinis alcheminis medalis padarytas iš švino ir visai nusitrynes. O aš bandžiau gauti kažką panašaus į žalvarį ir dar "pagraužtą". Dar ir ženklus paauksinau,kad iš šono matytusi bigsmile.gif Netapybiškas todėl, nes norėjau išgauti glazūros techniką (kaip man atrodo). Pirma terlinau primatūra-sepija,paskiau dengiau spalva. Gavosi kažkas trečias unsure.gif Pamiršau šešėlius, o šviesos šaltinis- "kažkur anapus".
Norėjau gauti dekoraciją prie interjiero, be gilių minčių. Tiesiog neišmanau, kaip išgauti metalą ir gyvos gėlės medžiagiškumą tokia technika ir kaip sumažintii piešinio dominavimą. Gal kokį pavyzdėlį galit įmesti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Beba3 @ 2010 08 09, 12:20)
Tas sausainis, tai senovinis alcheminis medalis padarytas iš švino ir visai nusitrynes. O aš bandžiau gauti kažką panašaus į žalvarį ir dar "pagraužtą". Dar ir ženklus paauksinau,kad iš šono matytusi  bigsmile.gif  Netapybiškas todėl, nes norėjau išgauti glazūros techniką (kaip man atrodo). Pirma terlinau primatūra-sepija,paskiau dengiau spalva. Gavosi kažkas trečias  unsure.gif  Pamiršau šešėlius, o šviesos šaltinis- "kažkur anapus".
Norėjau gauti dekoraciją prie interjiero, be gilių minčių. Tiesiog neišmanau, kaip išgauti metalą ir gyvos gėlės medžiagiškumą tokia technika ir kaip sumažintii piešinio dominavimą. Gal kokį pavyzdėlį galit įmesti  blush2.gif

ne ne ne, tai kad jis netapybiškas ir kad dominuoja piešinys, jokiu būdu nėra minusas! tiesiog toks stilius, iškeltos kitos meninės raiškos priemonės ir tai tikrai nieko blogo. bet va kad ten žalvaris tikrai nepasakyčiau, reiktų įlieti žalsvos. varis būna gelsvas, bronza turi daugiau raudonio, o žalvaris - žalsvumo. ir metalo blikai kitokie, todėl jis ir sausainis, kad paviršius neatrodo metaliniai slidus ir blizgus. nepaisant to jūs tikrai toli nuėjote. thumbup.gif
nepaklausiau svarbiausio biggrin.gif o jūs savamokslė ar "apmokyta"? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 09 rugpjūčio 2010 - 11:57
Viskas internetu... Daug įvairios teorijos ir 0 praktinių patarimų verysad.gif .
Atsakyti