Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(aaagnex @ 2010 04 28, 06:36)
Serzai - lietuviskas gobsumas ir tave suveike - nu ir aisku, negi daigus, o dar tokius grazuolius, ismesi rolleyes.gif

As tai vis vartau ebay`u ir mastau gal kitiems metams kokiu egzotisku veisliu nusipirkt- kainos dabar jau labai nekyla, gal visai nieko iseitu.... ax.gif Gal nepasentu iki kitu metu cool.gif
Gerai, kad neturiu pay pal`o o tai jau tikrai buciau ka nors nusipirkus doh.gif bet svarstau - gal eit i banka pasidaryt kreditine g.gif o gal vyrui liept, kad nupirktu ka pasakysiu blush2.gif

Na taip doh.gif ispradziu isvis buvo mintis tik kokius 5 auginti, mini siltnamiuke 2X2 ar 1.5X1.5, o vat koks gavosi siltnamis, nors jums jis ir labai mazas atrodo lotuliukas.gif Man jau gaila buvo ismesti daigels kai mazi buvo, kai pikiavau, o dabar doh.gif juo labiau jog manau priziureti juos bus ne ka sunkiau nei buciau pasodines po 2 i maisa, jug i tarpa ilysti vistiek kazkaip reiketu kad pasiekti gale esanti pomidora g.gif
As irgi po ibeju uzvakar bludinau, tai kokiu tik nera veisliu doh.gif ir tikrai ne brangiai lyginant jog siemet mokejau po 6 eurus uz paprastas veisles doh.gif jus pavartykit visus ebey'us .com .ie .co.uk .de .pl .ca .com.au .es nezinau kokiu saliu dar yra g.gif
o paypal gali susikurti ir su paprasta kortele, svarbu, kad bankas leistu atlikti tarptautinius mokejimus, gali buti, kad reikes kodu generatoriaus. g.gif

Siandien pas mane isdygo 1 agurkas ir 2 pomidorai setas kovo 4d thumbup.gif , setu pries menesi nematyti nei agurku nei ciliu doh.gif

Ir truputi esu susirupines del savo tu ekologisku maisu unsure.gif tokia pat zeme naudojau ir sedamas braskes i tuos vamzdzius ir siandien ziuriu, kad pradejo grybai kazkokie augti, tokie ilgais baltais kotais su juodom kepurem, kai kurie jau pasimire tai ten kur atsigule ta kepure pasidare juoda kose, kaip smala doh.gif kad ir pas pomidorus nepradetu augti. kazi nuo ko cia taip, ar gali buti kad zeme kalta? ar cia nuo dregmes ir silumos? kiti du vamzdziai buvo sumaisyti su durpemis tai ten grybu nera schmoll.gif bet jie stovi salia duru, tai ir nebezinau ka kaltinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 04 28, 16:20)
Buvau Thomas Philips parduotuvej ax.gif
180 cm ilgio kainuoja 4.74Lt
210cm ilgio - 5.48Lt

Zodziu bent jau siais metais, man per brangu, tai nepirkau - kitais metais bus matyt blush2.gif

Pardon, kad įkišiu trigrašį prie šio reikalo, bet jeigu taip nusipirkus panašaus metalinio virbo ir, kad ir pusėtinai nagingam vyrukui taip ėmus ir pabandžius tokią spiralę susukti pačiam?...Nemanau, kad didelio mokslo tam reiktų. Čia turiu minty, pas ką yra šiokios tokios sąlygos panašiems darbeliams smile.gif Tiesus virbas neturėtų brangiai kainuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 04 28, 16:38)
Pardon, kad įkišiu trigrašį prie šio reikalo, bet jeigu taip nusipirkus panašaus metalinio virbo ir, kad ir pusėtinai nagingam vyrukui taip ėmus ir pabandžius tokią spiralę susukti pačiam?...Nemanau, kad didelio mokslo tam reiktų. Čia turiu minty, pas ką yra šiokios tokios sąlygos panašiems darbeliams smile.gif Tiesus virbas neturėtų brangiai kainuot g.gif

Manau, kad gali ikaist saulej tas virbas g.gif o jeigu reiks ne tik sukt, bet dar ir dazyt, tai klausimas kiek pigiau iseis... be to jie stori zinok - su replem nesusuksi schmoll.gif

Dar paiurejau bambukiniu tokiu tiesiu atramu - tai butent ten 10vnt - 7.33 kainuoja - man irgi brangu - nu jei senukuose nebus pigiau - manau, kad visgi tenkinsiuos rykstem is kaimo siais metais atramoms blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 28 balandžio 2010 - 15:44

tas tai taip. tik man idomu kaip ten apacia reiketu padaryti, kad neissiklibintu ties kotu, nemanau, kad uztektu tik ismeigti (arba labai giliai turi buti, na nezinau g.gif ).
siaip tai gal net tas israitymas nebutinas savadarbiui butu. bet kaip pirktinis daiktas tai jau labai graziai ziurisi.
Papildyta:
va dar ka radau, tuneliukus kokius pomidorams auginti:

user posted image

manau, kad visi sie dalykai pigiai atsieitu, jeigu vyrai pagamintu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kadabra: 28 balandžio 2010 - 15:47
Buten tuose pirktiniuose, tai paprastai sismeigia - kazkur apie sprindi iki to suraitymo. Tik jau pasikartisiu - jie ten kokiu gal 6mm storio - tai su paprastais irankiais nesusuksi - nei taip nei kitaip...
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 04 28, 16:42)
Manau, kad gali ikaist saulej tas virbas g.gif o jeigu reiks ne tik sukt, bet dar ir dazyt, tai klausimas kiek pigiau iseis... be to jie stori zinok - su replem nesusuksi schmoll.gif

Dar paiurejau bambukiniu tokiu tiesiu atramu - tai butent ten 10vnt - 7.33 kainuoja - man irgi brangu - nu jei senukuose nebus pigiau - manau, kad visgi tenkinsiuos rykstem is kaimo siais metais atramoms blush2.gif

Pritariu, su replėm tikrai šuniškas darbas būtų doh.gif čia reiktu kitokiu būdu daryt.
Pas mane virš šimto daigų, tai kiek tas grožis kainuotų, jei viską pirkt reiktų...o dar agurkai doh.gif schmoll.gif
Belieka špagatas arba pačiam rankoves raitotis ir užsiimt virbalų gamyba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 04 28, 17:02)
Belieka špagatas arba pačiam rankoves raitotis ir užsiimt virbalų gamyba smile.gif

tikrai, kad.
gal kada veliau. teks mb kuoliukus drozt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 04 28, 15:38)

tiesiog mano mitnis skaitai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 04 27, 17:36)
manau tiktu ir komposto zeme...o is rudens pasekit siltnamyje rugiu,paskui isdygusius apkaskit kad suputu,pasigerins zeme...vasara mulciuokit nupjauta zole,siaudais...ir geris zemei 4u.gif

merginos nesibarkit cia, liekit savo pykti kitur, neterskit temos 4u.gif visai neidomu skaityti...

didelis aciukas uz patarimus 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(aaagnex @ 2010 04 28, 16:42)

Hmm, vyras gal ir nesusuktų, bet turint pažįstamą kalvį.... ax.gif tikrai bėdų nebūtų, reiktų pasidomėti, kiek medžiagos kainuotų ir minimaliai darbas ax.gif

QUOTE(kadabra @ 2010 04 28, 16:46)

manau, kad visi sie dalykai pigiai atsieitu, jeigu vyrai pagamintu.

vargšai vyrai biggrin.gif bet mūsų užgaidos šaunios, argi ne ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
gavus leidima keliu receptus ax.gif siaip daug receptu galima rasti temoje "Konservavimas-Pomidorai",is ten ir as kecupo recepta nusirasiau tad jo nesisavinu kaip mano,dariau pernai pirmi metai ir labai patiko smile.gif
KECUPAS

3kg pomidoru
10 galvuciu svogunu
2 stiklines cukraus
1 stikline acto 9% (pyliau puse tik)
5 sauktai druskos (nubraukti)
2 arbatiniai sauksteliai pipiru ( dejau viena karciuju kita kvepianciuju)
1 arbatinis saukstelis cinamono(nedejau, nemegsta mama)
10 vienetu gvazdikeliu

produktai sumalami mesmale,pirma sumaliau pomidorus ir pertryniau per
sieteli,kad nebutu odeliu ir seklu,o paskui visa kita.Tada viskas
sudedama ir virinama 1 val laiko(is pradziu kol uzverda ant stiprios
liepsnos paskui primazinau).Ant pacio galo idejau pora saukstu
krakmolo istirpinto saltose sultyse, kad gautusi tirstesne mase. mano
namiskiai labai gyre,spalva gaunasi kaip pigaus padazo is parduotuves
su darzovemis,svogunai nesutusta,jie lieka mazais gabaliukais...valgem
ir prie sasliku ir siaip prie mesos ir prie sumustiniu...tiko
visur...na mums jis liuksinis:)

su sultim nesu didele eksperte,vienais metais viskas surugo tai
bijojau bedaryt, o pernai dariau taip,nerugo: sumaliau pomidorus
mesmale, pertryniau per sieteli supyliau i katila kaitint...dejau
druskos pagal skoni ir cukraus,nes pasirode labai rugscios...bet jo
kiek skaitinejau nereikia,pavirinau ir tokias dar verdancias
supyliojau i stiklainiu ir aukstyn papais po kaldra kol atveso

NATURALAUS SKONIO MARINUOTI POMIDORAI

marinatas: 3l vandens, 3saukstai (su kaupu) druskos, 2 saukstai
cukraus,pipiru,lauro lapu.Nenaudoti jokios rugsties!
Prinokusius nedidelius,(didelius pjoviau pusiau, kad daugiau tilptu i
stiklaini) kietus pomidorus nuplauti ir sudeti i iskaitintus
stiklainius. Deti krapu, smulkintu krienu saknu. (sito as nedejau visai)
pomidorus uzpilti verdanciu marinatu, uzdengti metaliniais dangteliais
ir palaikyti 10 min., po to marinata nupilti, dar karta uzvirinti ir
uzpylus antra karta uzsukti dangtelius.

bandziau daryt su 3 saukstais cukraus,bet man per saldu:)

kas liecia pomidoru rusis tai pasakyt nieko negaliu,tiesiog dar
nesigilinau,marinuoju visad tokius kokius turiu...kecupui nedejau tik
geltonu...turejau ir transportabiliu ir siaip visi suejo...:)zinau, kad
marinavimui netinka mazi geltoni kriauses formos...marinavau tai labai
skysti jie gaunasi,jokio ypatingo skonio
va tiek kiek zinau...o man reiketu pomidorai savo sultyse koki receptuka:)ar siaip koki? tik misraines netinka,nevalgom ju mes
kazkodel...
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 04 28, 18:06)
gavus leidima keliu receptus ax.gif

didelis dekui 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti