QUOTE(Airida-M @ 2010 04 28, 23:07)
Tie visokie manau pagaliai ir suaugino gryba.As tai kai dedu po saknimis mesla,tai uzpilu pjuvenomis ir durpemis,tada patupdau daiga.
Bet tu pagaliu visokiu dedama i visus kompostus manau, tiesiog kitur jie labiau susmulkinti ir nesimato, greiciau supuva, jug lietuvoi kai ruosiasi zmones sau komposta tai ir visokius krumus smulkina
Gal del to kad jie dar nedabuve
atidarius nauja maisa smirda dumblu
QUOTE(Livai @ 2010 04 29, 06:22)
pomidoriukai
serzai, o tu jau seniai taip sodini pomidorus (į maišus)? man vis kirba mintis taip sodint, bet nežinau nei kokio dydžio maišų reik, nei iš kur jų gaut, ar išvis augs pomidorai juose
. Sakė Švedijoj labai populiarus toks auginimo būdas
Pirmi metai
juose net ir stambus siltnamininkai augina
Skiriasi tik turinio sudetis, siemet isbandysiu 3 skirtingas maisu rusis. Jei jusu siltnamis stovi ant zemes, ne kaip mano ant betono tai sodinkit geriau i zeme, vistiek daugiau saknims vietos ir pigiau. tie mano maisai nuotraukoje 33l, bet as sodindamas neiskasiau juose duobiu, o isstumdziau zemes i maiso sonus ir dar dadejau kitokiu zemiu gal kokius 15l. Jei turit is kur gauti normaliu zemiu tai maisus galit ir patys pasidaryti, googlei ziurejau, kiti pjauna tuos maisus per puse ir sodina i stacius po 1 pomidora, paimat bet koki maisa, kad ir maximini privarod zemiu ir sodinat, sutaupot ant vazono
QUOTE(Rozarka @ 2010 04 29, 06:29)
Man atrodo pas seržą dygsta rašaliniai mėšlagrybiai.Jeigu nepatinka išrauk ir viskas,pomidoram ir kitkam jie nekenks,O pasodinęs pomidorus į tokius spec maišus dabar jokiu bšdu netręšk, nes tai pilnai paruošta žemė,kitaip nudeginsi šaknis,purkšt nuo ligų gali ,jeigu bus būtinybė.
Aciu
Kazkiek panasus i tuos meslagrybius tik mano ne tokie dar dideli kaip wikipedijoi
bet kepure irgi tokia dryzuota, sviesesne nei wiki ir pats virsus be dryziu ir sviesesnis. Jei tai tikrai jie tai butu super, nebereiktu pergyventi, kad pomidoru valgyt negalesim
reikia paauginti ir paziureti koks uzaugs
o ju pilna i turgu reiks nesti
dabar isnesiau i lauka, tai suletejo augimas, vakar tai tik spek rauti
Jau galvojau vezti visus tuos maisus atgal i parduotuve su trenksmu
nieko netresiu ir su jokia chemija nepurksiu
QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 29, 07:11)
Dėl grybų nesijaudink,pas mane jų pilna,niekas niekada nesirgo.
O kokie pas tave grybai? As tik baiminuos, kad jeigu tie grybai nuodingi ir isskiria kokias s.... medziagas, o pomidorai prisisiurbs ju ir nesusirgs, tai suvalgysim kaip uz gera
QUOTE(Asese @ 2010 04 29, 07:27)
Labutis, mano pomidorai atsigauna šiltnamyje
Kai parsivežiau iš Greisi didesnius, matyt išsigando ir pasivijo juos
Susigedo ir pasitempe
QUOTE(Kenguryte @ 2010 04 29, 08:25)
O iš jų žemė lauk nebyra?
purškiami dažai, tai darbas greitesnis būtų o ir nusipurkštų tolygiai
Aha, ir aš mėgstu pomidoriukų agurkiukų salotas, ne per seniausiai pirkau, tai valgiau vandenį ar gal greičiau vašką. Fe kaka. [/i]
Ner ten kur byreti tom zemem, skyles orui padarytos, ne taip kaip su skyliamusiu, o tiesiog subadyta, vandens perteklius irgi per ten isbega. kai nusiperki tie maisai buna supresuoti, tai as juos pametau, padauzau, kad issipurentu ir nei trupinelis nenubyra is ju
Neapsimoketu purksti, vien gel to kad flakoneliais pirkti brangiau, o kita kad kokie 80%dazu prasipurkstu pro sali, o jei purkst is labai arti tai nebutu jokio tolygumo ir strypai tiesiog varvetu.
Jums reiktu pamatyti kaip raukosi mano 1m sunus kai valgant as jam ikisu salotu su plasmasiniais parduotuves pomidorais, net is vazonu zemiu ar akmenuku lauke prisikises i burnyte taip nesirauko