Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 8 tema

QUOTE(Čili @ 2010 04 28, 08:43)
įprastai sirupo pavidale yra saldiklių ar visokių priedų smile.gif Tam pačiam Aerius ,kuris skirtas nuo alergijos doh.gif Mums jis savaime iššaukė bėrimus, ir KMUK pas docentę apsilankę dėl dermatito, gavom velnių, buvo išrašyti visi vaistai TIK tablečių pavidale. Geriau tada trinti su vandeniu ar pan, bet gauti gryną vaistą, be priedų visų. O keturmečiai jau manau pajėgūs nuryti tarkim zyrtec 1/2 - 1/3 tabletės, kokia būtent yra dozė panašiam amžiui... cool.gif
ojėj sad.gif

aš maža būdama nuryt tabletės negalėdavau, tai man su cukrum sutrindavo ir vandens duodavo užsigert smile.gif
o maniškis penkiametis nuryja ir kapsules
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 04 28, 06:06)
kauske, akivaizdu kad gydymas pas jus ir Lt šiek tiek skiriasi

astma čia irgi paprastai naustatomą be spec tyrimų - tiesiog jei atsiranda 3-čias obstrukcijos epizodas per metus, jau įrašo į astmininkų įskaitą. na dar rentgeno nuotrauką kartais daro ir kraujo tyri dėl alergijų (bet ne visiems).

montelukastą kai kurie vaikai vartoja metų metus, nes tai yra nehormoninis priešastminis vaistas, kuris vistiek geriau už kortikosteroidus, t.y. šalutiniai poveikiai mažesni. mano vaikas vartoja šaltuoju sezonu 4-6 mėn, vasarą nieko nevartoja. beje, montelukastas vartojamas vakarais, o ne rytais, paskaitykit info lapelį, jis gi sukelia koordinacijos sutrikimus, todėl ryte nesaugu gert (gal supainiojot su prednizolonu, kuris geriamas rytais)

inhaliatorius naudojam paūmėjimų metu. bet jei astma sunki, tada pastoviam vartojimui daktarai skiria.

prednizoloną mes esam gavę gal kokius 3 kartus per gyvenimą, po vieną leidžiamą dozę ligoninėj, kai jau buvom atsidūrę reanimacijoj su baisiu dusuliu.

Ačiū Jums už išsamų atsakymą.
Montelukastą liepė gerti rytais g.gif Bet tom dienom,kai gėrė Prednizoloną,daviau vakarais.Reikės duoti vakarais,nors nepatebėjau pašalinio poveikio.
O Jūsų vaikams nuo Prednizolono nebuvo nuotaikų kaitų?Arba čia tas brūdelis taip veikia mano turtą,arba čia jau asmenybės ypatumai,o gal ir dantys dygdami savo daro...

Šiąnakt arba negirdėjau,kad kosė,arba nekosė.Bet greičiausiai,kad nekosė thumbup.gif Matyt,Prednizolonas savo darbą atliko,nes pagerėjo per 4 dienas.

Geros dienos visoms 4u.gif
Atsakyti
na dėl prednizolono ir nuotaikų tai nieko negaliu pasakyt, nes yra gavęs tik vienkartinių dozių ir tik tada, kai buvo tokioj būklėj, kai apskritai tik gulėjo ir stengėsi kvėpuot.
o va montelukastas tai tikrai veikia nuotaikas. maniškis jau 2 sav nevartoja ir pvz naktim tai tikrai ramiau miega. o dienom tai ožių turim nemažai ir čia sunku įvertint, ar bevartodami vaistus perdaug išlepinom savo ligonį, ar ir taip toks būtų buvęs, net jei nesirgtų astma.
beje, maniškis vėl su snargliu iki žemės verysad.gif , nors tik prieš 2 sav persirgo baisiu plaučių uždegimu. doh.gif . darželin paėjo savaitę doh.gif . taip kad darau išvadą, kad nepadeda jokie transfer faktoriai mums. labiausiai ligų išvengiam būdami namie, valgydami sveiką naminį maistą reguliariai eidami į lauką ir nesilankydami kolektyvuose. o va darželio aplinkoj matyt viskas netinka doh.gif . kadangi darželis šiaip ar taip per vasarą pas mus nedirbs, tai jaučiu jau ir nebevesiu šiemet, nebesargdinsiu vaiko.
tik baisu pagalvot kaip bus kitąmet, gi reikia kažkada dirbt normaliai pradėt doh.gif . na tikiuos gal sanatorija biški pastiprins mažiuką. nes db paskaičiavau, kad per šiuos mokslo m vaikas darželį lankė 13 savaičių viso lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 04 28, 10:31)
paskaičiavau, kad per šiuos mokslo m vaikas darželį lankė 13 savaičių viso lotuliukas.gif  doh.gif

mes mažiau smile.gif Ir tą patį pastebiu dėl darželio, monkastos doh.gif Negeria panos monkastos porą sav- miega kaip kūdikiai.. Kol geria - naktim klykia, košmarus sapnuoja net didžioji sad.gif Daugiau niekas nesikeičia apart vaistų vartojimo.

O sanatorija mano abiems labai padėjo, šiemet neaišku ar teks nuvažiuoti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 04 28, 10:36)

O sanatorija mano abiems labai padėjo, šiemet neaišku ar teks nuvažiuoti sad.gif

Kodel? Kas pasikeite?

Atsakyti
Sveikos,mano sesemeciui irgi pripaise bronchine astma verysad.gif
Israse Monkasta ir Neplita,bandysiu registruoti alerginiui tyrimui,gal kuri savo vaika tyre,kiek kainuoja toks tyrimas?
Galvoju gal kam nors alergiskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Calmness @ 2010 04 28, 11:56)
Sveikos,mano sesemeciui irgi pripaise bronchine astma  verysad.gif
Israse Monkasta ir Neplita,bandysiu registruoti alerginiui tyrimui,gal kuri savo vaika tyre,kiek kainuoja toks tyrimas?
Galvoju gal kam nors alergiskas  g.gif

Mums dare daktare-alergologe poliklinikoje, ant odos lasino reagentus-nemokamai.
O kraujo tyrimas mums kainavo 138 lt.
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2010 04 28, 12:14)
Mums dare daktare-alergologe poliklinikoje, ant odos lasino reagentus-nemokamai.
O kraujo tyrimas mums kainavo 138 lt.

o ką nustato iš kraujo tyrimo?
mums ant odos tyrė - nustatė alergiją žiedadulkėms ir namų dulkėms (erkutėms)
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2010 04 28, 12:52)
o ką nustato iš kraujo tyrimo?
mums ant odos tyrė - nustatė alergiją žiedadulkėms ir namų dulkėms (erkutėms)

Ta pati nustato ir is kraujo tyrimo, tik spektras alergenu daug platesnis.
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2010 04 28, 11:23)
Kodel? Kas pasikeite?

na,gal ir pati kalta - iš pradžių prašiau pediatrės mums palikti kelialapius gegužei, bet apsižiūrėjau,kad egzaminai man vien doh.gif Tai paprašiau kitam ketvirčiui, bet nebelikę jau kelialapių kvotų pas ją doh.gif Nebent ligoninėj pagulėtume-važiuotume. Bet mažai šansų susirgti vasarą cool.gif O kitu sezonu nežadu vežti, kad ligų rinktųsi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 04 28, 14:30)
na,gal ir pati kalta - iš pradžių prašiau pediatrės mums palikti kelialapius gegužei, bet apsižiūrėjau,kad egzaminai man vien doh.gif Tai paprašiau kitam ketvirčiui, bet nebelikę jau kelialapių kvotų pas ją doh.gif Nebent ligoninėj pagulėtume-važiuotume. Bet mažai šansų susirgti vasarą cool.gif O kitu sezonu nežadu vežti, kad ligų rinktųsi smile.gif

g.gif g.gif g.gif
Nieko apie kvotas nezinau...
Mazoji nuolat tokioj kaip paumejimo buklej, tai daktare pasake, kad reikia viska atidziai fiksuoti ir gausim kelialapi...
Reiks pasiteirauti papildomai.
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2010 04 28, 14:49)
g.gif  g.gif  g.gif
Nieko apie kvotas nezinau...

tai sostinėj gal tokių ir nežinote smile.gif MAžuose miesteliuose,deja, vietos baisiai ribotos..
Atsakyti