Įkraunama...
Įkraunama...

Kačiukai

Paprasčiausiai neleiskit žaisti su ranka, nes tikrai taps įpročiu ir paskui bus sunku atpratinti. O kol maža aišku norisi žaisti, o su ranka labai įdomu, nes ji juda ir galima pakovoti su ja biggrin.gif paimkit arba šluotelę ar šiaip kokį žaislą duokit, nukreipkit dėmesį nuo rankos...jei ims kasti( nesvarbu, kad ir neskaudžiai) į ranką pasakyti ar aaai ar ( nemoku parašyti to garso, kurį išleidžiam , kai skauda) tada paleidžia ir palaižo.
Ranka turi būti skirta paglostymui, pagurklio pakasymui,o ne žaidimo objektas mirksiukas.gif Kai paaugs praeis noras kandžioti ranką,atras kitokių žaidimų būdų smile.gif

Atsakyti
Laba diena,
musu Škotų stačiaausei BRAŠKEI 6 savaites. žinau per anksti šeimininkė mums ją perlaido... bet gal ir džiaugiuosi nes netinkamai katytė buvo auginama. džiaugiuosi kad pavyko ją išgelbėti. bet...
turim bėdą ir nžn ką daryti. tualeto bėdos. kraikas tinka viskas kaip ir gerai... jei nuneši į dėžutę padaryti tai padaro gamtinius reikalus ir užkapsto ir viskas kaip turi būti. jei nenuneši daro kambary kampe. jau ir valėm tą kampą spec. purškalais nepadeda sad.gif gal turit kokių patarimų ką daryti?
Atsakyti
QUOTE(Jolanta.r @ 2013 10 15, 11:32)
Laba diena,
musu Škotų stačiaausei BRAŠKEI 6 savaites. žinau per anksti šeimininkė mums ją perlaido... bet gal ir džiaugiuosi nes netinkamai katytė buvo auginama. džiaugiuosi kad pavyko ją išgelbėti. bet...
turim bėdą ir nžn ką daryti. tualeto bėdos. kraikas tinka viskas kaip ir gerai... jei nuneši į dėžutę padaryti tai padaro gamtinius reikalus ir užkapsto ir viskas kaip turi būti. jei nenuneši daro kambary kampe. jau ir valėm tą kampą spec. purškalais nepadeda sad.gif gal turit kokių patarimų ką daryti?

tokį mažą katinėkį pasiėmėt doh.gif kaip bebūtų - reikėjo leisti dar katei ja pasirūpinti bent kokį mėnesį.
Tokiu mažiuku dar rūpinasi mama (ir tualeto, ir maitinimo reikalais), tai joks stebuklas, kad neranda tualeto, paaugs ir viskas susitvarkys. Statykit tualetą arčiau ar ten kur ji daro. Na, ir sėkmės mažylei...
Atsakyti
QUOTE(Jolanta.r @ 2013 10 15, 10:32)
Laba diena,

Į tą kampą kuriame paprastai pridaro pastatykite dėžutę su kraiku. Kai jau išmoks, kad į dėžutę reikia daryti tada dėžutės vietą galėsite pakeisti. Bet kol vyksta pratinimas ir jis toks mažutis reikėtų mažinti jo teritoriją, nepalikite vieno laisvai karaliauti po visus namus, nes tiesiog nesusiorentuos ir neras dėžutės. Išeidami palikite kažkokioj vienoj patalpoj tarkim virtuvėje taip jam bus lengviau rasti viską ko jam reikia. Per mažas dar pyplys, kantrybės jums 4u.gif

p.s. galite pastatyti namie kelias dėžutes, bent vieną kurią nors ras, su laiku paliksite vieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 15 spalio 2013 - 13:34
Katytė moka ir žino kur daryti. Tikriausiai ji jautraus būdo, stresuoja, nepasitiki, nesaugiai jaučiasi. Teisingai jau patarė, kad reikėtų laikyti ją pradžioje mažesnėje erdvėje, pastatyti tuoletą ten, kur ji dažniausiai daro ir stengtis kuo dažniau ją nunešti į dėžutę, kai pastebite, kad ji ruošiasi atlikti reikalus. Turėtų priprasti ir prie aplinkos ir prie tuoleto. Stenkitės, kad ji jaustų dėmesį, būtų rami ir jaustūsi saugiai.
Atsakyti
aciu visoms uz patarimus. siandien pat pirksim dar viena dezute. desim ten kur ji eina daryt.

QUOTE(zuikis5 @ 2013 10 15, 12:06)
tokį mažą katinėkį pasiėmėt  doh.gif kaip bebūtų - reikėjo leisti dar katei ja pasirūpinti bent kokį mėnesį.

nebuvo galimybes... tiesiog isgelbejom nuo to kad ja dar mazesne butu atidave... bet vos ne vos priprasem kad dar palaikytu bent iki 6 savaiciu. ja nuo mamos norejo atskirti 4 savaiciu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolanta.r @ 2013 10 16, 16:00)
aciu visoms uz patarimus. siandien pat pirksim dar viena dezute. desim ten kur ji eina daryt.
nebuvo galimybes... tiesiog isgelbejom nuo to kad ja dar mazesne butu atidave... bet vos ne vos priprasem kad dar palaikytu bent iki 6 savaiciu. ja nuo mamos norejo atskirti 4 savaiciu sad.gif

Parašykite vėliau kaip jums seksis mirksiukas.gif ir sėkmės pratinant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 10 16, 17:15)
Parašykite vėliau kaip jums seksis mirksiukas.gif  ir sėkmės pratinant 4u.gif

Taip, tikrai parašykit drinks_cheers.gif
Jei turit galimybę - stebėkit maždaug laiką, kada pavalgo. Maždaug po pusvalandžio mūsų priglausti katinukai eidavo sysioti, o paskui po kokios valandos - ir kakoti biggrin.gif Jei pasitaiko - stebėkit, kokiu maždaug intervalu po maitinimo ieško tualeto ir neškit į dėžutę.
Aš dėžutę buvau padėjus netoli, už kokio pusmetrio nuo miegojimo vietos (kitoj pusėj - maistelis, vandenukas) ir apriboję buvom jiems gyvenamąjį plotą iki maždaug 1x3 metrų. Katytės gan greit išmoko tualetu naudotis, su kačiuku buvo daugiau vargo, bet po keletos dienų viską suprato ir jis...
Dėžučių mes daug nedėjom, tik jei pasitaikydavo kad kampe kur padarydavo - iškart išvalydavau, kad kvapo nebūtų. Buvom iškloję jų "kambarėlį" vystyklais, laikraščiais pradžiai, kad paprasčiau būtų valyt. Karts nuo karto praplaudavau grindis su trupučiu acto...
Dar gerai yra paaiškint katytei žodžiais, kad čia jos tualetas. Kai kuriems žmonėms atrodo kvailai, žinau, bet veikia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 14, 11:20)
Tai aš jau šitą skaičiau ir bandžiau pritaikyti, bet man kažkaip nepavyksta  doh.gif 

Be to ten labiau pritaikyta katėms, kurios puola ir dreskia ar kanda stipriai, mano atveju ji nepuola, o labiau žaidžia ir neagresyviai. Tai man kažkaip nėra priimtina per daug ją užsipulti  rolleyes.gif

Su manim irgi bando kartais taip "žaisti". Aš tiesiog neleidžiu - staigiai atitraukiu ranka ir jam to užtenka kuriam laikui, pasiimu jo žaisliuką (pelytę, kamuoliuką, šluotelę ar pan.) ir žaidžiame. Mūsų taisyklė - žaidžiame tik su žaislais, ranka - nežaislas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mid de Aur @ 2013 10 21, 16:20)
Su manim irgi bando kartais taip "žaisti". Aš tiesiog neleidžiu - staigiai atitraukiu ranka ir jam to užtenka kuriam laikui, pasiimu jo žaisliuką (pelytę, kamuoliuką, šluotelę ar pan.) ir žaidžiame. Mūsų taisyklė - žaidžiame tik su žaislais, ranka - nežaislas.  smile.gif

Man labiausiai šitame auklėjimo procese patiko, kai ji vieną kartą jau ruošėsi išsižiojus kąsti, aš jai su pirštais uždariau nasrus. Taip ir liko apšalus gulėti lotuliukas.gif

Bet aš pagalvojau pagalvojau ir sugalvojau, kad ta proga, jog ir kandžiojimasis praeina, nereikia jo per daug sureikšminti. Dygsta nauji dantys, kačiukas auga, kaip pradžioje mane bedraskydama suprato, kad taip negalima daryti, taip supras kad ir kandžiotis nėra gražu. Aišku aš jai dar auklėjamąsias litanijas atpyškinu. Man atrodo, kad tai padeda smile.gif
Atsakyti