Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Casual @ 2010 04 14, 20:56)
san maranu ir Romu visur pirkti pilna; negi jau taip stipriai per velu seti?  g.gif

galvoju kad vėloka g.gif kol sunoks, tai ir lapkričio šalnos užklups. Ai, bet čia ramiai pamąsčiau, gi turguj tokių "prasčiokų" veislių nusipirksiu pas kokią bobulką. O, va, rudeniop teks GREISI reketuot tongue.gif ta ten visokio veislinio lobio prisikaupusi....
Atsakyti
na as dar pries tris dienas pasejau pomidoru ax.gif ir tikiuos,kad labai velai nebus ir greit suaugs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 04 14, 22:05)
na as dar pries tris dienas pasejau pomidoru ax.gif ir tikiuos,kad labai velai nebus ir greit suaugs ax.gif

Gal tu ir teisi, bet pas mane jau tiek tų daigų doh.gif kad jau man šiaip ir gana, bet tik kad vėlai sugalvojau kečiupus daryt. Buvau nusiteikusi sulčių kibirais pridaryt ax.gif

Nieko, šiems metams ir keli turginiai daigai bus gerai, paskui švartuosiuos prie GREISI ir vasaros pabaigoj bandysiu sėklyčių iš jos nusipirkt...arba po vieną reikalingą pomidorą mirksiukas.gif
Atsakyti
Greisi, klausei kokios pomidorų rūšys sunyko:mashotka - 2vnt ir 1vnt. cerasiforme. Bet dar kartą , aš manau , kad ne veislė kalta, greičiausia drėgmė po to karšta saulė.
Atsakyti
QUOTE(Druskamas @ 2010 04 15, 10:32)
Greisi, klausei kokios pomidorų rūšys sunyko:mashotka - 2vnt ir 1vnt. cerasiforme. Bet dar kartą , aš manau , kad ne veislė kalta, greičiausia drėgmė po to karšta saulė.

Nu taip...
Atsakyti
Gal kas galit pasakyti, kiek daigu mazdaug uztenka, kad sociai prisivalgytumem per vasara? Marinuoti tai tikriausiai nemarinuosim, vis svarstau kiek tu daigu pasisodint i siltnami? ar grusti po 5 i m2 ar uzteks ir 4? g.gif
Ai ir dar kiek papriku auginat?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 04 15, 15:45)
Gal kas galit pasakyti, kiek daigu mazdaug uztenka, kad sociai prisivalgytumem per vasara? Marinuoti tai tikriausiai nemarinuosim, vis svarstau kiek tu daigu pasisodint i siltnami? ar grusti po 5 i m2 ar uzteks ir 4?  g.gif
Ai ir dar kiek papriku auginat?
Aciu  4u.gif

Čia reikia atsižvelgti į šeimos dydį ir kiek kas megsta pomidorus, mano šeima 6 asmenų ir kurių vienas nevalgo pomidorų, bet pas mus atvažiuoja dau liaudies ,,paatostogauti'', tai aš sodinsiu 70 daigų į šiltnamį ir 10 į lauką,(nes man reikia vienai mišrainei žalių pomidorų, tai auginu juos lauke, kad nereiktų iš šiltnamio skint), o paprikų 10 geltonų ir 10 raudonų, nes irgi ne visi mėgsta.
Jei jūsų šeima 2 ar 3 asmenų tai 20-30 daigų manau pakaktų, na jei norėsit pavaišinti kainynus galit sodinti ir 40daigų, juk jei gerai užderės ir būsit atsivalgę, galėsit konservuot.
Atsakyti
Gal turit minčių, kodėl pomidorai kažkokie išstypę? Pas mus vėsoka, bet labai šviesu. Galvojau, dėl vėsumo lėčiau augs ir tiek, o čia dar nežinia ko ištįso.
Atsakyti
Man tėtis patarė rečiau juo sustatyti, t.y. palikti daugiau vietos daigams. Atseit, kaimynai, labai artimi kaimynai juos nervina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aderaa @ 2010 04 15, 13:56)
Čia reikia atsižvelgti į šeimos dydį ir kiek kas megsta pomidorus, mano šeima 6 asmenų ir kurių vienas nevalgo pomidorų, bet pas mus atvažiuoja dau liaudies ,,paatostogauti'', tai aš sodinsiu 70 daigų į šiltnamį ir 10 į lauką,(nes man reikia vienai mišrainei žalių pomidorų, tai auginu juos lauke, kad nereiktų iš šiltnamio skint), o paprikų 10 geltonų ir 10 raudonų, nes irgi ne visi mėgsta.
Jei jūsų šeima 2 ar 3 asmenų tai 20-30 daigų manau pakaktų, na jei norėsit pavaišinti kainynus galit sodinti  ir 40daigų, juk jei gerai užderės ir būsit atsivalgę, galėsit konservuot.

Vaaaaaaauuuuuuuu blink.gif tokiu kiekiu nesitikejau lotuliukas.gif mes esame 2 ir 1m vaikas tai nzn kiek cia jis suvalgys ju? g.gif bet as tai tikriausiai siltnami druskine laikysiu lotuliukas.gif
Taigi reiks pagrust manau po 5/m2 g.gif 6 agurkai/1m2, paprikas tikriausiai as tik vienas valgysiu tai gal kokiu 5 uzteks =1m2 (o gal joms daugiau vietos reikia?) g.gif 1m2 salotoms ir ridikeliams ir dar lieka 4m2 tai 20 pomidoru reiskiasi karaliaus thumbup.gif dar tik reikia nuspresti kiek kokiu doh.gif g.gif
Gal kas galit apibudinti skonines savybes Faworyt ir Alicante? ir kurie derlingesni? 4u.gif

Vakar vaziavau pleveles usisakyti tai maciau pardavineja maisus aukstinkojams pomidorams auginti thumbup.gif 10euru vienas, tokie grazus, zali su lapukais kad neissiskirtu is konteksto lotuliukas.gif Tai gi nebenaujiena, visai, aukstinkojai.
Atsakyti
Su pomidorais ko gero tuoj kapituliuosiu.... verysad.gif verysad.gif
tiek kartu daigus auginau ir viskas pavykdavo, o siemet rodos teks visus augintinius daigus iki siukslyno palydeti - nyksta akyse- lapai rudomis dememis eina ir vysta-dziuna nuo galu.... verysad.gif
Galvoju ar dar ishaugtu normalus daigai jei viska trenkciau lauk ir naujai seciau ... g.gif verysad.gif

GREISI, jei turesi atliekamu daigu (ir jei manishkiai nebeatsigaus) ar galima butu pas tave uzsisakyti po viena daigeli Black Cherry, Gardener's Delight, Sweet million , Tommy Toe, Arctic ir Burpese Delicious??
Papildyta:
QUOTE(Casual @ 2010 04 15, 19:39)
Su pomidorais ko gero tuoj kapituliuosiu....  verysad.gif  verysad.gif
tiek kartu daigus auginau ir viskas pavykdavo, o siemet rodos teks visus augintinius daigus iki siukslyno palydeti - nyksta akyse- lapai rudomis dememis eina ir vysta-dziuna nuo galu.... verysad.gif
Galvoju ar dar ishaugtu normalus daigai jei viska trenkciau lauk ir naujai seciau ... g.gif  verysad.gif

GREISI, jei turesi atliekamu daigu (ir jei manishkiai nebeatsigaus) ar galima butu pas tave uzsisakyti po viena daigeli Black Cherry, Gardener's Delight, Sweet million , Tommy Toe, Arctic ir Burpese Delicious??

Atsakyti
Ups blink.gif kazkaip sudubliavau zinute blink.gif ir jau pataisyt nebeleidzia blush2.gif
Atsakyti