Nu aš irgi pūkinukes visai šeimai atgal ištempiau.Pomidorai atrodo liuks,tad į šiltnamį keliaus ,tik tie kurie peraugs.Daugelis mažiukai,tad dar mėnesis pilnai gali būti.O kas lieja tankiai gal jau vienos šaknys indelyje.Visus laikau balkone,naktį apie dešimt ,vienuolika laipsnių būna.O porą pomidorų ir paprikų užvakar įkišau į dėžes.gal ir vėlu,nu bet taip sugalvojau
QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 22, 21:35)
Nu aš irgi pūkinukes visai šeimai atgal ištempiau.Pomidorai atrodo liuks,tad į šiltnamį keliaus ,tik tie kurie peraugs.Daugelis mažiukai,tad dar mėnesis pilnai gali būti.O kas lieja tankiai gal jau vienos šaknys indelyje.Visus laikau balkone,naktį apie dešimt ,vienuolika laipsnių būna.O porą pomidorų ir paprikų užvakar įkišau į dėžes.gal ir vėlu,nu bet taip sugalvojau
ka dejai i dezes kad zemes nebyretu ?
ir apziurejau kad jooo, daugoka saknu indeliuose ( tai kas dabar daryt ? persodinti ar nieko tokio, tiesiog lieti toliau daznai ir laukti siltu oru ?
na mano mizerijos siltnamyje labai jau sustyprejo,kotai pastorejo,ugtelejo,kad salta tai faktas,kotai melyni na bet tikiuos viskas i gera
Labas rytas, mergaites Norejau nuomoniu, ar sodinat tam paciam siltnamyje paprikas ir pomidorus, nenukentes vienu ar kitu augimo ir derliaus kokybe??? Aciu
QUOTE(lamma @ 2010 04 23, 07:29)
Labas rytas, mergaites Norejau nuomoniu, ar sodinat tam paciam siltnamyje paprikas ir pomidorus, nenukentes vienu ar kitu augimo ir derliaus kokybe??? Aciu
Nu as nzn. mano tevai kiekvienais metais augina. Puse siltnamio agurku, kita puse pomidorai ir paprikos. nei vienais metais nesiskunde derliaus trukumu
Bet pagal taisykles, tai man atrodo, kad geriau viskas atskirai
Beje, toks klausimelis... Mazdaug kokio dydzio auga Betalux ir ola polka pomidorai? Pas mane tokiu tempu auga, kad vakar teko pakeist vazonus - saknys per apacia pradejo list o sodinus buvau pries 2 savaites nepilnai.
kovo 31d va kokie dar tik buvo:
o dabar jau i 500ml stikline saknys nenori tilpt. Tiksliau labai idomiai saknys auga - ilgos tokios, bet beveik neissisakoje. Aplink stikline pilna saknu, o kai isimi - viduriukyj tuscia dar... Kazin ar taip turi but? Niekad nemaciau pomidoru saknu
QUOTE(Bomba @ 2010 04 22, 23:09)
ka dejai i dezes kad zemes nebyretu ?
ir apziurejau kad jooo, daugoka saknu indeliuose ( tai kas dabar daryt ? persodinti ar nieko tokio, tiesiog lieti toliau daznai ir laukti siltu oru ?
Porą daigų paguldžiau į dėžę,paskui su visa dėže pasodinsiu .Nu jeigu į šiltnamį neneši persodink
Ką daryti, jei daigų apatiniai lapai gelsta?Jau zemiausi nugelto, ziūriu gelsta ir kiti . Patarkit, kaip juos gelbėti
QUOTE(Orchidėja @ 2010 04 23, 07:40)
Ką daryti, jei daigų apatiniai lapai gelsta?Jau zemiausi nugelto, ziūriu gelsta ir kiti . Patarkit, kaip juos gelbėti
gal jiems per sausa/per šlapia? Gal vietos indelyje per mažai?
QUOTE(Orchidėja @ 2010 04 23, 08:40)
Nuskabyk visus blogus.Gali nuo pertekliaus azoto arba trūkumo...
Vietos pakankamai, vazonai ne mazi. Bet as juos pakankamai tręšiau pelenais. gal nuo ju? Ka dar butu galima padaryti, kad nenumirtu? Ar isgyvens jie?
QUOTE(Orchidėja @ 2010 04 23, 09:04)
Vietos pakankamai, vazonai ne mazi. Bet as juos pakankamai tręšiau pelenais. gal nuo ju? Ka dar butu galima padaryti, kad nenumirtu? Ar isgyvens jie?
kazkuri is forumieciu yra rasius, kad pelenai yra labai stiprus sarmas, todel vazonuose nelabai rekomenduojama jais trest
QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 23, 07:21)
Porą daigų paguldžiau į dėžę,paskui su visa dėže pasodinsiu .Nu jeigu į šiltnamį neneši persodink
tai sitaip ir as darau, tik kazkaip nepatogu man labai, norejau suzinoti ka itiesiai i deze, kad visos zemes is jos neisbyretu per skylutes ? as apie deze celofano apvyniojau, ale tai i ta celofana pribyrejo zeiu pilna, o ir panesioti tokias dezes nepatogu baisiai