Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

[quote=blakstiena5,2010 04 26, 15:37]
Gal kas bandet auginti tokius mexikietiskus pomidous?
[/quote]

jei nemaisau tai cia LT vadinami "dumplune"
Papildyta:

gali drasiai nest,tik butinai naktim apklostyk...manieji jau kokias dvi savaites ten gyvena
[/quote]
Dumplūnes mano mama augino - man jos nelabai patiko blush2.gif Nei skonis, nei dydis nepatiko rolleyes.gif

thumbup.gif Mano pomidorai irgi šiltnamyje gyvena, manau jiems ten geriau, nes namie trūko šviesos jiems ir šilumos doh.gif Buvo mėlyni pasidarę, dabar šviesėja smile.gif
Atsakyti
[quote=blakstiena5,2010 04 26, 13:37]
[/quote]

[/quote]
Tai cia tos darzekio geles? g.gif nezinojau jog jos dar ir valgomos thumbup.gif jei ne SM tai prisipirkciau tokio s... kitiems metams, kad is siltnamio geliu darzelis gautusi lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=blakstiena5,2010 04 26, 15:37]
[/quote]

Papildyta:

gali drasiai nest,tik butinai naktim apklostyk...manieji jau kokias dvi savaites ten gyvena
[/quote]
dekui o apklostai tik agro plevele paprastai uzdedi, ar ju nenulenkia plevele g.gif
Atsakyti
sita, jus man durnai paaiskinkite, jei pas mane namie karsta ir sauleta, tai kam nesti juos i siltnami ? juk ten jie nukeips per pusvalandi, NEBENT juos pasodinti is karto, kad saknys atsigautu, nes dabar jau uzpilde visa indeli doh.gif tai galvoju gal labiausia nebetelpancius jau pasodinti i siltnami ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2010 04 26, 16:55)
sita, jus man durnai paaiskinkite, jei pas mane namie karsta ir sauleta, tai kam nesti juos i siltnami ? juk ten jie nukeips per pusvalandi, NEBENT juos pasodinti is karto, kad saknys atsigautu, nes dabar jau uzpilde visa indeli  doh.gif tai galvoju gal labiausia nebetelpancius jau pasodinti i siltnami ?  g.gif

Nagi sulyginai kambario karštį ir šiltnamio.....Pusę daigų vis išnešk į šiltnamį, o kitą augink kambary. Trys dienos - ir nereiks stebėtis ir klaust koks skirtumas...
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 04 26, 17:16)
Nagi sulyginai kambario karštį ir šiltnamio.....Pusę daigų vis išnešk į šiltnamį, o kitą augink kambary. Trys dienos - ir nereiks stebėtis ir klaust koks skirtumas...

Mano žalios pomidorų auginime nuomone, pomidorams patinka šviesa iš visų pusių šiltnamyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 04 26, 14:46)
Lietuvoi irgi skiriasi regionais, bet skirtumas ne toks kaip tarp sibiro ir ispanijos. Pats anksciau gyvenau kitoi airijos pusei, turiu draugu kurie gyvena anglijoje ir nei vienas nera pasakes, kad yra geresni orai, geresnes vasaros nei LT. Tarp anglijos ir lietuvos yra danija, kurioje siltesnis klimatas, nei lt, bet sauletu dienu ten maziau, pagal statistika, pats ten studijavau ir statistika tikiu. tai anglijoi dar maziau turetu buti. nieks manes neitikins, kad IE ar UK daugiau saules, nei LT, bet, kad lietaus daugiau tai galiu garantuoti. Istikro tai cia ne vieta gincytis apie tai, cia pomidoru tema, kuri ir taip vos kelias savaites atlaiko nepasibaigusi, o per gincus ir savaites netrauks  doh.gif

labai geras palyginimas, taip ir manykit, kad LT yra Sibiras, o UK - Ispanija. Žinot, kuo skiriasi žemyninis nuo jūrinio klimatai, kokį poveikį daro Golfo srovė UK ir LT? Pati nenoriu toliau tęsti diskusijos ( idant nesijaustumėt dalyvaujantis ginče), tačiau pomidorams ypatingai didelis karštis ir saulė nėra prioritetai.
Hau!
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 26, 16:01)
pomidorams ypatingai didelis karštis ir saulė nėra prioritetai.

gyvenau kazkur netoli tos golfo sroves, maudydavomes gruodzio menesi, vanduo siltas, o islipti brrrrr.... schmoll.gif
Tai kodel visi pomidorai atkeliauja is ten kur karsta? g.gif Pameginkit pasodinti pomidora i koki 5l vazoneli manai jis augs normaliai? o ispanijoje tai auga g.gif
Ar lietuvoi prastoi zemei labai gerai auga pomidorai? ispanijoi auga va ir va ir va kaip auga.
Faktas jog vienokiomis ir kitokiomis salygomis pomidorai auga gerai, ispanijoi gauna daug saules, o lietuvoi derlingos zemes, o jei jau kalbet apie augalu horoskopus, menulio ytaka ir t.t. tai palikim tai prietaringiems, nes tai kip ir neirodyta. Gryztant prie pradziu pradzios 100s&1000s, jei toi foto uzauginti pomidorai buvo tikrai auginami anglijoje lauko salygomis tai manau lietuvoi prasciau jie tikrai negali augti.
Atsakyti
[quote=serzas,2010 04 26, 19:12]

Faktas jog vienokiomis ir kitokiomis salygomis pomidorai auga gerai,

Ech, SRŽAI, vietoj ispaniškų nuotraukyčių įkelk savo avatarą ir žodžių mūšio lauke įsiviešpataus ramybė.... 4u.gif
Atsakyti
nesuprantat skirtumų - pas mus labai trumpas sezonas, tinkantis auginti pomidorus. Tai reiškia, vėlai įšyla oras, žemė, didelis temperatūrų skirtumas tiek per parą, tiek nuo pavasario iki rudens. Vidurvasarį pas mus temdo šiltnamius, nes jau yra per karšta jiems ( nustoja žydėti arba žiedai nebrandina vaisių ). Vėliau ateina liūčių periodas, kuomet labai atvėsta oras, didelis oro drėgnumas. Rūkai.

Bobučių burtai čia net nebuvo minėti. Tiesiog pas mus geriau pomidorus auginti šiltnamiuose, kur galima sudaryti kuo palankesnes sąlygas, nei lauke.

Jei pasinagrinėtumėt atidžiau pomidorų veislių, rūšių ypatybes, žinotumėt, kad specialiai LT klimatui yra išvedinėjamos veislės, specialiai nešildomiems šiltnamiams.

Atsakau į pradžių pradžią - teoriškai įmanoma, bet praktiškai - priklauso nuo oro ir kokia ateinanti vasara bus ( nežinau, kas gali garantuoti, kokia vasara bus ir ar neteks užėjus Broliams myžniams kasti ir pernešti daigų į šiltnamius). Vidurio LT pernai pomidorams lauke buvo per šalta ir per drėgna.
Atsakyti
uzuzuzvakar (treciadieni) parsineshiau balkone gyvenusius pomidorus i vidu - jie tamsiai tamsiai violetiniai blink.gif blink.gif ir visai neketina pasidaryt zali unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Edexa @ 2010 04 26, 19:30)
Ech, SRŽAI, vietoj ispaniškų nuotraukyčių įkelk savo avatarą

o gal nereikia? gal geriau -norincioms i az mirksiukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba,
prašau patarimo, mano pomidorai dar namuose, bet pradejo gelsti ir vysti apatiniai lapai, kas tai galėtų būti???
Atsakyti