Tenuspyksta Vyla (atrodo taip rasosi ) ir kitos pradedanciosios menininkes:), man darosi juokinga, kai pradeda liaupsinti tokius darbus, kaip Praeives ir panasiu tokiu Praeiviu (aisku jos vietoj galejo buti bet kuris ir kuri (tenesupyksta ji:)). JUokinga, kai mazdaug komentuoja: "darbelis dailus, gal kiek masineles per apvalios"... , kodel nepasakius visa tiesa? Pvz. kad darbelis kaip tik toks, koki sugebetu nupiesti mokyklinukas.
Reiketu vertinti mena subjektyviau, tik tuomet menininkas pradeda spausti is saves imanomas ir neimanomas idejas ir tik tokiu atveju, gaunasi tikrasis menas. (cia vel gi mano subjektyvi numone). Juk ta pati Praeve piesia ne siaip sau, juolab rodosi su savo darbais, ji gal puoseleja kokiu minciu pradeti tapyti rimtai ar pusiau rimtai, uztat ir vertinti reikia rimtai jos pacios labui.
o del priemoniu: taip, fantazija ir kiti igudziai, talentas - ne paskutineje vietoje, taciau, tinkamos priemones daug reiskia, pati tai isbandziau:). Jei kam bus idomu, galesiu patarti.
Pagarbiai,
menininke is pasaukimo:)
na man irgi juokinga. kai parlekia koks temos naujokas, profesionalus (iš pašaukimo) menininkas ir nelabai suprasdamas kur papuolė tikisi viens du nuvesti visus tiesos keliu nieko tokio, aš irgi panašias klaidas dariau o jūs nepagalvojot, kad yra žmonių, kurie netaiko į profesionalų meną, skirtą parodų salėms, katalogams ir istorijai, o tapo tiesiog sau, savo malonumui, negana to dar ir pirkėjų randa ir nereikia dėl to pergyventi. jie irgi reikalingi pirmiausia patys sau . tie kurie nepelnytai susireikšmina, anksčiau ar vėliau atsitrenkia į sieną, o tie kurie labai nori siekti dar kažko daugiau, nesėdi vietoj ir nesimoko vien iš forumų, bet susiranda ir rimtus mokytojus, ir literatūrą, ir priemones..
Gerbiamoji trr, tam, kad rasyciau komentarus ir issakyciau savo nuomone, man nebutina sitame forume praleisti visa savo gyvenima, ar ne taip?
Gaila, kad jus kalbate - apie grybus, o as - apie uogas. Tik norejau pasakyti, kad jei zmogus praso patarimo ar kito nuomones - reikia ta nuomone issakyti kuo nuosirdziau, o ne vynioti i vata, kaip tai daro daugelis sitame forume. Viena kita mazdaug pagiria: "viskas puiku - toliau tepliokis" . Nejuokinkit zmoniu:)
Nei Ciurlionio, nei ko kito nereikia mesti per borta, tiesiog, reikia tobuleti ir neklausyti tokiu "meno vertintoju", kurie tik sako:" kaip grazu, tik dangaus ir vandens spalvos neturetu buti vienodos".
Tai kad, trr, jei, ir piesiate sau, tai darykite kuo profesianaliau sau pacios tobulejimui:).
O savo pasatabomis nei kazko norejau pakeisti, nei izeisti, nei pamokyti, tiesiog, kai parodai zmonems, kad i ta pati daikta gali paziureti kitu rakursu, jie kazko uzpyksta, uzsioziuoja, nes laiko save be galo protingais. Nes ipranta, kad kiti tik glosto ir nesikandzioja.
Gaila, kad jus kalbate - apie grybus, o as - apie uogas. Tik norejau pasakyti, kad jei zmogus praso patarimo ar kito nuomones - reikia ta nuomone issakyti kuo nuosirdziau, o ne vynioti i vata, kaip tai daro daugelis sitame forume. Viena kita mazdaug pagiria: "viskas puiku - toliau tepliokis" . Nejuokinkit zmoniu:)
Nei Ciurlionio, nei ko kito nereikia mesti per borta, tiesiog, reikia tobuleti ir neklausyti tokiu "meno vertintoju", kurie tik sako:" kaip grazu, tik dangaus ir vandens spalvos neturetu buti vienodos".
Tai kad, trr, jei, ir piesiate sau, tai darykite kuo profesianaliau sau pacios tobulejimui:).
O savo pasatabomis nei kazko norejau pakeisti, nei izeisti, nei pamokyti, tiesiog, kai parodai zmonems, kad i ta pati daikta gali paziureti kitu rakursu, jie kazko uzpyksta, uzsioziuoja, nes laiko save be galo protingais. Nes ipranta, kad kiti tik glosto ir nesikandzioja.
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 12, 19:34)
smagu paskaityt
geriau papuoskite naujaja tema tapybos darbais
Ačiū už komentarus dėl mano darbelio
aniutik523, esu mėgėja, bet gal galiu ir aš pasisakyti?
Manot, kad toks pasakymas: ,,kad darbelis kaip tik toks, koki sugebetu nupiesti mokyklinukas." padėtų tobulėjant, profesionalėjant??? Nežinau kaip kitiems, bet man reikia konkretesnių pastabų, kokių sulaukiu iš trr ir kitų ir mane jų atsakymai tikrai tenkina. Ne dėl to, kad nesuvaro mano darbų, o dėl to, kad po jų pastabų maždaug žinau, ką galiu pakeisti, kas negerai. O toks pasakymas, kad viskas negerai, bet neaišku kas, tai rodo apie kritiko profesionalumą, o ne vertinamojo.
Kito sakinio išvis nesupratau: ,,Reiketu vertinti mena subjektyviau". Tai taip jį ir vertina šios temos lankytojai, juk dažnai išgirstu: ,,man patiko", ,,man negražu". Jei maišote objektyvumą su subjektyvumu, tai ...
Nemanau, kad toks bendras pasakymas ,,trūksta praktikos, ne ta priemonė" man labai padėtų. Kad trūksta praktikos pati žinau, nes žinau, kiek skiriu tapybai laiko. Jei netruktų praktikos, nežinau, ar būčiau šiame forume. Dėl priemonių, kaip ir dauguma, nepritariu, kad akrilas yra universali priemonė. Kartais pagalvoju, kad gal gražiau darbas atrodytų atliktas akrilu ar aliejumi, tačiau kol kas manęs šios priemonės netraukia. Kiekviena priemonė turi savų pliusų, minusų ir kiekvienas pasirenka, kas jam geriau.
Apskritai, esu mačiusi daug profesionalių darbų, kurie man išvis nepaliko įspūdžio. Garsių dailininkų... O kai kurie šiame forume paskelbti darbai užbūrė savo nuotaika ir mielai tokį pasikabinčiau namie
aniutik523, esu mėgėja, bet gal galiu ir aš pasisakyti?
Manot, kad toks pasakymas: ,,kad darbelis kaip tik toks, koki sugebetu nupiesti mokyklinukas." padėtų tobulėjant, profesionalėjant??? Nežinau kaip kitiems, bet man reikia konkretesnių pastabų, kokių sulaukiu iš trr ir kitų ir mane jų atsakymai tikrai tenkina. Ne dėl to, kad nesuvaro mano darbų, o dėl to, kad po jų pastabų maždaug žinau, ką galiu pakeisti, kas negerai. O toks pasakymas, kad viskas negerai, bet neaišku kas, tai rodo apie kritiko profesionalumą, o ne vertinamojo.
Kito sakinio išvis nesupratau: ,,Reiketu vertinti mena subjektyviau". Tai taip jį ir vertina šios temos lankytojai, juk dažnai išgirstu: ,,man patiko", ,,man negražu". Jei maišote objektyvumą su subjektyvumu, tai ...
Nemanau, kad toks bendras pasakymas ,,trūksta praktikos, ne ta priemonė" man labai padėtų. Kad trūksta praktikos pati žinau, nes žinau, kiek skiriu tapybai laiko. Jei netruktų praktikos, nežinau, ar būčiau šiame forume. Dėl priemonių, kaip ir dauguma, nepritariu, kad akrilas yra universali priemonė. Kartais pagalvoju, kad gal gražiau darbas atrodytų atliktas akrilu ar aliejumi, tačiau kol kas manęs šios priemonės netraukia. Kiekviena priemonė turi savų pliusų, minusų ir kiekvienas pasirenka, kas jam geriau.
Apskritai, esu mačiusi daug profesionalių darbų, kurie man išvis nepaliko įspūdžio. Garsių dailininkų... O kai kurie šiame forume paskelbti darbai užbūrė savo nuotaika ir mielai tokį pasikabinčiau namie
Praeve, jus kaip tik ir patvirtinote mano nuomone, kad ieskote vis tik profesionalesnio poziurio i kritika. Tokiu atveju kreipetes ne i tuos zmones, nes kaip supratau, sis forumas skirtas megejams ir megejiskiems vertintojams. Arba tiesiog bijote buti ivertinta butent taip, kaip ivertinau as, labai atsiprasau, jei mano kritika jums sukele blogu minciu.
Del subjektyvumo: puikiai skyriu sias dvi savokas, todel panaudojau butent sia del to, kad, daznai subjektyvi nuomone yra iskreipta (linkusi ar tai i viena, ar i kita puse). Argi meno zmones ir jiems nors kiek prijauciantys tokie nera? Mano galva vertinant bet koki mena, ir kritika turetu buti SUBJEKTYVI. Nes objektyviai vertinti gali bet kas. (mazdaug: tu gera drauge-tu ir piesi gerai, o taip nera, deja)
Kalbant apie technika, pastele nesizaviu, nors seniau ja naudodavau eskizams.
Dar karta mano uzuojauta tiems ir toms, kurios mano zodzius suprato, kaip izeidziancius.
Papildyta:
Ir dar sis tas. Tiesiog nesuprantu tokiu zmoniu, kurie lenda i forumus, rodosi, laukia kitu nuomones. Ir kazkodel galvoja, kad visos nuomones turi buti tik geros. Ir kai kazkas pasako kitokiska nuomone, visi puola draskyti akiu, PONIOS ir PANELES, kritiskiau ziurekite i save pirmiausia. Nu nesame mes ne viena tobulybe.
O dar del darbo, tas "zibintas", pvz, kalbant apie PRAEVE, man nepatiko del spalvu trukumu, nuotaikos nera, nes nesuprasi ar cia naktis ar cia vakaras. Ruduo Liuksemburge - nera jokiu seseliu, lapai prie medziu visi vienodu atspalviu, juk einant gilyn piesinio tie patys lapai turetu tamseti (ju fonas) taip rodoma piesinio giluma, paskui stogai - neisraiskingi ir neaisku is tikruju kokios formos, ziurint i dideli medi, susidaro ispudis, kad jis aplypes lapais, nors kaip suprantu tais lapais jo saknys turetu buti nubarstytos. Ir netgi centre stovintis zibintas, jei saules ir nera, duoda savaimini seseli, juk viena jo briauna pasesliuota. Tai kad, darbelis vaikiskas, atleiskite, dar svelniai pasakyta, atleiskite, dar karta.
Del subjektyvumo: puikiai skyriu sias dvi savokas, todel panaudojau butent sia del to, kad, daznai subjektyvi nuomone yra iskreipta (linkusi ar tai i viena, ar i kita puse). Argi meno zmones ir jiems nors kiek prijauciantys tokie nera? Mano galva vertinant bet koki mena, ir kritika turetu buti SUBJEKTYVI. Nes objektyviai vertinti gali bet kas. (mazdaug: tu gera drauge-tu ir piesi gerai, o taip nera, deja)
Kalbant apie technika, pastele nesizaviu, nors seniau ja naudodavau eskizams.
Dar karta mano uzuojauta tiems ir toms, kurios mano zodzius suprato, kaip izeidziancius.
Papildyta:
Ir dar sis tas. Tiesiog nesuprantu tokiu zmoniu, kurie lenda i forumus, rodosi, laukia kitu nuomones. Ir kazkodel galvoja, kad visos nuomones turi buti tik geros. Ir kai kazkas pasako kitokiska nuomone, visi puola draskyti akiu, PONIOS ir PANELES, kritiskiau ziurekite i save pirmiausia. Nu nesame mes ne viena tobulybe.
O dar del darbo, tas "zibintas", pvz, kalbant apie PRAEVE, man nepatiko del spalvu trukumu, nuotaikos nera, nes nesuprasi ar cia naktis ar cia vakaras. Ruduo Liuksemburge - nera jokiu seseliu, lapai prie medziu visi vienodu atspalviu, juk einant gilyn piesinio tie patys lapai turetu tamseti (ju fonas) taip rodoma piesinio giluma, paskui stogai - neisraiskingi ir neaisku is tikruju kokios formos, ziurint i dideli medi, susidaro ispudis, kad jis aplypes lapais, nors kaip suprantu tais lapais jo saknys turetu buti nubarstytos. Ir netgi centre stovintis zibintas, jei saules ir nera, duoda savaimini seseli, juk viena jo briauna pasesliuota. Tai kad, darbelis vaikiskas, atleiskite, dar svelniai pasakyta, atleiskite, dar karta.
QUOTE(aniutik523 @ 2010 04 12, 19:41)
Deja, Jūsų žodžių aš nesupratau kaip įžeidžiančių, jie man nesukėlė jokių emocijų. Kritikos nebijau, džiaugiuosi jos sulaukusi, kitaip išvis savo darbus slėpčiau, o ne dėčiau į internetą. Esu dėkinga trr už kiekvieną jos kritikos žinutę, kuri būna ne tik konkreti, bet ir skatinanti tobulėti. Vienus tobulėti skatina padrąsinantis žodis, kitus - sukrečiantis papurtymas, jų darbo pasmerkimas.
Manau, kad subjektyviai kritikuoti gali bet kas, net ne meno žmogus. Juk kiekvienas turime šiokį tokį skonį. Objektyvesne ir vertingesne laikau kritiką, kai turintis meno teorijos žinių, besiremdamas šiomis žiniomis žmogus pasako kas ne taip, kodėl. Bendras darbo įspūdis ,,mokyklinuko darbas" man nesuteikia informacijos, kaip turėčiau piešti kitą savo darbą, į ką atkreipti dėmesį. Greičiau skatina keisti gyvenimo būdą: išmesti visus darbus į šiukšliadėžę, samdytis mokytoją ir ištisom dienom piešti.
Jei turėčiau galimybių, būtinai kreipčiausi į TUOS ŽMONES Kol neturiu, šis forumas pilnai patenkina mano lūkesčius, t.y. atitinka mano lėto mokymosi proceso poreikius. Taip pat esu linkusi į reiklumą, nesu iš tų kurios sulaukusios kritikos pasako: ,,ai, aš juk niekur nesimokiau, tai pakankamai gerai piešiu" ir nekreipia dėmesio į tą kritiką. Noriu tobulėti, paskaitau literatūrą, atkreipčiau dėmesį ir į Jūsų mėgiamą tiesmukumą, tik jis turėtų būti konkretesnis (bent jau jame turėtų būti atsakymas į klausimą KODĖL)
Papildymas mane labai nudžiugino, ačiū! Taip aš suprantu NAUDINGĄ kritiką. Aišku, tą patį ir malonesniu tonu buvo galima parašyti, nemanau, kad dėl to rezultatas ar kritikos svarumas/poveikis sumažėtų
Oi kokia faina temele!!! Ziokite,kai dar kadaise turejau galimybe apsilankyti menininku susirinkimuose, tai visi sitie "pasibadymai" sioje temeleje - grazios gelytis. Ten budavo ir duru trankymu ir ambiciju ir t.t.
Taigi, ir as apziurejau ta darbeli. Traktuociau kiek kitaip - kaip plokstumine tapyba, bet del spalvu truputeli pasikabineciau, medis tikrai labai neidomus nei spalva nei forma. Na ir slubuoja kompozicija Tapant darbus visuomet reikia galvoti apie krasta, kuri uzims remai, tuomet viska labiau sutraukiame i centra. Vertikalios linijos negali buti taip arti krasto... Tiesiog siek tiek taisykliu
Taigi, ir as apziurejau ta darbeli. Traktuociau kiek kitaip - kaip plokstumine tapyba, bet del spalvu truputeli pasikabineciau, medis tikrai labai neidomus nei spalva nei forma. Na ir slubuoja kompozicija Tapant darbus visuomet reikia galvoti apie krasta, kuri uzims remai, tuomet viska labiau sutraukiame i centra. Vertikalios linijos negali buti taip arti krasto... Tiesiog siek tiek taisykliu