Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(serzas @ 2010 04 28, 22:32)
Nu cia dabar  g.gif cia tipo avataras uzkliuvo?  blink.gif ir kur jus cia ta nepagarba matot?  g.gif randat prie ko prisikabinti ir po sitiek laiko  doh.gif

L.sorry, c ia ikntelekto klausimas ..is mano puses tai nepagarbu stringa inter n.
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 04 28, 22:09)
Tai niekas nesusiduret su grybais? net neisivaizduoju kaip googlinti  doh.gif
Kenksmingi jie ar ne ir kaip nusikratyti, labai busiu dekingas uz pagalba  4u.gif

vieni siūlo pabarstyti šalia kviečių miltų - bus sąlygos atsirasti kitam grybui, kuris sunaikins pastarąjį;
kiti siūlo iškasti aplink ir pakeisti nauju substratu;
treti - .. .;
Atsiranda tuomet, kai yra sąlygos atsirasti - dirva neturi imuniteto, todėl reikia gražiai su pirštinaitėmis išrauti, tą vietą patręšti natūraliomis organinėmis trąšomis, kur be šiaip visokių gėrių yra ir geležies fosfato ir vario sulfato ( reiktų dar pasitikrinti pakuotę, berods taip).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 28 balandžio 2010 - 22:11
Taip,grybas bjaurus dalykas,ji naikinant reikia daug zemes valymo atlikti,kad butu pasalinta visa grybiena. ax.gif O daigai serzo tikrai labai grazus. ax.gif
Atsakyti
tuose maisuose kiekvienam daigui teks po kokius 15l zemiu, tai kaip ir nemazam kibire auginti, tik gal nereiks taip daznai laistyt ir sonuose yra daug mazu skyluciu orui, gal ir auks, jei tie grybai neisimes ir pas pomidorus doh.gif kai pikiavau daigus, zemes is daigyklu kraciau i toki, gal 2l, vazona, kad namie neprisisiukslint, po to gaila buvo ismesti visus likusius daigus tai viena ikisau i tas atlikusias senas zemes, o dabar jis toks subujojes doh.gif pats didziausias is visu, kotas pirsto storumo, lapa tamsus, grazei/simetriskai/placiai issideste ir nei kiek neisstypes, o kitas irgi labai didelis daigas, antras pagal dydi, kuris is gailescio paliktas i licna vazoneli, buvo laistomas nuo persodinimo su kava thumbup.gif

Aciu panos uz patarimus, teks atsisveikinti su braskem, sodinsiu ten geles tada, gal grybai ju nenusmauks g.gif
O kaip suprasti neturi zeme imuniteto? ax.gif seip tai ji atrodo tokia riebi, kai ikisi rankas tai jau nebenusivalo taip lengvai, skaitosi organik, pilna visokiu stambiu sakaliu, akmenu ir net pleveliu likuciu visokiu radau, tai ir organic doh.gif
Tai dabar kai sodinu pomidorus i tokia zeme tai deti iskarto organiniu trasu? kaip jas ideti kad saknu nenudegintu? g.gif o galima pasodinus pomidora palaistyti vandeniu kuriame istirpintos tos trasos? ant maisu raso jog nereikia tresti ten kazkoki tai laika, nes tipo uztenka to kas yra tam maise doh.gif Nepigus slamstas!!!!
Atsakyti
Tie visokie manau pagaliai ir suaugino gryba.As tai kai dedu po saknimis mesla,tai uzpilu pjuvenomis ir durpemis,tada patupdau daiga. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 04 28, 21:09)

thumbup.gif pomidoriukai
serzai, o tu jau seniai taip sodini pomidorus (į maišus)? man vis kirba mintis taip sodint, bet nežinau nei kokio dydžio maišų reik, nei iš kur jų gaut, ar išvis augs pomidorai juose g.gif . Sakė Švedijoj labai populiarus toks auginimo būdas
Atsakyti
Man atrodo pas seržą dygsta rašaliniai mėšlagrybiai.Jeigu nepatinka išrauk ir viskas,pomidoram ir kitkam jie nekenks,O pasodinęs pomidorus į tokius spec maišus dabar jokiu bšdu netręšk, nes tai pilnai paruošta žemė,kitaip nudeginsi šaknis,purkšt nuo ligų gali ,jeigu bus būtinybė.
Atsakyti
QUOTE(Airida-M @ 2010 04 28, 21:57)
Mergaites skinkit lapus geltonus ir kiekviena laistyma dekit (margancovkos).Butinai reikia dezinfekuoti zeme. ax.gif

margancovka, tai cia kalio permanganatas ax.gif ? kiek jo deti? milteliais? kad nenudegint

siaip aciu uz patarimus, nors ligos vis tiek nerandu, ale tikrai nesuprantu ka as jiems padariau, uz ka pyksta, pradedu nuziurejimais tiket doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Casual @ 2010 04 28, 20:30)

zuikipuiki, uzjauciu verysad.gif  mano kai kurie daigeliai lygiai taip pat nunyko- ir irgi previkiuras nedave jokio rezultato. itariu kad kazkuriuo metu busiu stipriai perlaiscius verysad.gif  idomus pastebejimas - kai kuriems pasidare geriau kai buvo ishneshti i balkona.
Skabiau visus sergancius lapus lauk. kas atsigavo -atsigavo - kas ne tai i shiuksliu deze ishkeliavo verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  gaila tai ziauriai

tai va butent kad gaila, as irgi dali jau ismeciau
Atsakyti
Casual,tavo pomodorai atidėti.
Kas čia iš Jurbarko,tai tenka ten palėkti dažnai ,tai galima būtų iš Kauno jeigu ką reikia.
Dėl grybų nesijaudink,pas mane jų pilna,niekas niekada nesirgo.
Atsakyti
Labutis, mano pomidorai atsigauna šiltnamyje thumbup.gif
Kai parsivežiau iš Greisi didesnius, matyt išsigando lotuliukas.gif ir pasivijo juos smile.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif

O nereikia pradziai siltnamy pridengti agro plevele, nuo saules, kad nenudegintu?
Atsakyti
Mano daigai tokie nedidukai buvo, kai persodinėjau mažai šaknų buvo, tad prieš 3 dienas delfan palaisčiau. Tai dabar dienos ženklas matosi kaip paauga thumbup.gif
Atsakyti