Su maniskiais pomidorais tai beda. Prasidejo viskas demelemis gelsvomis, kotai vietom tarsi pavandeniave, nupurskiau chemija, bet vis tiek lapai demejasi, sukasi, nors tu ka. Kas cia siais metais darosi, sako, kad daugkam pomidoru daigai mirsta.
Gal kas Kaune turesit laisvu daigeliu? Kaip nors atsiskaitytumem.
Mano vienam daigeliui iš kokių 40 irgi kažkaip lapeliai raitosi, bet aš nepatyrusi su pomidorais, nelabai galiu įvardinti priežastį. Belieka tikėtis, kad visi taip pat nesusiries, nes teks apkaltinti ugnikalnio dulkes
mano visi numirė, bet šianiden jau dalį savo aknų išmainaiu į pomidorus, o ir naujai pasėti, jau krikštijasi, tai bus ir maniškių, bet naujus iš karto purškiu chemija, kad vėl tas pats neatsitiktų, jeigu pavyks, vakare įmesiu foto, kaip atrodė mano pomidorai.. velnias žino, kas ten jiejms nutikę buvo
QUOTE(2jolitka @ 2010 04 21, 08:45)
ikiusiu savo trigrasi-man pernai buvo tokia situucija,keli daigeliai buvo apstoti baltasparniais,as juos pasodinau kartu su kitais i siltnami,vis purskaliojau muilo tirpalu,bet nepadejo,pirkau ''actara'',purskiau nepadejo,museliu vis daugejo,pradejo pomidoru stiebai juoduot,o vaisiai,kurie ir uzaugo, buvo juoda lipnia plevele pasidenge,vienu zodziu rugpjucio pradzioj reikejo viska israut,pajudinus augalus spieciai museliu
Būna pirkti lipnių lapelių, jie skirti specialiai baltasparnių viliojimui ir gaudymui.Aš tokius naudoju kiekvienais metais ir šitos problemos atpuola. Vienais metais jų radau pirkti shetelingo parduotuvėje, o praėjusiais buvo ermitaže.
aš liksiu be pomidorų šiemet, nenori augti, pirmus tikrus lapelius leidžia ir stovi
gal ką patarsit, kaip juos išjudint
QUOTE(Rozarka @ 2010 04 21, 17:45)
Būna pirkti lipnių lapelių, jie skirti specialiai baltasparnių viliojimui ir gaudymui.Aš tokius naudoju kiekvienais metais ir šitos problemos atpuola. Vienais metais jų radau pirkti shetelingo parduotuvėje, o praėjusiais buvo ermitaže.
sveikutė, noriu paklausti, o kur tokių lapelių būna pirkti užpernai ieškojau bet niekur neužtikau, tai pati gaminausi
o šiaip, kad nesiveistų šiltnamyje amarai ar baltasparniai, tai radau
knygoje parašyta, kad prie šiltnamio durų iš vidaus pusės ir dar keliose vietose šiltnamyje reikia pasodinti keletą serenčių, tai del kvapo jie pomidorų neužuodžia taip pernai padariau tai ir nebuvo parazitų, nu gal del to as taip manau
Papildyta:
QUOTE(jurginėlis @ 2010 04 21, 20:40)
aš liksiu be pomidorų šiemet, nenori augti, pirmus tikrus lapelius leidžia ir stovi
pabandyk vieną išimt ir paziurek gal šaknų nėra
as irgi siemet zadu pomidorams i draugija pasodinti serenciu kazin, o nuo skruzdziu nepades pas mane siltnamy toj pacioj vietoj vel ju sujudimas
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 04 21, 21:09)
as irgi siemet zadu pomidorams i draugija pasodinti serenciu kazin, o nuo skruzdziu nepades pas mane siltnamy toj pacioj vietoj vel ju sujudimas
perskaiciau toki patarima nuo skruzdziu šiltnamy, kad tose vietose kr yra skruzdėlynas reik pilti kavos ar kavos tirščių, tai pas mane šiltnamyje kavos aromatas, tiek neina išgert kiek jų atsirangda, tai pirkau MK tos šlykscios kavos ir pabarstau, nu man atrodo kad jų ryskiai mažiau
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 04 21, 20:09)
nezinau ar nuo skruzdeliu jie padeda. Geliu darzely jos tarp serenciu skruzdelyna pernai susirente buvo ir puikiausiai ten gyveno.
O man palangiu neuzteko pikavimui,tai jau dvi savaites pomidorai ir paprika siltnamyj gyvena
QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 21, 16:13)
http://rareseeds.com...n-1016-106.html
aš irgi auginsiu šiemet,tai kiek supratau reikia pasėti anksčiau ir auginti šiltnamyje,nes kitaip nespės sunokti.
aš irgi auginsiu šiemet,tai kiek supratau reikia pasėti anksčiau ir auginti šiltnamyje,nes kitaip nespės sunokti.
GREISI as apie situos agurkelius kalbejau : http://www.valstieti...etiskas-agurkas
QUOTE(one_fine_day @ 2010 04 21, 21:37)
GREISI as apie situos agurkelius kalbejau : http://www.valstieti...etiskas-agurkas
Melothria scabra sumaišiau
Melothria scabra http://images.google...r...l=lt&tab=wi
nu gal augs lauke
Papildyta:
QUOTE(Aiste @ 2010 04 21, 21:33)
O man palangiu neuzteko pikavimui,tai jau dvi savaites pomidorai ir paprika siltnamyj gyvena
Nu papasakosi kaip seksis paprikoms,nes šiemet jų anksti nenešiu.Paskaičiau,kad jų vaisių paskui labai sumažėja,kai šaltai ilgesnį laiką pabūna