Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 27, 15:55)
jei sandarus šiltnamis ir jis nėra stiklinis, tai užtektų pastatyti talpas su vandeniu ( kaimynai 30l bakelius stato ). Per dieną jis įšyla, o naktį skleidžia šilumą. Pomidorams yra pražutinga minusinė temperatūra. Prieš persodinant daigus, reiktų juos pripratinti - kelias dienas palaikyti pačiame šiltnamyje, tik tuomet persodint. Taip sumažinsim šoką.

oi, man tik tampymas doh.gif
auga tie daigai dabar pas mane pastogeje, ten stoglangiai yra... tai tektu tampyti laiptais aukstyn/zemyn ir dar gabala iki siltnamio.
bet reikia, ka padarysi.
o del sandarumo tai tik ties durimis tokie pirsto storio tarpai virsuje kai kur yra, o siaip tai sandarus, plevelinis, langu nera, tik dvejos durys.

QUOTE(Ritutė90 @ 2010 04 27, 16:35)
as paliegusiu ir mazu daigeliu neskubeciau sodinti schmoll.gif pati susodinusi 12 dideliu daigu,jau ir zydi...jie man jau krito is vazonu,-tai perkeliau jau gal savaite pries..kol kas atrodo neblogai rolleyes.gif mazus lepinu terasoj.

dekui, ritute, dar pakentesim kelias dienas, pabandysiu pagerejus orui isnest siek tiek i siltnami kaip gaudvile kad raso, na o paskiau jau sodinsiu, gal kiek sustipres siltnamyje nuolatinoje vietoje.
atsiras dilgeliu/kiaulpieniu teks antpila daryti, pernai tik juo ir laisciau - pomidorai bujojo.

Atsakyti
As pasodinau sestadieni i siltnami. Siltnamis stiklinis, yra vandens backa. Tai manau viskas bus gerai, siandien ziurejau, tai isvis tokie grazuciai atsitiese, atsigave, nes namuose tyso vargseliai nuo saules trukumo. O jeigu pamels, tai veliau atsigaus. Dar is vis siltus orus pranesa, tai tikrai nebijau, kad nusals. Na nebent pas jus link Kauno ar Vilniaus yra vesesnes naktys, nes prie Klaipedos to saltuko nelabai matos smile.gif Jei nepatingesiu veliau imesiu nuotraukyte ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 04 27, 17:01)
oi, man tik tampymas  doh.gif
auga tie daigai dabar pas mane pastogeje, ten stoglangiai yra... tai tektu tampyti laiptais aukstyn/zemyn ir dar gabala iki siltnamio.
bet reikia, ka padarysi.
o del sandarumo tai tik ties durimis tokie pirsto storio tarpai virsuje kai kur yra, o siaip tai sandarus, plevelinis, langu nera, tik dvejos durys.
dekui, ritute, dar pakentesim kelias dienas, pabandysiu pagerejus orui isnest siek tiek i siltnami kaip gaudvile kad raso, na o paskiau jau sodinsiu, gal kiek sustipres siltnamyje nuolatinoje vietoje.
atsiras dilgeliu/kiaulpieniu teks antpila daryti, pernai tik juo ir laisciau - pomidorai bujojo.

galima dar kitaip pripratint - nunešti su viskuo ir nakčiai užmesti agroplėvelę, vėliau persodinti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 27, 17:09)
galima dar kitaip pripratint - nunešti su viskuo ir nakčiai užmesti agroplėvelę, vėliau persodinti.  mirksiukas.gif

va sitas variantas dar priimtinesnis.
Sakykit, o kaip jus risate pomidorus?
Pernai risau prie lanku (pas mus lankinis siltnamis),bet kadangi daigai buvo stori, pomidorai subujoje (tikriausiai kaip ir pas visus), bendras svoris nemazas, tai siek tiek palenke man tuos lankus ties viduriu, o siltnamis ir taip ne is aukstuju, tai sioks toks nuostolis.
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 04 27, 15:13)
Pernai risau prie lanku (pas mus lankinis siltnamis),bet kadangi daigai buvo stori, pomidorai subujoje (tikriausiai kaip ir pas visus), bendras svoris nemazas, tai siek tiek palenke man tuos lankus ties viduriu, o siltnamis ir taip ne is aukstuju, tai sioks toks nuostolis.

Pameginkit kokius pagalius i zeme pasmaigstyti ir prie lanku priristi kad nevirstu, pas mus tai bambukus pardavineja sitam reikalui.

Ar yra skirtumas kada sodinti i siltnami? ryte, diena, vakare, sauleta ar apsiniaukuse diena? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serzas: 27 balandžio 2010 - 16:25
Jei kam bus idomu keliu nuotraukeles blush2.gif
user posted image
user posted image
Neturejau daug vietos, tai teko taip sodinti blush2.gif
Atsakyti
Šiltnamy prieš 4 savaites pasodinti pomidorai be jokios priedangos laikosi puikiai.... eksperimentiniai... o kiti, prieš 2 savaites po agroplėvele paslėpti visai nusprogo - nebėr jų doh.gif nieko nesuprantu g.gif Va ir pasiguodžiau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 04 27, 17:35)
Jei kam bus idomu keliu nuotraukeles blush2.gif
user posted image
user posted image
Neturejau daug vietos, tai teko taip sodinti blush2.gif

Nu tikrai per tankiai ,vargsi,nebent kokie žemaūgiai...Sakau iš patirties...
Papildyta:
QUOTE(kadabra @ 2010 04 27, 17:13)
va sitas variantas dar priimtinesnis.

tokiomis virvėmis,geriausias man variantas.
Atsakyti
Kiek zinau zemaugiai bus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 04 27, 18:48)
Kiek zinau zemaugiai bus blush2.gif

tai gal nieko smile.gif
Atsakyti
greisi, bet pas tave, kiek matau, eina kazkokie tvirti metaliniai vamzdiai g.gif ?
risciau kiekviena kruma atskirai prie jam skirto kuoliuko, bet ar jie tvirtai laikysis ir teks mb grimitinti, kad tiek isdroztu is kur nors g.gif , oi nebus laimingas cool.gif

p.s. nila_ks, per daznai susodinti pomid.ir sunkiau vedinsis, gali ligos pulti g.gif . na as tai ziureciau kaip augs, o paskiau jeigu reiktu tai koki viena kita ir i lauka perkelciau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kadabra: 27 balandžio 2010 - 18:32
zemaugius risu prie kuolu,o aukstaugius parisu spagatu ir vynioju apie stieba
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blakstiena5: 27 balandžio 2010 - 19:00