Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

vakar isnesiau keleta daigu jau i siltnami,nes namie jau nebetelpa ax.gif nakciai uzdengiu dviguba agro plevele,tai ziuresiu kaip jiem ten patiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 04 27, 17:13)
va sitas variantas dar priimtinesnis.
Sakykit, o kaip jus risate pomidorus?
Pernai risau prie lanku (pas mus lankinis siltnamis),bet kadangi daigai buvo stori, pomidorai subujoje (tikriausiai kaip ir pas visus), bendras svoris nemazas, tai siek tiek palenke man tuos lankus ties viduriu, o siltnamis ir taip ne is aukstuju, tai sioks toks nuostolis.

neauginu ypatingai daug, įsigijau daugkartinio naudojimo:
user posted image

O rišant su špagatu ar kokiu kitokiu šniūru, svarbu palikti ilgesnį viršuje galą, vėliau apsukant pomidorą vis atlaisvinti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 27, 21:16)
O rišant su špagatu ar kokiu kitokiu šniūru, svarbu palikti ilgesnį viršuje galą, vėliau apsukant pomidorą vis atlaisvinti wink.gif

dekui, Gaudvile, gera iliustracija smile.gif .
kadangi uzsiimu siuvimo darbais tai prisirinkus visokiausiu medvilniniu atraizu, sukarpytos labai tiks pomidorams risti tongue.gif .
Atsakyti
[quote=kadabra,2010 04 27, 20:26]
Blakstiena5, o tai kaip jus tiek pomidoru sudorojat? tikriausiai ir sulciu, ir pomidoru tyriu prisidarot? 4u.gif . Man pakako kazkur ir apie 40 daigu, kad uztektu ir pavalgymui, ir ziemai misrainems, ir i keliones pasiimdavom, ir dar kt. teko smile.gif (vede maniskiai daug, bet buvo kietoki, veisle tinkama kaip tik misrainems daryti, o tokios pomidoru/cukiniju/svogunu/papriku- tai man super, super wub.gif ). Tiesa, musu seima is keturiu asmenu.

visiems iskyla tas pats klausimas lotuliukas.gif as esu didele pomidoru gerbeja...vasara galiu vien ant ju gyvent...pernai rytais suvalgydavau po 4-5+arbatos puodelis=mano pusryciai,o jau per diena kiek dar ju doh.gif kur dar su grietine ir daug svogunu laisku...esam 4 asmenu seima,vienam is ju gali pomidoru nebut,na bet misrainej valgo..kas atvaziuoja visus nusiunciu pasmaguriaut i siltnami biggrin.gif marinavau be acto,dariau sultys,kurias sugebejau prasaldint blush2.gif ,drebuciuose ir kecupa (siemet jo urmu darysiu)...istikro nepamenu kiek daigu susodinau pernai...vienam siltnami tilpo 33,o kitam ar 70 ar 80...anksciau budavo 3-4 rusys,bet kai prisijungiau cia tai su rusim gaunasi kaip "kolekcija" ax.gif tai reikes atsirinkt po kiek daigeliu vienos rusies sodint...bet manau kad pas greisi dar daugiau susisodina daigu g.gif rimtai GREISI kiek tavo siltnamiams reikia daigu apsodint? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blakstiena5: 27 balandžio 2010 - 21:02
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 04 27, 21:52)
visiems iskyla tas pats klausimas lotuliukas.gif as esu didele pomidoru gerbeja...vasara galiu vien ant ju gyvent...pernai rytais suvalgydavau po 4-5+arbatos puodelis=mano pusryciai,o jau per diena kiek dar ju doh.gif kur dar su grietine ir daug svogunu laisku...esam 4 asmenu seima,vienam is ju gali pomidoru nebut,na bet misrainej valgo..kas atvaziuoja visus nusiunciu pasmaguriaut i siltnami biggrin.gif marinavau be acto,dariau sultys,kurias sugebejau prasaldint blush2.gif ,drebuciuose ir kecupa (siemet jo urmu darysiu)...istikro nepamenu kiek daigu susodinau pernai...vienam siltnami tilpo 33,o kitam ar 70 ar 80...anksciau budavo 3-4 rusys,bet kai prisijunciau cia tai su rusym gaunasi kaip "kolekcija" ax.gif tai reikes atsirinkt po kiek daigeliu vienos rusies sodint

cia kaip tiems bulgarams: geras pomidoras - mesa biggrin.gif
man irgi skanu.
noreciau pereiti prie marinavimo be acto, bet nezinau kokiu santykiu pakeisti acta ir su kuo (tikriausiai tai turi buti citrinos rugstis?).
Blakstiena, o gal galetum pasidalinti receptukais, ypac marinavimo be acto, sulciu, kecupo blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 04 27, 22:03)
cia kaip tiems bulgarams: geras pomidoras - mesa  biggrin.gif
man irgi skanu.
noreciau pereiti prie marinavimo be acto, bet nezinau kokiu santykiu pakeisti acta ir su kuo (tikriausiai tai turi buti citrinos rugstis?).
Blakstiena, o gal galetum pasidalinti receptukais, ypac marinavimo be acto, sulciu, kecupo  blush2.gif ?

galiu,parasyk man i az savo emaila,kad neterst temos
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 04 27, 22:14)

Nu ne tiek.Tačiau to vieno didelio per maža tikrai.Bet jeigu bus antras šiltnamis,tai bus apie 150.Dar vienas šiltnamis agurkams ,paprikoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 27 balandžio 2010 - 21:20
QUOTE(kadabra @ 2010 04 27, 21:03)
cia kaip tiems bulgarams: geras pomidoras - mesa  biggrin.gif
man irgi skanu.
Blakstiena, o gal galetum pasidalinti receptukais, ypac marinavimo be acto, sulciu, kecupo  blush2.gif ?

as taip noreciau receptuku g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 27, 21:16)
neauginu ypatingai daug, įsigijau daugkartinio naudojimo:
user posted image

Šita... o jie tiesiog įsismeigia žemėn ir taip laikosi? g.gif Viršaus kaip nors "stabilizuoti" nereikia? Labai tvarkingai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 04 27, 23:07)
Šita... o jie tiesiog įsismeigia žemėn ir taip laikosi?  g.gif  Viršaus kaip nors "stabilizuoti" nereikia? Labai tvarkingai atrodo  thumbup.gif

geraas...tik dabar supratau, kai zostaute parase doh.gif
Gaudvile, nupasakok kur isigijai ir kokia kaina tokiu dalyku, kokio aukscio pomidorams jie tinkami ir ar tikrai kaip nors virsuje tvirtinami?
pirmai pagalvojau, kad cia rodai kaip teisingai turi buti apvyniojamas sniuras aplink kota tongue.gif doh.gif biggrin.gif

Papildyta:
radau lygtais, kad www.forestila.lt prekiauja spirales formos atramomis, tinkamomis ir pomidorams, bet va reik sulaukti Gaudviles komentaro.
Idomu kokio aukscio tos atramos g.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 27, 18:57)
Pas mane dar visi daigai namie,nu bet jeigu jau gyvenčiau name,tai manau dalis tikrai šiltnamyje būtų.Nors agurkus šiltnamyje pasėjau.

O tai agurkai nera jautresni salciams nei pomidorai? g.gif as tai savo dramblius vis dar nakciai nesu namo, paprikas irgi, bet gal jau sodinti agurkus? siandien pasodinau 6 pomidorus i maisus, salciu nebeprognozuoja, nakti 8-10C. t.
Nuotraukoje pas tave matosi jog sniurus prie zemes tvirtini, ar tai butina? nes pas mane kaip ir nera kur pritvirtinti doh.gif Tai gal geriau man prie bambuku tvirtint daigus? g.gif
Vis del to nusprendziau sodinti po 6 i m2., siltnamis nedidelis tai gal ir nepavargsiu laviruodabas tarp ju. gaunasi 30cm tarp eiliu ir 50cm tarp daigu, bet galvoju gal kas antra tarpa daryti didesni ~70cm, o kita mazesni ~30cm tai lengvai ilysciau i ta tarpa 70cm ir apsitvarkyciau is kaires ir desines ka reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 04 27, 21:14)

na jau pomidorų receptukais pomidorų temos tikrai neužteršit mirksiukas.gif
Pasidalinkit viešai, čia nemažai kam bus įdomu. Man irgi ax.gif

Pas mane šiemet ~ 170 pomidorų daigų. Ir dar paprika, baklažanai, čiliukai. Didžioji dalis eis į šiltnamius, dalį bandysiu lauke po priedangom augint.

GREISI, kaip tavo baklažanai auga? Mano Listada de Gandia tai sparčiai, o Rosa bianca kur kas lėčiau, keli dar visai mažulyčiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 28 balandžio 2010 - 07:37