QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 27, 15:55)
jei sandarus šiltnamis ir jis nėra stiklinis, tai užtektų pastatyti talpas su vandeniu ( kaimynai 30l bakelius stato ). Per dieną jis įšyla, o naktį skleidžia šilumą. Pomidorams yra pražutinga minusinė temperatūra. Prieš persodinant daigus, reiktų juos pripratinti - kelias dienas palaikyti pačiame šiltnamyje, tik tuomet persodint. Taip sumažinsim šoką.
oi, man tik tampymas
auga tie daigai dabar pas mane pastogeje, ten stoglangiai yra... tai tektu tampyti laiptais aukstyn/zemyn ir dar gabala iki siltnamio.
bet reikia, ka padarysi.
o del sandarumo tai tik ties durimis tokie pirsto storio tarpai virsuje kai kur yra, o siaip tai sandarus, plevelinis, langu nera, tik dvejos durys.
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 04 27, 16:35)
as paliegusiu ir mazu daigeliu neskubeciau sodinti pati susodinusi 12 dideliu daigu,jau ir zydi...jie man jau krito is vazonu,-tai perkeliau jau gal savaite pries..kol kas atrodo neblogai mazus lepinu terasoj.
dekui, ritute, dar pakentesim kelias dienas, pabandysiu pagerejus orui isnest siek tiek i siltnami kaip gaudvile kad raso, na o paskiau jau sodinsiu, gal kiek sustipres siltnamyje nuolatinoje vietoje.
atsiras dilgeliu/kiaulpieniu teks antpila daryti, pernai tik juo ir laisciau - pomidorai bujojo.