Šiandie persodinau savo pomidorčikus. daigai lyg ir neblogai atrodė, bet kai ištraukiau šaknis, tai labai jau skurdžios, o kai kurių daigelių ties apačia sisiaurėję Žiūrėsiu kaip jie reaguos į šį persodinimą
Laba, na skaitau, kad daug kam šiemet problemos su daigeliais O aš dėl savo pomidorų nudžiūvusių lapelių ir save užgraužiau, kad perlaisčiau ir MB papriekaištavau, kad kambarius valandą vėdino prie + 8. Dar plastikinius langus apkaltinau ir PC, kad blogą žemę pardavinėja Na labai gaila, bet mano daigai nyksta akyse, nors ir degtukus kišau į žemę ir kava laisčiau ir į balkoną išnešu.Prieš 3 savaites pasėjau lauko pomidorus, namie nebebuvo vietos jiems augti, tai išnešiau į nešildomą sodo namelį.Jie dar neišpikiuoti, bet tokie tamsiai žali, storais kotais, jaučiu greit pasivys tuos kambarinius
Mama patarė tuos kambarinius patręšti, na bet taip nesinori tos chemijos
O gal surizikuoti ir nešti į šiltnamį
Mama patarė tuos kambarinius patręšti, na bet taip nesinori tos chemijos
O gal surizikuoti ir nešti į šiltnamį
QUOTE(Casual @ 2010 04 15, 17:41)
Su pomidorais ko gero tuoj kapituliuosiu....
tiek kartu daigus auginau ir viskas pavykdavo, o siemet rodos teks visus augintinius daigus iki siukslyno palydeti - nyksta akyse- lapai rudomis dememis eina ir vysta-dziuna nuo galu....
Galvoju ar dar ishaugtu normalus daigai jei viska trenkciau lauk ir naujai seciau ...
tiek kartu daigus auginau ir viskas pavykdavo, o siemet rodos teks visus augintinius daigus iki siukslyno palydeti - nyksta akyse- lapai rudomis dememis eina ir vysta-dziuna nuo galu....
Galvoju ar dar ishaugtu normalus daigai jei viska trenkciau lauk ir naujai seciau ...
Kad jau taip su...ai auga siemet tie daigai, tai as manau neverta nuleist ranku ir ismetyti visko lauk, o jei ir pas turgaus bobulkas s.... metai? tai pomidoru daigai bus deficitas ir kaina nesveika!!! mano tai agurku pirmuju lapu krastai tokie pakeite spalva, pomidoru 100s&1000s pirmosios sakeles tokios pavytusios ir spalva praradusios, sviesios tokios
Ir vel klausiu ka daryt su pazastim? ar naikint ar dar augint?
Ir biski oftopic ar agurkus reik kaip nors geneti? pas mane prileido usu visokiausiu, kam jie? ar reikalingi?
Pomidorus,tai pagal rūšis.Su I genėti reikia, su D nereikia.Dėl pomidorų,tai vakar pikiavau ,šiandiena baigsiu,tai manau galėčiau parduoti kokią dvidešimt daigų .Tai kam reikia rašykite į AŽ.Gal ir dagiau ,reikės skaičiuoti,kai baigsiu....
gyventum arciau, tai ir man ko nors mirtinai prisireiktu. Ale dabar pasiimk kad gudrus
Papildyta:
pas Serzą lyg visi indeterminantiniai, tai genet kaip ir visus reiktų
Ai, tiesa, nežinau, kokie tie Faworyt auga.
Papildyta:
QUOTE(Druskamas @ 2010 04 16, 08:29)
Greisi, gal atvirkščiai, kaip spėju D-determinantinis, I -indeterminantinis?
Taip sumaišiau .Tiesa vyšniniai ,nors ir I gali augti su daug stiebų trimis,keturiais ,penkiais,šešiais........
QUOTE(serzas @ 2010 04 16, 01:10)
Kad jau taip su...ai auga siemet tie daigai, tai as manau neverta nuleist ranku ir ismetyti visko lauk, o jei ir pas turgaus bobulkas s.... metai? tai pomidoru daigai bus deficitas ir kaina nesveika!!! mano tai agurku pirmuju lapu krastai tokie pakeite spalva, pomidoru 100s&1000s pirmosios sakeles tokios pavytusios ir spalva praradusios, sviesios tokios
Ir biski oftopic ar agurkus reik kaip nors geneti? pas mane prileido usu visokiausiu, kam jie? ar reikalingi?
labukas ,jei jau auga pazastys ,kur didesnes grazesnes dar paaugink,o veliau nuskabyt ir subesk i zeme ir turesi nauju pomidoru ,pazastiniai ugliai greiciau auga negu patys pomidorai ,bent as taip ne kart dariau ,kai truko pomidoru. As taip esu ne kart dariusi, kai jau pomidorai siltnamyje ir su pirmaisiais vaisiais ir kuo puikiausiai uzaugo, pomidorai nera lepi kultura ,o dar kai siemet tokios problemos su ju auginimu .Manieji kai kuriems irgi lapeliai apdziuvo ,tai as tuos paprasciausiai nuskyniau ,o dabar lyg ir nieko auga ,kad tik neprisisnekeciau
QUOTE(lolita1960 @ 2010 04 16, 07:41)
Manieji kai kuriems irgi lapeliai apdziuvo ,tai as tuos paprasciausiai nuskyniau ,o dabar lyg ir nieko auga ,kad tik neprisisnekeciau
manau, kad tie lapeliai dabar tik apdžiūsta, o pasodinus į nuolatinę augimo vietą turės daug erdvės augti ir nebus jokių problemų.
Sveikutės ,aš įsitikinau kad pomidorus laistyti reikia šiuo metu mažai , nes keli mano numirė nuo drėgmės pertekliaus, ir įpatingai Viltis, dabar laistau retai ir pomidorai atsigavo nors šianakt šalna pas mus didžiulė, maniškiai mansardoje apsupti agroplėvele
Papildyta:
Favoryt , Armonika , Red chery labai gražūs daigai
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2010 04 16, 08:32)
gyventum arciau, tai ir man ko nors mirtinai prisireiktu. Ale dabar pasiimk kad gudrus
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(satanele @ 2010 04 16, 07:56)
bet ar Favorit - aukštaūgiai?
QUOTE(saintlina @ 2010 04 16, 08:58)
bet ar Favorit - aukštaūgiai?
O sugary tau palikti vieną?Nu jau kitą metą jeigu name gyvensiu,auginsiu daigus pardavimui,nes mano AŽ lūžta ......Perspėju mano daigiukai nedideli sėti kovo dvidešimtą dieną.