Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

jūs mėgstate purvinas spalvas
jaučiasi jums būdingas stilius, su formomis pirmame pav. atrodo viskas yra gerai
antram paveiksle man i vyrą panašu, toks nervingas ir liūdnas asmuo,
pastabos: nosis nenatūraliai kreiva, dešinysis skruostikaulis per daug iššokęs ir ausis kaip netikra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo didute: 17 birželio 2010 - 11:04
matau buvo dekor užsukęs, bet nepasisakė, matyt per geri darbai arba nuotaika ne ta. biggrin.gif
dėl skruostikaulio ir ausies sutinku su didute, man irgi užkliuvo. bet labai geras žvilgsnis, kad asmuo atrodo nervingas ir liūdnas nieko blogo, gal jis tikrai toks ir yra, tada autorei pavyko tai perteikti ir tai gerai. gi neprivalo portretuose visi šypsotis biggrin.gif
o siuvimo mašina man iš viso labai patiko. tos medinės kojos superiškai medinės thumbup.gif turiu omeny puikiai atskleistą daiktų medžiagiškumą. ir audinys gerai kabo.
gal tik tas pilkas fonas truputį nelabai g.gif , susiniveliuoja su mašinos spalva. bet šiaip darbas įdomus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 17 birželio 2010 - 11:41
QUOTE(Agalis @ 2010 06 15, 20:08)
Įsidedu ir aš pasirodyti savo darbelius.

Sveiki smile.gif Aš tai labiausiai dėmesį kreipčiau į šviesotamsą, kas labai pagyvina darbą. Arba pasirikti kokį įdomesnį apšvietimą.
Atsakyti
Dėkui čia visiems išsakiusiems kritiką. Padariau išvadą, kad portretą žiauriai sunku piešti. Čia buvo mano pirmas bandymas, gal ir nelabai vykęs. Be to mūsų modelis tai buvo baisiai dinamiškas, negalėdavo nusėdėti net trijų minučių, tuoj lėkdavo žiūrėti, ką nupiešėm. Žinot su apšvietimu ten galerijoj sudėtinga. Tamsu ten, o lempos mažos, beveik nesimato to kontrasto. Gal dėl to jis ir neatsispindi natiurmortuose. Dėl spalvų tai nemanau, kad pas mane purvinų spalvų stilius.
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2010 06 17, 14:36)
Dėkui čia visiems išsakiusiems kritiką. Padariau išvadą, kad portretą žiauriai sunku piešti. Čia buvo mano pirmas bandymas, gal ir nelabai vykęs. Be to mūsų modelis tai buvo baisiai dinamiškas, negalėdavo nusėdėti net trijų minučių, tuoj lėkdavo žiūrėti, ką nupiešėm.

lotuliukas.gif doh.gif tokiom aplinkybėm aišku sunkiau biggrin.gif ir dar kaip pirmam darbui tai tikrai neblogai bigsmile.gif . jo, portretus iš tiesų labai sudėtinga tapyti.. o ar modelis buvo patenkintas jūsų rezultatais?
mes kaune irgi turėdavom vieną pastovią pozuotoją, tai ji jau atkalus šitą darbą, sėdėdavo kaip akmeninė keturias valandas blink.gif galop, kai vieną dieną ji negalėjo, dėstytoja pasigavo gatvėj šlavėją, oi kaip ji spurdėjo, manė dešimt minučių pasėdės ir viskas, o čia dvi valandas sėdėti teko ir mūsų darbai jai labai baisūs atrodė (nes eskiziniai, greiti buvo, ne studijiniai) lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 17 birželio 2010 - 13:42
QUOTE(trr @ 2010 06 17, 14:41)
lotuliukas.gif  doh.gif tokiom aplinkybėm aišku sunkiau  biggrin.gif ir dar kaip pirmam darbui tai tikrai neblogai  bigsmile.gif . jo, portretus iš tiesų labai sudėtinga tapyti..  o ar modelis buvo patenkintas jūsų rezultatais?
mes kaune irgi turėdavom vieną pastovią pozuotoją, tai ji jau atkalus šitą darbą, sėdėdavo kaip akmeninė keturias valandas  blink.gif  galop, kai vieną dieną ji negalėjo, dėstytoja pasigavo gatvėj šlavėją, oi kaip ji spurdėjo, manė dešimt minučių pasėdės ir viskas, o čia dvi valandas sėdėti teko ir mūsų darbai jai labai baisūs atrodė (nes eskiziniai, greiti buvo, ne studijiniai)  lotuliukas.gif

Oi su ta musu pozuotoja tai cirkai. Ji pati irgi dailininke, ir ji sakydavo, kad tikri menininkai is tikro turi piesti ne statiska vaizda, nes tokiu atveju geriau piesti skulptura, o modelis turi pastoviai judeti, nes tik taip gali perteikti jo tikraji charakteri - per judesi. Tai ji taip ir dare - nebuvo statiska. Nu asmeniskai jai labai patiko mano piestas portretas, sake, kad mano labai skulpturiskas stilius (nezinau ka tai reiskia).
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2010 06 17, 15:10)
sake, kad mano labai skulpturiskas stilius (nezinau ka tai reiskia).

tai reiškia, kad jaučiate tūrius, apimtis, formas..
Atsakyti
Beje, trr, kur kalbejau apie ta kritika, tai cia sitas. Gal tu ji zinai?

user posted image
Atsakyti
ne schmoll.gif, bent jau iš matymo nepažįstu. g.gif nebent pagal pavardę žinočiau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 17 birželio 2010 - 14:39
QUOTE(trr @ 2010 06 17, 15:38)
ne schmoll.gif, bent jau iš matymo nepažįstu.  g.gif  nebent pagal pavardę žinočiau..

Vat pavardes kaip tik ir nezinau sad.gif
Atsakyti
tai jis gali būti nebūtinai kritikas, o koks nors filosofas ar menininkas ar dar kas, rašantis kritikos straipsnius..

dar truputį grįžtant prie portreto, lyginant pagal akių liniją (ir dar atsižvelgiant į perspektyvą), dešinėj lūpų kampas yra šiek tiek per žemai, iš čia gal ir tas niūrumas veido atsirada..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 17 birželio 2010 - 15:12
QUOTE(Praeivė. @ 2010 04 22, 11:48)
Gal kas žinote ką nors apie Vienažinskio dailės mokyklą? Gal kuri nors lankėte? Ar duoda naudos jos lankymas?  g.gif

Lankiau. Man asmeniskai pasirode labiau laiko gaisimas, nei intensyvus mokymasis. Meno istorijos pamokos is viso beviltiskos - zemesnio nei mokyklinio lygio. Piesimo mokytojas Piekuras labai fainas ir vienas keramikos mokytojas.

Bendrai paemus mokytojai nesivarzo stipriai veluoti ar is viso neateiti, dave uzduoti iseina gert kavutes ar ko "stipriau". Truksta mokymo. Pasako "cia pertapyk taip ir taip, o to geriau is viso nereikia, pasviesink ana, o ta patamsink", bet realiai nemoko jokios teorijos ir neaiskina, kodel reik taip, o ne kitaip. Nera jokios mokymo sistemos - tiesiog ateik ir tapyk kaip iseina. Na, su piesimu siek tiek geriau.

Aisku dar ir bendramoksliu poziuris bent man nepadejo. Lankiau suaugusiu grupe, tai ten moteriskes daugiau ateina siaip pamedituot, o ne ko ismokt.

Zodziu, nors mokslai ten trunka 4 metus, neislaikiau ir meciau po 2.
Atsakyti