Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2010 metai 4 tema

QUOTE(silagele @ 2010 05 04, 20:08)
man irgi sita situacija pasidare idomi,  tik tuo atveju as galvoju pasinaudoti eilini karta racija (mes tokia naudojam vietoj radijo aukles)  g.gif
idomu ar viesbutyje mane pastebeje ja naudojantis, nepriduos vietinei policijai?
o gal isvis man neleis jos lagamine prasivezt i turkija? mastau.gif

jei ta racija ten veiks 4u.gif
O siaip jei 5 zv viesbutis pavalgyti galima apsikrita para 4u.gif
Atsakyti
o tai kada tas jusu vaikas miega? as tai pvz kad ir vezima vezdavaus jei jam jau miegas baisiai ima, taigi valgai valgai, idedi i vezimair parpia smile.gif o viesbuty tai man sivis neatrodo kaip ten galima but?? mes tai dabar kai buvom rugseji pavalgom, tada einam turkstis nupusta jisai as ji ant gulto, apkloju plonai ir parpai, o mes maudomes deginames ir tt.
vistiek jei mazas tai juk vezima vezates? tai vezime ir uzmigdysit, ar neuzmigtu?
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 05 04, 22:11)
jei ta racija ten veiks 4u.gif
O siaip jei 5 zv viesbutis pavalgyti galima apsikrita para 4u.gif

o kodel ji galetu neviekti? yra irengti kokie tai spec. trikdziai/blokatoriai? rolleyes.gif
man idomu ne del valgymo, o seip del to pietu miego laiko racionalaus isnaudojimo ax.gif

QUOTE(Gerbera @ 2010 05 04, 22:12)
o tai kada tas jusu vaikas miega? as tai pvz kad ir vezima vezdavaus jei jam jau miegas baisiai ima, taigi valgai valgai, idedi i vezimair parpia smile.gif o viesbuty tai man sivis neatrodo kaip ten galima but?? mes tai dabar kai buvom rugseji pavalgom, tada einam turkstis nupusta jisai as ji ant gulto, apkloju plonai ir parpai, o mes maudomes deginames ir tt.
vistiek jei mazas tai juk vezima vezates? tai vezime ir uzmigdysit, ar neuzmigtu?

na pvz. mano mazius jau ne 2-3 men. kad uzmigtu bet kada ir bet kur ir seip jis is prigimties nemegsta karscio , tai as nesu tikra kad jis gerai jausis per pacius pietus vezimelyje miegodamas lauke, o juolab jei ir viesbucio viesoj vietoj- kai aplink surmulys, tai tikrai neismiegos tas 2 val. kaip jam iprasta normaliam poilsiui schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Gerbera @ 2010 05 04, 20:12)

maniske pietu nemiegodavo biggrin.gif ,bet uztat is karto po vaikiskos animacijos,tik prasidejus suaugusiuju animaciaji is karto nuluzdavo kedeje..nesvarbu,kad garsas didelis ir nelabai patogu kedeje biggrin.gif
O maziukus maciau migdydavo vezime arba ant gulto 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(silagele @ 2010 05 04, 20:23)
o kodel ji galetu neviekti? yra irengti kokie tai spec. trikdziai/blokatoriai?  rolleyes.gif
man idomu ne del valgymo, o seip del to pietu miego laiko racionalaus isnaudojimo  ax.gif
na pvz. mano mazius jau ne 2-3 men. kad uzmigtu bet kada ir bet kur ir seip jis is prigimties nemegsta karscio , tai as nesu tikra kad jis gerai jausis per pacius pietus vezimelyje miegodamas lauke, o juolab jei ir viesbucio viesoj vietoj- kai aplink surmulys, tai tikrai neismiegos tas 2 val. kaip jam iprasta normaliam poilsiui  schmoll.gif

praeitais metais skaiciau atsiliepmus kad racijos neveike 4u.gif gal ne visiems ir ziurintkokiame viesbutyje 4u.gif
Nepamirskite,kad jusu vaikas isties nuvargs....maudynes,daug ispudziu,atrakciju ir t.t.....miega tie vaikai puikiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 04 gegužės 2010 - 21:26
QUOTE(soera @ 2010 05 04, 22:06)
Pavyzdys net yra smile.gif Mano geriausias variantas tai senais laikais Gardenia Alanijoj 699+mokesciai (nepamenu kiek tie tada buvo)  smile.gif
Ne mes pirkom 06.08 PR Club Gulf beach uz 1500 Kemere  rolleyes.gif Brungu, bet pigiau nieko neradom doh.gif

na, nelabai as suprantu logikos pasisakymu, mokate uz 4 1500, ir sakote, kad sunku rasti uz 1000 paskutines minutes g.gif tai kaip suprantu ir is anksto irgi nelabai imanoma g.gif Na, neesminis, matyt nesusikalbejom ir tiek smile.gif
Buvau pries keleta metu, gavome suite kambari, kaip kompensacija uz tai, kad man su drauge ir musu dukromis negalejo pasiulyti dvieju numeriu vienas salia kito, kaip buvome pageidave. tai numeris tikrai neblogas, gana erdvus, kaip tam viesbuciui, o svarbiausia, kad suite vieninteliai tiesiogiai atsukti i jura ir teritorija, mums patogu budavo mergas ganyti. tada viskas buvo tikrai gerai ten, maistas neblogas, personalas malonus, viesbutis svarus, tvarkingas. taciau praejo juk nemazai laiko, viesbuciui kiekvieni metai tai nemazas nusidevejimas. nesenai pamaciau tokias ziaurias sio viesbucio foto kazkur atsiliepimuose, kad net pasiurpau, tikiuosi, kad ten buvo kazkoks nesusipratimas ir viskas sutvarkyta, nes kai mes buvome, nieko panasaus nebuvo. minibaras ir seifas mokami (mes gavome nemokamai, kaip kompensacija), ranksluoscius tada vezemes savo, nes ten nedave. Siaip tais metais dar buvo ziauriai brangios keliones, uz si viesbuti per isankstinius mokejome 2100 uz zmogu, bet nieko geresnio uz tokia kaina negavome, ir paskutiniu minuciu absoliuciai nebuvo su analogiskais pasiulymais. ziauriu, tikiuosi tokie laikai daugiau neateis biggrin.gif

QUOTE(RaimondaM @ 2010 05 04, 22:36)
Iskilo man cia toks klausimelis.Viesbutis su UAI,tarkim tokia situacija,kad pietu metu vaikas miega,o as "budziu" prie jo. Gal bus taip,kad su vyru papietausim atskirai,bet jei as negalesiu iseit-ar vyras gali man i kambari paimt maistelio? Aisku galesim to administracijoj paklaust,bet gal kas is patirties pasakysit? Ar nemandagu tystis i kambari? Gal kazkam atrodys,"va prisivalge ir daaaar nesasi  lotuliukas.gif  "

pavalgysite lauke pries eidama miegoti ir ne atskirai, o kartu su seima, o kai vaikas pamiegos, galesite dar karta pavalgyti ten pat biggrin.gif Vaziuojate i UAI, taip, kad gal net dziaugsites, jei koki karta kita praleisite nepavalge biggrin.gif

QUOTE(sane @ 2010 05 04, 22:45)
O as dar toki dalyka isskaiciau taisyklese kur prie vaucerio dave. Kad vaistu negalima deti i bagaza (ne rankini o ta kuri priduosime). Tai kur juos isideti data?

galima i bagaza, bent jau nemaciau, kad kas kabinetusi, patikekite, dauguma vezasi vaistu gana nemazus pundukus, ypac, jei vaziuoja su vaikais biggrin.gif

QUOTE(Ingakalnis @ 2010 05 04, 23:02)

Is bankomatu  gryninimas yra minimum 10lt bet siaip ima procentus, tai tikrai  brangu iseina

nesamone, paskaitykite, juk rasiau, skaiciavau ivairius variantus. apsimoka, nebent korteles kokios tai netokios g.gif mano swedbanko, tai tikrai visada nuima po 10 litu.
vyro kazkokia gold kreditine danske banko( blush2.gif nu nezinau kokios pas ji korteles), tai sake nuo tos ima kazkaip procentais, zodziu sita jam lyg ir neapsimokejo, o vat turi to paties banko berods maestro, tai su ja viskas ok, tikrai apsimokejo. Zodziu neesu korteliu specialite, atsiprasau, jei labai jau nemoksiskai surasiau, bet brangu tikrai nera, nereikia taip kategoriskai. o kai atsiskaitinejome kortele, tai isvis super buvo.

QUOTE(Dusele @ 2010 05 04, 23:11)
na, nezinau kaip Crystal de luxe, pas mane be "luxe"  biggrin.gif
dar + nuolaidos jei ne per agenta, o pati internetu uzsakinejat...  smile.gif

na ir apseisite be "luxe" biggrin.gif tas pavadinimas nieko nesako, nemaciau jame nieko, kas keltu asociacija su "de luxe" biggrin.gif gal tik labai mielas pernykstis personalas ir faini kambariai (nes nauji, nenudrengti)
o nuolaidas taiko ir agentai, tik kai kurie labai jau idomiai taiko, internete galima be problemu rasti 5proc nuolaida, o kai kurios agenturos siulo 3-4 ir tik ypatingiems klientams 5 doh.gif biznieriai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitusia @ 2010 05 05, 10:09)
O, čia jau visa turkinligė pripažystama  cool.gif

O kur konkrečiau pabuvojot? Miestas, viešbutis? Ar visada į tą patį tašką?

Pirma karta keliavom į Kemero priemestį Kiris miestelį, 3 žv viešbučiai Aura ir Solim in, keitėm viešbutį nes nebuvo laisvų vietų 7 dienom vienam viešbutyje (2007 liepą) doh.gif
2 kartą į Kemero centrą, 3 žv. centrinėje galvėje Deria and Deniz (2008 gegužė)
3 kartą Alanijos priemiestis Konakly 4 žv pavadinimo neprisimenu doh.gif (2009 liepa)
4 kartas Kemeras 4 žv 2010 gegužės 16 - 23 drinks_cheers.gif thumbup.gif

Šiaip viešbučiuose mažai sėdim naršom Turkija, todėl į viešbučius labai dėmesio nekreipė. Tačiau tai paskutinė kelionė(tikiuosi) kai važiuojam vieni, kitą jau keliausim su leliuku, tai labiau dėmesį kreipsim į viešbutuką drinks_cheers.gif
Atsakyti
Truputi apie konvertavimus. Pavyzdys jeigu tai vyktų šiandien.

Perkame pvz. Snore liras:
10 Turkijos lirų - sumokam 17.9 Lt. + 3 Lt. mokestis = 20.9 Lt.
100 Turkijos lirų - sumokam 179 Lt. + 3 Lt. mokestis = 182 Lt.
1000 Turkijos lirų - sumokam 1790 Lt. + 3 Lt. mokestis = 1793 Lt.

Nusiimame Turkijos bankomate:
10 Turkijos lirų - nurašoma nuo kortelės 17.65 litų + mūsų bankas 2% Min 10 lt. (10.00 Lt) = 27.65 Lt.
100 Turkijos lirų - nurašoma nuo kortelės 176.48 litų + mūsų bankas 2% Min 10 lt. (10.00 Lt) = 186.48 Lt.
1000 Turkijos lirų - nurašoma nuo kortelės 1764.79 litų + mūsų bankas 2% Min 10 lt. (35.29 Lt) = 1800.08 Lt.

Atsiskaitant kortele prekybos vietoje:
10 Turkijos lirų - nurašoma nuo kortelės 17.65 litų
100 Turkijos lirų - nurašoma nuo kortelės 176.48 litų
1000 Turkijos lirų - nurašoma nuo kortelės 1764.79 litų

Visgi naudingiausia atsiskaitinėti už pirkinius iškarto kortele, kiek tai leidžia situaciją. Grynus pirkti labiau apsimokėtų čia, bet aš asmeniškai, dėl tų kelių litų skirtumo taip nedarysiu. Planuoju pasiimti IKI 100 USD smulkiais, gal dar kažkiek EUR, kitus nusiimsiu bankomate ten.
Atsakyti
Sakykite o pats viesbutis siulo ekskursijas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamyte-Julia @ 2010 05 05, 10:46)
Sakykite o pats viesbutis siulo ekskursijas?  g.gif

kai išeisi už viešbučio ribų, patys tau siūlys keliones, nereikia jų net ieškoti, tik pasiderėk būtinai, o šiaip jeigų ką nors siūlo pačiame viešbutyje tai tikrai bus brangiau.
Atsakyti
QUOTE(bruc @ 2010 05 05, 11:31)
3 kartą Alanijos priemiestis Konakly 4 žv pavadinimo neprisimenu  doh.gif  (2009 liepa)

Šiaip viešbučiuose mažai sėdim naršom Turkija, todėl į viešbučius labai dėmesio nekreipėm. 

Alanijos pusėj ką gražaus pamatėt, kas paliko didžiausią įspūdį? Buvot Aspendos? Žaliajam Kanjone? Gad turit apie keliones fotoreportažą įkėlę?
Atsakyti
QUOTE(silagele @ 2010 05 05, 12:06)
o kas del elektros , pasiskaicius ta visa stebuklingo 'out' sistemos nupasakojima ir apmasciaus atsirado man didelis klaustukas - o tai kaip tada viduje lieka veikti saldytuvas?  g.gif -

geras del saldytuvo biggrin.gif Tas neissijungia, bent neatrodo, kad issijungtu. Gal yra kelios elektros grandines, kuriu vienos veikia tik ikisus kortele, o saldytuvui yra atskira unsure.gif
o siaip mes kartais patingedavom kondensionieriu ir kokia lempute isjungineti iseidami, tai kortele istrauki ir viskas atsijungia. Beje Kemer resorte gavom dvi korteles 3-ims kambario gyventojams. Kortele skirta ir elektrai, ir kambariui atrakinti, tai daznai viena palikdavom elektros lizde. Tik reikia nutaikyti, kad jau butu kambarines sutvarkiusios savo reikalus, nes istraukia biggrin.gif Pvz einant vakarienes valgyt, palieki lengvai pleventi saldyma, tai vakare pargrįžus randi maloniai vėsų kambarį. Daima resort antro rakto nepasiūlė, o kai paprašėm, tai užsiprašė 20 EUR mokestį. Tąkart išsivertėm, bet šiemet mokėsim, jeigu neduos dykai, nes visi trys turim pakankamai skirtingą gulimosi-kėlimosi grafiką, tai nelabai patogu su vienu raktu.
Atsakyti
Norėjau paklaust gal kas žinot nuo Simena Sun Club įmanoma kažkaip nusigaut iki Kemero pvz vakare po vakarienės nu ir paskui grįžt? g.gif
Atsakyti