Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2010 metai 4 tema

Mes važiuosime šeima - 6 asmenys - mama, jos dvi dukros ir 3 anūkai. Esam užsisakę 2 standartinius kambarius su pastaba, kad būtų šalia.
Pažiūrėsim, kaip bus be pradinio bakšišo rolleyes.gif

QUOTE(skilo @ 2010 04 21, 16:05)
jo mes irgi dabar apie Tahtali mastom,tik ydomu ten virsuje jau turbut minusas didziausias?ziaurinis kontrastas gaunasi....brrrr blink.gif

Mes pernai kėlėmės į tą kalną. Gegužės pradžioj. Absoliutus rūkas, nieko nematėm. Viršūnėj buvo sniego, be galo šalta net su striukėm, lijo, prasėdėjom pastate ir laukėm, kada mus veš atgal į šilumą.
Pinigai nuėjo veltui. Ir nemaži pinigai. O sakė, kad ten aukštai viskas puiku. patikėjom vietiniais. Ir gavosi kad gavosi...
Atsakyti
QUOTE(Gitusia @ 2010 04 22, 08:30)
Mes pernai kėlėmės į tą kalną. Gegužės pradžioj. Absoliutus rūkas, nieko nematėm. Viršūnėj buvo sniego, be galo šalta net su striukėm, lijo, prasėdėjom pastate ir laukėm, kada mus veš atgal į šilumą.
Pinigai nuėjo veltui. Ir nemaži pinigai. O sakė, kad ten aukštai viskas puiku. patikėjom vietiniais. Ir gavosi kad gavosi...

birzelio pradzioj beveik visas 10 dienu dienos metu matesi kalno virsune, tai sprendziu, kad ir is virsunes matesi apacia. Bet matyt, kaip kam pasiseks

user posted image
Atsakyti
Zilvinas75 --> va koks "grožis" mums buvo atsivėręs Tahtali kalno viršūnėj:
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vakare-tyla @ 2010 04 22, 07:37)
Mes keliausim i Simena. Agente mano drauges pazistama. Todel ramiai pasitikiu sia moterimi. Tikiuosi, kad pasirinkimas tikrai nebus blogas.

Merginos, o tuos pakistukus- baksus kaip paduodate-: i pasus idedat ar kaip? blush2.gif

Simena man dvelkia tokiu "lietuvisku jaukiu kaimuku".Kada nors ten bandysiu gal paskutine minute pasigaut,nes ji man visai prie sirdies pasirode.
O pinigiukus tai i pasus deda ax.gif
Atsakyti
O aš nesigailiu dėl Tahtali kalno, nes vieną minutę ten švietė saulė, kitą minutę jau debesys užplaukė, prasidėjo kruša, o paskui vėl saulė nušvito ir viskas kuo puikiausiai matėsi bigsmile.gif Mes mokėjom iš vietinių 50 dolerių
Va kokie vaizdai buvo ant Tahtali kalno 4u.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Netta @ 2010 04 22, 09:34)
Va kokie vaizdai buvo ant Tahtali kalno  4u.gif

Vien tik del kalno reikia papildomu rubu komplekta pasiimt unsure.gif Paprastai ilgom rankovem nelabai ka imam g.gif
Uz tokia kaina galetu kokius veltinius ir fufaike duoti laikinam apsiredymui biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zilvinas75: 22 balandžio 2010 - 08:39
Na, jo apsirengti reikia, antklodžių apsisiausti negausit biggrin.gif bet vos nusileidus nuo kalno ir vėl karšta, tai ledus visi pirko biggrin.gif O šiaip faina, vaizdai įspūdingi kai keliesi į kalną, o leidžiantis jeigu dar sustoja virš kokios prarajos keliolikai sekundžių, tai nejauku, bet įsimintina bigsmile.gif Nors įsimintina buvo ir tai kaip turkas mus vežė... Tikrai nebuvau tikra, kad gyva nuvažiuosiu doh.gif Išlipus net lengviau įkvėpiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Netta @ 2010 04 22, 10:47)
Na, jo apsirengti reikia, antklodžių apsisiausti negausit  biggrin.gif  bet vos nusileidus nuo kalno ir vėl karšta, tai ledus visi pirko  biggrin.gif  O šiaip faina, vaizdai įspūdingi kai keliesi į kalną, o leidžiantis jeigu dar sustoja virš kokios prarajos keliolikai sekundžių, tai nejauku,  bet įsimintina  bigsmile.gif  Nors įsimintina buvo ir  tai kaip turkas mus vežė... Tikrai nebuvau tikra, kad gyva nuvažiuosiu  doh.gif  Išlipus net lengviau įkvėpiau  lotuliukas.gif

uztat patiems daug saugiau vaziuoti, nes kai jie veza, tai plaukai siausiasi biggrin.gif ir pigiau, ka smurka besakytu, nes visai salia tuo paciu aplankai Phasel, dar truputi pavaziavus, Chimeros kalna, Olympos. O tai jau kiek atgaminu ar ne kitos visai ekskursijos butu, jei pirkti jas. O jei masina nuomojasi tarkime dvi poros, tai isvis apsimoka smile.gif

QUOTE(Smurka @ 2010 04 21, 20:16)
Be turizmo agenturos, ragais ir nagais ar pestute serpantinais uzkopus i Tahtali, keltuvas kainuos 25 eurus. Tezai siuo metu sia pramoga organizuoja uz 55 dolerius, i kaina iskaiciuotas nuvezimas nuo viesbucio iki Tahtali ir atgal. Tai paskaiciavus auto nuomos ir kuro iseigas, savarankiskas vaziavimas gaunasi ne ka pigiau,

Na pabusi bjauri blush2.gif
emiau ir paskaiciavau dviems zmonems islaidas.
Kilimas i kalna butu 173 lt.
Vaziavimas su tezais 280 lt.
Skirtumas 107 lt
Masinos nuoma 40 dol, arba mazdaug 104 litai.
taigi, nevaziuodami su tezais sutaupote ant automobilio nuomos.
jei du zmones ir tik i Tahtali, tai absoliuciai neverta nuomotis. bet visai netoli isukimo link tahtali kalno , priesingoje puseje yra keliukas i Phaseli. Ivaziavimas ten mokamas, berods ar 8 lyros zmogui, tiksliai nepasakysiu, lai Smurka, ar kas geriau pamena, pasako. Benzino ekskursijai i kalna, phaseli, Chimera, Olympos pliaza ir Ulupinara 10 litru uztenka. Mes pylem 10 litru, tai suvazinejome visur, isskyrus kalna, taciau dar liko tikrai nemazai kuro, butu uzteke i kalna sociai. Uz kura sumokejome apie 50 litu pernai. Kokios kuro kainos siuo metu nezinau.
tai vat ir pamastai, ar uz ta 50 litu imanoma dviems zmonems nusipirkti dar viena ekskursija? na, teisybes delei, aiksu, iseina daugiau nei tas 50 litu, nes uz Phaseli sumoki papildomai ir uz kilima i Chimera taip pat, bet ten jau tikrai labai nedaug. Zodziu jei ne tik kalnas, bet ir norite apziureti salia esancius objektus, tada verta issinuomoti auto. O jei ne dviese, o tarkime keturiese, tai absoliuciai vienareiksmiskai sakau, vykite patys, keliai labai geri, nebutina lekti, taip kaip lekia turkai mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(vakare-tyla @ 2010 04 22, 11:19)
As galvojau, kad nesvarbu vieno ar dvieju daiktai lagamine- 20 kg ir viskas... Mes  turime du didelius ir viena maziuka lagamina..uzteks g.gif o i lektuvo vidu ka nesates?>

Beje, ar su mazais vaikas kas vaziavote i ekskursijas? Turkijoje vairavimo ypatumai panasus kaip Egipte ar kulturingesni?

jus kiek pamenu simenoje. tada jums absoliuciai tiks tas marsrutas, kuri tik ka aprasiau. apsimokes, o kelias ten keliu juostu, iki nusukimu i tuos objektus, tai vaziuosite sau ramiai pirma ir problemu jokiu. Jie pypsina, bet ne todel, kad jus juos nervuojate, ar blogai vaziuojate, o tik tam, kad perspetu "atsargiai, as cia" biggrin.gif . Agnyte su vaikais pernai su masina vaziavo taip, kaip aprasiau, tikrai labai tinka. Pasiimkite ranksluoscius, Olympos pliaze smagiai issimaudysite. ir siaip, ten vienas is graziausiu tu apylinkiu pliazu, todel kodel nenuvaziavus. Netoli yra antikiniai Olympos griuvesiai ir hipiskas atostogas megstantys gali apsistoti cia, o tokie, kaip mes, bent jau apziureti mirksiukas.gif
http://www.google.lt...ved=0CCIQ9QEwBA
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2010 04 22, 09:32)
Na pabusi bjauri  blush2.gif
emiau ir paskaiciavau dviems zmonems islaidas.
Kilimas  i kalna butu 173 lt.
Vaziavimas su tezais  280 lt.
Skirtumas  107 lt
Masinos nuoma 40 dol, arba mazdaug 104 litai.
taigi, nevaziuodami su tezais sutaupote ant automobilio nuomos.

drinks_cheers.gif Na, aš ką tik panašią žinutę norėjau rašyti su paskaičiavimais mirksiukas.gif . Aš net nedvejodama vėl nuomočiau auto ir važiuočiau pati, kelias labai geras, na o i Tahtali užkilimas vingiuotas, bet mano vyras nera nei F1, nei slalomo, nei ralio čempionato nugalėtojas ar dalyvis, bet tą distanciją įveikėm be jokių cypimų ar maldų biggrin.gif . Aplinkui tiek grožių - Olympos, Phaselis, vakare (arba dieną) galima nuvažiuoti iki Kemero, juk auto išsinuomojat PARAI ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnytė @ 2010 04 22, 11:41)
drinks_cheers.gif  Na, aš ką tik panašią žinutę norėjau rašyti su paskaičiavimais  mirksiukas.gif . Aš net nedvejodama vėl nuomočiau auto ir važiuočiau pati, kelias labai geras, na o i Tahtali užkilimas vingiuotas, bet mano vyras nera nei F1, nei slalomo, nei ralio čempionato nugalėtojas ar dalyvis, bet tą distanciją įveikėm be jokių cypimų ar maldų  biggrin.gif . Aplinkui tiek grožių - Olympos, Phaselis, vakare (arba dieną) galima nuvažiuoti iki Kemero, juk auto išsinuomojat PARAI  ax.gif

Aha, as gailiuosi, kad nevaziavome arba dar toliau, link Finikes pavaziuoti, ten paziurejau yra dar objektu pasizvalgymui:
Rhodiapolis. Ziuriu panorama visai nieko
user posted image

Gagai
http://74.125.77.132...lient=firefox-a

cia zemelapis. pazymeta viskas, isskyrus Chimeros kalna, bet buvau kita zemelapi imetusi, ten jis buvo.
http://maps.turkeyod...kemer_map_2.jpg

Atsakyti
Mes automobilį pabijojome nuomuotis, užtat nuomavomės motorolerius. Buvo jėga thumbup.gif Gyvenom Čamjuvoje, aplankėm Olympos.
Atsakyti
QUOTE(IngaKate @ 2010 04 22, 12:10)
Mes automobilį pabijojome nuomuotis, užtat nuomavomės motorolerius. Buvo jėga  thumbup.gif Gyvenom Čamjuvoje, aplankėm Olympos.

tai su motoroleriais dar baisiau, man atrodo blush2.gif

Dar keliavimui savarankiskai
Idebessos Bet cia jau toliau, su desimt litru neprasisuksi, jei dar ir sita prijungsi. Uztat jokios ekskursijos neveza biggrin.gif
http://images.google...l...=18&ndsp=18

Phellos netoli Finikes. Yra aprasymas, kaip nusigauti iki jos

http://images.google...aEceO_Ab1kNjGDw

http://images.google...wK8-Y_QaT6LTRDw

Gelidonijos svyturys. Siaip sioje nuorodoje panarsius, galima rasti daugiau Finikes apylinkiu nuotrauku ax.gif
http://outdoors.webs...103203782pipTps
Papildyta:
QUOTE(kufu @ 2010 04 22, 12:25)
Lınkejımaı ıs Bodrumo vacation4.gif  vacation4.gif

kaip oras? tikiuosi gerai atzymesite savo pirmuju metu sukakti blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti