Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

na as ir manau, kad cia papildomas saknis ruosiasi augint smile.gif kartais pomidorai taip sublusta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blakstiena5: 28 balandžio 2010 - 18:26
QUOTE(zuikispuikis @ 2010 04 28, 18:18)
prasau pagalbos  gal zinot kas cia yra, nes jau liga gerokai pazengus i prieki, jokiu kirminu, museliu amaru nera, viska vos ne su padidinamu stiklu apziurejau   help.gif  help.gif  help.gif 
nesiau lapa i parduotuve, dave previcuro, arba per silpna padariau,arba ne tai- nu jokiu pagerejimo pozymiu

jei previcuras nepadeda, reikškia, ne grybinė čia liga. Gal augimo sąlygos jiems nepatinka? g.gif
Aš turbūt nuskabyčiau tuos negražius lapelius, persodinčiau giliau ir paliečiau kalio permanganato tirpalu. O kai pradžius, liečiau Delfan stimuliatoriumi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 28 balandžio 2010 - 18:30
QUOTE(Rozarka @ 2010 04 28, 20:20)
Mano manymu tai nuo drėgmės sufomavo papildomas šaknis smile.gif
Paskaičiau apie kuoliukus,pasidalinsiu patirtim- aš prisipirkau jyske nukainuotų bambukinių meškerių,suneriamos iš dviejų dalių,tai apatinė idealiai pomidorams pririšti,o viršutinė ,plonesnė ,žirniams.Naudoju  jau du sezonus ir nieko,nepūsta,patogu,tik parduotuvėje pardavėjos akis išpūtę žiūrėjo,kai penkiasdešimt meškerių pirkau.

ot cia tai geras bigsmile.gif nu sauni mintis
Atsakyti
QUOTE(Rozarka @ 2010 04 28, 18:20)
aš prisipirkau jyske nukainuotų bambukinių meškerių,suneriamos iš dviejų dalių,..............tik parduotuvėje pardavėjos akis išpūtę žiūrėjo,kai penkiasdešimt meškerių pirkau.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rozarka @ 2010 04 28, 19:20)
Mano manymu tai nuo drėgmės sufomavo papildomas šaknis smile.gif

Na, dregmes gal ir nenutaikiau, nebuvo niekada perdziuve. bet ar gali tas saknis formuoti per visa stieba, ne prie zemes?
Atsakyti
QUOTE(Novilunio @ 2010 04 28, 18:29)
Na, dregmes gal ir nenutaikiau, nebuvo niekada perdziuve. bet ar gali tas saknis formuoti per visa stieba, ne prie zemes?

šiltnamy dideli pomidorai vasaros pabaigoj gan aukštai nuo žemės tokius kauburiukus formavo mirksiukas.gif Viskas čia gerai.
Atsakyti
QUOTE(Novilunio @ 2010 04 28, 19:12)
Vaje, susirgo mano pomidorai Vilma verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

o apatiniu lapu apatineje dalyje nieko nera?
maniskiu kotai irgi taip atrodo, bet ir ant lapu apacios buvo isimetus zaraza: teko pasielgti bjauriai.

p.s. man reiketu tu meskeryciu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 04 28, 19:25)
jei previcuras nepadeda, reikškia, ne grybinė čia liga. Gal augimo sąlygos jiems nepatinka?  g.gif
Aš turbūt nuskabyčiau tuos negražius lapelius, persodinčiau giliau ir paliečiau kalio permanganato tirpalu. O kai pradžius, liečiau Delfan stimuliatoriumi.

4u.gif aciu uz mintis,
del augimo salygu, tai lyg viskas kaip ir pernai , neskriaudziu as ju, darau pagal jusu rekomendacijas ax.gif blush2.gif

o gal kas is paveiksliuko zino liga/????
na zadu rytoj persodint (pirksiu delfan ) o daugiau, nu bijau numarint ir nezinau ka daryt jei mazieji uzsikrete
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 04 28, 19:33)
o apatiniu lapu apatineje dalyje nieko nera?
maniskiu kotai irgi taip atrodo, bet ir ant lapu apacios buvo isimetus zaraza: teko pasielgti bjauriai.

Ne, apacios normalios, jokiu pakitimu nera. tai gal ir bus cia tos papildomos saknys, o ne amalai, tada gal nieko bloga neatsitiks...

dekui, nuraminot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Novilunio @ 2010 04 28, 17:12)
Vaje, susirgo mano pomidorai Vilma verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Stai, paziurekit, ant stiebo atsirado smulkus kieti kauburiukai. kas cia per liga? kaip gydyt, ka daryt? gal cia koks amalas auga? sugraus man pomidorus paskui..... blink.gif  blink.gif

Neismanau, ko imtis  g.gif  Padekit help.gif

Pas mane irgi kaikurie pomidorai taip pasidare, ne per visa stieba bet yra siek tiek tai irgi mannau jog saknis leidzia irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikispuikis @ 2010 04 28, 18:18)

gal kas galit pagelbet, nu ziauriai dekinga buciau  4u.gif  4u.gif ,
user posted image

man baisiausia,kad jau ant mazesniu daigeliu situos pacius pozymius matau, nu taip liudna kad net nemoku apsakyt  verysad.gif

tuos mazesnius irgi reikejo nupurkst profilaktiskai, jei jie vienoj patalpoj augo. mano irgi tokie pomidoru lapai buvo, bet nupurskiau, tuos pazeistus isskabiau, o virsutiniai lapai tai zaliuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 04 28, 19:05)
Arba iskarto sukti aplink koki balki ar vamzdi, spirale, tai ne toks smulkus lenkimas gausis. uzmeciau aki tai senukuose 6mm vielos 22m kainuoja 4.79lt uz ta pacia kaina 5mm 32m. Tai jei lankstyti is 6mm iseitu apie 10 strypu po 1.8m strypo kaina gautusi 48ct, is 5mm iseitu apie 15 strypu po 32ct plius dazai, o nusidazyti ir pacios galite, kad vyrai maziau skustusi  lotuliukas.gif

O, koks ūkiškas bachūrėlis tongue.gif jau ir apskaičiavo, ir nudažė... thumbup.gif
Jei tokia kaina tikrai išeitų, tai laisvalaikiu galima ir pasikrapštyt prie tų strypų. Bent iki kitų metų pasišvilpaudami jau ir suraitytume spirales visam šiltnamiui smile.gif Reiks kada pralėkt apžiūrėt visus SENUKUS ir kitas gelžgalių parduotuves kokio ten gėrio yra.
Atsakyti