Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Papildyta:
sveika tapus priklausoma nuo pomidorų 4u.gif Beefmaster neauginu. Iš labai didelių auginu Master F1 ir Burpees Delicious. Berods, dar kažką, ale jau nepamenu taip staigiai - per daug visko turiu biggrin.gif

be Beefmaster dar auginu favoryt, oxheart, ir viltis bei savo trimetei agronomei - yellow pearshaped. Bet mano šiltnamis labai jau varganas, toks surenkamu karkasu, tai kiekvienais metais vis kitur stovi... tai mano daržas kol kas verandoj klesti,
Atsakyti
pas mane ,tik apatiniu lapu galiukai.Visus isskyniau ir tik ant tu daigu ,kurie anksti seti.Kazkur radau ,tai gali buti azoto trukumas,arba perteklius.Kai tokie orai buvo,manau mityba pakriko smile.gif
Atsakyti
Greisi, o tie galiukai tik nudziuve ar ir kokiom demelem ismesti?
Vis galvoju apie ta chemija, ar cia vaziuoti (nes tikrai ka nors isiulys doh.gif ), ar bandyt laukti.
Idomu, o kur to asiuklio galima gauti, vaistinese yra?
Atsakyti
bet dabar tai orai kaip ir neblogi g.gif
jei nebus kaip gaut homeopatiniu priemoniu tai irgi ko gero kazkuo purksiu, nes dziuna lapukai gana sparciai... verysad.gif
Atsakyti
H. Danilčenko ir V. Petniūnienės knygelėje "Darnus daržas" (kažkas net nuorodą buvo įdėjęs internete pasiskaityti) yra daug įvairių natūralių priemonių nuo ligų visokių ir kenkėjų aprašytą (ištraukos, raugai ir t.t.). Panašiai kaip previkūras veikia pienas ir jodas.
Vasara, kai kyla įtarimas, kad bando kokia liga pomidorus ar agurkus pulti, o jie tuo metu jau dera, visuomet purškiu pienu (o tiksliau 1 dalis pieno ir 9 dalys vandens). O praeitų metų pavasarį dar radau info, kad kartu dar 10-čiai litrų tokio skiedinio reikia 30 lašų jodo įlašinti - galima ir laistyti ir purkšti. Tai ir apsauga nuo ligų ir kartu kaip ir traša - pamaitina, pastiprina augalą. Pati esu išbandžius ir manau, kad pasiteisino ši priemonė. Ir dar kas man labai patinka šiame dalyke, kad kai papurški arba palaistai, tai pakvimpa grietinėle... Vasara, kai agurkus taip purškiau, tai net katinas kaimynų atslinkęs laukė kol jį pienu pavaišins lotuliukas.gif
Na aš spjaunu per petį, bet mano pomidorčikai ir pipiriokai tai neblogai laikos. Pomidorinskus geriau sausiau nei peršlapiai stengiuos laikyti. Visi pomidorai tupi šiltnamyje sustatyti. Turiu iš storos vielos išlenktų lankų, užmečiau ant jų dvigubą agroplėvelę - toks šiltnamiukas šiltnamyje gavos. Ryte agroplėvelę tik šiek tiek pakeliu, kad saulė tiesiogiai daigų nedegintų, vakare vėl nuleidžiu. Na, manau jiems labai ten patinka.
Atsakyti
Laba diena, atėjo laikas po truputį iš skaitytojo pereiti į rašytoją.
Mano patirtis nedidelė 4 metai, bet lapelių džiuvimo kiekvienais metais išvengti nepavyko. Aš manau tai veinas iš dviejų saulė arba drėgmė, galbūt abu kartu. Tačiau kiek pastebėjau , jei pamidorai jau paaugę, turi tris ir daugiau tikrus lapus, tai daug problemų nesukelia, pašalini pažeistus lapus ir viskas. visvien sodinat į šiltnamį kaip galima daugiau pakasant stiebo(gulsčiai). Aš chemijos nenaudoju ir iki šiol didelių nuostolių neturėjau, šiai dienai iš 165 sudygusių pomidorų 3 nudžiūvo, bet jiems jau nesisekė augti nuo pat išdygimo, nepadėjo ir persodinimas (persodinant jie turėjo labai mažai šaknų, o tai manau įtakojo drėgmė). Todėl manau pergyvent labai nereiktų, galbūt pasaugoti nuo pavasarinės saulės, kuriai stitpriau pašvietus ir nudega lapeliai.
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 04 14, 09:45)

Idomu, o kur to asiuklio galima gauti, vaistinese yra?

Vaistinese tikrai yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kanape @ 2010 04 14, 09:47)
H. Danilčenko ir V. Petniūnienės knygelėje "Darnus daržas" (kažkas net nuorodą buvo įdėjęs internete pasiskaityti) yra daug įvairių natūralių priemonių nuo ligų visokių ir kenkėjų aprašytą (ištraukos, raugai ir t.t.). Panašiai kaip previkūras veikia pienas ir jodas.
Vasara, kai kyla įtarimas, kad bando kokia liga pomidorus ar agurkus pulti, o jie tuo metu jau dera, visuomet purškiu pienu (o tiksliau 1 dalis pieno ir 9 dalys vandens). O praeitų metų pavasarį dar radau info, kad kartu dar 10-čiai litrų tokio skiedinio reikia 30 lašų jodo įlašinti - galima ir laistyti ir purkšti. Tai ir apsauga nuo ligų ir kartu kaip ir traša - pamaitina, pastiprina augalą. Pati esu išbandžius ir manau, kad pasiteisino ši priemonė. Ir dar kas man labai patinka šiame dalyke, kad kai papurški arba palaistai, tai pakvimpa grietinėle... Vasara, kai agurkus taip purškiau, tai net katinas kaimynų atslinkęs laukė kol jį pienu pavaišins  lotuliukas.gif
Na aš spjaunu per petį, bet mano pomidorčikai ir pipiriokai tai neblogai laikos. Pomidorinskus geriau sausiau nei peršlapiai stengiuos laikyti. Visi pomidorai tupi šiltnamyje sustatyti. Turiu iš storos vielos išlenktų lankų, užmečiau ant jų dvigubą agroplėvelę - toks šiltnamiukas šiltnamyje gavos. Ryte agroplėvelę tik šiek tiek pakeliu, kad saulė tiesiogiai daigų nedegintų, vakare vėl nuleidžiu. Na, manau jiems labai ten patinka.

Turiu susirasius ir as,reiks pabandyti.O kaip kazin del daigu?Mano kompas durnioja,neina visai rasyti,srifta lietuviska isjungia doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Druskamas @ 2010 04 14, 10:00)
Mano patirtis nedidelė 4 metai, bet lapelių džiuvimo kiekvienais metais išvengti nepavyko. Aš manau tai veinas iš dviejų saulė arba drėgmė, galbūt abu kartu. Tačiau kiek pastebėjau , jei pamidorai jau paaugę, turi tris ir daugiau tikrus lapus, tai daug problemų nesukelia, pašalini pažeistus lapus ir viskas. visvien sodinat į šiltnamį kaip galima daugiau pakasant stiebo(gulsčiai). Aš chemijos nenaudoju ir iki šiol didelių nuostolių neturėjau, šiai dienai iš 165 sudygusių pomidorų 3 nudžiūvo, bet jiems jau nesisekė augti nuo pat išdygimo, nepadėjo ir persodinimas (persodinant jie turėjo labai mažai šaknų, o tai manau įtakojo drėgmė). Todėl manau pergyvent labai nereiktų, galbūt pasaugoti nuo pavasarinės saulės, kuriai stitpriau pašvietus ir nudega lapeliai.

Smagu,kad parasei thumbup.gif .As taip pat galvoju,nuskinu ir tiek.O kurios veisles nudziuvo?Dabar skaiciau apie pomidoru ligas,tai pas mane kiek suprantu buvo pomidoru miltliges pozymiu ant pernyksciu pomidoru,bet derlius buvo gausus,net negalvojau,kad serga smile.gif
Atsakyti
anyta mano vis pienu puršdavo pomidorus, kai maras pradedavo pulti ir baigdavosi tuo kad liepos papaigoj pomidoru sezonas baigdavosi, pernai jai kai chemijos parūpinau tai pavyko dar atgaivinti daigus. jau kaip rimta liga puola tai pienukas nelabai padeda. nebent profilaktikai..
Atsakyti
Dabar neatsimenu, rytoj parašysiu kurie pomidorai, bet čia ne, rūšis manau kalta, nes aš sodinau visus tą pačią dieną, tame pačiame substrate, to pačiu būdu. Dar veinas mano pastebėjimas, kadangi mano pomidorai auginami pradžioje bute, kur vietos tikrai nedaug, bet virtuvėje aš nuo šių metu jau neauginu, nes kažkodėl jie ten nemėgsta, nors langas ir peitinis po balkonu. pernai iš 72 vnt pasėtų nors ir sudygo apie 85% išpikiavau tik apie 10 vnt, visi užskuro požymiai panašūs kai ir minite. Tas pats nutiko ir kitam mano pžystamam, kuris daigus augino virtuvėje.
Atsakyti
QUOTE(Imager @ 2010 04 14, 09:15)
anyta mano vis pienu puršdavo  pomidorus, kai maras pradedavo pulti ir baigdavosi tuo kad liepos papaigoj pomidoru sezonas baigdavosi, pernai jai kai chemijos parūpinau tai pavyko dar atgaivinti daigus.

daigus tai daigus, nu bet kai pomidorai noksta, chemija purkšti tai man kažkaip visai nesinori g.gif
Mano pomidorai pernai irgi kažkuo buvo pradėję sirgti apie liepos mėnesį. Bet išskyniau dėmėtus lapus, purškiau pieno-vandens mišiniu ir pomidorų sočiai turėjau iki stiprių šalnų.
O tokie mažiukai kaip dabar iš kur jie tą marą pasigaut gali? Tikriausiai bėdos dėl vandens ar saulės. Na, mano kol kas, 3xtfu, auga neblogai.
Atsakyti
QUOTE(Druskamas @ 2010 04 14, 10:00)

Šaunu, visai neprošal dar viena nuomonė 4u.gif
Vis skaitau ir dažniau randu skundų dėl tų sudžiūvusių lapelių. Kažkaip linkstu prie KANAPĖS darbo specifikos...

Savo pomidorus, vos tik jie išleido pirmąjį tikrą lapelį, dienomis laikau šiltnamyje, nesvarbu, lyja, šalta ar saulė. Tai buvo kovo pradžia. Gal jie kiek ir lėčiau auga negu jūsiškiai, bet kol kas jokių įtartinų ligos ar kt. požymių nematau. Šiomis šiltomis dienomis daigai gerokai ūgtelėjo, prikrovė pumpurų. Visi lapai žali, sveiki. Bet juos tampau vakare namo...
Tuoj bus mėnuo, kai keletas daigų stacionariai naktį šąla, dieną kaista šiltnamyje. Nei jie,nei aš nesiskundžiam...

Manyčiau kad GALBŪT jūsų pomidorus vargina užsitupėjimas kambario sąlygose. Jie vargsta, skursta, nors ir labai gerai prižiūrimi. Prie jų pavargusių greičiau kimba visokie virusai. Gal jų tos "ligos" baigsis kai išnešit į balkonus, šiltnamius... Nežinau, tik spėju g.gif

Šiandien dar keletą jau didelių stiprių daigų pasodinau į nuolatinę vietą. 1.5 litro vazone jau šaknys nebetelpa, raizgalynė. Žiūrėsiu ar ištvers naktinius extrymus šitie.
Atsakyti