Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Airida-M @ 2010 04 24, 11:49)
As tai dar vandens talpas laikau siltnamyje irgi kiek suprantu,kazkiek salcio vanduo sugeria. ax.gif

vanduo salcio tikrai nesugeria, jei sugertu tai ir salta po to butu. jis atvirksciai, diena sugeria siluma, o nakty ja atiduoda thumbup.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 24, 15:26)
Bet jie sunkiau prigyja  g.gif

kaip suprast? g.gif kai zydi sunkiau prigyja ar kas cia?

QUOTE(Velta-kepure @ 2010 04 24, 16:03)
Sakykite, o kokiu  atstumu reikia sodinti pamidorus?Buciau labai dekinga uz atsakyma  4u.gif

Tikriausiai nesuklysiu pasakes jog 5 pomidorai i kv/m yra tas aukso viduriukas, kai ir vietos sutaupoma ir pomidorai tikriausiai vienas kitam netrugdo g.gif

As tai vat penktadieni jau isnesiau savo pomidorus i siltnami ir palikau nakvoti, isskyrus agurkus ir paprikas parsinesiau atgal kad negautu saltuko ir derlius nesumazetu, pernakvojo puikiai, 3Xtfu!!! nakty pranasavo +4, bet apie 11 vakaro lauke buvo 13, o siltnami 16. o sestadieni diena lauke buvo 16, o siltnami 35 doh.gif kol palaisciau viska tai ir galva skaudet nuo silumos pradejo blink.gif vienas agurkas tai nuvirto nuo karscio lotuliukas.gif neatlaike savo svorio, paramsciau tai al atsigaus, gal nieko tragisko kad kotelis truputi susigniuzde? g.gif unsure.gif siltnamyje daigai tiesiog akyse grazeja, o vakare ant alicante atsirado tokie kaip rasos lasiukai, kazi kodel cia taip ir tik pas jus? ju pilna ant visu virsutiniu lapuku ir grynai ant kiekvieno lapelio smailiuju kampu, atrodo kaip kaledines eglutes thumbup.gif
Jau toks noras juos pasodinti ax.gif juo labiau kad pas mane siltnamis tai betoniniu pagrindu ir akumuliuoja daug silumos, tai ir per salnas manau siltnamyje minuso nebutu g.gif dabar jau tuoj pirma val nakties tai pas mus lauke +10, o siltnami 12. o ir tie zemiu maisai per diena isyla neblogai g.gif
Kad tik neprisiciauskeciau as cia blush2.gif
Na rytoi ikelsiu foto, pasirodyti kaip maniskiai gyvena thumbup.gif

Ir toks klausimukas ne i tema, nusipirkau pora agurku daigeliu ir ant ju raso jog sodinti i zeme taip kad saknu pavirsius butu lygiai su zemes pavirsiumi doh.gif kazkuri anksciau raset jog juos galima sodinti iki skiltlapiu ir netgi apkapciuoti, o cia visai ka kita rso, tai ar gai kazkas dar ir nuo veisles priklausyti? kaip man juos sodinti? vadovautis instrukcijom ar sodinti kaip ir visi visus?
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 04 25, 03:42)
Ir toks klausimukas ne i tema, nusipirkau pora agurku daigeliu ir ant ju raso jog sodinti i zeme taip kad saknu pavirsius butu lygiai su zemes pavirsiumi  doh.gif kazkuri anksciau raset jog juos galima sodinti iki skiltlapiu ir netgi apkapciuoti, o cia visai ka kita rso, tai ar gai kazkas dar ir nuo veisles priklausyti? kaip man juos sodinti? vadovautis instrukcijom ar sodinti kaip ir visi visus?

Nezinau kiek priklauso nuo veisles, bet... mano tevai kokia desimt metu augino agurkus, po to dar kelis metus ir veise (gamino sekla pardavimui) tai tetis visada sakydavo, kad kisti daiga BUTINAI iki skiltalapiu, o kai jau paaugdavo tai dar ir kaupti reikedavo...
Atsakyti
Na as agurkus irgi sodinu giliai ir visada apkaupineju. ax.gif
Atsakyti
dar kartą dėl muselių,jeigu baltos baltasparniai.Naikinti geltonom lipniom juostelės,arba nemzaliu.Kiek skaičiau daugiau niekas nepadeda.Kaip faina kas gyvenate prie savo šiltnamių,nes juose šilčiau negu balkonuose.Man po kol kas reikia važinėti,tad dar nepersodinau didesnių pomidorų.....Nu kitą metą gal viskas bus kitaip ,vieną šiltnamį šildomą sakė vyras padarys smile.gif
Atsakyti
Na kaip atsilaikė pomidorai tų, kur šiltnamyje? Aš dalį parsinešiau vakar vakare, kitus palikau užklotus agroplėvele. Ryte pas mus buvo -4, vanduo inde užšalęs, šiltnamy rodė +3, tikiuosi nuostolių nebus.
Atsakyti
Nors lauke salnos,mano eksperimentiniai,po agroplevele puikiai kolkas laikosi.Kitus su dezute nesiojuosi. ax.gif
Atsakyti
na maniskiai jau su ziedais dar kambaryje laikau.vis nesiryztu i siltnamy nest.gi ryte didele salna buvo,o musu siltnamis tai plevelinis tik ir aukstas koks 2 m 20 aukstis. baisu kad nepasaltu vienkiemis,laukai tai vejai is visur eina doh.gif
Atsakyti
Va parasysiu zinute ir einu sodint i siltnami pomidorus, kas bus tas, nes vakar vyras ziurejo prognozes, sake sils, tai ir pasodinsiu. Jei pamelynuos, tai veliau atsigaus, pazaliuos. Sekmes thumbup.gif
Atsakyti
Na pagal prognozes,tai jau salnu nepranesa.Bet as tai dar nesodinsiu,dar panesiosiu. ax.gif
Atsakyti
O tai ne per anksti jūs tuos pamidorus į šiltnamius iškraustot,kiek žinau tai tik gegužės mėn.sodinami. aš tai dar namuose juos paauginsiu.
Atsakyti
QUOTE(meškinija96 @ 2010 04 25, 11:58)
O tai ne per anksti jūs tuos pamidorus į šiltnamius iškraustot,kiek žinau tai tik gegužės mėn.sodinami. aš tai dar namuose juos paauginsiu.

Jei pas tave jie dar lubų neremia, tai bepiga namie laikyt. Mano anksčiausiai sėtieji iš vazonų lipo jau patys, tai teko šiltnamyje pasodint.
Šiandien gera šalna ir pas mus buvo, apie 6 ryto šiltnamyje termometras nulį rodė. Šiltnamio stiklai ledu apšarmoję, lauke žolė balta, kaip kalėdų senio barzda...Bet pomidorai nieko, gyvi, pridengti agroplėvele buvo.
Atsakyti
Jurapelius 4u.gif

QUOTE(pjehaxxx @ 2010 04 25, 08:33)
na maniskiai jau su ziedais dar kambaryje laikau.vis nesiryztu i siltnamy nest.gi ryte didele salna buvo,o musu siltnamis tai plevelinis tik ir aukstas koks 2 m 20 aukstis. baisu kad nepasaltu vienkiemis,laukai tai vejai is visur eina

Taigi pleveliniam silciau nei stikliniam. o kad zemas tai mnau irgi privalumas, nes siluma laikosi neaukstai, o jei butu kokiu 4m aukscio tai visa siluma butu vos ranka pasiekiama ir ka te kalbeti apie siluma daigams prie zemes.

O stai ir mano mazytis siltnamis
user posted image user posted image
Ir jo gyventojai
user posted image user posted image user posted image user posted image
Sitie mano didziausi Alicante ir faworyt
Ir vat kaip pasipuose vandens lasiukais, bet as ju tikrai nepurskiau niekuo g.gif ar taip buna pas jus?
Per anksti apsidziaugiau agurkais tai dabar visi auga tusti doh.gif yra tik 2 isauge. gal juos kazkaip reikia apdulkinti? g.gif

Jau seniau buvau klauses, bet niekas neatsake. kaip jus susitvarkot su siltnamiu gyvendamos toli nuo ju? ruosiames isvaziuoti birzeli atostogu 10d tai kaip jie be musu gyvens? jei bus karstos dienos jug reikes kasdien atidarineti duris, kad vedintusi, o nakciai uzdaryti g.gif negi jus vazinejates i sodus kas dien?
Atsakyti