Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Tokiu atramu kaip Gaudvile rode maciau Thomas Philips parduotuvej - dar pagalvojau, kad man agurkams visai tiktu. Kiek atsimenu jos metalines g.gif nenudegs vasara daigai?

O siaip jei tikrai tokie patys, tai ju tvirtint nelabai turbut iseitu - jauciu giliau ismeigi i eme ir stovi stabiliai.

Serzai - lietuviskas gobsumas ir tave suveike - nu ir aisku, negi daigus, o dar tokius grazuolius, ismesi rolleyes.gif

As tai vis vartau ebay`u ir mastau gal kitiems metams kokiu egzotisku veisliu nusipirkt- kainos dabar jau labai nekyla, gal visai nieko iseitu.... ax.gif Gal nepasentu iki kitu metu cool.gif
Gerai, kad neturiu pay pal`o o tai jau tikrai buciau ka nors nusipirkus doh.gif bet svarstau - gal eit i banka pasidaryt kreditine g.gif o gal vyrui liept, kad nupirktu ka pasakysiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 04 28, 07:36)
Gerai, kad neturiu pay pal`o o tai jau tikrai buciau ka nors nusipirkus doh.gif bet svarstau - gal eit i banka pasidaryt kreditine g.gif o gal vyrui liept, kad nupirktu ka pasakysiu blush2.gif

mano vyras ir taip urzgia, kad gyvenimo namie per pomidorus nėr. Jei dar pareikalaučiau, kad nupirktų.. biggrin.gif Bet šiltnamį antrą stato labai nesispardydamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 04 28, 08:40)
mano vyras ir taip urzgia, kad gyvenimo namie per pomidorus nėr. Jei dar pareikalaučiau, kad nupirktų..  biggrin.gif  Bet šiltnamį antrą stato labai nesispardydamas biggrin.gif

Matai mano vyras pats perka parduoda monetas, o vat per jas, tai tikrai neina perlipt namuose- tai ant mano pomidoru neburba biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 04 27, 23:07)
Šita... o jie tiesiog įsismeigia žemėn ir taip laikosi?  g.gif  Viršaus kaip nors "stabilizuoti" nereikia? Labai tvarkingai atrodo  thumbup.gif

kai auginau pomidorus lauke taip ir įsmeigdavau. Maniškiai plieno spalvos, gan stori ir tvirti. Turi skylutę parišimui, bet lauke nereikėjo to daryt. Aukščiai skirtingi.
Svarbu pačių pomidorų prie atramų parišinėti nereikia, nepūva - tereikia po kiekvieno sezono dezinfekuot, surišt ir per žiemą gali ramiai sau laukti kito sezono wink.gif
user posted image

QUOTE(kadabra @ 2010 04 27, 23:49)
Gaudvile, nupasakok kur isigijai ir kokia kaina tokiu dalyku, kokio aukscio pomidorams jie tinkami ir ar tikrai kaip nors virsuje tvirtinami?
pirmai pagalvojau, kad cia rodai kaip teisingai turi buti apvyniojamas sniuras aplink kota  tongue.gif  doh.gif  biggrin.gif

Thomas Pillips'e, kaip Aaagnex ir minėjo wink.gif Kaina - pigiau nei Gardeny ir priklauso nuo ilgio ( pirkau prieš kelis metus, nelabai ir atsimenu ), galima parišti, jei tik toks noras yra 4u.gif
user posted image

QUOTE(aaagnex @ 2010 04 28, 08:36)
Tokiu atramu kaip Gaudvile rode maciau Thomas Philips parduotuvej - dar pagalvojau, kad man agurkams visai tiktu. Kiek atsimenu jos metalines g.gif nenudegs vasara daigai?

naudojau ir agurkams. Matai, jis yra nupurkštas blizgančiais dažais, kurie saulės šviesą atspindi ir neįkaista. Karščiausią dieną prisilietus net nepajusi temperatūrų skirtumo wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 28 balandžio 2010 - 07:59
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 28, 08:56)
kai auginau pomidorus lauke taip ir įsmeigdavau. Maniškiai plieno spalvos, gan stori ir tvirti. Turi skylutę parišimui, bet lauke nereikėjo to daryt. Aukščiai skirtingi.
Svarbu pačių pomidorų prie atramų parišinėti nereikia, nepūva - tereikia po kiekvieno sezono dezinfekuot, surišt ir per žiemą gali ramiai sau laukti kito sezono  wink.gif
Thomas Pillips'e, kaip Aaagnex ir minėjo wink.gif Kaina - pigiau nei Gardeny ir priklauso nuo ilgio ( pirkau prieš kelis metus, nelabai ir atsimenu ), galima parišti, jei tik toks noras yra  4u.gif
naudojau ir agurkams. Matai, jis yra nupurkštas blizgančiais dažais, kurie saulės šviesą atspindi ir neįkaista. Karščiausią dieną prisilietus net nepajusi temperatūrų skirtumo wink.gif

Jeigu nelis - eisiu apziuret (man gi visai netoli namu) - kad yra tai tikrai, tik man rodos siais metais vieno ilgio. kaina man rodos apie 6Lt, bet tiksliai nzn - parasysiu jei ka domina kai apziuresiu ax.gif
beje, man atrodo jei ten ne tokie ilgi, kaip tavo antroj foto g.gif
Aciu uz info apie dazus bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 28 balandžio 2010 - 08:03
QUOTE(lolita1960 @ 2010 04 27, 22:55)
as taip noreciau receptuku g.gif

Ir aš laukiu receptukų bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Jau turiu išsisaugojus Blakstienos5 pomidorų padažo receptą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 04 28, 09:01)
Jeigu nelis - eisiu apziuret (man gi visai netoli namu) - kad yra tai tikrai, tik man rodos siais metais vieno ilgio. kaina man rodos apie 6Lt, bet tiksliai nzn - parasysiu jei ka domina kai apziuresiu ax.gif
beje, man atrodo jei ten ne tokie ilgi, kaip tavo antroj foto g.gif
Aciu uz info apie dazus bigsmile.gif

oho, šitaip pabrango? Berods už 2,4m mokėjau ~3Lt, o 1,8m - pigiau. Savanoriuose nevisada būna, Šilainiuose taip pat užkišti, į akis nelabai krenta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 28, 09:08)
oho, šitaip pabrango? Berods už 2,4m mokėjau ~3Lt, o 1,8m - pigiau. Savanoriuose nevisada būna, Šilainiuose taip pat užkišti, į akis nelabai krenta smile.gif

As ziurejau savanoriuose. Parasysiu kai nueisiu tikliau - bet labai pigu nebuvo, nes buciau bent 1vnt pabandymui nusipirkus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 04 28, 09:09)
As ziurejau savanoriuose. Parasysiu kai nueisiu tikliau - bet labai pigu nebuvo, nes buciau bent 1vnt pabandymui nusipirkus ax.gif

Laukiam tavęs grįštant iš paruotuvės su žiniom bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 04 28, 01:15)
O tai agurkai nera jautresni salciams nei pomidorai?  g.gif as tai savo dramblius vis dar nakciai nesu namo, paprikas irgi, bet gal jau sodinti agurkus? siandien pasodinau 6 pomidorus i maisus, salciu nebeprognozuoja, nakti 8-10C. t.
Nuotraukoje pas tave matosi jog sniurus prie zemes tvirtini, ar tai butina? nes pas mane kaip ir nera kur pritvirtinti  doh.gif Tai gal geriau man prie bambuku tvirtint daigus?  g.gif
Vis del to nusprendziau sodinti po 6 i m2., siltnamis nedidelis tai gal ir nepavargsiu laviruodabas tarp ju. gaunasi 30cm tarp eiliu ir 50cm tarp daigu, bet galvoju gal kas antra tarpa daryti didesni ~70cm, o kita mazesni ~30cm tai lengvai ilysciau i ta tarpa 70cm ir apsitvarkyciau is kaires ir desines ka reikia  g.gif

Ten tokie metaliukai gale yra ,kurie įsikiša į žemę.O su visokiais bambukais ,pagaliais,tai pamenu vienais metais man juos visus išvertė.
O baklažanai ,tai pas mane nelabai paaugę irgi.
Listada de gandia ir bus didesnis gal dėlto g.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 04 27, 21:52)
visiems iskyla tas pats klausimas lotuliukas.gif as esu didele pomidoru gerbeja...vasara galiu vien ant ju gyvent...pernai rytais suvalgydavau po 4-5+arbatos puodelis=mano pusryciai,o jau per diena kiek dar ju doh.gif kur dar su grietine ir daug svogunu laisku...esam 4 asmenu seima,vienam is ju gali pomidoru nebut,na bet misrainej valgo..kas atvaziuoja visus nusiunciu pasmaguriaut i siltnami biggrin.gif marinavau be acto,dariau sultys,kurias sugebejau prasaldint blush2.gif ,drebuciuose ir kecupa (siemet jo urmu darysiu)...istikro nepamenu kiek daigu susodinau pernai...vienam siltnami tilpo 33,o kitam ar 70 ar 80...anksciau budavo 3-4 rusys,bet kai prisijungiau cia tai su rusim gaunasi kaip "kolekcija" ax.gif tai reikes atsirinkt po kiek daigeliu vienos rusies sodint...bet manau kad pas greisi dar daugiau susisodina daigu g.gif rimtai GREISI kiek tavo siltnamiams reikia daigu apsodint? g.gif

Pas mus tas pats mirksiukas.gif vienas tik nevalgo pomidoru tai trys šeimos nariai esame manjakai pomidorų valgyme hihihi.gif daugiausia darau pomodorus savo sultyse, su žėlė nebedarysiu ir žaliu pomidoru nes visai atsisakau maisto gamybai citrinos rūgštelės cool.gif dar gaminu mišraines.
Papildyta:
QUOTE(žostautė @ 2010 04 27, 23:07)
Labai tvarkingai atrodo  thumbup.gif

drinks_cheers.gif kai pamatyčiau tokius pirkti iš kart griebčiau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2010 04 28, 08:33)
na jau pomidorų receptukais pomidorų temos tikrai neužteršit  mirksiukas.gif
Pasidalinkit viešai, čia nemažai kam bus įdomu. Man irgi  ax.gif

drinks_cheers.gif visom naudinga informacija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 04 27, 16:01)
atsiras dilgeliu/kiaulpieniu teks antpila daryti, pernai tik juo ir laisciau - pomidorai bujojo.

kaip darosi kiaulpieniu antpilas ? pas mus ju jau maciau blush2.gif

ir gal kas pasidalinkite receptu, pomidoru savo sultyse blush2.gif

ir dar noriu patarimo, pernai kazkaip belekaip sodinau pomidorus, nes buvo pirmi metai, visai nesigilinau, kokio jie dydzio ir panasiai , zodziu klausimas toks-
jei siltnamis plevelinis tai salia pat sienos, nera daug aukscio, kaip patogiau sodinti pomidorus- ar ten, kur mazai auksico, zemaugius, o salia takelio aukstaugius ? ar atvirksciai ? pernai prie sienos zemesni buvo, o salia tako aukstesni, tai, tie aukstesni taip subujojo, kad sunku budavo ilysti giliau, sakau gal atvirksciai reikia ?
Atsakyti